TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-28 09:37 | 0 kommentarer

Sista valpen lämnade kenneln i går. Det var lite "festligheter" här i huset, med mycket folk - liv och rörelse, så jag antar att hon var rejält trött när hon väl kom hem till Malin & Bengt.

Marilyn flyttar L

Marylin kommer att få en egen flik här på hemisdan, vart efter. Nu är det alltså "bara" Tjalle och Canna som är hemma här på kenneln för tillfället. Hann inte med att fota Cannas nos i går, men  det kanske blir någon minut över i kväll för att plåta, det läker fint i alla fall.  Nu är det hög tid att ut och träna Tjalle lite, och av någon anledning så kom jag att tänka på uttrycket:

I det långa loppet lär sig de flesta hundägare att lyda sin hund!

Så blev det en bild på Cannas lilla tryne i kväll i alla fall då.....

Canna dag4 L

 

 


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-26 22:54 | 0 kommentarer

Det är alltså inte Tjalle som skadat läppen, utan Canna som ser ut så här i dag

Cannas underläpp dag 3 = 26/11 L

Hade det varit Tjalle som skadad sig så allvarligt så hade jag ju inte klippt bort fliken själv, för att det skulle kunna läka.....då hade jag ringt djurambulans och så hade jag krävt att han skulle läggas in  på djursjukhusets VIP-sal.....förstår ni väl  ......


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-26 00:40

Ja i dag ser lilla sagrade läppen ut så här

Underläppen sönd 25&11-07 L

....så om en vecka eller så, så till nästa helg är det nog läkt helt och hållet.

 


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-24 22:48 | 0 kommentarer

En underbar  härlig lördag. ...ni vet hur det är...några minusgrader, nyfallen pudersnö och bara jag och hundarna i skogen, ja nästan i alla fall ........

Snabbeste nassen? L

.....och så är det en sådan här helgdag, då jag undrar varför veterinärer har jourtelefon med ett meddelande att man inte är anträffbar förren på måndagen!

Aj aj i nosen L

....inge mysigt att pussa den nosen godnatt i kväll!

Och för er som inte har så mycket  annat för sig i kväll, än att kika in här på Husses hemsida, kan kanske få viss glädje av att få se en födsel.....hur Hälge Älg "föddes" hemma  hos Lars Mortimer

 


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-22 00:07 | 0 kommentarer

Ett litet kort inlagg i dagboken i kväll, för jag är hemskt trött & grinig, och vill gärna komma i säng nu......men håll till godo med:

 

som jag tycker är väldigt passande för onsdagen!visslar Originalvisslar Original
......ja en  liten till då, med samma andemening.....en av mina aboluta favoriter:
......men nu är det natta för mej i alla fall!

TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-20 00:41 | 1 kommentarer

animbullet Original

Hur kan någon påstå att livet på landet är lugnt?!? Det uttrycket måste komma från någon som aldrig varit hemma på en kennel med Tysk Jaktterrier, där det finns en kull valpar, och en Tjalle!

Lika söta & rara som de är när de sover eller jag är ute med dem en å en, lika bus-knäppa är de åt andra hållet, när de är utvilade och har Tjalle som "lekfarbror".  Det är vid sådana tillfällen som  jag har ett uns av förståelse för de som var valparna ute i ett hundhus. Men å andra sidan så missar de ju så mycket av valparnas utveckling och hur deras personligheter växer fram. I morgon ska valparna få spåra ute på gräsmattan. Det handlar naturligtvis inte om regelrätta spår, utan ett litet släp med en klöv rakt fram. Kul att se hur valpar i den här åldern beter sig för första gången. En del kan gå spåret rakt fram och antingen bita och rysta med klöven, andra går spåret klockrent - men vill ha lite mer undersökande av klöven innan de prövar att bita i den, och en del är helt enkelt ointresserade i av både spår och klöv utan jagar efter löv som blåser omkring, eller är mer intresserade av lätena från grannens hästar etc etc etc här tar jag bar en valp i taget, så den får vara själv och inte bara leka följa -John, efter sin mamma, eller kullsyskonen.  Ska försöka att få till ett spår till Oxa i morgon eftermiddag också, men det blir ju naturligtvis i skogen och ett "riktigt spår".  Dagen i dag annars då......grå och trist ute, men en liten promenad med valparna på stigen bakom huset blev det, så allt det vanliga med de  vuxna; matning rastning och mationering.  OCH så fortsatte jag med Tjalles apporteringsträning, som har legat för fäfot ett tag. Och om det skulle vara bra att göra ett uppehåll bara för att det inte gick något vidare,  så kan jag bara rapportera att det var INTE  bättre i dag. Så lille tjalle nu blir det att öka kravfaserna antingen du tycker det är roligt eller inte!!! Får ju en hund som apporterar i alla fall, men resultatet det kanske inte ser  fullt så roligt ut, när det är färdigt. Men nu är det ju inga stilpoäng i apportering som jag är ute efter, utan att få en hund som apporterar BASTA! 

I dagens mailskörd så var det ett som jag blev glad åt.  Det är från en kille som jagat med team; Husses Jägermaister & Infernos Kattja  han skrev: " vi jagade på en mark som det är väldigt mycke dov påoch det sköts 5 st dov och hundarna gick skitbra och i söndags jagade vi rådjur på mina marker där sköt vi 3 rådjur för hundarna. Jag har aldrig varit med om trevligare hundar och lugna dom bodde hos oss hela helgen det var som om dom hade bott här jämt" alltid lika skojigt att få höra att hundarna fungerar till belåtenhet.  Och så en annan ros som jag fick i dag, den var från husse till Hundnäset´s Kia; tackar & niger  för allt beröm du öser över mig som uppfödare, MEN återigen; jag tar fram en valp med egenskaper som jag tror på och sedan är det faktiskt ägarna  som "gör hunden"!

Så när man får sådana samtal och mail,, så gör det ju inte så mycket att  köksgolvet är fullt med kissefläckar - att den minsta av valparna tagit sig genom berngrinden och gjort märken i nya skorna och bajsat på hallmattan.......hmmmm trodde att jag skulle hinna skriva klart här före klockan midnatt, så att dagboken hamnade i fas med verkligeten, men som vanligt så haar jag sprungit här fram & tillbaka, så klockan är hlv ett på natten och hög tid för mej att utföra min kvällsrital - flytta undan några sovande Tyska Jaktterrier från min säng, så jag får plats.

bullethole Original                                             bullethole Original                                             bullethole Original                         


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-19 01:05

Helgen försvann alldeles, ju! Hann väl med det mesta, men här är jag ju lite tidsstyrd av valparna.  Det är mysigt nu när de är ute och rumlar runt i trädgården, går på upptäcksfärder och träffar på nya saker för första gången här i livet. det ska luktas och smakas på det mesta.  Det går bra att smyga på trädgårdbelysningen för att sedan göra en skenattack mot  den eller varför inte  bita och välta ner en och annan....de är med i köket och är alllmänt i vägen när det lagas mat - plockas ur och i diskmaksinen - dammsugaren kommer och väsnas - eller så terrar de bara de vuxna hundarna, så där i största allmänhet. Tjalle är fortfarande lika barnsligt  förtjust i dem, och står ut med valptändet både i mungiporna, röva och i svansen. Och på tal om Tjalles röv och svans, så satte jag in ett  nytt foto av honom i hans album.  Oxa börjar bli lite sliten både i pälsen och spenarna, men har nu möjlighet att kunna  gå från valparna på ett annat sätt. Blir inte mer skrivet  här i detta nu....inte någonting som ni kan läsa i alla fall...ska fortsätta att göra lite ändringar och uppdateringar med hemsidan. Skriva några brev och så är  det hög tid att ta och plocka bort ett gäng Tyska Jaktterrier från mina kuddar och använda dem själv...kuddarna alltså! Hare gôtt, så hörs vi av.Slutar med några tänkvärda passande ord om denna helgen: Jag ska sluta skjuta upp saker.....från och med i morgon!


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-18 02:23 | 0 kommentarer

Skriver denna dagboksanteckning för i går (lördag 17/11). Det bidde inget med att åka och kika på drevprov i dag. Det var ju fösta dagen på dovhjorten efter brunstuppehållet. Så Canna fick "leka" lite med hjortarna och även lite älg.  På det provet som jag skulle ha varit med som  publicum, startade i alla fall en faster till valparna i Cannas senaste kull, en Gamekepers Elsa. Och hon  fick 4-or rakt igenom, kuligt som 17!

Var så trött på kvällen här att jag inte orkade eller ides att laga mat, så det fick bli hämtpizza. Min väldigt  goda vän & jaktkamrat Torgny har nu avlidit. Blev ombedd i dag av hans fru och barn att läsa 2 dikter vid hans kista i kyrkan och hålla ett minnestal över honom vid den senare samlingen i bygdegården. Och  det minnestalet kommer i alla fall att innehålla en episod från när han jagade med två av mina tyskar, Alex och Kitty.  Själv hade han nu en ungtik  som han skulle ha jagat in denna säsongen. En  mycket  trevlig wachtel tik som är trevlig och har lydnad, söker bra och skallar utmärkt. Så om någon som läser här är intresserad av att ta över en wachteltik, så kan jag förmedla kontakten. Hon ska få bo kvar hemma  hos en av pojkarna så länge, men det är ingen mer i familjen som jagar.  Som ni  säkert kan se, så är klockan över 02.00, på natten och jag tror jag hunnit med allt jag skulle  för dagen/kvällen.  Så slutar här med att tända ett ljus för Torgny anim ljus Originaloch hans familj


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-16 21:21 | 0 kommentarer

Dagen i dag, startade så där tidigt som dagar startar, när man har valpar!  De är hungriga och de vuxna vill ju ha sina rutiner  med rastning - mat - rastning......men det funkar ju inte riktigt så nu då......utan  mer -de som skriker mest - får maten föst.......

Så har denna fredag bestått av en massa trista åtaganden & göromål, så de vuxna har bara fått sina promenader - inget spår ingen  träning.....och det MÄRKTES på Tjalle nu på kvällen. Han brukar ju vara en liten yrhätta, men i dag slog han nog rekord......suck & stön! Han blir ju lite mer än lovligt tröttsam här han får det berömda "terrier-rycket", som alla som har TJT vet vad det innebär wacko Original.

Så lite solglimtar från TJT-himlen:  Robban ringde i går och var HAPPY-HAPPY!  Husses Tore hade varit suveränt bra på jakten. Fina drev på hjortarna, och fått fart på grisarna. Tycker det är lite extra kul med honom, eftersom de haft tvp TJT tidigare, som de fått tagit bort. Och så nu då när de "tredje gången gillt" har en TJT som fungerar BÅDE socialt & jaktligt.  En annan solglimt är ju att Goran ringde och berättade att hans lille Buffalo Bill, åstadkommit stordåd! Goran var kanske lite tveksam till hur glad jag skulle bli, med tanke på att BuffaloBill, endast är 6 månader. Men jag tror  att de har ganska bra koll på honom, och vet vad som gäller, för att inte få en 110% flåbuse och jaktidiot. Så jag säger bara GRATTIS  Robban & Goran, till era hundar. Och jag niger & bockar till det sätt ni tagit hand om, fostrat - präglat - jagat/jagar in era hundar....för det är ju så att jag tar fram  "råämnen" i valparna, som jag tror på - och det är valpköparna som tar till vara på, formar -danar, och utvecklar den till en fungerande jakthund! Hoppas att få bilder, med vidhängande text från Goran.

Eftersom Tjalla har varit lite väl ostyrig och i snudd på att hamna i onåd, så blev han inte utvald i bildgallerier att "leka med" i dag, utan det blev Oxa´s valpar i stället:

Oxa valp själv L

tre av oxa valparna L

Det finns även dagsfärska foton i Oxa´s fotoalbum. Hoppas länken bidde rätt.  Får önska Er alla en fortsatt trevlig fredag kväll. Och skitjakt på er som ska ut och jaga i morgon, och till er som jag vet ska gå jaktprov; jag håller några tummar för er! Och några klokord till er alla: Många lever med sådan förbluffande "rutin" - att det är svårt att tro att de lever för första gången!!

 


Tysk Jaktterrier Dagbok

2007-11-15 15:17 | 0 kommentarer

Var hos veterinären med Tjalle i går. Där i  väntrummet fanns redan en grönklädd man, och hans uppklädda fru. "där ser du ju en tysk jaktterrier", sa han och pekade på på Tjalle.  Oh någon som tittar på mej.......ypppiie.....Tjalle upp i knäet och hånglande med damen.  Deras hund blev ju inte lika glad åt att Tjalle uppvaktade hans matte, men det struntade han fullkomligt i tjthoppanim Original

Men hon verkade ju inte ha någonting emot det.  Ja det  blev lite "strul" med förseningar i går, Först då tog det  längre tid hos veterinären än jag hade räknat med. Upptäckte sedan att jag slarvat av med två st läsa lappar, med tel nummer som jag skulle ha. Letade genom alla papperhögar, papperskorgen, soppåsen...ja ni vet.....stön!  Hittade de små ynka lapparna till slut underst i en av pappershögarna, där jag redan letat 45.000 gånger.  Började så till slut med aatt kika på foton som jag ska ladda upp, men det slutade med att jag lekte med gamla Tjalle-bilder i stället.

TJi collage1 L

Tjalle i collage 2 L

Och  så ett stort antal varianter till......men i kväll så ska jag inte öppna det "mixtra-med-foto" programmet, över huvud taget........ja om inte någon skickar över foto som de vill ha "ramade" eller i något collage......för det är ju SÅÅÅÅÅ  roligt program!yahoo OriginalDet jag däremot inte kan så  är det att ställa i ordning själva fotona, och som jag skrev tidigare här i dagboken så har jag ju bett en väldigt god vän till mej att hjälpa mej med min logga.  Nu har han ett väldigt aktivt liv, och knas på sin dator, så det kanske dröjer ett tag till innan den blir klar, men den kommer att se ut nästan som den nedan, men SNYGGARE!!!!!!!!!!!!!!!! Detta är bara ett utkast....

...nu kära vänner så tänker jag inte vara kvar i cyber-världen, utan ägna mej åt lite mer jordnära göromål, som att torka golv, gulla med valpar och annat smått & gott!

loggan lite mörkare M


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-11-14 10:47

Lite jäktigt i dag. Ska till veterinären på eftermiddagen, så jag får försöka hinna med så mycket som möjligt på förmiddagen. Är ju lite så när man har med TJT att göra; man kan planera och ha lite humm om hur lång tid saker och tid borde ta......men har man en TJT i huset, så kan precis vad som helst hända, ja inte bara i huset, i skogen också.   Har ägnat lite tid åt hemsidan, och flyttat om lite på hundarnas sida. Fixat till länkarna, så ser ni någon länk som inte fungerar, så hör av er.

Valparna har fått sina namn, ja det är ju de namn som kommer att reggas hos SKK, sedan är det ju vanligt att folk kallar hundarna för någonting helt annat. Hoppas på en lite lugn kväll, så det äntligen blir av att ladda upp lite nya foton. Nu ska jag lyssna på lite musik, medens jag klipper klor och pysslar om hundarna, rastning av de vuxna och så är det väl bäst att ge sig i väg till veterinären.


Men ni är ju skojsiga....

2007-11-12 10:07 | 0 kommentarer

....ni som är inne här och kikar  runt på hemsidan. Det ramlar in mail från kända och okända med mestadels ros och trevligheter. Nu när den nya fliken, som heter privat kom till, så blev tydligen nyfikenheter större än den normalt är hos en Tysk Jakttterier, vad kan det vara här hemligheter som hon har där Tänka-tänka Original. Fick en liten tanke åt; alla måste bara känna om färgen är torr, när man satt upp en skylt med nymålat.......!

De foton, texter, länkar etc som kommer in där, får inte kopieras, eller återges, så enkelt var det!  Ni andra som inte har lösenord kan ju fråga om det, eller kika på de foton som är tillgängliga, som detta. (nästan inget blod alls ju!)

Kattja efter lyckad jakt L

 Hunden på fotot är lilla Infernos Kattja. Om det blir tid över i dag så kan jag kanske ladda upp liten video sekvens där hon fostrar Tjalle.  Även om det inte är så långt så är det roligt att se hur de använder kroppsspråket.....och hur tokig Tjalle är när han fjäskar, på bästa Tyska Jaktterrier manér.

Men nu står skogen och väntar på mej och Oxa, så hare så länge!


En "grisig" lördag!

2007-11-10 18:21

En sammanfattning av dagen så här långt då….eller kanske ska börja redan i går. Tyvärr så krånglade min uppkoppling under kvällen i går så jag kunde inte så iväg allt som jag lovat. Men så är det; livet på landet.  Fick lite råd via telefon att byta leverantör och bla bla bla, men nu är det så här att det finns bara en leverantör! Jamen mobilt då? Nope…detta är en  vit fläck på kartan, eller kanske mer ett svart hål!  Så ska man ha full service så ska man hålla sig inom tätort, och inte utanför gatubelysning och asfaltskant…..knepigt att politiker och tjänstemän har glömt bort att det faktiskt finns några bortglömda som håller till på landsbygden.  Slut på gnället  för i dag…..ja dagen i dag då……

Den började med att jag vaknade med en kaffekopp i handen, i köket hemma hos Lena & Per/(alias PP), nej jag hade inte sovit över där, men jag är ingen morgon-piggelin person. Så halvt i dvala så fick hundar mat och blev rastade, tanden borstades och så i väg. Tor att jag var så trötter att jag inte märkte av att det var tok-halka ute.  Så mötte Arja med Husse Emil upp och så blev det måååånga timmar i skogen. Kuligt värre! Har inte hunnit att kika på  de videosnuttar som jag tog, men en liten kort sekvens har jag lagt upp på Arja när hon har tjosan med vildsvin.

Så thank you thank you, PP & Lena för fika och trevlig dag, och till Emil för ett STORT leende när dagen var slut.

Ja för mej var den ju inte slut precis……dags att hem och mata hundarna igen och så rastning och som ni märker så bidde det ingen träning alls av någon av doggarna i dag.  Och så slutade eftermiddagen med att jag fick telrapport från en liten annan liten hund som lekt med gris i dag. Men jag väntar med att skriva något mer om den, för jag hoppas på att jag kan få något litet foto, kanske?

Nu är det hög tid för att komma på bra namn till valparna….att det ska vara så knepigt. Tänkte jag skulle kunna skicka in och registrera dem i nästa vecka.  Hare så bra, alla som kikat in här i dag.


Tysk Jaktterrer väcker...

2007-11-09 10:51 | 2 kommentarer

.....tydligen många känslor och mycket intresse, oavsett vart rasen diskuteras och med vem. Många är de som har erfarenhet genom en granne-som -hade-en släkting-som-kände-en som-hade tysk jaktterrier. Lite skojsigt och samtidigt märkligt att en så liten hund kan väcka så stora debatter.

Men jag ska väl inte grubbla vidare över det. Dagen här på kenneln ser väl ut ungefär som; motionera 2 vuxna,  gå spår med två andra vuxna, dags att "gulla runt" lite med valparna.  Åka och köpa hundmat. Alltså vilken skillnad på foderåtgång, med att ha 2 st hemma, eller som nu huset fullt! Använder Halla fodret annars, men nu är det ju ju långt till någon återförsäljare så jag har för tillfället gått över till Robur.  Ja köpa hundfoder ja, och så passa på att uträtta lite andra ärenden och handla lite till helgen. Tjalle får förlja med (han är ju alltid med mej) och kanske någon av de andra också. Skadar väl inte med en liten social promenad på asfalt. Och hundarna gillar faktiskt att åka bil och komma till nya miljöer, lite typiskt för en tysk.  Ja så ska jag posta ett brev till Bengt i Sollefteå. Pinsamt så blev det liggande i en pappershög och jag upptäckte et inte förren i morse när jag rensade ur en av högarna.....  bildekalerna är på G! Återigen kuligt med uppskattningen av hemsidan, och ja jag SKA lägga om länkarna tjôt tjôt tjôt! Har testat med en och  det var inte nå svårt, men det bör ju vara lite lugnt i omgivningen när jag sitter och pillar med sådant. Och det är väl inget som jag själv är störd över eller tycker ni som läser att det spelar någon roll om ni får upp en länk så här  eller så här ? Vad mer under dagen? Jo, det sista finliret på Betty Boop. Hon är inte speciellt glad över att jag pysslar om henne......likt en amatör, så klippte jag sönder en pulpa på två (2) av hennes klor i går....det är ju pinsamt ju! Så jag  får väl dra på mej dumstruten innan jag åker ner  till civilisationen. Hare gôtt allesammans!


Infernos Kattja "Betty Boop"

2007-11-08 09:59 | 0 kommentarer

Jo men klart att  det var lilla Betty Boop som kom hem och gästspeladeyahoo Original och för er som inte minns henne så såg hon ut så här som valp
Kattja med gris Original
Nu har hon vuxit till sig och blivit "stora damen", men ack så lurvig!  Pälsen är alldeles utmärkt tät. Men i och med att den är en lite längre sträv päls så blir det lite  väl mycket om den inte hålls efter. Då ser hon ut så här, så efter lite grov ansning så såg hon ut så här. Kommer kanske ett foto  när hon är färdigtrimmad också. Kattja är lika happy-happy, varje gång hon kommer hem till kenneln, hon rumsetarar om lite med de andra hundarna.  Honär van vid hundar,  bor ju till vardags i hop med en annan liten Tysk Jaktterrier, nämligen Husses Jägermaister. Å andra sidan hon är ju lika happy vart hon är. Har lite dåligt samvete för att jag inte hunnit med henne riktigt ordentligt.  Jag har gått gryt på drevprov med henne och så har hon klart med anlagsdelen i spår. Men hon är ju jakthund och fungerar alldeles  glimrande!! Skyller på tidsbrist att jag inte hunnit gå resterande spårprov. Är väl lite väl tidsoptimistiskt emellanåt - låter det bekant? Jag vill ju gärna vara unik på ALLA sätt, men har upptäckt att de flesta i dag som har ett socialt liv och ägnar sig åt hunderiet, har färre timmar på dygnet än andra.....och nu satt jag här och slösade bort 5 minuter på att uppdatera dagboken , men nu bär det av ut i skogen med en sprallig  Tjalle och en yster Kattja.tjthoppanim Original

Tysk Jaktterrier i "parti & minut"!

2007-11-07 12:49 | 0 kommentarer

Nu är det tämligen fullt av hundar här i huset. Kom en till, hit till kenneln i dag. Bilder mm kommer senare...  hade bara en halvtimma över så jag var in och  försöker ställa lite ordning här på hemsidan.  Kul att ni gillar den!  Den är tämligen enkel, ett färdigt  program och allt står på svenska; skriv här å klicka där.....så enkelt att till och med jag förstår det. Ja förrutom att jag för tillfället har tappat bort en hund i meny-raden. Men det går ju att klicka på hennes sida  längre ned i texten på förstasidan, så det är väl inte det mest överhängande.

Har tyvärr blivit  dåligt med fotograferandet över huvud taget, och de få foton som jag tagit har inte blivit något vidare.......vem vill se ett foto med texten "här fanns det två små valpar, för en sekund sedan", och så är det bara en gräsmatta eller ett golv? wacko Original  Plockade i alla fall kameran på förmiddagen i dag, och förevigade höstens första snö

http://fotoalbumet.com/u/00/22/59/2259ORG_onssno_004.jpg

Lite kaffedrickning nu, två telsamtal och så ut i skogen på lååååång promenad! Så är det dags att klippa klorna på valparna igen såg jag, attans vad fort de växer. Ja både valparna och deras klor...


Oupps....så det blev!

2007-11-06 00:53 | 0 kommentarer

Mixtrade och donade lite här med hemsidan som nu ser, så sidan blev lite större/bredare. Så var det tänkt att jag även skulle flytta om lite i menyraden, och så "tappade jag bort" en hund.! Så jag tror det är läggdags för mej nu, så får jag fixa till det när jag plockar in resterande flikarna. Nu sja jag göra en Tjalle = gå och lägga mej under täcket (Tjalle  ligger redan och snosar och sover  i min säng)  Hare gôtt! Nu äntligen inomhus - precis hemkommen från skogen och det var BLÖTT!!! Det regnade inte när jag drog i väg, och så slutade det nu när jag kom hem, typiskt.  Till blöta hundar har jag en grön trasa som är helt suverän. Påminner om ett sämskskinn, men är av acryl-aktigt material. Tork tork på hundarna och de är TORRA!  Köpte den i somras för att den skulle funka även svalkande för liten TJT. Då har man den under vattenkranen, vrider ut den, lägger den på hunden eller i botten på buren eller vart man nu har hunden. FUNKAR!!  Den är kall och sval även i stekhet bil. Och på tal om att testa, ska se om jag kan få till en liten "lyckokaka" här under...är väl knappast  troligt, men jag gör ett försök. Sedan är det ett besök i lilla lanthandel som står på dagorning, därefter läsning, läsning, läsning,......

 

 


Sessan en miniatyr Tysk Jaktterrier

2007-11-05 19:25

Kommer ni i  håg ”Sessan” Gamekeeprs Caiserin, från gamla hemsidan?  Pratade i dag med en journalist och så blev det tal om att han gjort ett reportage om eftersök. Det handlade om jakt & eftersök på vildsvin, och killen som reportaget skulle handla om hade haft lite större svarta hundar från Slovenien och så hette de något mer…….”kopov, kanske”  frågade jag. Jo, så var det……och de var ju  runt grisen och så, men så släppte killen en liten svart som var en sån ras som du har, sa reportern. Men den var mindre och helt slät i pälsen, såg faktiskt ut som en liten valp! Den lilla hunden flög rakt fram på grisen, och den brydde sig faktiskt inte om att den var så liten, helt otroligt!!!!! Aahhh, möjligen hette inte den lilla Sessan?   Jo, klart det var!!   Gick ju inte så länge då, utan att jag var tvungen att ringa upp hennes nuvarande ägare och fråga om det var så som journalisten sagt och jodå så var det. Och han var så  nöjd med den lilla mini Tyskan som jag även kallade för ”Fulan”. Hongör stor succé som grishund. Ja hon jagar ju allt som kommer i vägen, som en riktigt bra Tysk Jaktterrier ska göra. Hade tänkt letat  reda på ngt foto av Sessan, men de har jag ju naturligtvis inte på denna datorn, utan bränt på en CD som ligger någonstans. Och jag har inte tid att leta för nu är det hungriga valpar + deras mamma, som ska utspisas.

 


Söndag kväll på Husses

2007-11-04 23:56

Oupps, så var denna helgen slut också, så mycket  det var som jag skulle hinna med, som inte blev av. Men det är ju en helg igen i slutat av denna veckan också, så jag får väl mixtra med de sakerna då.

 

Hundarna mår alldeles glimrande, och en del ”glimmar”  ju lite mer än de andra. Kolla in Tjalle på senaste videosnutten där han pluttrar runt bland valparna. Han ÄLSKAR valpar, och blir alldeles till sig när de kommer till honom. Och tyvärr så har jag inte hunnit med att ta några illustrationer varken med stillbild eller ng videosnutt, på när jag får honom att ha uppmärksamheten på mej genom att använda ”stövertricket”. Har haft besök i helgen med vi har ju pysslat med lite annat, och så pladdrar jag ju på och så vips så hade ju tiden runnit i väg. Men det kommer jag lovar…

 

I morgon så ska jag tillbringa förmiddagen i telkö, de har Sveriges tristaste musik de spelar upp medens man får reda på vad de har för erbjudanden att locka med och vilken turordning jag har i kön. Avskyr att sitta och vänta och vänta. Pratade med en  sketkärring där i veckan som var, och så skulle de återkomma. Jo pyttsan!  Han blev sur och tvär bara  för att hon inte hade uppgifterna jag hade, och så upplyste hon mej om att hon minsann inte satt på sitt jobb för att ta emot argsinta samtal från kunder! OK, svarade jag koppla mig då dill den som har hand om dem…….. men jag blev aldrig kopplad! Betalar jag: avgift, medlemskap, abonnemang etc  så förutsätter jag att jag ska få det jag har betalat  för, och inte behöva sitta i telkö.  Nu har jag ett litet  ”trick”. Det  finns vissa platser Tjalle hatar, det är de platser  när han inte har koll på mej inomhus. I synnerhet om jag går ut i köket och i närheten av kylskåpet, och han får vara på andra sidan barngrinden. Så när jag vill korta ner telsamtal med dylika sketkärringar, så stänger jag Tjalle ute   från köket och prasslar i skafferiet.  Han går igång på 0,002 sek!  Och vad får jag då ut av detta? Jo jag ber personen i andra änden av luren att prata högra  för jag hör ju inte när Tjalle vrålar, och personen vill ju inte sitta där i kontorslandskapet och skrika tillbaka till mej, så det brukar sluta med att jag får fram de uppgifter jag vill ha  väldigt snabbt!  Och förresten blir ju detta en kortvecka  för mej, månd- onsd för fom torsd så är jag: on  the road again! På fredag ”fyller”  Tjalle 14 månader!  Fick en  förfrågan nu i  helgen hur gammal han är och  när jag svarade så fick jag tillbaka:  ”Va är han inte äldre, som du tjôtar om den hunden så skulle jag tott att han var ett par år till, minst!”….så uppdateringarna som kommer under veckan  får väl bli om valparna och de andra hundarna då…… med undantag  för stöveltricket och lite annat.

 

Hare gôtt alla goa glada TJT-ägare!

 


Lite Tysk Jaktterrier tjôt...

2007-11-02 09:49

Suckar tungt när jag tänker på gårdagens träning med Tjalle….i går var han och jag inte riktigt i fas med varandra, och hade lite olika åsikter om vad träningen skulle bestå av , så det fanns då ännu en gång en timma eller två, när han var väldigt billig!

 

Så det blev lite back to basic och det är bara sååååå tråkigt.

 

En hund som inte är uppmärksam på föraren är ju inte stor mening med att ”varva runt” med. Så jag fick ta till ”stövertricket”, nej jag sparkar alltså inte någon hund med stövlarna, jag tar helt enkelt på dem!

 

Ska se om jag kan visa lite i ord och bild under morgondagen, får besök då som kan fota så ni ser ett av många tricks men kan ta till. Principen är samma som med Zeke som få se en boll och sedan får den som belöning. Jag tar på mej stövlarna inomhus och då vet Tjalle att hans belöning kommer. Äh ska inte orda mer om det nu.

 

Glad blev jag i alla fall när jag satt på datorn och hittade mail från Zebbans husse. Klart att han är glad att Zebban skallat i skogen, lite tidigt kan man tycka, men Johan har haft en Tysk Jaktterrier från mej (Hundnäsets kennel) tidigare, så han har ju erfarenhet av Tysk Jaktterrier.

 

Och vad händer här på kenneln i dag då…jo jag har lagt ett litet kort spår till Oxa. Valparna har fått sina tänder och börjat äta själva, så hon vill ha lite sysselsättning och uppmärksamhet, när valparna sover. Och lite trist är det att bara gå promenader. Så sista blodet som fanns tinat fick gå till ett spår åt henne. Tjalle och jag ska  fortsätta att träna och i dag är det lydnad igen då, och så fortsätter vi med den påbörjade apporteringen på eftermiddagen.

 

Hare gôtt, så hörs vi senare

 

 

«november 2007»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September