.

2008-02-25 01:19

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Finns ett uttryck som heter ”lugnet före stormen”, här är det mer stormen före lugnet – både utom & inomhus J! Det har varit så trist väder så valparna har inte varit ute speciellt mycket, men några korta stunder varje dag har vi hunnit med. Passade på att märka några av valparna i dag också, så jag garanterat känner skillnad på dem hos veterinären på tisdag. De två svarta tikarna skilde sig åt en aning tidigare men nu är de lite svårare att se skillnad på, om man inte håller den intill varandra. Den svarta hanen är ju enkelt eftersom det bara finns en svart pôjk. De bruna tikarna är inte så svåra att se skillnad på heller, de skiljer sig åt i pälsslaget men är annars väldigt likvärdiga.  Morris har ett liten ”märkligt” kännetecken, så den går inte att blanda ihop med de andra. Husses Jakthund, Husses Jaktkamrat å Husses Jaktkompis är ganska lika varandra, så även där finns det små små detaljer som gör att det går att skilja dem åt, om man ställer dem intill varandra. Så trots att det är hela nio valpar så är det en väldigt jämn å fin kull.

 

Stefan som äger Husses Kalle skickade ju en bild från en lyckad rävjakt……var det  för en eller två veckor sedan…… och i dag så kom det ännu en dagsfärsk bild från en av jakterna. Undrar om den karl´n hinner att flå rävarna innan nästa räv får ”bita i gräset”?  

 

Har ju lovat mej själv att bringa lite ordning & reda i fotona och fräscha upp Cannas sida lite, så då kommer ni att kunna beskåda Stefans räv-kavalkad där.

 

Flyget för Husses Jakt kamrat (han som ska flyga till Kallax) har i alla fall ordnat sej, så blivande husse Tage med förväntansfulla barnbarn får hem Jaktkamraten lite tidigare än det hade blivit om jag hade åkt med honom själv någon gång i vecka 10.

 

Var det något mer för i kväll……njae jo det finns ju nya valpfoton i deras album, men det lägger jag ju in kontinuerligt. Dessa tog jag i lördags när Per Robertsson (han som äger Husses Tore) var på besök, han ville väl träna lite, för hans Wachtel valpar första dagarna i april.  Haré bra, så kommer mer foton och uppdateringar senast på tisdag kväll.

 


.

2008-02-21 19:35

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES KENNEL

 

Tysk Jaktterrier valpar i hela huset! Nu är valparna 7 veckor på när som på några dagar. De är tuffa, framåt, nyfikna & piggelina, precis som valpar ska vara. 05.30 så drar de igång och då är det DRAG J! Som ni sett på några foton, så är de även ute och tjoar runt i trädgården och små turer till skogen bakom huset. Några inomhus foton från i dag kommer in i valparnas album och en liten kort video där Tjalle bjuder upp valparna till ”lek – med- liten –boll”. Han är fortsatt med och plottrar runt med sina avkommor och är lika tålmodig som alltid….men han tar en liten TO då å då, hoppar upp på kökssoffan eller någon av stolarna, när valpflocken får för hårt åt honom.

 

Stamtavlorna har kommit, men det var bara ett köpekontrakt med – så en å samma får väl ta alla valparna då J ?  Den mänskliga faktorn hos SKK hade väl inte fungerat riktigt, nya kommer i morgon.

 

På tisdag ska de iväg till veterinären och vaccineras, ID-märkas och veterinärbesiktas. Det kommer snäll kompis och hjälper mej att kånka på valpar. Och tror nog att det ska gå ganska snabbt hos veterinären – bara en börjar skrika så stämmer alla andra upp och då blir det fart på personalen för att få iväg mej med valparna; skriver jag av tidigare erfarenhet…..

 

När valparna har åkt ska jag kanske få lite tid över att fixa till hemsidan: Cannas flik är ju inte för rolig, och det finns nästan inga foton på henneL. Finns foton på hennes avkommor som inte blivit inplockade i album mm…….länksidan ska fixas till & nya länkar ska till …….vad var det mer…jo, Oxa ska bort helt, hon finns ju på Viltstråkets Kennel så klicka på den länken om du vill veta vad som händer henne framöver…Tuffa ska ha en egen flik…..och  så var dt säkert mer som skulle göras, som jag inte kommer ihåg i skrivande stund. Ja så var det ju ja, det har kommit ”önskemål” om att jag ska göra en ”vem-är-Husse?-flik”, som jag hade på gamla hemsidan, så det ska jag väl trixa till också; lat som jag är så kan jag ju klistra över den gamla som jag tror finns sparad någonstans.

 

I helgen kommer det säkerligen att fotas en del på valparna igen, eftersom det kommer besök som har kamera med sej, underlättar ju en del om man får lite hjälp.  Hare gôtt alla kända & okända som letat sig hit J. PS. jäpp nu vet jag vad jag glömde skriva; fliken "privat" ska ju naturligtvis snyggas till - uppdateras - och alla berörda ska få nya inloggningsuppgifter DS

 


.

2008-02-15 21:44

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

Nu börjar Kattja tycka att det är ONT när valparna ska dia. De äter bra, men vill ju ändå ha lite di från mamma. Lade precis ut två korta vidoklipp på Kattjas sida, där man ser & hör när en tik säger ifrån att nu ska det inte vara mera där! 

 

Nu är valpkullen ”tokrolig” att umgås med; de försöker att springa – men det är inte lätt när man har fyra ben att hålla reda på. De är på upptäcktsfärd -  ALLT ska undersökas, även det som är lite läskigt från början……men nyfikenheten tar ju överhand efter bråkdelen av en sekund. De vill gärna SMAKA på ALLT! Ja det spelar inte så stor roll om det går att äta eller inte……och det där med tuggben har de missförstått totalt! Jag stör ut tuggben på golvet, men de försöker att tuggar på mina benJ.

 

Tjalle jollrar runt med valparna som vanligt, LUGNT & FINT, men någon gång måste väl även han säga ifrån; nio valpar som biter med sylvassa tänder medens han ligger och myser……det kan han ju inte hålla på med i evigheter – då kommer han ju att se ut som ett nålbrev innan de små terroristerna flyttar hemifrån.

 

Såg att Husses Kennel fått en glad hälsning från Oxa med familj i gästboken; kuligt att Oxa verkar passa perfekt för Hasse & Stina  på Viltstråkets kennel.

 

Och så har jag tyvärr plockat in ett fotogafi på Husses Kalle med jaktentusiasten  Stefan i dagboken och inte lagt in den på Cannas sida……. det ska jag försöka ändra på i morgon. ……men för i kväll så tackar jag för mej. Ska mata/rasta/leka-gosa med valparna innan det är najt-najt för dem.

 


.

2008-02-13 21:41

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

När jag var liten, så lekte vi ”gömma nyckeln”, det var en rolig lek  vill jag minnas…….. nu när jag är betydligt äldre och inte kan hitta min nyckelknippa så finner jag inget nöje i det alls L. Det jag ägnat de senaste timmarna år, är alltså att leta efter mina nycklar……. Tyvärr så kan inte Tjalle hjälpa mej lika lätt som när han letade reda på den ”bortkomna” valpen Husses Jakt Morris. Morris har föresten fått regnr: S16232/2008, ja alla valparna är ju narutligtvis reggade, men jag minns Morris nr eftersom det är tel numret till en kompis till mej, med ett riktnummer framför iof.

 

Valparna kommer att hamna från Öland i söder (dit flyttar Husses Jakt Tös, men Matte Eva kommer säkerligen också att jaga med henneJ)  och så längst i norr kommer Husses Jaktkamrat att bo, närmare bestämt i Vistträsk.  Både ”Kamratens & ”Tösens” blivande ägare har haft Tysk Jaktterrier tidigare.  Och de resterande 7 valparna kommer alltså att hamna mellan Öland och VistträskJ!

 

Och i dag så fick jag även ut namn på samtliga valparna i fotoalbumet, så man kan se vilken som är vilken.  Ides inte sitta och redigera eller plocka bort mindre bra foton, utan mest bara glad att jag fick hjälp att plåta dem – in med korten i datorn – vidare in i deras album.

 

Alla valparna är ju speciella, var och en på sitt sätt. Hade besök på förmiddagen av en gammel TJT-uppfödare, som inte kan begripa att jag ska ha alla valparna inomhus/ på köksgolvet. Ja det var väl då när jag stönade och stånkade över de små terroristerna som han muttrade någonting i stil med: ”Skyll dej själv, när du ska envisas med att ha alla inne på köksgolvet!”    Hm (haha)  ingen sympati där inte!  Jo i alla fall…. Jag tycker det är mysigt att se personligheterna växa fram; vilken är mest nyfiken – vilken är mest benägen åt att bära – (benägen….vilket konstigt ord egentligen?) ……ja att se vilken som är lugnast/vildast – vilken som skallar föst och kanske i tid å otid – vilken som är mest nyfiken – vem är mest ”målvetveten” i sitt agerande…….    ……..jag kan ju sitta timma efter timma och bara kika på dem! Hade ju även tänkt att få med några små video-klipp på valparna i dag, men så blidde det inte.  Kanske inte ska sikta så högt inför morgondagen, utan endast sikta in mej på att filma en eller ett par-tre stycken.  Jag måste ju få tid över för Kattja och de andra vuxna hundarna också.  Så tills i morgon så får ni nöja er med att kika på fotona av de små liven, där de står uppstyltade på köksbordet……..

 


.

2008-02-12 21:42

TYSK JAKTTERRIER/HUSSES DAGBOK

 

Ibland önskar jag att jag hade gott om svordomar i mitt vokabulär…..de skulle ha  används flitigt i dag i så fall L.

 

Av låååånga listan med ”måste-göra” saker så vara dt väl bara skicka in registreringsansökningarna som gick smidigt och utan problem.  Annars har det mesta gått käpprätt åt skogen; när jag skulle ringa myndigheter så har de jag skulle pratat med varit hemma på grund av sjukdom eller tagit semester för barnen har någon form av skollov. Och på ett ställe så hamnade jag som nr 49 i en telkö och när den kön inte hade minskat med ett enda nummer på 9 minuter så gav jag upp. Och drog bokstavligen till skogs i stället med Tjalle. Tillbaka igen efter 2 timmar i skogen och tänker att då ska jag fota valparna före maten så de inte var nedsmetade med mat, utan söta små näpna valpisar…….. batteriet i kameran var tomt… STÖN…minns någon som påtalade fördelen av att köpa kamera där man kunde ha vanliga AA batterier i….ber nu vederbörande att inte påminna mig med någonting i stil med ”Vad var det jag sa!”

 

Så prövade att ringa några v de samtalen som jag misslyckades med på förmiddagen, och se en trevlig liten dam svarade. Ja det ar vad jag hörde, för så snart jag började prata själv i köket så vaknade ju små valpar upp och undrade vad jag ville…..och själva ville de ju ha MAAAAAT igen! Fick ta med block och penna ut i tvättstugan och stänga dörren för att höra. När jag ändå hade fixat till det med sittplats och plats att skriva när jag flyttat undan lite stryktvätt så passade jag på att ringa och höra om flygbiljett för den ena av valparna. Och ganska omgående så fick jag klart för mig att det var billigare att köpa en ordinarie flygbiljett – flyga själv med Husses Jaktkamrat som handbagage – än att bara skicka med honom i en transportbur !?  Och jo man får faktiskt en hotellövernattning på vissa inrikesflygningar också för samma pris. Så Husses Jaktkamrat kommer att bli kvar här på kenneln några dagar extra och så blir det flyg till Kallax någon gång i vecka 10.

 

Det enda som är fortsatt oklart är vem som ska ha två av tikarna, jo båda är bokade men vilken som ska till vem vet jag inte ännu.  Men den ena som ska ha en av dem kommer i morgon förmiddag, så då bör det ju bli ganska enkelt för den som ska ha den andra tiken J.

 

I morgon blir det i alla fall fotografering av valparna, för då har jag lite hjälp. Så lärde jag mig ju av de senaste valpbilderna att namnen från ”mina bilder” till fotoalbumet som jag använder mig av på hemsidan inte förs över med automatik.  Nästa uppdatering har ALLA valparna namn under fotona!! Skulle kunna gå in och rota på exerna hårddisken där alla foton numer hamnar och så leta reda på bilderna och kolla, men neeej  det känns inte som någonting som känns så angeläget, eftersom det kommer nya foton (och kanske en liten filmsnutt) på valparna i morgon eftermiddag någon gång.

 

Nu är det dags att ge de små ”ligisterna”, lite kvällsmat så de står sig ända till kl 05.00 i morgon bitti………….

 


.

2008-02-11 22:55

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

Och så var de bara åtta…….en valp försvann spårlöst och var bara puts väck! Klart att valparna ska vara med och greja i köket. De får mat där, är med när jag lagar mat/ slamrar och stökar runt. Vill ju gärna ha så mycket tid med dem som möjligt, för att se vad de är för ena krabater. Alla har ju sina personliga egenheter J.  Så var det dags att bära tillbaka dem till valprummet. Jag bär dem två och två och den som blir kvar brukar så en extra liten stund med de andra hundarna och mej – alldeles själv. Nu bar jag två, hämtade två nya, två till, och så de sista två – då borde det ju rimligtvis ha varit en kvar!? NOPE köket var helt tomt. Kikade ut i valprummet, jodå där fanns åtta valpar, så en hade alltså smitit genom barngrinden och på ensam upptäcktsfärd i huset…..hmm var då då?

 

Kikade letade kröp och tittade in under alla möbler, öppnade dörrar till rum där jag ju vet att den bortkomna valpen inte kunnat komma in, men vad skulle jag göra….så, nu hade jag sökt på alla möjliga OCH omöjliga ställen och kunde bara konstatera att en valp var BORTA!!  Ja vad gör man då….jag tar lille Tjalle till hjälp och kommenderar; ”visa”  jag vet det var ganska långsökt vart skulle han kunna påvisa någonting inomhus? Tjalle den lilla matfriaren gick till skafferiet och krafsade…GRRRR….. -”Tjalle,  jag letar efter en valp, tänker inte ge dej några godsaker!”.

 

Ut med Tjalle i hallen igen och ber honom ”visa”…..Tjalle gör en bredsladd ut i köket och till skafferiet. För er som träffat honom, vet ju att han kan vara ganska ”energisk” och nu skulle han in i skafferiet! Jisses, inte hade jag väl stängt in en valp där, öppnade men där fanns ingen brun hanvalp. Tjalle åmade sej och började ”prata” tjôta-du, tänkte jag och fortsatte att leta i de andra rummen.  Så ut till köket igen; Tjalle ligger platt med nosen in mot hörnet vis skafferiet. Böjer mej ner och ser; ETT HÅL! Jamen det var ju där jag plockade bort en valp i går, vek sedan ihop en bunt med reklam och trodde jag hade pluggat igen hålet.

Hmmm, där inne ligger den lille valpen och sover!  Inte kunde jag få in handen att plocka ut honom, så det blev att tjoa för att väcka upp honom, så han kom fram självmant. Så till familjen Gustavsson som ska ha denna lille kanaljen; kryp runt och ”valpsäkra” hemmet innan han kommer!

 


.

2008-02-11 01:39

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

I dag borde ha varit i går om det bara hade funnits några timmar till på dygnet. Alltså var denna uppdateringen avsedd att avsluta söndagskvällen den 10/2, men så bidde det ju inte……. I alla fall så bestod söndagen av ett litet senare uppvaknande, valparna hade ”sovmorgon” till 05.00, så ville de ha MAAAAAAAT!   Och det fick de naturligtvis snabbt som 17J. Så mat till Kattja och ut med henne. Infernos Kattja är i regel lugn och fin, men nu studsade hon ut på klospetsarna!  När hon gjort ifrån sig så var det näsan upp i luften och smågruff i luften……så när en räv gapade till i skogskanten så var hon blev hon lite lätt skogstokig, ville ju jaga NUUUUUU. Troligt är att Kattja hört räven och skallat i och väckt valparna alldeles själv, så nu kunde hon gott ta hand om dem medens fixade till kaffe -  rastade de andra hundarna och ”befriade” henne från valparna genom att ta ut dem i köket.  Så släppte ut Canna å Tjalle och klart att räv hel..ten är kvar! Så det blev en lååååång rastning av hundarna om man säger så…….

 

…lite mer räv då……det ramlade in ett mail med ett bifogat foto. Det var från den glade jaktentusiasten Stefan som har Husses Kalle.

 

Husses Kalle med Husse Stefan på lyckad rävjakt! L

Stefan skriver att Kalle varit i ett ”svartjordsgryt”…tro om det är en gammal kolbotten han menar? Det var tydligen ett stort gryt med massor med ingångar, men efter 32 minuter så gav Mickel upp, och det var det sista som han gjorde i detta jordelivet.  Grattis Stefan!!!!!!

 

Det är bara såååååå skojsigt att höra om valpköpare som verkligen har förvaltat de egenskaper som hundarna besitter när de levereras som små valpar. Blir glad som uppfödare när samspelet mellan hundarna och ägarna fungerar så tillfredställande i både det jaktliga & sociala livet. Och återigen så snor jag ”devisen” från en annan TJT uppfödare; ”Kenneln tar fram valpen – ägaren gör hunden!”.

 


.

2008-02-09 10:34

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

Tänkte skriva några rader om Svenska Rallyt och latent inlärning hos valpar. I de Värmländska skogarna samlas folk med intresse för snabba bilar, det ska gärna låta mycket och så vill de flesta se en skaplig avåkning. De tar sig dit i stora ”lämmeltåg” köar in till parkeringarna och sedan en låååång promenad ut på en fartsträcka för att komma sill en ”speciellt” bra plats. Och en bra plats är tydligen där man ser så lite som möjligt/ så som jag ser det! En plats där bilarna kör som allra snabbast, alltså. Så väntas å väntas det, det hörs en bil på långt håll – de får syn på den WROOM där flög den förbi och ju snabbare de kör förbi, ju bättre är det?!.....alltså är det riktigt bra så får man se minimalt av bilar i sekunder räknat. Någon som läst ända hit och missat att jag INTE är intresserad av rally?  Nåväl i morse så ringde väckarklockan 04.00! Somliga steg upp med ett leende på läpparna för att ge sig ut och beskåda denna rallycirkusen. När det vaknas till liv i huset så ska ju Tjalle ut och rastas så jag masade mej upp och ut med honom. Canna är inte lika morgonpigg och ligger gärna kvar i sängen om det inte visar sig finnas några jaktutensilier  som indikerar att man ska till skogen för att jaga. Efter snabbrastningen av Tjalle så tänkte jag bara förbereda valpmaten som jag hade för avsikt att  ge dem några timmar senare, Kattja brukar servera dem första måletJ. Tar den blötlagda maten häller över i mixern och kör så det blir lite ”vällinglikt”. Detta var alltså signalen till valparna; MAT PÅ G! valparna sover om nätterna i andra änden av huset, det är en lång hall, och två stängda dörrar mellan. Men hörseln är det absolut inget fel på……i en 9-stämmig kör med varierande styrka, och utan att behöva ”sjunga upp sig” så hördes de klart och tydligt ända ut till köket. De är 5 veckor i morgon och har redan själva lärt in att: surr med mixern = mat kommer!  

 

Latent inlärning är nog en av de mest förbisedda faktorer när det gäller fostran och lydnad av hundar i allmänhet och Tysk Jaktterrier i synnerhet. Hur ni läsare tar tillvara den informationen är ju er sak, men tänk på att om ni inte fostrar hunden så fixar en TJT det alldeles själv – och resultatet blir därefter. Och om någon av de blivande valpägarna från Husses aktuella kull har problem med inkallning av valpen så kanske ni ska pröva med att ha en batteridriven mixerstav i fickanJ eller tänka på att alltid ligga ”steget före” i fostran av valpen, och att den faktiskt redan hade lärt in ett beteende när  den var endast 5 veckor gammal, så lura er inte av att det är en söt gullig valp som kommer hem och charmar er, utan ni kan faktiskt börja att lära in enkla saker väldigt tidigt. Själv har jag lärt mig att se till att ha mixat deras mat kvällen före! ….men nu är de så stora att de faktiskt kan börja äta uppblött torrfoder-kulor.

 


.

2008-02-09 01:03

Tysk Jaktterrier/ Husses Dagbok

 

Äntligen är det lugn i valplådan!  Ja det blir lite väl môe ibland. Nio valpar är väl i det mesta laget och när de väl sover allesammans samtidigt så blir jag bara sååååå happy, precis som Kattja.   Verkar som om de sover i skift de små rackarna och ca 3-4 st är vakna åt gången.  Kanske vore det skillnad om jag hade valparna i ett ”hundhus” eller liknande, men jag ska ju envisas med at ha alla hundar inomhus och i synnerhet valpkullarna. Klart det är lite knöligt och stökigt ett par veckor nu på slutet, men det är det värt. När valparna hunnit bli 8 veckor och är klara för leverans, så har jag umgåtts ca 16-18 timmar/dygn med dem och har ganska klart för mej vad det är för ena personligheter.  

 

Tidigare i dag så ringde en ”08-man” hit och frågade om valparna här och om det var OK att komma och hälsa på för att bara kika på rasen.  Minnet av några andra tel-samtal gjorde sej påmind, och det var väl som så: För många år sedan, när jag hade Hundnäset´s Kennel tillsammans med min dåvarande sambo, så ringde just en ”08”.  Det var en kvinna som presenterade sig och sedan undrade om man verkligen kunde ha Tysk Jaktterrier som sällskap i en barnfamilj………NOPE NEJ ICKE …..nej det går inte alls, förklarade jag snabbt och smidigt – de kan inte vara inomhus i möblerade rum – de tycker inte om barn – och är inte speciellt sociala!!! Ingen hundras för dej…..men kika under gruppen ”sällskapshundar”, där finns säkert en ras som skulle kunna tilltala dej och som dina barn uppskattar. …..Ja det var väl så på ett ungefär som samtalet utspelade sig sej. Och tro inte annat än att hon ringde både en och två gånger till och frågade samma sak!! STÖN en deg-trög 08…..jajaja  hon tröttnar väl, tänkte jag. Så gick det en dag eller två och i den lilla skvallerdosan så visade det att det var samma 08 som ringde!  Men je, fattade inte människan att hon inte skulle få köpa en TJT för att ha som sällskapshund!! Så med värsta attityden i rösten (som bara jag kan ha) JA VAD VILL DU…ungefär så….  Svarade jag. Där i andra änden hör jag en mansröst:

 

”Tjenare Gunilla, du jag vet inte varför du svarar  min fru så konstigt…..att vi inte skulle kunna ha en TJT här hemma, vi har ju redan beställt en!? Men nu när hon av någon på jobbet har hört att det inte är en trevlig ras och ringt till dej för att få bekräftat att man verkligen kan ha denna rasen tillsammans med barn så har hon fått hör att de är asociala!!!!”……………….. J JJJ  ler gott åt minnet, och klart att det går att ha en TJT i en lägenhet (har ju själv haft 3 samtidigt i en 2-rummare) och visst är Tysk Jaktterrier en social & trevlig hund, men det är och ska förbli en JAKTHUND!  

 

Annars så är det ju ganska ”riskfritt” att komma hit och hälsa på, för att se hur rasen är socialt (valparna är ju tingade!), men det kanske är trevligt för några tveksamma ”sambo/fruar” att få träffa på hundar som lever  tillsammans inomhus och går lösa på tomten här utanför. ………

 

Ja så var det allt jag ligger så hjälplöst efter med…….hade tänkt att kunnat uppdaterat ”privata” men det kommer nu till veckan, och klickar jag även runt en ny inloggning.

 

Valpfotona hamnade säkerligen i rätt ordning i fotoalbumet, men namnen på valparna kom tyvärr inte med av någon anledning. Kanske kan jag få en ½-timma över i  morgon att fixa till det. Så hoppas jag att det blir lite nya foton också, och kanske en liten video-”snutt”. Alla foton och rörliga foton på valparna,  från födseln och till de lämnar kenneln kommer med varje valp på en CD.

 


.

2008-02-05 21:27

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

Valpfotona blev tagna och skulle över till datorn, men så fipplade jag till det så vipps var korten borta! Så nya foton tas i morgon igen och de ska jag behålla i kameran tills  jag ser att de blivit överförda till datorn ordentligt. En av de få gångerna som jag önskar att jag hade en katt…..att skylla på…

 

Det bor faktiskt 2 st katter här, inte inomhus men de har möjlighet att gå in i pannrummet och de brukar ”häcka” ute på altanen. Till Tjalles stora glädje. En vacker dag så…..tänker han säkert. Tyskarna här på kenneln och de hundarna som bor hos grannarna ”motionerar” katterna några varv ibland.  Jag har ju som jag tidigare skrivit, ingen hundgård så det händer att någon av mina hundar drar iväg efter någon av katterna.  Det blir mestadels en tur upp till maskinhallen, där  kommer hundarna inte in….eller de har ännu inte kommit in kanske det är bäst att tillägga. När det kommer någon strykkatt och drar förbi så kan det bli någon lite längre tur inåt skogen….

 

På tal om Katt, ja…. Infernos Kattja och valparna mår alldeles ”glimrande”. Tjalle styr & ställer med valparna och Katja tycker det är lite mysigt att slippa dem emellanåt. De har fått små sylvassa tänder och ser ju ut som små pirayor i munnen, det märks även på Kattjas spenar….AJAJ ONT!!!  Men de har ju börjat äta själva nu….ja förutom 2 st som mest leker  med maten! Det slår inte  fel en enda gång; när jag sätter ner matskålen så kommer de i maxfart (betänk hur snabbt en fyra veckors valp kan kuta) de slajdar rakt i matskålen och tippar över på andra sidan!! Vilka det är, jo det tänker jag visst skvallra om…de heter Husses Jaktpolare & Husses Jakt-Morris!! 

 

Oxa Von Klenem Fluss bytte ägare i dag, och de nya lyckliga heter Stina & Hasse Kroné,  innehavare av Viltstråkets Kennel!! Men jag hoppas ju naturligtvis att Hasse kommer ner och jagar med Oxa till hösten. Ja annars är det väl ganska lugnt här på kenneln för tillfället, ja om man bortser från att det finns 12 st tyska jaktterrier här……….

 

……i morgon kommer valpköpare och kikar på de charmiga krabaterna på förmiddagen, nya foton ska tas, Tjalle ska tränas. Hmmm låt säga att vid ca 15-16 tiden i morgon em så var det väl själva 17 om inte det ska finnas nya valpfoton i deras album! Ni kan ju få en liten "dos" av Tjalle så länge.......

..höll ju på att glömma bort, på förekommen anledning eftersom Kattja diskuteras livligt i trakterna av Hjo bland annat...... kanske skulle ha lagt in den på Kattjas sida men klickar in den här i stället

 


.

2008-02-02 21:29

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

Alla valpar är i stort sett tingade, det som återstår är väl bara egentligen vem som ska ha vilken av tikarna…. Så det hoppas jag löser sig på onsdag. Ja tingade är ju en sak, men definitivt bokade är de inte förrän valpköparna betalat in ”handpenningen”. Den saknar jag fortsatt på några av valparna, men de är ju inte så gamla ännu…..4 v i morgon närmare bestämt.

 

Nu rör de inte på sig – utan kutar i 80 knyck – problemet är ju motoriken. Så på släta golvet går det ganska bra, men ska det ”svängas” – det finns en vuxen hund/människa i vägen – den kommer underslån på en stol så brakar valpen/valparna rakt in! Men om ca en vecka så kommer de säkerligen att behärska både rakt fram och svänga/gira J!

 

Tänderna har precis brutit igenom och de ser fina och trevliga ut i munnen….ja, någonting mitt emellan piraya och ”sågtänder”, så kan väl de flesta av er föreställa sig……

 

Fotade och filmade lite i dag när det var valpköpare här och tittade, ska försöka hinna med att lägga ut lite foton senare i kväll, eller i morgon bitti. Och så upptäckte jag helt plötsligt att det fanns lite ”O-inbokad” tid i morgon fm, så då blir det äntligen  av att fota valparna en & en!

 


.

2008-02-01 16:31

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

I dag blev det några nya valpfoton, lite ”kladdiga” blev de iof. Valparna fick mat för första gången, så det kladdades & lektes med maten….. inget bordsskick alls J Nu återstår bara att lägga in dem i valparnas fotoalbum, och så lägga ut en liten kort videosekvens när Tjalle övervakar att de får mat i sig….och  är behjälplig att slicka dem rena när de promenerat rakt över matskålen…. men det kanske dröjer ett par timmar till. Har lite annat ”pyssel” först. klickar in videon här nedan, så kan ni kika på den så länge..

Nu är det ju inte så där socker-sött alla gånger....det där med valpar som ska läsa sig att äta på egen hand.......

...och för er som inte varit tillräckligt uppmärksamma på vad som uppdaterats; kika in på den dagsfärska videosekvensen av Canna/Erko - valpen som numer kallas Nemo. Han kommer  direkt från bilen och fram till grisarna..vad månne det bliva av den lille valpen......bara att niga & bocka för fam. Liljekvist som så väl tagit så väl hand om Husses Jesse James (som han heter på stamtavlan)

 

«februari 2008»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2007