2008-08-16 

Tut i mobilen - ett sms: ”Kan du höra av dej till mej så fort du får tillfälle? Har en liten rolig sak att berätta!”, nyfiken som jag är så klart jag ringer upp J Hör på rösten en glad valpköpare, så jag drar förhastade slutsatsen att han varit ute och hittat sig en bock, som Tromb hade fått spårat upp………..nej nej nej jag har varit på gåsjakt!

 

Så berättar han: Hade varit och jagat canadagås vid en å. Det finns spridda skyttar och en ca fyraårig skolad retriever som apportör. Men när fåglarna började dompa i vattnet & marken så strulade retrievern av någon anledning till det för sig och det gick inget vidare för den. Mattias hämtar Tromb för att han liksom bara ska ”få pröva på”.

 

Trom kastar sig i, simmar fram till en gås – morrar lite avvaktande och simmar runt den. Så får han tag på ena benet på gåsen, försöker simmande dra i den och som de flesta oerfarna hundar så hamnade han naturligtvis under vattnet själv med gåsen över sig. Till slut så fick han ordning både så sig själv & gåsen och kunde simma i land med den till en överlycklig och förvånad husse

 

Husse skickar ut Tromb igen och denna gången så kommenderar han Tromb ”höger-höger-höger” och Tromb simmar höger, ”vänster-vänster-vänster” och Tromb simmar vänster……så 3 st gäss apporterade Tromb åt husse! Kvar ligger en gås på andra sidan ån. Retrievern sänds ut men föredrar en stock som den försökte apportera i stället för gåsen. Retriverföraren hade lite av terrier-envishet i sig och försökte att få hunden att ta gåsen i stället, men nope!

 

Så Tromb fick pröva, klart att han simmade fram till stocken och fortsatte på det slitsamma jobbet att apportera stocken J. Husse var naturligtvis inte nöjd, så han prövade att kommendera UT-UT……Tromb släppte intresset för stocken, simmade till gåsen för att galant apportera in den!!!

 

Den sista och femte gåsen som Tromb apporterade blev en vingad.  Klart att den skulle skjutas på, en gång till. Husse kommenderade Tromb stanna, men liten tyskt jaktterrier var nu ganska exalterad, så det hördes att han gärna ville hämta hem gåsen. Så äntligen fick han då göra det, men denna gåsen hörde till de mer seglivade,, så det fanns så mycket liv kvar i den att den kunde ge Tromb lite ”smisk”, innan den baxades in till land. (husse har lovat sända foto, bara han får ur det ur mobilen)

 

Husses kennel niger & bockar för Mattias och Tromb!

Tysk Jaktterrier/Tromb - gås apportören! Original