.

2008-06-30 00:25

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

 

Det hjälper liksom inte med tjôt och bedjande mail, sidan kan inte uppdateras snabbare för det J Tyvärr så ligger det en massa obesvarade mail i inboxen som inte hunnits med.  Naturligtvis så kommer det svar till alla, men släkt vänner & bekanta, de som har hundar från Husses Kennel får svar  första han. Ni som skrivit allmänna frågor om rasen får också svar, men det kan ta några dagar, och så hinner jag inte med att kommentera ALLT i gästboken även om jag läser de hälsningar som kommer där med.

 

NU ÄNTLIGEN så jag har börjat att plocka lite i mapparna med foton som skulle ha varit uppe här på sidan för en vecka sedan.

 

Förra tisdagen,, så var det som sagt grytträning och det var som vanligt lite olika raser som var där.

Grytträning

 Själv hade jag ”bara” med lilla Drutten, som i sin tur hade en ”personlig tränare” .

Drutten på grytträning

Men en av Cannas avkommor: Axiom HC Pekka var där med husse Kalle.

Tysk Jaktterrier/ Axiom HC Pekka

 Pekka är coola killen och har ett härligt temperament.

Tysk Jaktterrier

En halvbror till  Pekka; Husses Zeb Macahan är lika följsam och trevlig han.

”Zebban”, som faktiskt fått en liten kattunge, i rent terapeutiskt syfte tar det ganska lugnt med katten, till skillnad från brorsan ”Spike”/ Husses Buffalo Bill, som har en daglig batalj med huskatten... 

 

Och för er som kikar in i gästboken emellanåt, kanske läst att Husses Tore faktiskt tror att han är en fågelhund, för han ”hjälper” matte Lena med några andungar.

Det var alltså en liten kort-rapport om vad som kommit in om Cannas avkommor, från kullar i 3 olika kombinationer!  Samtliga är så följsamma och enkla att fostra och hantera att det är en ren fröjd att höra, och en av anledningarna till att det kommer att bli ytterligare en kull efter Canna, och hon kommer att paras vid nästkommande löp!!!

Ja nu ska jag fortsätta att rensa bland fotona, men innan mapparna åker vidare till externa hårddisken så kommer det att fyllas på i respektive album för hundarna.


.

2008-06-26 22:31

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

 

Oupps, nu var det länge sedan det uppdaterades här L, och i dag blir det bara en liten kortis. Däremot så finns det en hel del foton som ska sorteras och läggas in albumen som hör till några av hundarna och så några videosekvenser som ska laddas upp. Ska försöka hinna med det i kväll.

 

Helt kort om vad som hänt sedan sist; Lukas som kom hit som en mager ”emlig” unghane klarade inte av att leva vidare, så han drog sitt sista andetag på midsommardagen.

Lilla Drutten som var här som inackordering, medens hans familj drog till Italien på semester, han var med och tränade i provgrytet.

Drutten är en naturlig sprängare så med ett eller två besök till i de mörka grytgångarna, så är han redo att gå prov!! Så fick han pröva på att gå några viltspår också, det var roligt att se när den berömda polletten ramlade ner. Spåra är ju bara så roligt för en liten terrier.

 

Så har jag varit en sväng och hälsat på Zebban

Tysk Jaktterrier Husses Zeb Macahan

och jag tog massor med foton och lite video, så det kommer som sagt att läggas ut i fotoalbumet.

 

När jag ändå var i krokarna så hälsade jag även på Oxa med tillhörande familj + släkt, Stina råkade att fylla år. Så i och med att även släkten är jakt & hundintresserade så var det även hundar på besök.

 Tysk Jaktterrier/ garanterat otrimmad!!

 Ja så en beagle också då J

Grabbarna & "gubben" Kroné

I dag har Husse varit på resande fot, som vanligt höll jag på att skriva…..  började dagen med att hämta hem en liten Tuffa som egentligen skulle vara med på rasspecialen + världsutställningen 3 resp 5 juli, men nu är det väl lite tveksamt om hon ska visas upp….

Tysk Jaktterrier/ Tuffa

Tysk Jaktterrier / Tuffa

Tysk Jaktterrier / Tuffa

 

….. men det är ju inte hela världen, hon är ju inte gammal än så hon kan gott få läka i lugn och ro, ska lägga lite spår med henne i morgon för att se hur näsan fungerar.  Hon ska få följa med på lite andra spännande ”upplevelser” J, så jag vet ATT och HUR hon fungerar sedan finns det säkert någon som vill ha en stilig TJT-tik med från en imponerande  blodslinje.

 


.

2008-06-16 22:21

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

Jäpp då var det dags igen med liten uppdatering, skulle kunna bli en väldigt lång sådan den här gången, men jag ska försöka begränsa mej. Börjar med att berätta att Tjalle har fått en TJT kompis som heter Lukas, så nu har han någon att kissa-i-kors med.

  Och så är Drutten här på semester. En liten charmig BT pojke. Ska försöka få till några foton på honom. Spårträningen har i alla fall resulterat i att Tjalle faktiskt kan ta det LUGNT i hela spåret, vilket resulterat i att han i stort sett är färdig för prov…..var ju bara detta med spårdomare, men det löser vi säkert på något sätt.

 

I lördags var liten Tjalle på utställning i Avesta och blev bedömd av Ulla Lethenström. Det var ett riktigt varierande väder, allt från blåst å regn till vindstilla med solsken. Vi hade väl lite tur i alla fall att vi inte ställde på söndagen och råkade ut för detta

Tromben i Avesta (AB)

 Tjalle ställdes i Jkl och fick 1/1 med kritiken: Bra huvud skulle önska aningen mörkare ögon. Bra hals och skuldra. Bra bröst. Aningen lång i länden. Bra svansansättning. Rör sig bra.  Ja den kritiken var väl inte så illa? Parlour´s kennel gick det betydligt bättre för, kolla in grattissidan ! FRÄNT VA? J Jag blev även mäkta imponerad av en Russkaja Gontjaja (stavas det så?) som hon hade med. Lugnaste hunden på hela utställningen, inte en endaste gång att hon skällde ett ”tokade” sig.

Jägare med Ryss stövare + TJT= bästa rävkombinationen!

Eftersom Carro var upptagen i finalringarna med tyskarna, så fick jag den äran att gå med ryskan till hennes BIS final. Hon var lika cool då! Uppsamlingen för grupp 6, skedde under ett litet  tält på ca 3 X 3 meter, medens det kom en riktig rotblöta. Så det var några hundar som blev lite störda av situationen, men inte "Ryskan" inte. Hon  kikade lite på de som gafflade och mufflade sej, och så var det inte mer med det!  I Terrierspecialen så var det däremot lite gruff emellanåt, men det var faktiskt inte en endaste TJT som stod för det J.  Ja klart någon skallade i någon enstaka gång, men ingen som stôllade sej mot någon annan hund eller så. Det är fastiskt riktigt roligt att vara på utställning, när både ägare till andra terrier´s  och publik , frågar om det verkligen är Tyska Jaktterrier som är så tysta och lugna. Och så nästa dumma fråga som man kan svara  på; ”Men när man börjar jaga med dem så blir de i alla fall skälliga och ohanterliga, va?” Ja nu är det ju så här att alla de TJT som var på utställningen utom Pirri, används i praktiskt jakt…..VA! och ändå är de SÅ lugna?!  

 

Ja så var denna långa lördagen över och medens Pourlor´s  kennel åkte hem med hela rosettskörden

Parlour´s lördagsutdelning

så fick Tjalle och jag åka hem och dricka upp våran* järdans vinflaska själv dô* , kom på den * * strofen från en gammal låt som jag tror hette Syster Jane eller någonting sådant J

Gamekeepers X 2 !

Nästa liknande tillställning Tjalle ska på, är Stockholm i juli.

 Där är det 3 olika utställningar  med Världsutställningen inkluderad: Terrierklubben har en utställning, dit är det 16 TJT anmälda. Så har TJTK en rasspecial, dit är 36 hundar anmälda. Och så till den storslaga Världsutställningen är 23 hundar anmälda. Det gör inalles endast 52 unika hundar som gör 75 starter L. Men herre min je, det är första gången  Sverige anordnar VÄRLDSUTSTÄLLNING, det händer bara en gång i Sverige under min aktiva tid med hundar. Och så är det bara ynka 23 hundar anmälda, jag själv har anmält 3……. Rasspecialer kommer väl att arrangeras fler gånger i Sverige framöver?!  Nu är det åska på ingående så slutar här för idag och pluggar ut datorn. Vinkande hand Original

 


.

2008-06-10 00:52

TYSK JKTTERRIER /HUSSES DAGBOK

Skulle precis natta-rasta hundarna, när det  tutade till i mobilen, ett MMS från Goran med ett festligt kort på Spike och huskatten som väl i alla fall har en så där 18 liv ...redan förbrukade!

Spike i högform Original


.

2008-06-09 12:47

TYSK JAKTTERRIER/HUSSES DAGBOK

 

Äntligen så fick jag till ”live-bilder” på den stackars valpen Willy / Husses Jaktkompis. Willy får jobba och stå i, på bilderna ser man honom i action i färd med att först med hjälp av vattenpasset kolla upp lutningen på tomten och nästa sekvens hur han sliter och släpar med att anlägga en damm åt sin husse Jonas.  J

 

 


.

2008-06-09 01:43

 

TYSK JAKTTERRIER/HUSSES DAGBOK

 

Satt och rensade i foton, och kikade om det hade blivit något bra på Sophia, men det var inget som jag tyckte var tillräckligt skapligt, så de flesta åkte i papperskorgen. Hittade i stället en liten filmsnutt som togs i förrgår kväll på Canna Tjalle och Sophia på kvällspromenaden. Tänkte precis klicka bort den också till papperskorgen, när jag kikade på den en gång till; det är verkligen de tre hundarnas personlighet på bara några sekunder J!

 

 Sophia kärvänlig kontaktsökande och ödmjuk… Canna utstrålar lugn och erfarenhet …..”varför bränna energi om det inte ska jagas?”….så Tjalle som är som han är; överallt/alltid!! Husses "kennelflicka", verkar ju ha nästan-koll på honom wacko Original

I morgon ska jag se om jag kan ladda upp lite film på Willy, som får "slita hund" i trädgården..........


.

2008-06-06 23:54

Svenska flaggan TYSK JAKTTERRIER/HUSSES DAGBOK   
Sveriges nationaldag och en VARM sådan! Hundarna är piggelina på mornarna så länge det är svalt, så det blev uppstigning kl o5.00 i morse. Sophia har börjat löpa, så det är lite ”småstök” mellan Canna och henne och så då Tjalle som är mer än lovligt intresserad.

 

Så snart att det började bli varmt på förmiddagen så blir hundarna slöa och i dag har de varit extremt slappa. Tjalle hade spelet ett tag och skulle absolut få igång tikarna, men det slutade med att han fick försöka få fatt på några fjärilar i stället, det gick inget vidare det heller. Tjalle jagar fjärilar

 

Försökte att ta lite bra foton på Sophia, men det ville sig inte alls, hon lade sej ner i skuggan och där låg hon.  

fågelungarna

Några som inte hade hamnat i skuggan var tre fågelungar, som blivit utpuffade ur boet.

Nu tror jag ju inte att det var någon gökunge eller så som knuffat ut dem, utan att det är deras egna föräldrar som inte har tillräckligt med insekter åt dem i år.  Torrt å soligt = inga insekter = ingen mat till fåglarna att föda upp ungarna = då åker de svagaste ungarna ut.  Så såg jag att det var nationaldagsfirande i den ena rabatten, bra när man inte behöver dekorera själv.....

Iris i rabatten

I morgon så bär det av till sjön igen med två av hundarna.

 

Hörde av en av valpägarna från Tjalle/Kattja kullen att det är tid för valparna att byta canintanden nu. På denna valpen, så hade den nya tanden kommit ut en bit, men den gamla mjölktanden sitter kvar. Det finns 2 foton på hur det kan se ut; gå in på Cannas sida och så klicka vidare på Cannas avkommor, där finns foton hur det kan se ut, och det är helt normalt. Men det man kan göra, är att vicka lite försiktigt – försiktigt på mjölktanden några gånger o dagen. Och så se till att valpen har märgben eller tuggben att knapra på.


.

2008-06-05 21:51

TYSK JAKTTERRIER/HUSSES DAGBOK

 

Ska börja dagens dagbok med att gratta Ryan Smith, som i dag graderade sig i karate. Snyggt jobbat Ryan!!!!

Ryan

Ryan graderar sig

Här hade det kunnat vara fler foton och då på Tysk Jaktterrier som badar i sjön. Men väl framme och hundarna i plurret så upptäckte jag att jag inte hade kameran med mej L. Ja Tjalle är ju som vanligt; plums i vattnet bara. Men jag var ju lite mer nyfiken på ”So-Fia”, men det var inga bekymmer.

 Så har det mest av dagen gått åt till vardagliga/triviala saker, laga mat – äta mm.

 

Så i kväll kom Tjalles spårläggare och hälsade på

Erik & Zelda

Nu var det ingen artighetsvisit, utan hans hund hade blivit ormbiten

ormbiten

Det var lite kinkigt att hitta vart någonstans själva bettet var. Men efter att ha kikat klämt och till slut rakat av där jag misstänkte att det kunde vara så var det helt klart att det var en vipera berus som hade varit framme! Verkar som om det är otroligt môe huggorm i år, så var försiktiga med era hundar i sommar, och.................

Tysk Jaktterrier & huggorm


.

2008-06-04 20:15

TYSK JAKTTERRIER/HUSSES DAGBOK

 

Varmt väder är ju inget trevligt för hundaktiviteter, precis. Men i helgen som var,  så var det utställningspremiär för Husses Marilyn Monroe alias ”Tuffa”. Hur det gick för henne kan du läsa om på hennes egen sida här. Tjalle var också med, naturligtvis. Han fick en ”slät” etta, men ändå med en positiv kritik: Utmärkt typ. Bra storlek. Bra huvud o bra uttryck. Välutvecklad kropp. Bra svansfäste. Utm päls o färg. Rör sig lite marktrångt fram o ngt ostabilt bak

 

Så den kritiken är jag helt nöjd med, och Tjalle var nöjd bara han fick komma bort från den stekheta utställningen J.

 

Så har kenneln besök av självaste Sophia Loren (Tuffas syster)

 

 Tysk Jaktterrier Sophia

Hon har varit med mej på ”lite av varje” och börjat spårträna. Tjalle har ju numer en privat spårtränare

 

 Och ”So-Fia” har fått dagens spår utlagt av honom, så bara det blir lite svalare så ska hon få pröva på det. Tjalle har vilodag från spårträningen i dag. Det senaste han gick var ju bokstavligt talat rena rama skitenBjörn?!?!?!? skit????

 

Men så är  det, spåret kan både bli korsat av alla de slags vilt och som sagt en del sätter sig och skiter på det…….men det kanske gör Tjalle ännu mer taggad till höstens jakt: ”- höhö, ska nog hitta löpa efter dej – så jag kan driva dej till någon av skyttarna!”Skjuter med bössa Original

 

Canna fick ett riktigt trôk-spår i dag. Men det var tanken också, att hon ska gå på det spår hon blir anvisad punkt & slut! Och det verkade lite som om hon genomskådat min taktik och rasslade iväg spåret bara för att det så skulle vara. Men huvudsaken är att hon är spårnoga, även på knepiga spår.

Ja så  glömde jag ju, natten mellan lörd/sönd så träffade Kicken & Risse på en sugga med medföljande kultingar..... nu blev de ju inte så glada över det, för de träffade dem med bilen....inge roligt alls

Morgondagen ska ägnas åt att skaffa fram en spårdomare och så till sjön, så hundarna får bada.

 

 

«juni 2008»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2007