TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-02-26 10:59

Tjalle bortskänkes!

 På morgonrastningen så mumsade Tjalle i sig en kattskit, tyvärr så hann jag inte avstyra det hela. skit

När vi kommit hem så skulle jag lägga undan kameran, då hör jag  hur en av hundarna kräks. Precis – det var Tjalle som spydde upp kattskiten. Någon som vet hur nytuggad, uppspydd lagom ljummen kattskit luktar inomhus? När jag hämtat städattiraljer och kommer tillbaka in i rummet så ligger den äckliga Tjalle och rullar sig i sin spya!!!  Han var alltså totalt insmord med kattskit  från halsen och neröver.

Tjalle med kattskit

Nu städat både Tjalle och golv, men lukten finns kvar, och slår vad om att han hann med att gno av sig lite varstans i boningen innan jag fick sanera honom.  Det blir inte av med något liggande i sängen för hans  del under den närmaste framtiden!

Tjalle sover


TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

2009-02-24 12:32

Nej ingen spännande uppdatering – testar bara lite med olika foton….

Grythund

Grythund


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-02-23 22:15

Fick SMS i helgen, med frågor angående kuperad hund i Sverige och vad som gäller vid utställning. Uppgifterna finns på SKK men saxar in den text som gäller TJT:tjthoppanim

Svanskupering

Svanskuperade hundar får delta endast under förutsättning att de uppfyller någon av följande förutsättningar

Är födda 2007-12-31 eller tidigare, i annat land än Sverige och Norge, inte är fallen undan svensk- eller norskägd tik och kuperingen, då den företogs, var tillåten i hundens födelseland.

Är födda i Sverige mellan 1993-01-01 och 2007-12-31 och kuperingen utförts av veterinärmedicinska skäl för att avhjälpa en efterfödseln förvärvad skada, samt att intyg om detta på av SKK fastställt formulär (någon av blanketterna F145 Sveriges Veterinärförbund, Doolitle veterinär intyg,Trofast veterinärintyg eller Vetvision veterinärintyg) kan uppvisas i original såväl vidarrangemanget som senare.

Hundar födda 2008-01-01 eller

senare

Vid Svenska Kennelklubbens fullmäktige 2007-06-02--03 fattades beslut om vad som gäller vid prov, tävlingar och utställning för hundar födda 2008-01-01 eller senare

och som är kuperade eller födda utannaturligt hellång svans (t.ex stubbsvans).

Vid utställning gäller : hundar födda 2008-01-01 eller senare, som är svans- eller öronkuperade äger inte rätt att delta på utställning oavsett om hunden är född i land där sådan kupering är tillåten eller om kuperingen gjorts av veterinärmedicinska skäl.

Undantag:

Hundar födda 2008-01-01 eller senare och som är född i land där svanskupering är

tillåten, eller hund som har svanskuperats av veterinärmedicinska skäl, kan efter särskild

prövning av SKK kunna ges rätt att bli exteriörbedömd vid ett (1) tillfälle samt få resultatet

infört i stamboken.

Helgen gick snabbt som vanligt. Lite ”mixter” med hundarna – och i dag var jag och köpte nya koppel.  Tjalle var den fösta som var på rymmen. Kopplet gick av och HEJ vad det gick – tjusigt drev, det skulle han haft stilpoäng för.yahoo

Här råder brist på koppel så jag fick ta till ett sk retriever koppel. En ytterbelysning med sensor tänds när man kommer ut en bit på gräsmattan.  När jag öppnade ytterdörren så släcktes den belysningen – borde ha anat oråd redan här.

Två hundar i koppel och en lös, upptaget kom i kanten av trädgården och Canna matade på ganska bra. Sophia tände till och ville hänga på.

Kände inte när det där metallkämme-liknande som håller ihop hand – öglan på kopplet gick upp, men däremot när koppländen gled genom handen på mej. Där stod liten Tjalle och jag kvar och lyssnade på Canna & Sophia som raceade runt i skogen.  Nu i morse så såg jag spåren de hade varit i väg på. En vegan – räv,Tänka-tänka ja det måste ju ha varit en räv eftersom det inte är tillåtet att driva rådjur. Räven hade stått och sparkat undan snö för att komma åt växligheten, och så hade den säkerligen skor på sig som lämnade avtryck som såg ut som råklövar.

Fick i dag reda på några hundar som ska till Malmö /SV-09. Blir ju rena släktträffen J Tjalles vackre pappa Mefisto kommer bland annat.  För egen del så ser jag mest fram emot tokroligt ressällskap, en del med och en utan TJT. Naturligtvis så hoppas jag även att kunna ta en massa bra foton, bara jag lär mig kameran till dess. Men i dagarna kommer det en ”fotomodell” som ska inkvarteras här, så jag ska engagera mej lite extra fotograferingens ädla konst.  Men att retuschera,  animera och annat man kan göra med foton, har jag faktiskt lite svårt för, utan måste be om hjälp.

Tysk Jaktterrier blinkar


TYSK JAKTTERRIER /HUSSES DAGBOK

2009-02-20 00:07

Snabb uppdatering, kom innanför dörren för en strax sedan och är ganska trött & sliten. Nu är det klart att grisarna på östra sidan, verkligen har etablerat sig, såg möe bök och spår efter dem i dag. Det enda levande vilt vi såg till var två stycken rådjur.

Mixtrade vidare med några av de massor med foton jag hunnit knäppa av, och måååånga foton blir det ju bara genom ett knäpp!

Tysk Jaktterrier

 Lattjo att ta korten och kolla funktionerna, men lagom roligt att gå igenom dem på dataskärmen sedan, det tar lite för mycket tid L jag har liksom inte det tålamodet att sitta stilla så länge. Som av en händelse så har det blivit mycket hundbilder. Hade prövat närbilder på Tjalle, tassar i rörelse, när han rystar sig och så tog jag några på hans ögon. Det var fränt och visade för en kompis – å han ville att jag skulle fota ögonen på hans TJT tik och så ville han ha som en tavla med bara två ”grymma” ögon. Så jag tog massor med foton, så när jag lade över korten i datorn så såg jag att hon hade ett ”blänk” på ena ögat på alla korten som var tagna rakt framifrån.  Jag hade tagit några snett från sidan också så jag kikade extra på de som var tagna på hennes vänster öga, och det ser ut så här


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-02-18 22:03

Mycket fotande blir det   Ska som sagt försöka lära mej kameran, men det bli ju så knepiga foton. När jag skulle på förmiddagspromenaden så plockade jag med kameran men med de senaste inställningarna på den. Så att fota en liten stillastående skylt vid skjutbanan var väl ingen konst

Men att hinna med att fota en flock med dovhjortar som far iväg och samtidigt hålla i kopplet till två st TJT som har fått vittring av dem, var inte det enklaste. Så här är resultatet av en stor flock med hjort

Traskade förbi mitt drömställe, det ligget så BÄST, mitt ute i skogen bara skog runt omkring.

Där skulle jag faktiskt vilja bo, och helt klart att det fina huset gör sig mycket bättre med några jakthundar på trappan.

Det finns ganska gott om vilt i området också. Men att det fanns gris där, hade jag ingen aning om, förrän vi kom på färska spår och ganska mycket bök.

Så blev det mer foton på Tjalle förståss J

och så har jag mixtrat och donat med de förberedelser som är inför Sophias Export. Mycket pappersintyg och veterinärbesök blir det innan hon kommer iväg. Men jag har fått bra & god hjälp, så det ser ut att ordna sig i tid.

Hade fler foton som jag skulle lägga ut här, men det har jag inte hunnit med. Men en liten filmsekvens på en av Tjalles små söner hinner jag att lägga till här på slutet. Den är från Mattias som  drillar Tromb lite.


TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

2009-02-18 00:05

 

Houps, den här dagen försvann i rasande takt. Har ju lovat bli lite bättre på uppdateringarna, och fick en massa foton och några filmsekvenser överklickade i dag. Tyvärr så hinner jag nog inte lägga in dem, men det är ju en dag i morgon också…… så kommer ju torsdag och så…..

 

Fick ett roligt samtal på eftermiddagen. En valpköpare (som kanske inte ska kallas ”valp” köpare länge, eftersom hunden börjar bli gammal) ringde. Han funderade ett tag på att köpa en till TJT. Men så blev det skilsmässa, flytt och sånt. Han bor nu ensam med en jaktintresserad son. Sonen vill ha en  TJT han också, och allra helst vill han ha en brun. Förklarat för honom att hundar inte jagar med färgen, men som sagt han tjôtar på sin pappa att han ska få ta hem en brun TJT.

För bara några veckor sedan fanns det en brun, valvvuxen tik sill salu. Sonen tjatade men det blev nej. Så i helgen när pappan jobbat förmiddag och kommer hem så är där två TJT  hundgården en brun och en svart och slåss så in i helsike!

Pappan öppnar ytterdörren och skyndar genom huset för att komma ut på baksidan där hundgården är, på vägen genom huset så skriker han åt sin son, att hund dj***arna slåss, kom och hjälp till, eller någonting i den stilen.

Är pappan kommer ut så ligger den bruna och hans egen gammelhund står och rystar  den döda hunden och bonkar den o bogarna – upp med grinden och där står far & son och tittar storögt på deras gamle trotjänare som precis har avlivat en räv!!  Hur i helsike har räven kommit IN i hundgården. Jag har varit där och vet att det är sådana hundgårds sektioner som man skruvar ihop.  Och pappan satte ut hunden i hundgården när han åkte till jobbet på morgonen – så den var ju redan i hundgården när räven tog sig in!?

Inte faen tar väl en räv vägen över ett stängsel som är 2,20, in till en TJT i en hundgård mitt på blanka dagen?  Jo tydligen så mixtrade den in sig där på något sätt, hur – lär man väl aldrig få veta. I alla fall så konstaterade sonen att de svarta TJT´na faktiskt inte är så dumma J. Tyvärr så hade de ingen kamera som fungerade så det blev ingen bild, det hade annars varit skojsigt. Kul är det i alla fall att de gamla valpköparna hör av sig då & då!

Ny kamera var det här i alla fall, blev så trötter på den jag hade, ja jag har den kvar. Det bästa med den var att den var så liten så den gick att ha med sig i fickan. Nu håller jag på att lära mig min nya kamera

 

Måååånga bilder blir det. Måste ju kolla upp så många funktioner som möjligt. Och så gäller det ju att komma ihåg dem också.

I går lånade jag en kompis dotter; Felicia och var in till civilisationen. Naturligtvis så var vi på Mc Donalds så medens Felicia testade klätterväggen så testade jag filmfunktionerna på kameran

 

 

 

Måste berätta; det sista jag/vi gjorde var att handla på Systemet. Felicia ville följa med in och väl innanför dörrarna så utbrister hon med hög ljuv stämma; ”Men uj vad de har gjort om här sedan sist!” folk kikade på Felicia och log, själv kved jag av skratt, och tänkte DETTA måste jag ju bara berätta för hennes mamma & pappa!  Felicia, blev lite förnärmad av att jag skrattade högt och utbrister ändå lite ljudligare; ”Jamen så här såg det inte ut när jag var här senast!” 

Höll ju på att glömma bort; jag fick presenter också, man kan ju tro att jag fyllde år; 2 presenter på samma dag! Det ena var ett smycke

Och det andra var ett..hm tja får väl kalla det ett klädesplagg då, fick det av min bror J! Det fick jag med orden; ”Ha denna på dej på torsdag om du törs!” varför ska folk uttrycka sig på det viset? Nu MÅSTE jag ju bara se till att jag kommer i ”skapelsen”, och klart att jag törs ha den på torsdag, har ju TJT mentalitet; är inte rädd för något!

Nu gott folk har jag inte tid att sitta här längre, ska kika på ett mycket märkligt frågeformulär från klubben, och tror att jag inte kan svara på en enda fråga, mer än den om jag är medlem eller inte, utan att skiva ett följebrev med åsikter och synpunkter på övriga frågor…….

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-02-02 00:41

Nu var det så länge sedan som jag uppdaterade sidan, så jag minns knappt allt som hänt…. börjar väl med det som är färskat i minnet ; lördagen:

Samling och genomgång på traditionellt sätt – konstatera att det som inte var lovligt för dagen var vuxen älg & kron av båda könen.

Tysk Jaktterrier

På med min för dagen lånade Garmin Astro 220, på Tjalle och så ut i skogen. Svor lite eftersom min komradio av någon anledning inte ville fungera, men med en lånad sådan också, så var det dags att dra in i såten.

Tjalle gjorde finfina sök i tätorna och fick med det mesta av tätorna ute vid vägen. När vi sicksackat lite kom vi ut i lite glesare skog och Tjalle fortsatte att söka ut bra med fina återgångar. Vinkade åt en passkytt samtidigt som Tjalle  skrek i för första gången på ”TJT-vis” J. Inte sådant fullt-ös-från-start, som han brukar utan några tapter ganska omgående. Så fick han väl ordning på löpan och så kom hans sjönsjungande skall i gång. Hörde på radion att han hade tre stycken kronhjortar. Förstod då att han skulle kunna bli lite långdragen.

Tysk Jaktterrier

Den andra hunden i såten hade ett fint drev som buktade runt och närmade sig, en passkytt sköt undan ett rå för den hunden. En annan passkytt fick en ynka liten hjortkalv på sig. Men jag tror att alla fick se vilt, och naturligtvis så var det även älg & kron som visade upp sej. Några dov också – som det inte gick att komma till skott på. Samling och fika innan det var dags för nästa såt.

Tysk Jaktterrier

Då gick jag med Canna och Husses Sophia Loren i stället. Både Canna och Sophia sökte bra och arbetade glädjande nog var för sig. När den ena var ut åt ena hållet så var den andra åt motsatt håll.  Märker ändå skillnad hur Canna jobbar mer erfaret = täta betyder med all sannolikhet djur och ska undersökas.

Sophia var tvungen att rör sig lite mer i cirklar och söker inte spontant höjder och dylikt men riktig vid när som var ute i alla fall, hade ju nu satt pejlen på henne.  Båda hundarna kom in samtidigt och Canna drog sig i riktning framför mej, Sophia snett bakåt där det blev upptag. Eftersom jag skyter om att Canna inte tar andra hundars drev, men det har hon tydligen inte hört, för nu hängde hon på direkt. Passkyttarna såg hur de drog i väg ut ur såten emellan dem. Canna är ju bra att jaga med, med Sophias skall är cirka så där, på ett ungefär som en bra hane J Det fanns lite spår i såten men några andra djur kom i rörelse i alla fall. Det var en hund som gick från motsatt sida också och den hade ett mycket trevligt drev efter rå.

I nästa såte gick jag med Canna och Tjalle. Tjalle sjöng i skogen efter två dovhjortar. Canna fick bli kvar hos en av passkyttarna så hon inte skulle haka på honom också.

 Tysk Jaktterrier

Efter den såten var det samling där det serverades utsökt soppa med tillbehör.

Tysk Jaktterrier

Klockan började bli långt på eftermiddagen, men en liten såte till skulle vi hinna med, och det var enkelt att köra ut passkyttarna så det skulle kunna gå igång ganska snart.

 Nu hade jag hundarna kvar i bilen och skulle själv passa – men inte en endaste klöv skymtade fram L inget annat heller för den delen…

Jakten var slut, det återstod bara att köra till slaktboden med dovhjortar och rådjur, men med vana händer som tog hand om djuren så var det snabbt avklarat.

Mattias som har varit lite fundersam varför inte  Tromb har kommit igång, fick till slut höra sin lille bajsbruna hund driva!  Mattias var lätt upprymd när han ringde, och det förstår jag. De hade haft 16 rå, 1 räv, 1 hare igång. Tyvärr så var det ”bara” en hare som skyttarna lyckades peta omkull, eller ja kanske inte riktigt ändå, för Tromb var väl den som verkligen fick omkull Jösse till slut.

 

Backar jag tillbaka lite längre i tiden så var jag på ett mycket trevligt och angenämt besök hemma hos Willy/ Husses Jaktkompis. Willy är en liten glad spelevink, som faktiskt kände igen mej sedan förra besöket. Glad i hågen så var han med matte för att öppna dörren när jag ringde på, lika glad när han sprang fram – så var det som om han dragit i den mentala handbromsen…öh, NEEEEJ det är ju HON som klipper mina klor! Ja tänk att jag gjorde det även denna gången jag var och hälsade på, så en liten snabbrastning tillsammans med Tjalle.  Sedan blev der rena familjeträffen; Tromb & Garm med respektive hussar kom också. Kanon kul att se tre av Tjalle –Kattja-kullens  valpar på en å samma gång. Garm och Willy har tyvärr fått päls som måste trimmas. Eller tyvärr och tyvärr, det är väl bara att hålla efter pälsen, men jag vet ju hur det blir……. man upptäcker helt plötsligt att det borde ha trimmats för ganska länge sedan, hunden trimmas ned och så helt plötsligt så ser den ut som om den skulle ha trimmats för evigheter sedan – igen!

Tysk Jaktterrier Far/son

Tysk Jaktterrier / Garm

 

«februari 2009»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2008
  2007