.

2008-07-30 22:15

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

Inte hänt så mycket i dag faktiskt. Långpromenad med hundarna tidigt i morse. Vi gick på lite djur; en get med dubbelkillingar och så en mindre flock med dovhjortar, men de dräller ju runt i buskarna varje dag J.

 

När det började bli varmt fram på dagen så varvar hundarna ner och trivs bäst att ligga å slappa i de rum där det är svalast. Själv passade jag på att tvätta mattorna.

Tysk Jaktterrier/ matttvätt

Omsvärmad av getingar och med högtryckstvätten (alltså inte jag på fotot ovan, men jag hade liknande ”klut” på huvudet) så fick jag sanerat fem st mattor, Stina fick en och annan dusch av vattnet men hon verkade inte tycka att det var obehagligt.

 

Kan även passa på att tala om att jag har en mobil som fungerar igen!!! På tal om mobiler, ni har säkerligen alla fått reklamblad från Elgiganten. Hur många av er var det som reagerade på detaljinformationen om den här telefonen?

Tysk Jaktterier/ Elgiganten reklam

Liten tryckfels Nisse som varit framme där tror jag/ "Sony Eriksson användarvänlig mobiltelefon från Nokia", tillverkar Nokia Sony Eriksson??????

Klämmer med en liten sommarbild  på Tjalle (naturligtvis), den blev "kvar" i kameran från minitrippen i helgen..

Tysk Jaktterrier/ Tjalle tittar ut över vattendraget

Nu är det svalt och skönt, så hundarna ska få mat och en kvällsrunda, en ska få lite cykel motionering också. Men nu är det ju NÄRA till att det blir lite mer naturlig motion för dem ........J


.

2008-07-28 16:16

TYSK JAKTTERRIER /HUSSES DAGBOK

 

Har varit iväg på en liten minisemester med hundarna. Varm som tusan men med AC i bilen och mesta av aktiviteterna på tidiga mornar och sena kvällar så gick det ganska bra, trots värmen.

 

Började med att åka norr över med siktet inställt på Fäviken Game Fair. Canna är ju lugnaste hunden i alla lägen – så det var inte så märkvärdigt för henne att bo i en hyrstuga, Tjalle däremot var bara tvungen att utforska varenda skrymsle och vrå, provligga sängen och kolla om det fanns något matnyttigt i öppna spiseln.

 

 Tysk Jaktterrier/ TjalleTysk Jaktterrier / Tjalle

Lämpligt nog så fick vi en stuga som hette ”jakt” J! Den var mysig och trevligt inredd, och det bästa av allt; den låg i SKUGGA!

Tysj Jaktterrier/ stuganTysk Jaktterrier / nyckeln

På solsidan fanns det husvagnar, husbilar och ……. Ja vad det nu ska kallas, smart lösning, en liten släpa med ett uppfällbart tält på toppen.  Lite ”kinkigt” om man skulle campa med hundar och ha dem sovande i tältdelen förståss.

Tysk Jaktterrier/ campingvagnen

Redan kvart över nio på morgonen så var det 20 grader varmt, och innan vi kom in på själva jaktmässan så var det HOT HOT HOT. Massor med marknadsstånd och uppvisningar

Tysk Jaktterrier/ Fäviken

Tysk Jaktterrier / Fäviken

Knepigt med dylika tillställningar, i de olika marknadsstånden så har de sk mässpriser och det står hur mycket pengar jag kan spara, själv sparade jag inte en spänn trots idogt handlande………det är inte klokt hur mycket ”bra-å-ha” det finns som jag tidigare inte hade J . ……nu vet jag inte riktigt vilket det var som tog slut först, pengarna eller orken, den enda som verkade piggelin var Tjalle. Vi stod och kikade på på grythundklubben som skulle ha sin em uppvisning, men blev lite avbrutna av en fårflock som vallades genom området av några BC. Klart att Tjalle blev piggelin då J.

 

Hamnade framför två ”infödingar” som skulle titta på Jeppe Strid, efter en liten stund så hör jag den ena gubben säga till den andra: ” Kan så va att hen ä bra, men int begrip ja då vad hen säg för nå” den andra svarar ”Je konsti ä dä att de int ä nån som kan prat svensk, han äfäl Dansk eller nå sånt den däringa?”

 

Hittade i alla fall en någorlunda skuggig plats, där det blev ett födointag.  Tyckte väl att det var misstänk tomt på bänkarna runt omkring.

Tysk Jaktterrier/ tomma bänkar

 Men efter den första tuggan mat efter det att hästarna hade sprättat upp grus bakom ryggen på mej så var det inte så konstigt, det yrde sand rakt in bland bänkarna och dammet av grus lade sej över tallrikarna…..

 

Efter Fäviken, så fortsatte vi norr över. Lite moln tornade upp sig i horisonten men det blev inte mycket svalare för det.

Tysk Jaktterrier/ moligt

  Stannade utmed vägen och svalkade av oss med bad och glass i stället.

Tysk Jaktterrier/ glass i Laxviken

Tjalle hittade en blå fin spark men tyvärr så var det inte riktigt rätt före

Tysk Jaktterrier/ spark

 så vi delade på läskade oss på norrlandvis i stället

Tysk Jaktterrier / Norrlands Guld

Tysk Jaktterrier / Tjalle

 

 

På kvällen hittade Canna en kompis som heter Anette Josefine,

TJT Canna

men lillasyster Vilde Marie var nog "godare", för hon hade lite smaskens runt munnen. 

 

 

Ytterligare lite norrlands-dryck på kvällen, sedan bar det av mot Gäddede på morgonen, lite  väl varmt men med täckta hundburar & AC i bilen + täta raster så funkade det ganska bra.

TJT/ bilen

Nu vet jag inte riktigt vad Gäddede är känt för sedan tidigare, men nu är det även platsen där man kan få punktering L

TJT / punktering

 …så medens punkan fixades (reservhjulet lades på) så hanns det med lite "kultur" & fika i hembygdsgården…..

TJT/Geddede hembygdsgård

 

…och så iväg igen, till närmaste vattendrag för svalka

Tysk Jaktterrier/ Tjalle i siluett

Tysk Jaktterrier / Canna

och vidare till ny stuga där vi skulle tillbringa natten. Väl på plats så skulle jag bara gå en ”sväng” med hundarna, det fanns några olika ”svängar” att gå, tydligen J

TJT/ svängen

 

Det finns vilda djur där också

TJT/ ren på vägen

 

På tillbakavägen gjordes en liten avstickare in till Yran-veckan som precis hade börjat, det är alltså förfesten till storsjöyran  Och så en snabbvisit i Rättvik och CCW ( classic car week)

Tysk Jaktterrier/ Rättvik

 

Sedan var det dags att åka hemöver, för att vara hemma ett par dagar och sedan bär det iväg igen….. för ytterligare lite semester för Tjalle.....

TJT/ bryggan

 


.

2008-07-17 22:46

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

 

Som jag skrev tidigare, så håller jag på och ”mixtrar” med fotoalbum på nätet, hemsidans foton, och så har jag fått X-x-hundra antal foton från en av mina bröder. Han har haft den stora vänligheten att skanna pappersfoton, diabilder och även från vanliga negativ. Det är ju kanonsnällt och kul att ha dem på CD – datan- externa hårddisken, men han har alltså skannat dem…..inte sorterat dem! Men det är ju inte så konstigt han har ju inte haft en aning om vart fotona hör hemma, från vilket år – vilken resa – vilka bekanta etc etc. Det har tagit en massa angenäm tid för mej, ja tid tar det ju att sitta och klicka runt bland alla gamla/nya foton och det har blivit många ”Åh, kolla där – kommer du ihåg….”  men frågan är ju VART fotona hör hemma, i vilken mapp ska jag stoppa dem för att hitta på dem igen……här är en några ex av bilder som jag inte vet riktigt om de ska in i mappen familj – jakt – eller efter årtal?

Mej -dotter - bror efter ett bra jaktår

Nedlagd med 308 förståss!!!Fia 18 år med sin björn, skjuten med 6,5!

Laila med sin bruna svartbjörn skjuten med 6,5!

TJT-jakt i Tyskland

Några av de som åkte med mina jaktresor å använde mestadels 308 alt 6,5!!!

 

 

Betydligt lättare är det med foton som är nytagna som dessa, på tre tjurar som var ganska ogenerade där de gick och betade på ”älgfattigaste” marken J

Tre betande älgtjurar

Eller dessa som föreställer en hund från Husses kennel- före och efter liksom…..

Ska trimmas

Nytrimmad

…och här är en liten detaljbild av vad jag plockade bort....tog flera timmar innan jag noppat bort allt detta:TJT päls i närbild

 

Ja så tas det ju en massa foton på liten Tjalle förståss, ibland så är det tänkt att fota honom, men på något vis så verkar han slinka med på ett hörn oavsett om det är honom eller en utsikt jag tänkt plåta……

Tjalle vid slottsruinen

Solnedgång vid slottsruinen

 

…..som ni förstår så är jag i alla fall i behov av en ny kamera, tänkte be min snälla fotograferande bror om råd och tips om vad jag ska inhandla i stället för den jag har. Nej förresten inte i stället för den jag har, för den här lilla är så suverän att ha med i byxfickan, den är ju mindre än min mobiltelefon.

Tja vad händer här annars då…i tisdags var jag och kikade på grytträning. Lilla Jaktlivet´s Cleopatra och den ståtliga Hivlingens Yxil  var där och tränade. Eftersom Husses Marilyn Monroe löper så kunde hon få hälsa på grävlingen som sista hund. Ja jag fick se det jag ville och var helnöjd, hon är ju bara barnet ännu, men det verkar lovande, om jag säger så..... nu är det tid för mej att natta-kissa hundar och så sortera foton en timma till elleer så. Är fullt medveten om att inte alla länkar till enskilda foton eller fotoalbum fungerar till 100% ännu, men det tog lite längre tid än jag hade räknat med.....inte lätt att vara en glad amatör!  å har jag fått in lite foton på hundar härifrån Husses Kennel, men de försöker jag stoppa i deras respektive fotoalbum ganska omgående, men om du/ ni skanar något som är översänt så tjoa till så ska jag försöka fixa till detVinkande hand Original

 


.

2008-07-11 01:09

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES  DAG& NATT-BOK animbullet Original

Försöker att bringa lite ordning i de foton som finns här och de som är länkade till sidan. Så om det försvinner något foto eller helt album, så ska det vara tillbaka till helgen i alla fall ...men är det så du saknar något foto eller länk till album, så hör gärna av dej - för det kanske är någonting jag missat.  Och de flesta fotoalbumen uppdateras nu i dagarna med nya foton, så klicka runt och kika på hur Cannas avkommor artar sig eller  hur Tjalle  & Kattjas valpar ser ut nu när de blivit halvåret. Anledningen till att jag plockar runt med fotona är att jag måste bereda lite plats både i de album jag har på nätet och så i min egen dator eftersom hårddisken börjar att bli lite lätt "ansträngd" av massor med foton......


.

2008-07-08 23:07

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

 

Nu var väl 17 också om jag inte skulle få 5 minuter över, så det hinns med  en liten uppdatering av helgens världsutställning. Tyvärr så gick det inte att ”fixa” till de foton som jag tog på världs vinnarna Mefisto & Tribiani Donna tillsammans med Dan Eriksson.  Men några foton på den glade/tagne Milo har jag i alla fall J

 THE WINNER TAKES IT ALL !!!!

och några andra  inte lika viktiga foton…..

 

Det var tokroligt att komma till Älvsjö och höra alla olika språk – kika på märkliga raser jag bara sett på bild tidigare. Träffade en del gamla bekanta och skapade nya kontakter.   Tjalle & mej tog en fika i lugn och ro, ja jag var väl lugn i alla fall. Tjalle hade bestyr både om de hundar som gick förbi och nosade på honom, så var han lite brydd över om jag verkligen skulle käka den blå-gula kakan alldeles själv……Tjalle fikar efter min kaka

klart att han fick smaka. Tysk Jaktterrier skulle inte ställas förrän vid ca 11.00 tiden så det blev tid över att gå runt och kika i stånden. Det var roligt med de utländska för där fanns en massa TJT relaterade saker som jag aldrig hade sett tidigare.  (och som jag fotade, men inte ett anda av de korten går att använda!) En skulptris från Frankrike gjorde kanonfina djur, mestadels hundar. Hon höll på att arbeta med en vildsvinsgalt, blev glad när hon såg Tjalle och ville gärna kika, klämma och undersöka honom. Det skulle senare bli en skulptur av ett vildsvin med en TJT bredvid. Lovade att skicka Patsi Ann bild med TJT och levande gris tätt bredvid så hon kunde se lite proportioner också.  Medens vi traskade runt bland hundar och stånden så hör jag en kommentar på amerikanska: ”Åh, vilket vackert huvud!”, samtidigt som jag kände en hand på min axel….men Sarah W Hawks menade faktiskt inte mej L haha….utan liten Tjalle.  Vi var naturligtvis och tittade på belgarna och så började det att bli dags för att vänstervarva med de tyska, då.

 

Jag missade att kika på juniorklassen för hanar, eftersom Tjalle hade fattat ömsesidigt agg till en liten Cairnterrier i ringen bredvid – de tålde inte att titta på varandra! Därför gick jag till andra sidan av ringen så Tjalle skulle coola ner sig lite. Tjalle ställdes i jaktklassen där det endast var 3 st hundar anmälda, förutom Tjalle, och båda två år äldre än honom. I torsdags var ju Tjalle Exellent, men på lördagen så var han degraderad till omdömet: Very good.  Men han vann klassen i alla fall, och så var det slut på den WW-utställningen för Tjalle.

Tjalle med sina WW-rosetter

Tror han tyckte det var ganska skönt att slippa ranta-runt-i-ringen någe mer, för han låg och slappade i sin bur i stället och såg faktiskt av att njuta av det!

När juniortikarna var på tur så fotade jag en del, de fotona är också sabbade! Kenth Elving ställde ut Sophia Loren, hon rörde sig fint och bra, men det är väl inte underligt med en sådan handler som Kenth hade anlitat J. Sophia och Donna var de som tilldelades exellent i den klassen, Sophia placerade sig på andra plats efter Donna……som sedan blev J-WW-08. De andra resultaten kan ni se på en länk från grattis-sidan den som fanns här i dagboken verkar inte ha fungerat av någon anledning. När det blev dags för det stora finalen så var det Kennel Tribiani som tog hem båda titlarna, både WW-08 och J-WW-08. När jag så skulle fota de båda vinnarna tillsammans med domare Dan Eriksson så sätter Milo sina hundar och går en bit bort för att Mefisto & Donna ska fästa blicken på honom. Dan Eriksson står där mitt i ringen med hundarna sittandes bredvid sej, så utbrister Dan Eriksson: ”Under alla mina år som domare – så har jag aldrig upplevt något liknande!” …hm han menade alltså att man sätter två stycken tyska jaktterrier mitt i ringen på en pågående utställning och går ifrån dem. ……..Milo har verkligen ordning på sina hundar, och det är FRÄNT att  TJT kan imponera på en exteriör domare som varit aktiv sedan 1987!!  

 

För er andra som var där kan jag bara säga att jag hade faktiskt inte slarvat med sminkningen det var inte grön ögonskugga i ansiktet, utan en nyans av den svenska avundsjukan, men fylld av beundran …….  J

Nu kan man ju tycka att Mafisto är ett präktigt original och Tjalle bara en kopia, men det håller jag faktiskt inte med om….utan Mefisto är prototypen och Tjalle den färdiga produkten om ett år eller så…..

 

Ja detta är vad Tjalle fick med sej hem från rasspecialen och WW utsällningen

 

Jag är väldigt nöjd med den fina kritiken han fick av både Hans Schindl och Dan Eriksson, men å andra sidan hade det ju inte spelat så tror roll vad de skrivit, för mej är han ju vackrast i alla fall….

 

 


.

2008-07-06 13:13


.

2008-07-06 00:20

TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

 

Tjalle var på världsutställningen i dag (5/7) update om den tillställningen här under morgondagen, och för er som inte kan tåla er; kika in på grattis sidan, där finns både WW-08 & J-WW-08 presenterade och gratulerade! Har tok-krångel med de foton som det är länkat till från hemsidan, plus att de foton jag tog i dag krånglar redan i kameran...men foton + info om utställningen kommer under morgondagen


.

2008-07-03 23:32

TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

 

I dag var Tjalle på ras specialen i samband med världsutställningen.  Terrierklubben hade sin utställning i förrgår, så det var varslat om att det kunde vara långa köer vid infarten. Så liten Tjalle fick gå upp tidigt för att hinna fram, och jag själv för att hinna med morgonbestyren med de andra hundarna ca 4 timmar tidigare än vanligt.

 

Ja vi hann fram med god marginal och det var ingen bilkö in till området, så vi kunde ta det lilla lugna .

 

Även domaren för dagen; Hans Schindl tog det lilla lugna när utställningen väl börjat. Han tog väldigt god tid på sej och kikade länge och väl på varje enskild hund.  Några fick disqualfeid  direkt för de inte hade alla tänderna i behåll, oavsett om det fanns tandintyg eller inte. Lite knepigt tycker jag,  men på denna utställning precis som på alla andra, så är det ju domaren som bestämmer…..

 

Graderingen, ja. Det fanns 5 olika ”quality grading” 1. Exellent / 2. Very good/ 3. Good/ 4.Sufficiant/ 5. Diqualified.   Hunden som bedöms får någon av ovanstående och så får exelent-hundarna ett  rosa band/rosett, very good hundarna ett rött, och de som fått good i individuella bedömningen ett blått. Så det är inte som vi är ”vana” med här i Sverige.  Efter den individuella bedömningen så får hundarna sina placeringar i konkurrensen i den klass de är anmälda , och efter det ev CAC , och bästa tik och hane gör sedan upp om BIR & BIM.

 

Tja lite rörigt för en oinvigd kan ju tyckas, men det är tydligen så det går till ute i vida världen J

 

När det var lille Tjalles tur, tror det var 6 eller 7 i jaktlassen (har ingen katalog med mej hem så jag kan kolla exakt) så hade det hunnit  bli ordentligt varmt både för hundar och folk.

 

Så efter att vi alla vänstervarvat några gånger så var det hans individuella bedömning, och den startar ju uppe på bordet. Domaren kikar - klämmer – känner över hela hunden och så en kik på tänderna. Tjalle var varm och trött och hade lite svårt att stå stilla, men Hans Schindl  var mer än nöjd och var imponerad av Tjalles breda käke och stora tänder.  

 

Så var det dags att vänstervarna individuellt, vilket gick skapligt från start tills Tjalle får syn på en ”pälsboll” som kammats av någon av hundarna i ringen bredvid. Då kunde kan liksom inte koppla bort den, utan vände huvudet åt det håller oavsett hur jag gick med honom eller ställde upp honom senare, Tjalle – Tjalle……  han ser då ALLT!

 

Så var han klar och var första hunden som fick exellent! – samma procedur med de andra i jaktklassen, medens vi fick stå och vänta vid sidan om, så var det dags för konkurrensen med alla jaktklass – hundarna.

 

 Tjalle vann klassen !

Ja så var det öppen och championklassen för hanarna.  Så var det dags för Tjalle igen, han skulle då som 1st place i jaktklassen möta de hanar som vunnit de andra klasserna.

 

Då var det en hund som heter Mefisto som vann över Tjalle! Jäpp Tjalles pappa i egen hög person!!!, han ställdes ut i den klassen som heter öppen, och hade vunnit överlägset där alla andra hundar på hela utställningen fick ”trava runt” minst ett varv…upp till kanske 5-6, men se inte Mafisto; ett halvt varv sedan hade domaren sett vad han ville se, och stoppade honom!!! FRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNT!!! Mefisto fick också C.A.C och Tjalle fick nöja sig med reserve C.A.C 

Nu blev det alltå inget med vänstervarvande för Tjalle, utan det skulle bli Mefisto som sedan skulle konkurrera med den som utsågs till bästa tik.  Nu fanns det en liten tik på utställningen som faktiskt glänste långt mer än de andra redan utanför ringen, och hon kom från Von Klaienem Fluss  kennel i Bosnien , så naturligtvis så blev hon bästa tik!   Så återstod bara the grand finale, då domaren skulle välja vilken som skulle bli bäst i  rasen och vem som skulle bli bäst i motsatt kön…..vem tror ni vann? Medens du njuten av finalen i en liten sekvens här nedan, så ska jag ut och cykla med 3 hundar och sedan se om jag kan få till några foton från utställningen också (länk finns här)  Titta och njut som sagt ....

 

 Mefisto i ringen!

 

 

«juli 2008»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2007