.

2007-12-26 20:53

TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

Borttappad komunikationionsradio. Det var inte jag som tappat den, men jag skulle ju  ändå ut med hundarna så då kunde vi ju lika gärna åka  till den marken där radion låg kvar.

Hur gör man eftersök på en dylik tingest?  Tja kanske man skulle ta med sin egen radio och tjoa i emellanåt och hoppas på att det fanns batteri kvar i den som låg i skogen......iväg bar det i alla fall.

Anders och Lisbeth skulle också upp och gå en sväng och kika  runt  lite. De bor ju nere i samhället och åkte tidigare. Så ser Anders någonting "glimma till" nere i diket. Och jägare som han är så var han övertygad om att det var ett djuröga som hade reflekterat i diket......backade tillbaka och kikade. Jo mycket riktigt, där nere i diket låg en älgkav!  Så kontakt med markägare och allt sånt och så vidare mot jaktmarken som ligger på gränsen mellan Närke och Östergötland.  Full pott - de hittade Roger´s radio, mötte  dem när de var på väg från marken, men nu skulle ju ändå hundarna rastas, så då kunde de ju lika gärna få springa av sej där.   Canna känner till marken så pass väl nu att hon inte kan vara tyst i bilen. Och så är så  rolig på bästa tysk jaktterriervis; här var det vilt senast måste kolla den tätan och där borta brukar det stå djur....ska bara bort och kolla.....

Hade kameran med i skogen, men tyvärr blev det dåligt med foton tagna och de som togs bidde inge vidare. Har lagt in ett i alla fall i Cannas fotoalbum, så och du klickar på hennes flik här ovan så klickar du på hennes foto och de kommer upp i ett nytt fönster - lite större.

Tjalle var naturligtvis också med i skogen, men ska man få någonting dokumenterat av honom så blir det väl att filma och sedan spela upp i slow motion, för att man ska hinna se någonting.

Enda gången han är riktigt slitta eller koncentrerad är när hon sover eller tigger........och här nedan så är han ju i alla fall i gott sällskap....Canna,  Kattja & Tjalle, när de tigger som allra bäst:

 


.

2007-12-25 14:49

TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

Stön och suck.....väntar på att bli uppringd av veterinär,( Kattja hostar fortfarande) men det  ser ju ut att dröja. Så lite långtråkigt är det......någon mer som har långtråkigt i dag???? Kanske nedenstående kan ge ett och annat gott skratt då:

Det finns en vetenskaplig undersökning som hävdar att alla i Sverige
födda 1967 eller senare är så indoktrinerade av engelskan att de har
svårt att se om orden ska vara ihopskrivna eller inte.
--------------------------------------------------------------------
I en elaffär i Tyresö kan man köpa en:
'RAK APPARAT'
Undrar om de har böjda också?

Pressbyråns nya reklamkampanj i tunnelbanan:
'HUNGRIG? VI HAR SNABB MAT!'
Hur mäter man farten på mat? Hekto i minuten eller kilo i timmen?

En affär nära Linnégatan i Göteborg säljer, bl.a. oliver och fårost.
På deras skylt kan man läsa den intressanta upplysningen:
'OLIVER FÅR OST'
Då blir Oliver säkert glad! ;-)

På vår nya fina kaffeautomat på kontoret finns det en fin särskrivning
längst ner i instruktionerna:
'Växel i retur skål'
Skål på er själva!

I godiskiosken kan man vid juletid inhandla:
'Skum Tomte'

En härlig särskrivning, hittad på Domus i Lund:
'Djupfryst kyckling lever'.

På en fotoaffär sågs annonsen:
'Student plakat, monterad och klar'
Verkar rationellt. Antagligen lämnar man in sin student på morgonen
och hämtar ut honom eller henne på kvällen, färdigfestad och klar!


Särskrivning sedd på skylt utanför en restaurang:
'VILT BORD'
Gäller att hålla i tallriken...

Läst i ett skyltfönster:
'Sten tvättade Levis jeans!'
Snällt av Sten.

En ung civilingenjör skriver om sina arbetsuppgifter:
'Jag arbetar en hel del med fel analys.'
Det verkar väl onödigt.

Sett på skylt i centrala Lund:
'Sjuk gymnastik'
Man frågar sig vad de sysslar med på ett sådant ställe...

På ett kondis i Jakobsberg kan man köpa en både munter och berusad
smörgås:
'Glad packad räkmacka 35.00kr'

Sett på skylt utanför djuraffär i Katrineholm:
'JÄTTEFINA SMÅDJUR
DVÄRG VÄDUR MARSVIN KANIN'
Jag hade lust att gå in och fråga vad dvärgarna kostade.

Hur undviker man att drabbas av musarm? Aftonbladet IT har svaret:
'Försök att vila under armarna mot bordet.'
Låter invecklat, tycker jag.

Sett på reklamtavlan på Ullevi:
'Mässa för små företagare.'
Barn eller dvärgar?

Den här skylten, vars erbjudande jag inte vill spekulera om, brukar runt
Halloween sitta utanför Pressbyrån i Kristianstad:
'Pumpa gubben 29 kr'

Hos cykelförsäljare:
'BILLIGA BARN CYKLAR'´
Hur gör andra barn då?

Sett på en datormässa:
'Prova våra kassa apparater'

Sett vid hembygdsgård:
'Häst skjuts varje timme'

 


.

2007-12-25 01:41

TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

Phuuu, nu ska julmaten smältas för min del! När det gäller Tjalle så skiter han stearin!....han käkar upp mina röda fina julljus. Kattja har en otäck hosta.....månne man kan få tag på en veterinär under juldagen? Så Canna var den som var med på jakten i dag....hur det gick?....det går ju alltid bra -  antingen för djuren eller jägarna.  Och julafton var  inte jägarnas dag om man säger så. Canna har lite fina drev men inget pangande i skogen.  Och på tal om panga i skogen i morgon (eller i dag blir det ju, eftersom klockan är över midnatt) så är det väl inte så många jaktlag som är ute i skogen.....men en och annan enstaka jägare som har ledigt kanske.....

http://www.fotoalbumet.com/u/00/22/59/files/Hemsidan/Julfrid%20003.JPG

.........alltså Hälge Älg, är ju bara helt suverän!!!!!

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans!


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-22 00:12

En liten julhälsning har kommit från Husses Zeb Macahan med familj. Jag har julat-till kortet lite. Men kuligt för ägarna till hans bröder, och alla oss andra att se, hur han ser ut "snyggingen"!

Zebban önskar God Jul & Gott Nytt L

 


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-21 10:40

Det är alltid roligt när  det ramlar in foton på Tysk Jaktterrier & Border. Men i går  fick jag ett annat foto jag blev mycket glad över. Det var från ett av mina barnbarn, som stolt poserar framför sin mammas mobilkamera (därav kvalitén på fotot), men jag tyckte det kunde  få slinka med här i dagboken i alla fall, och med ett liten Grattis från mormor, eftersom jag vet att Ryan kikar in här ibland.

Ryan´s första gradering L

Och om ni redan kikat in på Stinas sida så har ni ju sett ett färskt foto på Chicko, och här är ytterligare ett

Husses Stumpen/Chicko1 L

Så det jag saknar är lite färska foton på TJT, man kan väl hoppas att ägarna är ute och jagar så att de inte  hinner att fota.......eller....  jaja nu återstår att se om någon fattade vinken...

......ska bara kolla här  om det går att länka upp foton ockå......

det fungerade ju (tror jag) i så  fall så ska det synas en fiiiiin bild på "lokala" tomten här ovan.

 


TYSK JATTERRIER DAGBOK

2007-12-16 20:18

Nu äntligen så kommer liten rapport från Stocksholmutställningen 

Annat skojsigt som händer här på kenneln: Lilla Infernos Kattja är tillbaka. Det kommer upp en liten flik om henne här på sidan under morgondagen ( 17/12).


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-16 03:26

Naturligtvis kommer det liten dagboksantecknning om gårdagen i den kungliga huvudstaden och utställningen. Hoppas kunna hinna med i morgon runt lunch, det ska förhoppningsvis jagas lite på förmiddagen först. Men här är lite försmak på vad jag kommer att skriva om krabba1 Original  .....  och så kommer en kopia på Tjalles kritik och lite annat smått å gott.


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-10 18:06

Har fått fint besök här på Husses Kennel. Lilla Arja som är här och gästar några dagar. Nya foton skulle tas på spårträningen (trodde jag!) inte ett enda foto där man ens kan ana att det ska vara en tysk jaktterrier. Några snabba klick innanför dörren då, där hundar ska sitta snällt och vänta tills tassarna är torkade och kopplet tagits av...trodde jag (igen då)!....

 

 

....så får väl ta med kameran till skogen i morgon igen då, är väl ingen att ha 4 foton på 2 TJT innanför en ytterdörr......

TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-08 23:48 | 0 kommentarer

Trött nu då. Har börjat skriva här flera gånger, men någonting har kommit emellan, så har jag börjat om i en kortare variant och så ännu en gång....så nu blir det en koer summering av dagen:

Upp tidigt, mata rasta hundar. Iväg till skogen. Fyra passkyttar, tre hundar/varav 2 TJT. Synliga djur; en kron + sex rå. Inte en skottschans. Skogen var BLÖT, och vattensank på många ställen. Kom ur skogen ganska sent. Hem, av med blöta kläder, laga - äta mat. Mata - rasta hundar. Mjuk pläd, hundarna & mej med god bok och varm glögg i soffhörnet. Vaknade av att mjuka/varma pläden och Tjalle låg på golvet. Elda i pannan läsa mail och kolla missade samtal; snälla vänner som påpekade att några hade min gästbok som diskussionsforum. Städa gästboken från tok. Läsa länkar som var med i några av mailen, som denna länk   och denna länk . Tror väl att de flesta som håller på med jakthundar vet vem mannen i artikeln är. Har själv inte träffat honom personligen, däremot blivit uppringd av honom ett antal gånger....  artikeln ja....jo så finns det kennlar som blir anmälda för att det ligger tre bajsar för mycket i en rastgård....  är nog för trötter för att orda mer i skrift i kväll..... nu hög tid att byta soffa mot säng, tjock bok mot Helge Älg, mjuk pläd mot gose- täcke..


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-06 23:26

Tysk Jaktterrier är en rolig jakthundras. Lille Zebban (från Cannas senaste kull) är lite "spoki", när han är ut på kvällen och nattakissar. Kan ju röra sig någonting i vinden eller så.......men så härom dagen så ringde Zebbans husse; Johan. "NU DU, har Zebban varit på eftersök mitt i natten!". Trafikskadat rå som hade gått undan och inte lämnat något blod, och inte brydde sig Zebban om att det var becksvart mörker då inte. Enligt Johan så var Zebbans nos som en magnet i marken och han var spårnoga till 1000. Efter en bit så markerade han spontant att det fanns något intressant i spåret, det var liten benflis, så vidare och låååååångt spårades det. Men det är ju skillnad på att lulla runt bland "farliga" under  kvällskissningen, än vara ute och spåra mitt i natten med husse.  Och på tal om  nosar då, så har Canna läkt fint och såg ut så här i går kväll.

Canna 5 dec L

Jamen det är klart att Tjalle ville vara med och visa upp sin mun när Canna skulle fotas!

Tjalle med munnen vidöppen L

I morgon är det spårträning för hundarna och Tjalle ska få ett "extra" spår......hähähä!


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-05 20:54

Datorer verkar leva sitt eget liv! Så det som jag tidigare skrivit om jakthelgen i Orsa är "ål-gånn".  Skrev lite ur minnet så det kan vara något som fallit baort, eller som jag borde ha med, men glömt. Kan ju uppdara senare i så fall. Men här gott folk kan ni läsa och titta på bilder från Tjalle & min helg i Orsa Våmhusoch Älvdalen.


TYSK JAKTTERRIER DAGBOK

2007-12-04 10:55 | 1 kommentarer

Fått både mail och påringning om att jag glömt bort att uppdatera, med info om grytjakthelgen i Orsa. Men det har jag inte alls glömmit bort, bara det att jag har lite strul med min dator. Eller rättare sagt jag har tydligen strulat till det......men hoppas kunna få ordning på det under dagen smilydataproblem Originalså ni kan läsa om Tjalle´s bravader. Och medans jag får hjälp med mitt ordbehandlingsprogram å ni sitter här och önskar  så kan ni ju kika på en klassiker om en liten flicka som  önskar, håll till godo, så ska jag dra till skogs så datahjälpen kan mixtra i fred.

 

«december 2007»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September