.

2008-03-31 09:45

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

Äntligen så pass mycket barmark att det går att börja lägga spår igen. På somlig TJT här på kenneln finns ett behov av att bränna lite energi, de verkar ha lite ”jaktabstinens” J . Att cykla eller springa med en TJT för att få den riktigt trött, kan ibland verka näst intill omöjligt. Men med rätta aktiviteterna så går det faktiskt, och nu blir det ju en timma ljusare på kvällarna, och då brukar de flesta människor få lite extra ork. Men ska man lägga spår för ren eftersöksträning, så är det en fördel att göra det även i mörker och i olika vädertyper.

Helgen här på Husses var annars ganska slapp; i lördags var det årsmöte på TJTK, och i dag (söndag kväll i skrivande stund) var det inte så mycket hundaktiviteter förutom det spår jag nyss gick ut, men det är ju till i morgon bitti.

Årsmötet ja; inga katastrofer – inga sensationer, som det ju heter. ….när verksamhetsplanen diskuterades så kom DogBase  upp, att det finns en massa felaktigheter där är ju ingen nyhet. Tidigare fanns listorna med på klubbens hemsida så det fanns möjlighet för dem som inte själva har till gång till dem att kontrollera uppgifterna på sina egna hundar. Så dessa listor kommer att läggas tillbaka (undrar varför och när de togs bort).

I stort sett samma styrelse sitter kvar, och de nyinvalda var väl heller inga överraskningar. Två motioner hade inkommit; 1) ang provverksamheten; rolig motion och roligt beslut. Motionen gällde rörliga (röriga?) prov kontra fasta. Och mötet beslöt att bifalla motionen dvs, bedriva provverksamheten så som den redan är fastställd att bedrivas!

Den andra motionen gällde uppfödare som finns ”listade” på klubbens hemsida,  även här beslutade årsmötet att ända uppfödarlistan på sin hemsida så att den ska vara överensstämmande med ett tidigare taget årsmötesbeslut!

Personligen så tror jag inte att det har så stor betydelse om man står ”listad”/ har valphänvisning via klubbens hemsida eller inte, om man frågar de valpköpare som valt att köpa hund härifrån Husses Kennel eller andra ”icke-listade” kennelar, så har valet av föräldradjur/ uppfödare varit helt andra  än att se på klubbsidan vilka kullar man hänvisar till.

Lägger man sedan  i tänket till att det är en ökning med 20% av valpar som inte skulle kunna få bli hänvisade via TJTK, under  gångna året, så blir det ju mer klart att klubbens valpsida inte spelar så stor roll för valpköparna utan att det är helt andra kriterier som avgör. Personligen så tror jag att den andelen kommer att öka under 2008, på grund av flera orsaker.

 En av dem är att det är många tikägare (oavsett ras) som får rådet av sina veterinärer att de bör ta en kull på sin tik, för att undvika bla juver och livmoders sjukdomar i framtiden. Under senaste året så har tydligen dessa rekommendationer från veterinärer runt om i landet ökat markant.

Den senaste som ringde hit och frågade om jag hade någon hanhund, hade varit och omvaccinerat sin tik och veterinären hade själv tagit upp detta. En annan anledning är att fler och fler har sina TJT enbart ovan jord, och kommer därför heller aldrig att meritera sina  hundar, inte ens på drevdelen. 

 Finns en rad andra anledningar som jag kunde rabbla med jag sätter väl stopp där. Mötet avlutades med att Johan Sonesson delade ut priser, bland annat till ”Årets TJT”; Viltskräckens Örjan.

 


.

2008-03-28 09:19

Tysk Jaktterrier/ Husses Dagbok

Avskyr att vänta i telefonkö, i går var det lång-lång kö till data supporten. Har tyvärr ingen högtalarfunktion på telefonen så jag får vackert vänta med luren vid örat. Men får man bara lite "underhållning" medans man väntar så går ju tiden lite snabbare. NEJ, jag tänker inte på informationen om deverse erbjudanden som rabblas med monoton röst, utan om dovhjortarna. Stora "herrklubben" spatserade förbi på andra sidan vägen, mej; leta-leta efter kameran, men tyvärr för sent. Dröjde mej kvar vid föstret och då komer hind & kalv i sakta lunk åt andra hållet. Precis när sekvensen nedan tar slut så varade en liten pojk i luren samtidigt som Tjalle står på soffan med tassarna på armstödet och får syn på hjortarna...... nej jag hörde inte ett ord av supporten, bara en Tysk Jaktterier som ville JAGA JAGA JAGA JAGA hjortarnatjthoppanim Original

 


.

2008-03-27 10:27

Tysk Jaktterrier/ Husses Dagbok

 

Hur stôllig kan en TJT bli? Canna är som sagt i höglöp och Tjalle är ju pilsk till 1000!  I natt vaknade jag av att Tjalle ligger på rygg under täcket och ylade ……ja inte så där små-lät lite granna som hundar kan göra när de drömmer och det rycker i benen, utan YLADE! På grund av dålig nattsömn så var jag mer än vanligt; trött & grinig i morse. Så efter morgonrutinerna med hundarna och kaffedrickningen så öppnade jag mailboxen där hittade jag bland annat nedanstående, kuliga huvudbry:

 


Det här är ingen test – bara ett fonemen. All läsning av exemplen är förklarade

 

Läs texten i den här triangeln högt.

 

 

Troligtvis sa du A bird in the bush ! och…….. om det var DET du sa, så missade du att ordet THE är skrivet två gånger!

 

Tyvärr, titta igen.

 

Låt oss nu leka med ord.

 

Vad ser du?

 

 

I svart kan du läsa ordet GOOD (god), i vitt EVIL (ond) (inuti varje svart bokstav finns det en vit) . Det är också väldigt psykologiskt, då det visualiserar konceptet att det goda inte kan existera utan det onda (eller frånvaron av godhet är ondska).

 

Och vad ser du här?

Du kanske inte ser det först, men de vita utrymmena blir en optical (synvilla), det landskapet blir till ordet illusion . Titta igen! Du kan kanske förstå varför ordet kallas en optisk illusion?

 

Vad ser du här?

 

 

Den är ganska knepig!

 

Spegelbilden av ordet TEACH (undervisa) är LEARN (lära)

 

Den sista. Vad ser du här?

Du läser troligen ordet ME (mig) i brunt, men…. Om du tittar i ordet ME, ser du ordet YOU (dig)

 

Nästa är verkligen fantastik så läs HELA vägen igenom!

ALZHEIMERS` ÖGON TEST

 

Räkna alla F i följande text:

 

FINICHED FILES ARE THE RE

 

SULT OF YERS OF SCIENTI

 

FIC STUDY COMBINED WITH

 

THE EXPERINCE OF YEARS…

 

Och hur många F vad det?

 

Fel; det är 6 F, nej det är inget skoj. Läs igenom texten ovan igen och hitta alla 6 F-en innan du fortsätter rulla neröver…

 

Anledningen är den här: Hjärnan ser inte ordet OF.

Ofattbart eller hur? Gå tillbaka och titta igen!  Alla som räknar alla 6 F första gången är ett geni!!

 

 

Tre är normalt, fyra är ganska unikt.

 


.

2008-03-26 16:48 | 0 kommentarer

Bengt åkte hem från sjukhuset vid lunch-tid i dag!  Han har ONT ONT ONT i sin stump, men är vid gott mod, pratade alldeles nyss med honom, och han sa att: "Du kan väl hälsa alla närmast sörjande att gubben, till allas förtret överlevde det här med!"  Ja,som ni märker av ordvalet och hans humor, så mår han ganska bra.


.

2008-03-25 23:39

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Lite dåligt med Tysk Jaktterrier uppdateringarna de senaste dagarna….jag vet….men det skulle då mest handla om hur det är att ha en tik i höglöp och en pilsk hane under samma tak J. Canna verkar vara på väg in i höglöp och Tjalle är  lite mer än lovligt stirrig. Så vill ni ha lite TJT att läsa så kan ni ju kika in på länken: http://teriervomk.blogspot.com

 

Svårt att läsa texten? J ja då kan du ju kika på bilderna lite längre ned på sidan. (kolla in Beti !)

 

Och om du vill se ännu mer bilder så gå in på:

 

http://jamar.blog.com.mk/blogs/jamar?from=0

 

(obs det finns 11 sidor! Att kika på, kolla in vom kleinem fluss hundarna!!)

 

 

Och det finns ju hur många TJT-sidor som helst att sitta och ”dregla” runt på.

 


.

2008-03-25 16:06

 Lite snabb info ang Bengt; han är opererad i  dag och fortsatt kvar på uppvaket i skrivande stund (kl 16.04) återkommer med lite mer up-date i kväll

20.30 Den läkaren som opererade Bengt  var nöjd med resultatet så här långt. Bengt är tillbaka på avdelningen sedan ett par timmar tillbaka. Nu är det bara att hoppas att denna op av stumpen ska påskynda den sista läkningen av såret på "stump-änden" som alltså inte har varit läkt sedan amutationen  i juni!!!!


.

2008-03-22 10:09

"Snickrade" ihop en liten påskhälsning med foton på Hera, som nu har åkt tillbaka till Parlours kennel. 

 

Till Lena: HP PHOTOSMART M267 är ingen kameramodell, du måste ha skrivit fel och menar MZ67? Ps. kommer inte fram på din tel DS

.

2008-03-19 23:57

Tysk jaktterrier / Husses Dagbok 

Trött & grinig i kväll…..datorer som lever sitt eget liv är bland det västa jag vet!

 

Det ”smärre” felet skulle kunna åtgärdas genom att följa instruktionerna på http://support.microsoft.com/kb/930861

 

…..jo pyttsan att det gick! L . Vilket i sin tur medför att dagen i morgon lär bli lite lätt stressig på eftermiddagen, tar sin tid att gå ”bärsärk” i affären där datorn är inhandlad.

 

Betydligt trevligare förmiddag hoppas jag. Ska hälsa på Tuffa för att trimma henne. Malin ”matten” undrade om jag verkligen skulle ta bort allt det fina lurviga i pälsen……..och JO det ska bort. Tysk Jaktterrier som får lite mer päls, så de måste trimmas ska ju naturligtvis hållas efter hela tiden, men det är bra att se till att ”valppälsen” kommer bort. Ska försöka komma ihåg att sätta  kamera batterier på laddning, så kanske det kan bli några före/efter foton på lilla Tuffa. Ja så var det jag, ska ju hämta det extra kamerabatteriet i morgon också……..

 

…faktiskt så är Hera orsaken till att jag beställde det. Hon är inte lätt att fotografera, hon är personlig och med speciell utstrålning , men på bild så blir hon ju bara tanig och en helt ”vanlig” hund….

 

….nästan lika svårt som att så bra foto på Canna. Hera ska åka tillbaka hem till Carro & Johan i morgon förmiddag.  Verkar som om det mest är beställningar på hannvalpar nu för tiden. Carro får med sej 2 eventuellt 3 han-valp-beställningar härifrån till Tjalle _ Hera kullen, och de som ringer hit till kenneln och frågar om rasen i allmänhet eftersom Husse´s  själv  har några valpar på G, verkar vilja ha hanar.

 

”Snygg-hanen” som jag skrev om här i dagboken, kanske inte dyker upp förrän ngt senare, vore nog bra om Canna hann att löpa klart innan dess……J.

 

Kom precis på att jag faktiskt har plockat in foto på Willy i Tjalle/Kattja valparnas album.

 

Och eftersom det är påskvecka så är det väl bäst att jag plockar in ett litet påskfoto också; föreställande lilla Hera:

 

.

2008-03-19 00:56

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Besvarar de sista mailen för dagen och passar på att uppdatera lite här i dagboken. En liten fundering; varför kallas det dagbok – även om den skrivs till 90% på natte tid? ……”nattbok” kanske skulle vara passande….

 

Ett av mailen som jag fick, var med förfrågan om vad jag tycker om att det är ett nytt LL – fall konstaterat  (LL =lins luxation). Vet inte riktigt varför vederbörande skriver till mej och frågar, LL förekommer ju på alla terrieraser bland annat. Tysk jaktterrier är ju en förskonad ras om vi ser till det lilla antalet konstaterade fall. Ja när det väl händer då, så är det ju bara att beklaga. Finns ju ingen uppfödare eller direkt berörda (oavsett ras) som tycker att det är speciellt roligt. I detta fallet som gäller S477192/2001, så tycker jag det är mest sorgligt att det finns föräldrar till tiken som har över 60 avkommor efter sig L!!!

 

På denna punkten går jag helt på de lärda genetikernas linje; INTE överanvända en hanhund på en så numerärt liten ras, utan hellre använda bror/ son även om inte meriterna är de högsta, eller ens meriterat. Samme genetiker har en liten ”devis” ; man måste gå mot strömmen  - för att komma till källan.. SÅ SANT!

 

 Snart dags för Hera att åka tillbaka till Paourlör´s kennel. Det har varit en mycket trevlig bekantskap. Nu är det bara att hålla tummarna å vänta å avvakta. Det kommer troligtvis att göras ett ultraljud så vi inte behöver vänta så länge J.

 

Verkar som om Canna ska börja löpa nu vilken dag som helst, har skrivit runt v. 13 som  trolig löptid för henne, så det blir väl lite småstökigt här på kenneln ett tag till…..det kommer ju en ”ny-gammal” hane hit också och som ett svar till en vild gissning i gästboken; nej, det är INTE släkt till Tjalle.

 

Avslutar med lite mänsklig up-date; min bror Bengt kommer att opereras igen 25 mars.

Den amputerade stumpen ska  förhoppningsvis få lite bättre blodförsörjning, så det kan bli en läkning efter detta ingreppet. Hmmm, det måste väl vara 9 månader sedan som han underbensamputerades och har  sedan dess haft ett öppet sår på stumpen.......men eftersom han är en inbiten grytjägare

så ”gräver han inte ner sej” på grund av den fatala läkarmissen som kostade honom ett underben, utan har som målsättning att kunna vara med till 99,9% på kommande jakter.

Lite annat "pyssel" som jag har på G, är ju den mycket mycket fina Tyska-Jaktterrier - fanfaren,  som Lars Ryhammar

hade vänligheten att spela in åt mej. Den ska in här på Husses så alla kan njuta av Kira-Husse, när han spelar!  (Till dej Lars (vet att du kiakar in här ibland) var faktiskt på G att åka och lyssna på dej i söndags kväll när du spelade, men blev tyvärr förhindrad. Därför hoppas jag att jag kan få upp ditt skönspel här på sidan inom kort i stället, så ALLA kan njuta av den ortoligt vackra /speciella TJT fanfaren .

 


.

2008-03-17 23:56

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Blir bara en snabb uppdatering med foton, tyvärr ganska dåliga sådana, men han är bara SÅ SNYGG! förutom öronen, men det han har mellan öronen är inte bara lite bra, utan BÄST! J ……….. efter Tjalle räknat då förståss hahaha, klart det kommer mer info om den ståtliga hanen på fotona här nedan…

 


.

2008-03-15 00:48

Tysk Jaktterrier / Husses dagbok

 

Tjalle – valpar på G!            Nu blev det ingen parning under mitt täcke härom kvällen……. men i torsdags så…..

 

Hundarna höll på att ”tjabba” så där som de gör när det är dags för parning om någon dag eller så, Tjalle besteg men NÄ…Hera red lite på Tjalle och så lite terrier-bus på bästa TJT manér.

 

Själv var jag inte speciellt störd av att de inte kommit ”till skott” ännu. Hera är ju inte så långt in i löpet, och hon är så ljuvlig att ha att göra med, så hon får gärna stanna här några extra dagar…….. i alla fall så var jag i köket och kände att nu är det DAGS …..nej nej nej inte för hundarna utan för mej att rusa på toa, magsjukan härjar här! Vänder mej om och  NEJ, inte NU!!!!!  Men så var det, parningen var ett faktum! liksom att jag skulle få en extra maskin tvätt om jag inte gick på muggen NU!  Vad göra………. Jag lämnar inte två hundar som sitter ihop, och Hera kände sig lite lätt ”obekväm” …….fixa – å – trixa, så hundarna stod ända mot ända ……och medens jag funderade på om jag på något  vis i välden kunde baxa hundarna med mej ut genom hallen in på muggen …… nej det stannade vid en tanke.

 

Så när Tjalle äntligen lossnade efter 17 minuter, så var det jag som tog Hera under armen och så rusade in på toa. Om nu Hera lyckas bli dräktig till slut och någon tycker att; men detta blev ju ena riktiga ”skitvalpar”, så tar jag på mej hela skulden!!!!

 

 

  ett litet passande  citat till ovanstående; ”Hur lång en minut är …..tja det beror väl på vilken sida om toa – dörren man befinner sej.”

 


.

2008-03-13 10:25

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Jag har ju tidigare konstaterat ett TJT folk har humor! Denna ramlade in i mailboxen sent i går kväll……

 

Bibelforskningens nya rön. Enligt den nya forskningen kommer följande:

Först skapade Gud åsnan.
Gud sa till åsnan:
- "Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad dum i
huvudet. Du kommer att leva i 20 år."

 

Åsnan svarade:
- "Usch då, det låter inte som något bra liv. Kan vi inte säga att jag bara
skall bli 5 år gammal?"
Gud accepterade åsnans förslag.

Sen skapade Gud hunden.
Gud sa:
- "Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från
middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år."
Hunden sa:
- "Ojdå, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli bara 15 år
istället?"
Gud accepterade hundens förslag.

Därefter skapade Gud papegojan.
Gud sa:
- "Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och upprepa allt som
sägs, till stor irritation för alla. Du blir 75 år gammal."
Papegojan undrade:
- "Det låter väldigt enformigt... Kan vi inte säga bara 50 år?"
Gud accepterade papegojans förslag.

Till slut skapade Gud mannen.
Gud sa:
- "Du är en människa, en man! Du skall ha ett bra liv. Du är klok och
intelligent, så du kommer att bestämma här i världen. Du skall bli 20 år."
Mannen svarade:
- "Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre?"
(Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens...)
- "Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 som hunden
tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan också?"

Gud accepterade mannens förslag.
Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han
sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet.
Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov, leva på
rester från bordet och vakta huset i 20 år. De sista 25 åren av sitt liv
sitter han i ett hörn och upprepar allt som folk säger, till stor
irritation för alla i sin omgivning...

 


.

2008-03-12 23:07

Tysk Jaktterrier/ Husses Dagbok

 

Tysk Jaktterrier parningar brukar väl inte vara annorlunda än att para andra hundraser…….. är vad jag har trott fram till i dag!!! J

 

Carro från Parlour´s kennel var hit i dag och lämnade lilla Hera här för att hon ska bli parad. Carro hade ju åkt några timmar så vi fikade, Hera är inte i höglöp ännu så hon fräste i lite åt Tjalle när han blev lite för närgången. Tjalle  färskade och Hera visade klart och tydligt att  det inte alls var dags för någon parning! Carro  skulle bege sig hemöver och plockade ut Heras bur samtidigt som hon berättade att Hera gärna sover i buren på natten och även har två fällar i buren; den ena ligger hon på och den andra   ”drar hon över sej / bäddar in sej i ”. Ja lite annorlunda kanske, men är ju inget unikt, Tjalle bäddar ner sej under mitt täcke på kvällarna……..

 

…..så eftermiddagen gick, skogspromenad med hundar och lite annat pyssligt, lite upptaderingar här på hemsidan ……… hundarna var runt här ibland och i resten av huset …tja så där som hundar är.

 

SÅ, kommer Tjalle när jag sitter här vid datorn, hoppar upp i sängen och börjar ”snottra-i-hop” tjocka duntäcket bädda-bädda, styra-styra, hur omständigt som helst …….då kommer liten Hera och undrar vad han styr med – Tjalle kikar fram under täcket och i och med att han lyfte på huvudet så blev den en liten glipa på täcket – vips så slank Hera in!! Så precis i skrivande stund så ligget två stycken Tyska Jaktterrier och ”kärleks-gnabbar” under mitt täcke!  Greppar kameran och tänkte jag skulle få en liten kort filmsnutt på dem …….lyser gult om batterilampan  när jag sätter på kameran och så vips över till rött för att i nästa sekund ta helt slut ett pip två pip och så slocknade hela kameran!!!

 

Batteriet är nu satt på laddning, så i morgon så kommer foton och förhoppningsvis någon ”live”-sekvens.

 


.

2008-03-08 01:17 | 0 kommentarer

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Nu fungerar fotoalbumen igen J foton på Tjallte/Kattja-kullen är instoppade huller om buller i deras album. Och så upptäckte jag att det finns foton på Erko/Canna-valparna som inte har blivit lagda på deras sida……men det kommer att ske inom kort…..

 

…hade ju tänkt att ha lite tid över för sådant ”pyssel” när valparna hade flyttat, någon sovmorgon med slappar frukost – gå runt och strosa i morgonrocken och  så några timmar i lugn & ro med att plocka igenom alla foton, bränna några CD och ja ha lite tid ”över”…….jag har garanterat Sveriges mest oanvända morgonrock!  

 

Fick ett skojsigt mail  i dag, från en valpköpare, som ganska klockrent har beskrivit sin lilla TJT´s inställning till livet;

 

Kan man inte hoppa över – så går det att krypa under.  Kan man inte krypa under eller hoppa över – går det att springa runt. Kan man inte springa runt, hoppa över, krypa under så är det bara att använda fantasin – så går det ändå!  ….och önskvärt vore ju att ALLA tjt _ ägare hade samma härliga inställning! J

.

2008-03-06 22:10

Tysk Jaktterrier/ Husses dagbok 

Jamen vad trist va, att det inte fungerar med fotona i kväll….hmm, det ska väl lösa sig till i morgon hoppas jag. Nytt på sidan är annars att jag plockat bort Oxa och ersatt med hennes dotter Tuffa. Så lite update om henne kommer inom kort.

 

Annars har dagen i dag mest varit fylld av sådana nyttiga/tråkiga saker som att gå bankärenden, varit hos optikern etc etc……det skojsigaste var  väl att åka och få igen en av hundburarna och lite tjôt med Emil om hur det går med Morris. Vad mer då……jo, jag fick lära mej vad ”light scribe” betyder av en ung entusiastisk butikspersonal, som hade uppsynen; ”men snälla lilla tanten – det vet väl ALLA – vad light scible såt för…kommer tant från stenålern?”. Tänkte tala om för honom att jag är född på den tiden när det fortfarande fanns motbok i Sverige, men han skulle nog inte vetat vad en motbok är får någonting, så jag lyssnade på hans låååååååånga info om konsten att bränna CD/DVD. Eftersom det ju faktiskt var en del av informationen som jag troligtvis kommer att ha användning för i framtiden så repeterade jag den högt för Tjalle på hemvägen i bilen.

 

Nämen inte är jag väl så dum att jag tror att hundar begriper! Men bara det att småprata med en hund för att få KONTAKT = viktigt! Och det har egentligen ingen som helst betydelse om du rabblar gånger tabellen, läser högt ut telefonkatalogen, innehållsförteckningen på müsslipaketet eller vad 17 som helst. Huvudsaken är att man får ögonkontakt med hunden genom att verbalt påkalla uppmärksamhet. Och eftersom ALL träning av hundar är färskvara, så försöker jag faktiskt ta alla liknande tillfällen i akt att ”prata” med hundarna – bara för att de ska ha koll på mej – inte tvärt om.

 

Som flera av er redan sett, så kommer Tjalle inom kort att paras med ”Hera”, mer info om hur det går kommer naturligtvis.


.

2008-03-04 23:51

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

Lite stressigt i dag….jag som skulle få det lugnt när valparna flyttat!  Efter snabba morgon-rutinerna, satte jag mej för att börja röja upp bland mina foton på datorn, hade fotona på Tjalle från förra veckan uppe på skärmen, ni som har varit här har ju sett det som sitter på kylskåpsdörren + det finns även med i Tjalles fotoalbum :

"Fredsbevarande" Tjalle

Fick tel med ledsam information att Mats Norhult troligtvis omkommit i en helikopterkrasch i Nepal……… ja vad säger man?  Satt på:

 

Som bakgrundsmusik och mixtrade vidare, men tappade liksom intresset.

 

Ut och lade ett spår åt Tjalle, hem igen och så var det lite ”telefonterror”, städade ut ett skåp och skrubbade mikron, alltså inget märkvärdigt alls, men klockan tickade på. Promenad med båda hundarna, hem och så gav jag mig i kast med stryktvätten. NU vad det dags att gå spåret med Tjalle.  NOPE, han var totalt värdelös! Detta är ett spår som jag lagt hur många gånger som helst, och han kände ju igen sig fram till spårstart, var ivrig och på G. Men så bara …neeeej!?  Tragglade lite med honom, grubblade och funderade. Så kände jag hur jag rodnade, trots att jag var alldeles ensam med lille Tjalle i stora skogen. PINSAMT, PINSAMT!

 

Jag har alltså några olika spår som jag lägger, vet exakt vart, och på vilken sida stubben och allt det där. Men på varje spår har jag även några olika ”varianter” beroende på väder & vind. Det spår jag gick ut för ett antal timmar sedan var ju inte alls det som jag försökte att få Tjalle att gå! Vet, pinsamt….jag skrev ju det några rader upp J!  Så bort genom skogen och till det far dagen; ”riktiga” spåret. Och yepp, klockrent, så klart!  Kanske vore dags för en ”disk-rensning” av min hjärna också, inte bara huset och datorn som behöver en genomgång då och då.

 

Bland dagens telsamtal var det inte enbart negativa sådana. Tage ringde från Vistträsk och rapporterade hur det går för Husses Jaktkamrat ”Nisse”. Tages barnbarn har köpt bollar och tuggisar som ligger över hela golvet, Nisse följer med husse i bilen och hämtar tidningen, och har även varit in i en ladugård och hälsat på korna. Tage är numer ”pappaledig” för att ta hand om Nisse. Det har sina fördelar att kunna hamna hos en husse som kan ge sig själv lite ledigt den första tidenJ. Slutar med en liten upplysning om att jag inte träffas på hemnumret utan enbart på mobilen i morgon från lunch (onsdag ) och torsdag.

.

2008-03-03 10:32

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok 

Valparna har flyttar till sina nya ägare, den sista åkte i går kväll. De är lite spridda över landet, och bor i;

 

Deje där hamnade Husses Jaktkompis hos Jonas

 

Öland, närmare bestämt Löttorp där bor Jakttösen hos Eva & Stefan

 

I Fagerhult sprider Husses Jaktglädje – glädje hos Irene

 

Morris ska framleva sina dagar i Linköping hos Emil

 

Torbjörn från Njutånger har skaffat sig en Jaktpolare

 

Jaktlycka finns hos Staffan i Åtvidaberg

 

Tage i Vistträsk har en Jaktkamrat

 

Jakttik kommer att jaga hos Erik i Grillby

 

Jakthunden bor hos Mattias i Uddevalla

 

Arnold Assarsson var och hämtade upp Kattja i går kväll, så för tillfället är det ”bara” Tjalle & Cannna kvär här hemma på kennel´n. Men nästa månad så kommer det förhoppningsvis att ”ramla in” ytterligare en Tysk Jaktterrier J.

 

Nu i veckan så ska jag ägna lite tid åt annat än hundar (tyvärr) och för er som var in på gamla hemsidan kanske minns: http://www.expressen.se/1.786479  stumpen är fortfarande INTE läkt, och nya ingrepp väntar L.

 

Har kvar lite foton på valparna som jag kommer att lägga in i deras album, och så hoppas jag på att valpägarna sänder nya bilder så ni andra kan se hur kullsyskonen ser ut och utvecklas. Tills vidare ska jag njuta av lugn & ro….ja så mycket lugn det nu kan bli med nedanstående i huset haha….

 

«mars 2008»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2007