TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-30 00:17

Klart att det kommer lite update om årsmötet, men inte i kväll. Dagen har varit lång för folk och hundar. Lägger ut lite bilder här som ni kan kika på så länge så lägger jag till text i morgon.

Ja men en liten text blir det; Grattis till Gamekeeper´s kennel igen (börjar kännas lite tjôtigt nu J) årets TJT heter nämligen Gamekeper`S Zorba, så även ett grattis till ägaren Kenneth Andersson. Tur för oss närvarnade att Kenneth inte var på Tysk Jaktterrier årsmötet för där avslöjades vem han delar säng med!

Och så ett halvt grattis till, till Gamekeeper´s kennel och den andra halvan till Hivlingens, uppfödare respektive ägare av årets avelshane Gamekeeper`s  Nando Xilloson (skulle vara straffbart att ge hundar sådana knepiga namn)

Årets kennel med minsta möjliga marginal blev Viltskräckens Kennel, den uppfödaren som föll på mållinjen var Klapps Kennel.

Ja som sagt här nedan kan ni se hur trevligt vi hade det, så kommer det lite text till bilderna och lite om årsmötet i allmänhet.

Vi har roligt på våra möten!

Många som "håller mun"

Tysk Jaktterrier Klubb ordförande avtackas

Tysk Jaktterrer klubb åsmöte -09

Hivlingens Kennel med alla priser

Johan Sonesson tar alla chanser

Lycklig vinnare!


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-25 10:49

Men så stônigt, tänkte göra en uppdatering från Malmö utställning med MASSOR med foton. När jag plockat över fotona till datorn så rensade jag kortet i kameran. Några foton hade jag lagt upp på nätet och så blev jag avbruten och se när jag skulle fortsätta att lägga upp resterande foton så var hela mappen med bilder från resan puts väck!

Går tydligen att ”återskapa” bilder men jag har inte lyckats med det utan får vänta tills hjälp anländer, när det nu blir……

Så ni får kika på de foton som finns, så länge – så hoppas jag att resterande kommer så småningom.....

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Kan ju berätta hur det gick för Tjalle och mitt tips att Mefisto skulle bli SV-09.

Det var bara 2 hundar anmälda till Championklassen; Tjalle och hans helbror Gamekeeper`s  Al Capone. Så det fanns liksom bara första och andra placering att välja på och Tjalle blev ”slagen” av Al. Så när det var tur att utse bästa hane så vann Al Capone där också, och placerade sig alltså före Mefisto och så liten Tjalle som trea.  Tjalles kritik: ”Könspräglat huvud. Bra öron, ögon, bett. Bra hals och skuldra. Ngt rak överarm påverkar hans frambensrör som blir måttliga. Bra ben, fötter, vinklar. Skulle önska ngt kortare ländparti.”

Så var det dags för Al Capone att tävla om BIR/BIM, vill du veta hur det gick så får du kika in på grattissidan.

Annars då; Sophia har börjat löpa och Tjalle är ju naturligtvis intresserad, men han är ännu inte han-hunds-stôllig, men det kommer väl om en vecka eller så. Canna har fortfarande inte börjat löpa men hoppas att hon drar igång nu snart.  I helgen som kommer är det möten och helgen efter ska Tjalle på kurs.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-17 22:44

Så tryckte jag på fel knapp och långa texten försvann L, men ni kan ju få titta på de bilder jag tänkte lägga in J

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-15 13:37

 På begäran lägger jag ut ett foto här på hemsidan, det går bra att plocka hem det, liksom med alla andra foton som jag plockar in här i dagboken.

 Tysk Jaktterrier, med blick för vildsvin

På tal om foton och uttrycket att ett ”foto aldrig ljuger” – kanske är sant, men man tolkar ju kort lite olika…….ta en snabb titt på detta foto

Har du kikat både en och två gånger nu? Ja då ser du säkert att det är en golvlampa som står mot en vägg, och inget annat!

Nu ska två hundar inspekteras efter förmiddagens aktiviteter. Ögon ska spolas igenom och hur man gör det kanske jag skulle kunna försöka att fota och lägga ut här på hemsidan.

Oavsett om jag ser något i ögonen, eller om hundarna inte verkar ittiterade så vet jag aldrig om det finns någonting under ögonlocken som kommer att skava och ge skada så jag spolar alltid efter grytjakt. Likaså förhuden hos hanhundar. Det som syns på hundarna är väl det man minst behöver komma ihåg, eftersom det ju är iögonfallande som påminnelse.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-14 23:55

Inget är som väntans tid, heter det ju. Nu väntar jag på att Canna och Sophia ska börja löpa. Canna har tidigare varit ganska så exakt i tid, så då ska hon komma igång nu inom en vecka – fjorton dagar.

Hon ska till veterinär för en besiktning först. Alla tikar över 7 år ska genomgå en hälsoundersökning hos veterinär före parning, och Canna blev 7 nu i söndags. Knepigt när det gäller vad för kön som är tingade, så är det mestadels hanar, så får väl hålla tummarna för att det blir 6 st 4 + 2.

Åren går snabbt som tusan, tycker inte att det är någon skillnad på henne nu än vad det var för tre år sedan. Jaktligt så har hon iof lagt sig till med lite divalater.

Detta året har hon gått på andra hundar drev, två gånger. Jaktligt så märker jag inte av att det är en gammal ”tant”, hon är lika bra som hon alltid har varit.

Bra och bra – alla hundar har ju plus och minus (ja hundarna här på Husses Kennel i alla fallJ) och Cannas minus jaktligt är att jag skulle önska snäppet bättre på hörbarheten,  och att hon var lite mer spårnåga.

Men om jag spårar med henne på ett eftersök ex då går hon klockrent.

Brukar uppmana alla valpköpare att börja spåra tidigt med valparna för att de ska få ner näsan.

Vad händer mer här fram över då…… jo, Sophia ska ju exporteras långa vägen till  Australien, så det är en massa papper att fylla i, veterinärbesök som ska göras, så ska ett flyg passas in – det kan ta sin tid för det är mycket om och men där också. Hon kommer at flyga från Sverige en tisdag och efter två mellanlandningar med övernattningar vara framme i Sidney på fredagen. Hon får inte löpa under flygningen och är en tik dräktig så gäller speciella regler. Så får hundar inte flygas med en del andra djur, så om det finns en endaste katt inbokad så för man inte ta med någon hund alls. 

Förutom att hon ska till veterinär, ta blodprover, veterinärbesiktas på flygplatsen när hon åker, så kommer hon i alla fall att få tillbringa fina första 30  dagar i Australien i en karantän.

Vad mer då – jo Tjalle ska på Svensk Vinnarutställning  i Malmö på lördag ( nu vet jag att Mefisto kommer – så jag tror och hoppas att han får titeln SV-09, han har en SÅ läcker utstrålning), helgen efter ska Tjalle & mej på kurs, återkommer naturligtvis med foton och text därifrån.

Och i morgon är det sista dagen för rävjakten här, så hoppas på att det kan bli någon mer i år. Tyvärr så finns det ju inte en endaste domare att få tag på L, men nu har jag ju jakthundar – inte provhundarJ.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-13 23:55

Super kort uppdatering, Husses Kennel mottog i dag denna fina plakett

Tjalles plakett


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-12 12:32

Republiken Jämtland

I dag är det Nationaldagen /Republiken Jämtlands dag, verkligen värt att uppmärksamma och fira yahoo

Husses Kennel tycker att deras lagtext är alldeles glimrande, så här lyder Jamtelagen:

1. Du ska veta att du är något – jämt.

2. Du ska veta att du är lika god som andra.

3. Du ska som jämt aldrig tro att du är förmer än andra eller mindra än andra.

4. Du ska komma ihåg att du alltid duger som du är.

5. Du ska älska de själv så du kan älska andra.

6. Du ska inte döma andra för att de inte begriper bättre.

7. Du skall alltid bekämpa självgodheten inom dej.

8. Du ska jämt vara glad över ditt tungomål.

9. Du ska vårda och försköna den bit av jorden som du ett ögonblick i       historien förvaltar åt de ofödda.

10. Du ska bejaka den gåva som heter livet!

Jamtlands sigill


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-10 21:37

Förvånas och imponeras över att somliga kan ha så enormt bra minne av ett ansikte hos en person de bara möter som flyktigast. Tänka-tänkaTänker på de som kan ge ett exakt signalement av en människa lång lång tid efter att de råkats som hastigast, och på mannen som i dag kände igen mej.

I juli 1990 hämtade vi hem en 8 veckors gråhundsvalpen Jim, S50791/90. Tanken var ju att jag skulle ha lite tid att pyssla om honom den första tiden. Men hade inte räknat med att min pappa skulle bli så dålig att han var döende. Lite mixtrigt med valp i bil ca 40 mil, men jag fick väl stanna ofta och rasta av honom, så iväg bar det i alla fall.

När jag kom väg 40 mellan Borås och Ulricehamn, var Jim redan rastad ett antal gånger, men jag hade glömt att rasta mej själv.  Fanns en liten P-plats avfart, och en grind i viltstängset, så man kunde gå in i skogen för att kissa av sig själv och liten sprallig valp.

Så efter att ha gått en bit på den nedtrampade stigen, så inser jag att skogen inte blir så mycket tätare än så här, så jag kan ju lika gärna huka ner mej bara ett kliv från stigen.

Svisch så försvann fötterna och Jim! De hala skorna jag hade på mej hade glidit iväg över det täta lagret av barr, och med byxorna nerdragna så satt jag snopet med röva i barret och en hund som for iväg längs stigen med kopplet slängande efter sig.

Själv försökte jag få fäste med dessa förbaskat hala loafer så jag skulle kunna resa mej upp. Efter tre misslyckade försök ser jag  Jim komma tillbaka men han hade inte kopplet släpande längre, utan en mansperson i det nalkande sällskapet höll i andra änden.

Vad gör jag? Ja det verkade lite avigt om jag skulle resa mig upp, så jag satt alltså kvar och försökte att kväva en skrattattack. Sällskapet kikade på mej samtidigt som de försökte se ut som om de stirrade rakt framför sig. Mannen med kopplet som såg mitt delemma viste inte hur han skulle överlämna kopplet, så till slut så höll han för ögonen med ena handen, närmade sig och sträckte över kopplet.

Artig som jag är så tackade jag men var tvungen att lägga till; ”Låt er inte generas av mej, det går alldeles utmärkt att skratta medens ni är inom hörhåll – det skulle jag ha gjort!”

Tydligen var detta inte bara ett minne som jag har utan det etsade sig fast hos detta sällskap också. Så i dag så kände denna man som tagit reda på Jim, igen mej. Han kom till och med ihåg namnet på hunden, HUR bär sig folk åt som kan minnas ansikten på detta sätt. Ja glädjande för mej då, att det var mitt ansikte han kom ihåg.visslar


TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

2009-03-09 23:16

Är det någon som missat att Tjalle har 10 dagsfärska avkommor, kika in här. Om nästa kull efter honom blir lika stor, så har han snart gjort sitt som avelshane, jag är totalmotståndare till avelsmatadorer oavsett om det är ändras eller mina hundar.

I dag är jag förresten anti till det mesta. Började tidigt i morse, när jag lyssnade på radion att det numer finns virtuella begravningar för människor!?! Jodå det är helt sant, så var det lite tankar kring vårt digitala eftermäle, vem som ska ”ärva” våra internetuppgifter, såsom dagböcker eller vad det heter som folk har i faecebook  och liknande ställen. Har aldrig varit inne på facebook, så jag vet inte hur det ser ut eller fungerar, och eftersom jag ju har min hemsida så räcker det gott och väl.

Så blev jag anti till yrkeschaufförer som hetsar folk; en av & påstignings plats där en kille stannat för att släppa av en ålderstigen tant. Killen går runt bilen – öppnar dörren och hjälper upp tanten på benen och förser henne med sin rullator. Bakom bilen står en stadsbuss som av  inte kan komma fram, förrän tanten kommit ur och killen kunnat köra iväg.

Busschauffören hänger på signalhornet och gestikulerar med armarna.  Själv står jag en bit bort och kikar på dåren i bussen, innan jag kommer på att jag har min nya fina kamera i väskan – finns ju en filmfunktion på den. Upp med kameran och filmknappen in, så går jag sakta bot bussen så jag får med regnr och att det syns vilket bolag. Gubben i bussen skriker i och för sig så det hörs ända ut, innan jag försynt puttar med min fot på dörren och han öppnar. Så kommer det en svada med diverse svordomar och så en ramsa okvädesord som är riktat direkt till mej. NICE, tänker jag – är allerisk mot högljudda personer som gapar och skriker.

Nu på eftermiddagen så lade jag över filmen på en skiva, tillsammans med en lapp på regnumret på bilen som stod helt lagligt på av& påstigningsplatsen, och ett litet brev med önskemål om att jag innan ¼ fått bekräftelse på att bussbolaget tagit kontakt med ägaren av bilen och bett om ursäkt, samt en bekräftelse på att bussbolaget haft ett samtal med chauffören, annars blir det offentlig uthängning av bolaget.

Så på eftermiddagen så blev jag ANTI mot folk som tar för givet att jag ska fixa, trixa och dona, bara för att jag brukar göra det. Åtaganden är en sak, det gör man så klart. Sedan så kan jag ställa upp oombedd bara för att det är skojsigt, en eller flera gånger. Men om jag inte ha lovat att ställa upp varje måndag så har jag inte lovat att ställa upp varje måndag.

När jag nu på kvällen så ser i min agenda och ska stämma av  dagar med personer.  Kollar upp bekräftelser på möten, samåkning, träningstider, bytta kursdagar mm så upptäcker jag att ca 60% av de som skulle kontaktat mej för flera dagar och veckor sedan inte hört av sig. Börjar göra en ”att göra-lista” till morgondagen, när jag känner att jag faktiskt är ANTI! Nope, nej icke, jag tänker inte vara morsa till myndigt folk och vad jag vet så har jag inga minderåriga barn.

Hm, låter som om jag har morgonhumör på kvällskvisten men tänker bara som så att; det är bra att ha få vänner och många bekanta – och veta vem som är vad!


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-08 19:51

 

Tanken var att det skulle blivit en resa till ”gurkstaden” denna helg, men det hanns liksom inte med

I stället så blev det en massa nyttigt = tråkigt uträttat, men kände mej klart nöjd när jag var äntligen blev klar. Avslutade dagen med att titta på melodifestivalen. Bemödade mej till & med att rösta på Carolin af Ugglas J. 

 Hundarna var osedvanligt beskedliga efter förmiddagsaktiviteterna så de gjorde inte mycket väsen av sig. Däremot så märker jag att Tjalle blir mer och mer intresserad, så förhoppningsvis så kommer de att dra igång med löpen inom en vecka eller två.

I dag är det ju internationella kvinnodagen  kvinnodagen  nu firas inte den här på kenneln, men var ändå iväg och firade en kvinna, en god vän och mycket hjärtlig medmänniska. Kollade under lördagskvällen med hennes äkta hälft att hon fanns hemma i arla morgonstund. Vet ju aldrig med de där som jobbar inom vården när de är lediga. Tjalle och Sophia var med, men fick stanna i bilen.

Så det var väckning i sängen med sjungning och paketöppning, fika på sängkanten och påtåren i köket.

Om jag hade haft lite tid på mej kunde jag kanske ha skrivit om delar av en annan födelsedagslåt, tycker den är lite skojsig, trots att den är gammal

Så väl hemma igen så var det ovanligt lugnt, efter ca 45 minuter kommer jag på att jag fortsatt har mina hundar i bilen kompenserade dem och dämpade mitt dåliga samvete med en massa lattjo aktiviteter, men som vanligt så slutade det ju med att det var jag som blev tröttast, inte hundarna.

Nu känns det som jag inte bara är trött i kroppen utan även knoppen. Satt och läste en text som jag läste om ett flertal gånger innan jag fick någon behållning av innehållet. Varför kan inte myndigheter skriva på Svenska i stället för kanslisvenska som de knappt kan begripa själva?

”Finns ingenting som är så enkelt att det inte går att krångla till det”, heter det ju J . Passar på att ge er lite huvudbry, med ett känt innehåll i en text/uttryck, som ni säkert använt många gånger:

Kvaliteten hos ett genom extraktion av animaliska och/eller vegetabiliska komponenter via upphettning aktiverat fluidum framställt nutritivt preparat förhåller sig omvänt till numerären hos den i produktionen engagerade kulinariska skolade personalen.

Slutar för i dag, med ett skojsigt som 17 Larsson!  dagsfärsk MMS-bild; Chicko med glad husse.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-06 01:21

Torsdagen har hunnit övergå i fredag, torsdagen  försvann liksom i   high speed”.

Stressig morgon, men lattjo förmiddag J.

Hade ett djupt telsamtal angående hundar förståss. Det var en matte som ringde och var mäkta trött på en liten svartråtta som var lite speedig på grund av att en av deras tikar löper.  Så spann vi vidare och resonerade lite hur vi egentligen beter oss mot våra hundar & de mot oss. Tänk att du har din hund i sängen och den ligger och sover på dina ben så du vaknar av att de har domnat av alldeles. Vad gör du då? 99% skulle nog svara att de försiktigt gör en gymnastisk övning i form av att försöka dra bort benen utan att den tungt sovande hunden vaknar – han andas ju så tungt, så man hör att han sover……..

Nästa fråga; brukar du ligga och slumra till på soffan framför TV´n? Om ja, hur många gånger har då din TJT smugit upp och lagt sig försiktigt i andra änden av soffan eller har den på bästa terrier manér hoppat fyrfota upp och landat studsande på din bröstkorg? J  haha tänkte väl det!

Så sägs det att vi ska umgås med våra hundar genom att ”prata med dem på hundspråket, och att hundarna ”läser” vårt kroppsspråk ….dvs jag tänker inom en snar framtid återta mina kuddar genom  att rycka bort dem från Tjalle, när han sedan förnärmat ha lagt sig tillrätta utan kuddar ska jag lägga mig på hans bakben och somna gott, när han sedan försiktigt drar bort de domnade benen så ska jag  obekymrat ligga kvar och känna att jag bara beter mig som vilken hund som helst!?

Efter morgonfikat/matning/rasting så öppnar jag dörren till vardagsrummet, medens jag hämtar en mugg fika. Kan lova att tre st TJT ligger tätt hoprullade i soffhörnan, för att slappa lite före långa fm promenaden. Klockan lär vara vid sju draget – då ställer jag muggen på bordet och hoppar upp i högen av hundar och landar i alla fall på två av dem (en har nog hoppat ner på golvet – hon är smart)  ja om jag nu kan hoppa upp i soffan vill säga…… det är ju möjligt att benen fortsatt är domnade efter att jag haft två hundar sovande på dem halva natten…….

I går (onsd) hade jag ett annat djupt samtal, med en av mina bröder. Vi blir lite ”djupa” av oss när vi träffas. Hans granne ramlade så olyckligt att han bröt båda benen i underbenet under jaktsäsongen.

Ett avbrutet ben är inte att leka med, det gör ont. Men nu är det ju ”hopspikat” och ingipsat, så då  uppstod frågan – vad är benet i dag – det var avbrutet tidigare, är det oavbrutet i dag ??

Ah, ni hör/läser ju själva att det är mycket svammel i kväll, så det är dags att gå och rycka benen från kuddarna….. eller vad det nu var jag skulle göra….


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-03-01 18:35

takdropp

Fösta dagen på första vårmånaden, inte speciellt vårlikt ute, saknar lite takdropp – men dagarna är lite ljusare.

Dagen i dag; har gått åt att vila sig i form – efter lördagen då var Tjalle på ”general repetition” inför SV-09 utställningen i Malmö. Han blev BIR med finfin kritik läs vidare på grattissidan.

Utställningar är roliga och tröttsamma. Det finns folk & hundar av alla de slag och utseenden, försäljare som månglar det allra senaste i modeväg till hundar. Tänkt någon gång att jag skulle åka på en stor utställning och i lugn & ro utan hund å tid att passa, med kamera och ett leende på läpparna strosa runt. I lördags så ingick alltså jag och lille Tjalle i spektaklet.

Vi träffade kända och okända trevliga människor, och jag var naturligtvis tvungen att bli lite otrevlig när grupperna skulle bedömas.

 Tvungen å tvungen förresten; det gällde BIS-gruppen för jaktmeriterade terrier, som de faktiskt hoppade över!? Och Tjalle var ju anmäld i championat klassen. I alla fall så var jag fram och var lite lagom tyken, jaktklassen är ju faktiskt den enda grupp hundar på en  utställning som har presterat någonting annat än att kunna stå stilla när ägarna friserar dem!

Lite mer lattjo om utställningar; de stora kennlarna som har TJT- uppfödning som en del av sin reguljära försörjning, uttrycker gång på gång, någonting i stil med ”det räcker att ställa EN gång och få en 2à”, borde ju tycka att utställningar och utställningsmeriter är rena rama skiten – så det ska bli intressant att de hur många av de ”Stora” som tänker bege sig till Malmö och Svensk Vinnarutställning, nu i mars………

Ja vad mer har hänt sedan sist – jo, jag hade besök i fredags av Killen-Kalle & GladeBrodin

Brodin

och så snyggingen Pekka

Pekka

Han var mest bara cool hela tiden och trivdes bäst med att slappa bredvid husse på soffan.

Nu kommer jag inte ihåg om jag skrivit det tidigare, men det kan ju vara värt att upprepas i så fall. Grisarna har nu garanterat etablerat sig, så det kan bli lite livat i skogen fram på höstkanten.

animbullet

 

«mars 2009»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2008
  2007