.

2008-04-26 02:01

Tysk Jaktterrier / Husse Dagbok

Om det verkligen är sant att en bild säger mer än tusen ord, så kan fredagen sammanfattas i en enda bild, ERROR!!!!:

ja, ovanstående är vad som betyder error för mej, ja så uttrycket trail and error, när det gäller hunderiet, förståss...men nu var det datorn STÖÖÖÖÖN!!!Men nu sent i kväll efter ett god vän har mixtrat, så ska väl det mesta fungera igen. 

Canna hade lite "error" hon också.  Eftersom jag hade hjälp med datirn, så gjorde jag det jag är  bra på; drog till skogs. Canna blev lite "uppeldad" över ljuvliga vildofter och baxade sej själv ut ur ett halvstrypshalsband.....TJOHOOOOOO , vad det blev livat i skogen!!   Så efter sitt "ärevarv", var det dags att dra in till civilisationen och inhandla; blommor  och resårband samt hämta upp lite blod till spårningen. Efterson blodet skulle ta lite tid så passade vi på att svänga runt macken för att spola av bilen......TIPS; om ni ska spola av bilen, se till att tackluckan är stängd! 

Ja så gick eftermiddagen och kvällen var det lite uppdateringar med datorn (för er som har mailadress till mej,som slutar på .com kan jag meddela att de inte fungerar  ännu, så använd info@husses.se )  men jag,hittade ett av de senaste fotona som jag fick från Öland, såååå FIN TÖS! ......inget ont, som inte har något gott med sej, och så hann jag med att se "vesentligheterna" ...utfodringen vid åtelplatsenkl 23.00 , live i webbkameran!

Återkommer i morgon (då förhoppningsvis datorn fungerar) med lite mer uppdateringar om bland annat spårträning......


.

2008-04-20 21:14

 TYSK JAKTTERRiER / HUSSES DAGBOK

 

I går 19/4, var jag med Tjalle på en nationell utställning i Västerås. Upp tidigt – mata rasta hundar – dricka några muggar kaffe och så iväg. Vid infarten till V-ås, så funderade jag på om alla lördagens 1925  anmälda hundar, blev körda dit i var sin bil, och precis på samma tid. Det var KÖ!

 

Hade tänkt att vara i god tid, så jag skulle hinna rasta Tjalle ordentligt och gå runt med honom lite så han skulle hinna att ”acklimatisera” sej lite, till den sedvanliga utställningsstressen.

 

Men så blev inte fallet, satt förresten längre tid i kö, än jag tillbringade på utställningen J !

 

Utställningsresultaten har ju varit minst sagt skiftande för Tjalle, och med noll koll på vad denna nyinsatta domaren gillade för typ av hund, så hade jag ännu mindre koll.

 

Träffade på en halvsyster till Jägermaister; Gamekeeper´s Zorba Ki och Parlour´s Nike; som jag träffade förra året när jag gick prov med Tjalle. Ja så fanns det några hundar till.

 

Tjalles kritik, finns att läsa på grattissidan, jag är ju inte mer blygsam än jag grattar mej själv J men naturligtvis så ska Gamekeepers & Tribiani kennlar ha kredit, för det är ju de som är upphovet till lilla Tjalle´s exeriör genom Mini och Mefisto.

 

Man ska ju inte kritisera domare heter det. Och naturligtvis så borde jag ju vara extra happy, eftersom Tjalle fick sitt andra CERT och blev BIR!  Och Certet känns ju onekligen bra, men BIR…….. hm, kikade på de andra hundarnas kritiklappar, och det är då släthårs TJT. Domaren hade skrivit att de inte hade skägg …öh, ursäkta mej, men jag har aldrig sett en släthårsvariant med skägg!?!?  Är det någon annan som har det, så sänd gärna över ett foto, så jag får se hur de ser ut. Ja BIR i all ära, men om man har fått det av en domare, som letar efter skägg på korthår…..så känns det ju liksom inte som om det är värt så mycket ändå.  Men så är det ju i denna utställningsvärlden, ena dagen ”tack & hej” och andra dagen CERT, eller som i Tjalles fall; ena gången blir han liknad vis en krabba och en annan gång så får han sitt andra CERT…..

 

I dag har det varit spårträning. Upptäckte i går kväll att det var anemi på blodfronten, om man får uttrycka sej så…… ringde Robban på Björkviks Säteri och han hade en skvätt över till mej, så i morse så åkte jag och hämtade. Två av hundarna fick spårträning, och en enbart motion i form av cykling. Stackars Canna hon gillar verkligen inte att springa bredvid cykeln. ”Springa på en väg – när det går att springa efter djuren i skogen!”  

 

 


.

2008-04-18 11:48

 

Tysk Jaktterrier/ Husses Dagbok

 

Blir inte så mycket TJT i dagens dagbok heller, tyvärr. Som ni vet så tramsar jag ju runt med diverse myndigheter ang min bror Bengt. I går var jag ånyo i kontakt med PSR (personskadereglering AB) som är den instans som ska se till att Bengt får sin ekonomiska ersättning. Nu har det inte blivit så mycket till ersättning, trots att han amputerades första veckan i juni – 07. Blanketter ska fyllas i hit och dit, bland annat så kom ännu en ny blankett till Bengt´s läkare. Anders som läkaren heter i förnamn, förstod inte riktigt vad PSR vad ute efter och ville ha svar på. BRA, då är det inte bara jag som har svårt att förstå emellanåt! I går ringde jag upp PSR igen. Tjänstemannen (som är en kvninna) hade två fraser till svar oavsett vad jag frågade om och hur jag än omformulerade frågeställningarna. Till slut började jag prata i stil med; som man tilltalar och förklarar för ett litet barn…… tror ni att jag fick något annat svar än de två korta meningarna som hon envist läste innantill och upprepade som en mantra……

 

Förklarade att jag inte var alls nöjd, med handläggningen av ärendet, och att vi nog inte ksulle komma så mycket längre. STÖN, kontaktade hennes chef och framförde klagomål på hur ärendet skötts, samt bad om att få byta handläggare. Nähä – det fick man inte! Nähä  - varför då, då? Jaee, därför att det har vi aldrig gjort tidigare!!!

 

För er som känner mej; tror ni att jag ”gick i taket”?!  GGGRRRRRR!!!!!! Nu vaknade TERRIER`N i mej!  Frågade var jag kunde gå vidare, och fick till svar att; ja det vet jag inte!!!!! Ja nu är jag ju envisare än en Tysk Jaktterrier, och har även med dådkraft och skärpa att ta till…..hmmm ringa ringa ringa…..till allt från socalförsäkringsenhetern på socialdepartementet till JO, till Landstinget och socialstyrelsen…. Med en enkel frågeställning; VART vänder jag mig för att klaga på PSR´s handläggning av ett ärende?  Tror ni att någon kunde svara – nej tydligen så är det mer än lovligt lite av moment 22!  

 

Ja nu är det fredag och jag ska åka hem till min bror och hämta upp ytterligare ett intyg han fått av sin läkare (är rädd för att alla dokument som har tagits fram i detta ärende allvarligt bidrar till att allvarligt hota regnskogen), men föst skulle jag slå en snabb signal till Försäkringskassan och höra om det går med det så kallade bilstödet:

På eftermiddagen i dag, blir det att dra till skogs med hundarna på promenad med kombinerad murkelplockning.

"Den som säger sanningen, syndar inte - men han skapar besvär!"


.

2008-04-17 00:12

 Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

 

Lite up-date om vad som händer här;

 

Om jag börjar i dag så blidde det ingen vidare dag L fick först reda på att Hera inte är dräktig – hon var på ultraljud i morse.    var det en min bil; fönsterhissen på förarsidan har kollapsat. Nu var det inte bara de delar som redan var inköpta som skulle bytas, utan även motorn. Jaha, det fixar jag väl lätt som en plätt……ringa ringa ringa ..så fick jag i alla fall reda på att jag kunde få köpa men de fanns inte hemma utan kunde beställas och kostade den lilla nätta summan av 3.500:- ! Trodde han skojade med mej…..så ringa ringa ringa igen och fråga om det fanns en liten liten motor 1H0959801 på någon bilskrot…..jäpp fick napp till slut och jag kunde  ta subarun och gasa iväg, efter det att jag snabbrastat hundarna, hade ju hunnit med en skaplig promenad på morgonen. Tjalle fick följa med och Canna + Jägermaister fick stanna hemma, jag hade ju inte några hundburar i outbacken. Men det var lite ont om tid, de skulle ju stänga för lunch klockan 12.00.  Hade bara kört en liten liten bit så var det att stanna och stå där och glo……det var hjortar över vägen och på båda sidor om, de vände – gick tillbaka, ångrade sig och vände igen och så velade de på så där som dovhjortar gör. En bil kom från andra hållet  och tydligen så hade den lika bråttom, så han slänger sig på signalhornet, då kikar hjortarna upp och masar sig en aning åt mitt håll, så tutar jag på dem då som först så börjar de i maklig takt ge sig över vägen och går på sidan om mej inne i skogen. JAMEN jag har ju kameran i väskan, så fram med den, nu fick jag bara med ca en fjärdedel av dem. ..

 

 

 

..hann precis lagom fram innan de stängde, så är det ju som bekant lika lång väg tillbaka…..bara  för att upptäcka att det var FEL delar! Så hem igen och på telefonen och ringa ringa ringa…nu hoppas jag att det kommer riktiga delar som passar i morgon….

 

När man är lite så där uppskruvad i gester/tal röstläge, så känner hundarna av det ganska omgående. Canna blir lugn och går undan lite, men vill gärna ha mej inom synhåll. Jägermasiter  gick och lade sej, han rantar annars gärna efter som en svans. Och lille Tjalle då, ja han blir lite lätt exalterad, ”va är du sur på någon i luren – då skäller jag lite också!” och så studs studs  runt benen på mej. Så har han också lärt in att om jag är på dåligt humör så blir det MÅNGA LÅNGA promenader i snabb takt J

 

Lite sur på han i går och i dag, det är nog första gångerna som han skäller i bilen. Jäkligt irriterande.  I går började Jägermaister att skälla på en hund utanför, och då hakade Tjalle på. I dag var ju Tjalle med själv och menens jag slank in på apoteket så såg jag där genom fönstret en whippet med tillhörande matte gå förbi och då vrålade han i, nu gick de iof precis bakom bilen, men det ska inte ha någon betydelse. I morgon när jag har fått min WV fixad så ska jag åka och se om jag kan provocera honom lite så jag kan ta tag i detta direkt. Ser att klockan blivit môe, i kväll igen. Tänkte bara ta tillfället att sända en hälsning till Goran med Spike (såg att du skrivit i gästboken); jodå jag kommer, och om jag inte minns alldeles fel så har jag bokat övernattning hos er……. J. Till Henka (vem det nu är) nej, TJT med rätt mentalitet är inte aggressiva!!!  Och så var det Morris som blivit mätt ….ja han blir ju mätt på många sätt tydligen, genom att  få slicka i sig resterna från disken och så mätt i cm och han har bara 2 cm kvar upp till miniminivå på ras standarden !!

 

Återkommer förhoppningsvis i morgon med en liten rapportering om hur det går att lära liten hund HÄLLA KÄFTEN i bil….. för nu återstår i stort sett bara natta-kissning med hundarna och så att snabba sig på ner under täcket innan hundarna har lagt beslag på hela sängen.

 


.

2008-04-12 23:34

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Tysk Jaktterrier hanen som kommit hit till Husses kennel….eller kommit tillbaka får jag väl säga ……… Jägermaister!  Såg i gästboken att det var någon som undrade hur det går att ha två hanar hemma. Tja, det är väl som att ha två hanar från vilken ras som helst, med förutsättning att allt ”står rätt till” mellan öronen J. Här luktar ju Canna lite nam-nam, eftersom hon precis har/håller på att sluta löpa, så då om någonsin, så visar hanarna sitt ”rätta jag”.

 

Nu hade jag räknat med att ha MOSSOR med nytagna foton av Jägermaister, men så är det inte. De foton som tagits är så dåliga, och i dag var det faktiskt inget väder att fota hundar i. Vill ju ha FIIINA bilder av FIIIIN  hund. Men en liten kortis filmade jag i skogen med kameran i dag, ja ni kan ju se så där lite grand hur han ser ut; HÄR 

Vad jag kan säga om Jägermaister så här långt; ja han jagar ju naturligtvis – är använd ovan jord och jagar ALLT. Mentalt så är han lugn och social precis som vilken Recknitzweisen som helst, inget rantande eller okynnes skällande. Han är tyvärr inte van att gå i koppel, utan tycker att detta påfund är en styggelse. Han har aldrig vistats i hundgård, utan strosat lös och det vill han göra här med …… ja förutom i  morse då han ”strosade” i väg in i skogen i 220 knyck  - så när jag fått in de andra hundarna så genade jag upp honom och då var han SÅ kärvänlig och med en undrande blick som; varför jag sprang omkring i skogen i bara särken på kroppen, vinterstövlarna på fötterna och utan vapen i ett  så eländigt ruskigt å kallt väder. Jag var INTE lika kärvänlig tillbaka vill jag bara påpekaL.

 

Så efter att fått i mej frukost – kikat in på kennel Parlour´s sidaoch kollat hur det gick med valpningen, tjôtat lite i telefonen med släkten, så var det fortsatt trist väder,

 så som sagt ingen fotografering av hundar i dag. Men en skogspromenad med Jägermaister & Tjalle.

 

Det är tokblött i markerna, så jag försökte hitta lite andra ställen att gå på, än den gamla vanliga skogsstigen. Det är förresten gallrat på stora delar av marken och inte så smidigt att gå där med  två TJT, som får vilt i näsan vart de än vänder sej…….. så ut på körvägen men den är ganska kleggig och sönderkörd den också. Stooooora vattenpölar i hjulspåren efter skogsmaskinerna.  Av gammal ”barnslig”? vana stannar jag upp och drar med stövelklacken små kanaler för vattnet att rinna av ner i dikena…… stannar upp och funderar om detta är någon nedärvd gen från min uppväxt som bondunge där bara fanns grusvägar och det vaar en självklarhet att se till att få bort vattenpussarna från vägen, när vi ändå traskade till skolan eller affären…….

……medens jag står och mojsar runt med min stövel för att få bättre avrinning från en vattenpöl jag ”dikade” ut för i går, så  naturligtvis kommer det folk…..

ja nu är jag ju inte någon person som egentligen bryr mej om vad folk tycker & tänker, med ”ålderns rätt”, så tycker jag mig kunna  få stå där mitt ute i skogen på en sönderkörd/ lerig väg och göra diken för vattnet om jag vill!

 

(det har hänt att jag träffat på folk i roliga situationer på denna vägen förr!)

 

Nu var det Jonas och Adde som körde runt med lilla Alice i barnvagnen. Adde som sörjer deras hund som togs bort alldeles nyligen gullade med hundarna och Jonas utbrister; ”Jag så till Adde här borta – titta det har varit barn och gjort avrinningar för vattnet, precis som jag gjorde när jag var barn!” ......barnsliga jag traskade vidare i klegget med hundarna, som snart blev ganska leriga de också, gick liksom inte att undvika

Hemma igen så hann jag inte hitta super-braiga trasan, innan de hade stänkt av sej både vatten och lera.  Och ganska så typiskt TJT, så är de ju inte det minsta trötta efter att ha traskat runt i skogen i ca 2 timmar – i risig och kuperad terräng med ganska bra tempo. Och Tjalle tyckte tydligen inte att jag hade torkad av honom tillräckligt väl, i kombination med att han fick det berömda ”terrier-rycket”:

det ÄR alltså skillnad på Tysk Jaktterrier & Tysk Jaktterier, lite beroende av vad de har för gener, en del är lite lugnare och en del är...tja vad ska man kalla det....lite Tjalle-lika kanske ...


.

2008-04-10 20:01

YIPPI, nu är han här, SNYGGINGEN .........det är han som sitter till höger (den vänstra är Tjalle), tror inte det blir mer tid över i kväll att lägga in mer foton eller info ......men kanske i morgon, senast lördag.


.

2008-04-10 14:35

Lååååång promenad med hundarna i dag på förmiddagen, så ringer en upprörd kompis. De har två stycken finnspetsar, eller han har ska jag väl säga. Hon är inte speciellt road av varken jakt eller hundarna; de hårar ju ner! Ja nu var hon UPPRÖRD i alla fall, och när hon lugnat ner sig så jag kunde höra vad hon sa, så berättade hon att en av hundarna hade varit uppe och skitit i sängen. Tja vad säger man för tröstens ord i en sådan situation?......det enda jag kom på var att berätta en historia som min bror brukar dra;

Mannen kom hem väldigt trött från jobbet, kysste sin fru och kröp ner i sängen.
Plötsligt vaknade han med ett ryck och upptäckte en skäggig gammal man i munkkåpa stående bredvid honom.
- Vad i helvete gör du i mitt sovrum? Och vem är du? frågade han
- Min son, detta är inte ditt sovrum, svarade mannen, jag är sankte Per och du är kommen till himlen.
- Va? Är jag död? Jag vill inte dö, jag är för ung för det halvskrek mannen. Snälla skicka tilbaks mig omgående, bad han.
- Det är inte så lätt, svarade sankte Per, du kan bara komma tillbaks i form av en orm eller en höna. Välj själv!
Mannen tänkte en liten stund, en orm? Nä, fy för, det vill jag inte vara! En höna? Hmm, ja, varför inte? Att vara med tuppen kanske inte är så farligt.
- Då vill jag vill bli en höna!
POFF så låg han i ett rede i en hönsgård, fjäderprydd från fot till näbb.
Men jäklar, vad det tryckte i arslet. Då såg han tuppen komma emot honom.
- Hej, du måste vara den nya hönan. Hur känns det?
- Hej! Hyfsat, men det trycker så in i helsike i arslet.
- Ja det är ägglossningen. Du har aldrig fått ägg, va?
- Nä, hur gör man?
- Kackla två gånger och sen klämmer du till, svarade tuppen snällt.
Han kacklade två gånger och nöp till och POFF, så låg ägget där.
Wow, tänkte mannen, det här var ju hur skönt som helst. Han kacklade igen och nöp till. Ett till ägg… Tredje gången han kacklade, så hörde han ett skrik,
- Vakna för i helvete, du håller på att skita ner hela sängen!

.....och så trösta hennen med att, det kunde alltså ha varit värre... (och du Maud; gläd  dej åt att det är bra torkväder, och att hon inte sket i sängen när det regnade ute - eftersom eran torktumlare har pajjat)


.

2008-04-09 10:11

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Tysk Jaktterrier är ena riktiga  ”bollidioter”! Det uttrycket har ni säkert hört och även sett TJT som skriker på bästa TJT manér om de ser en tennisboll eller står bredvid en fotbollsplan där de lirar. Kolla on den korta sekvensen där två TJT leker med boll inomhus, och så liten pôjk som ”bänder” upp munnen på hundarna och plockar till sej bollen J. Heder åt en sådan TJT ägande familj som handhar sina hundar på det sättet! Klicka HÄR för att se videon, om du inte redan har kikat på den.

 

Ja förutom att hälsa på Arja och Morris, så hade jag ett ärende i Linköping. Hade ca en timma att fördriva på ”byn”, så social promenad med Tjalle vore ju lämpligt. Han har ju varit TOKSTÔLLIG här hemma nu; först Hera här för parning och sedan drog Canna igång med sitt löp.

 

Tjalle hade legat i bilen ett tag på dagen, när jag träffade min bror Bengt (han fyller 60 år i dag förresten!) .

 

Så när vi traskade runt och fönster shoppade lite, så blir han så stönig & stånkig. Noll kontakt med matte, snosa snosa runt på trottoaren drog i kopplet, hetsade upp sig själv….hm så förbaskat irriterande L.

 

DÄR kommer en husse med en hund i sk flexikoppel. Ja ingen hund föresten utan en TIK I HÖGLÖP! Tjohoooo vad mysigt att hitta en snygg hane här på trottoaren…… hon studsade framför Tjalle och bjöd ut röva som den sämsta gatflicka …… ja hon var ju på gatan, ja (tänkte inte på det)!

 

Husse berättade gladeligen att hon var i höglöp, och det var därför hon betedde sig på detta sättet …. – ”MENAR DU!?”

 

Så när jag hade lösgjort Tjalle från flexi-snöret en så för tre – fem gånger, så blev jag lite lätt irriterad. Påpekade att det kanske vore av värde att han höll ett lite kortare koppel på henne när de var ute. Njae, jo kanske det, svarade husse och tillade; ”Men vi går inte där borta där det bor en hane av samma ras!”  Tänkte att säga någonting om blommor & bin, men jag plockade bort den öglan av flexikopplet som hade lagt sej om Tjalles armbågsled och gick därifrån!

 

Canna har i alla fall haft sin ägglossning nu, och biter ifrån när Tjalle visar intresse. Vilket i sin tur gör att jag kan ta hem den ”ny-gamle” hanen ,han kommer kanske redan i morgon eller senast den 15/4 YIPPIE! yahoo Original


.

2008-04-04 00:20

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

 

Spårträning med liten Tjalle i dag …..och det gick bokstavligen åt skogen L. Ja det började halvbra – han var på tok för ivrig, så lite ordning & reda så gick det fint. Första vinkeln tog han perfekt och vi närmade oss vinkel nr 2. Tjalle gick fortfarande med nosen doppad i spåret när det brakade till från en tätning och ut kommer två stiliga herrar (dov) och sneddar oss rakt från sidan . Tjalle skrek som ……tja så där som en TJT kan göra, ni vet. Skriket övergick snabbt i skallgivning och jag menar SKALL! Då kommer det fem stycken till och Tjalle går i ”spinn”, så när den näst sista kom som närmast oss så skallade han inte längre utan försökte hugga i luften efter den  ………..smack smack smack och så SKRIIIIIIIIK som återgick i skall.

 

Jaha ja, så var det med spårandet då. Gör inte så stor affär av att vi fick hjortarna så nära på oss, utan tar en liten gapande, sprattlande Tjalle under armen och går i spårriktningen. Påvisar spåret och han droppar näsan i knappa sekunden, sedan drar han iväg i spårlinan efter hjortarna, när det tog stopp i linan så stod han på bakbenen och ömsom skallade och ömsom hoppade upp och ned på bakbenen, som för att ytterliga understryka; ”Jag vill JAGA dovhjort – inte gå och snosa efter deras släktingars likdelar som du släpat runt!!”

 

Tja vad gör man. Möjligt att du som läser nu skulle gjort något annorlunda, men jag bröt helt sonika där, tog med mej Tjalle till straxt före sista vinkeln, och gjorde ett nytt påsläpp där. I morgon så ska han få gå samma spår igen, och förhoppningsvis ska det inte komma några djur på samma ställe.

 

Lite kuligt är det faktiskt för ganska nära denna platsen där den här ”herrklubben” kom utfarandes i dag, samma grantätning – men på motsatt sida, där går det en körväg. I somras när jag var ut och gick där med Tjalle så blev jag ”kullputtad” av en hjort. Vi kom och gick på körvägen och precis framför oss kommer det ut en flock hjortar. I ögonvrån ser jag fler hjortar i höjd med mej, som även de är på väg i samma riktning, förståss. Den ena satsar och hoppar över diket, men när han är mitt över diket så upptäcker han att där går ju en liten tant med en liten hund ……. Krocken var ett faktum och jag dråsade i baklänges och landade med svanskotan mot vägen. Tjalle fattade noll och ingenting, förrän hjortarna redan var utom synhåll. Men då blev han desto mer alert…… när jag sent om sider hade kunnat resa mig upp, så smsáde jag till några bekanta och fick ju precis inte några sympatier för min ömmande rumpa, men tydligen så hade jag lyckats sprida lite – både, glädje och skadeglädje i bekantskapskretsen.

 

…åter till skogen; väl klara med spårslutet, så började vi traska hemåt. Dröm om min förvåning när jag ser murklor! Det är 8 dagar sedan jag fick skotta fram min bil ur snön

Och i dag plockade jag första murklorna!

Nu ska jag inte sitta och klottra mer här, ska försöka att rensa lite i mina bilder och så över med resterande på externa hårddisken. Har ni förresten varit in på Tjalle/Kattja valparnas fotoalbum –har precis laddat upp nya foton på Willy (Husses Jaktkompis), han ser ju ut att bli lik pappa -  en stilig kille J

 

 

.

2008-04-03 00:43

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

Nyss hemkommen från trevlig tillställning hemma hos Per Robertsson på Björkviks Säteri. Robban fyllde 50 år, men hade inte tänkt att fira speciellt mycket nu, utan ta det i sommar någon gång i stället, men lite festligheter blir det ju alltid. Han fick massor med nyttiga å ”braiga” presenter.

 

Så kommer en ny jaktelev på Säteriet med en SÅ rolig smart present; killen (som jag tyvärr tappat bort namnet på) hade tagit till vara på hornen efter ett djur som Robban hade haft eftersök på.

 

Fram med motorsågen och vips så hade han ”yxat” till ett hjort?-huvud! Hornet var fult och skamfilat men minnet av eftersöket och det konstnärliga i att få till huvudet med en motorsåg…… PERFEKT!

Robbans smarta present L

Gårdagskvällen tillbringade jag med att lyssna på intressanta föreläsningar, så då var klockan ganska mycket innan Tjalle och jag kunde komma i säng. Han är fortsatt lite styrig av Cannas löp. Verkar som om Canna ska löpa läääänge den här gången L ska ju ta hem en hane till och hade räknat med att jag kunde hämta honom nästa vecka, men tror jag väntar till ca14-15 april. Lite onödigt att ta hem en hane till mitt i Cannas löp, Tjalle har fått lite blessyrer ändå (men inte av någon hund).

Tjalles trasnäsa L


.

2008-04-01 09:40

TYSK JAKTTERIER/ HUSSES DAGBOK

Tjalle och jag ska fara och besikta bilen om en liten stund. Men på begäran så lägger jag ut lite text å foton på hur man mäter sin hund, utan mätsticka. Klicka HÄR  . (Texten och bilderna får kopieras utan att källan anges)

Vill du ha länk till fotoalbummet från TJTK´s årsmöte, så kommer det albummet att ligga ute ca en vecka till och det går bra att plocka hem foton därifrån, maila bara till info@husses.se så sänder jag länkadressen tillbaka. (Fotona är endast privat bruk, tom att nästkommande Jaktterriern kommit ut, sedan är det fritt fram att använda dem hur man vill)

 

«april 2008»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2007