Husses ZebMacahanZebban önskar God Jul & Gott NyttSpike7Spike6Spike5
Spike4Spike3Spike2Spike 1Spike ömsar tänder
Spike med huskatten som kudde...Spike/ Buffalo BillNemoNemoTysk Jaktterrier/Zebban med kulting
Spike i högformSpikeNemo´s husse; MartinNemoHusses Zeb Macahan

Här kommer  det att  finnas  aktuell information om valpkullen  efter  Erko & Canna

Senaste nytt  från kullen

 

 

Yippii, Husses Buffalo Bill var till veterinären i dag, och han var helt OK! yahoo OriginalHusse  hade en liten fundering i alla fall, han har fortfarande inte klurat ut hur man bär sig åt för att ha en Tysk Jaktterrier  valp i  stillhet! Och så uttryckte  han att en TJT inte har något hjärta utan en adrenalinpump......ja jag tyckte att det var en väldigt  träffande  beskrivning på en tysk jaktterriers anatomi.   Har lagt in några  foton på Spike här nedan, de kommer att  bytas ut med nya vart  efter. Och de gamla kommer att hamna i  kullens fotoalbum.

 

Husses Buffalo  Bill  mår mycket  bättre efter sin konvalisens. Och för er som missat  det; han blev huggormsbiten  för  ett tag  sedan.  Han ska kollas upp igen nästkommande  fredag.(12/10) Det är  viktigt att en huggormsbiten hund får vila och ta det lugnt efter ett  dyligt  äventyr. Även om hunden i  sej är pigg och glad efter några dagar så kan ormserumet ha  slagit ut organ i kroppen, njurarna kan kolappsa alldeles. Så nu håller jag tummarna  för att provet ska vara helt OK. 

11/10 Zebbans husse ringde i dag och var nöjd och belåten. Både med Zebban, men även att deras andra hund, som heter Molly om jag inte minns fel, har rasat i vikt  sedan det kom in ett litet yrväder i familjen.  Zebbans husse skryter och skrävlar också om att hans lilla Tyska Jaktterrier valp är väldigt  duktig på att spåra. Och även om alla hundar nu använder näsan, så blir  de ju inte  bra i att spåra om de inte tas om hand och tränas. Och så hade  han den stora vänligheten att sända över ett foto på Zebbans tänder, mitt i tandömsningenTysk Jaktterrier valp ömsar tänder L

Ser ni  den lilla canintanden (hörntanden), som sitter kvar, när den permanenta börjat komma? När det  ser ut så, vilket är vanligt på Tysk Jaktterrier, så ska man vicka på den lilla hörntanden så att den verkligen lossar. Annars så ser ju Zebbans käke och det som kommit ut av tänderna väldans fina ut!

 

 

Här kommer  det  att uppdateras om Canna - Kalle kullen

I  dag kom ett mms med bild på Kalle och en nedlagd älg. Husses kennel bugar & niger  för husse Stefan Strömbrinks framgångar i skogen!

Husses Kalle L

Det kom ett mail, med foton från Spike´s husse:

Efter ca 40min så blev denna bock skjuten men hunden kom inte i löpan, det visade sig  att spike drev en get med kid som passerade i närheten av bocken som blev stött och sprang på en passskytt, efter ca 10min ytterligare så la spike av. Jag visslade på honom i några min och han kom , då befann jag mig på skottplatsen  och  blev  upplyst om att det påskjutna rådjuret hade gått undan . Spike fick lina på sig efteren stund och började spåra , efter ca 30m så låg bocken där död. Snacka om att husse var överlyckligefter en sådan prestation, först ett drev på nästan 50min sedan en klockren återgång och som grädden på moset ett lyckat eftersök.  En dag att minnas i ens jägarliv med en underbar jaktkompis, God skitjakt på er.Goran

Spike 1 L

Spike2 L

Spike3 L

Spike4 L

Spike5 L

Spike6 LSpike7 Original