HUSSES DAGBOK

2009-04-29 01:41 | 1 kommentarer

Blev lite sentimental i kväll, när jag pratade med en gammal bekant från byn där jag växte upp. Han påminde mig om de sommargäster som hyrde lilla röda stugan på somrarna.

Det var några familjer som passerade revy under åren, och en av familjerna minns jag mycket väl de hade två pojkar, Larry och Christer.

Första gången jag träffade den yngste av dem var när pappa håll på att plöja gärdet nedanför gården. Pappan i huset och den sonen som var i min egen ålder, Larry var där. De stod och tittade på och tyckte att det hala var pittoreskt och lantlig så det förslog. Pappan tröttnade på det ”pittoreska” plöjandet och gick till stugan, men Larry var kvar.

 Han låg på rygg i gräset, drog upp knäna mot bröstet och någon gång emellanåt så sprätte han till med benen upp mot skyn och skrek PANG!

Jag frågade vad han höll på med och då berättade han att han sköt på de vita fåglarna, han frågade om jag inte ville vara med och skjuta dem.

Klart jag kunde göra det, så jag gick upp till mjölkrummet och hämtade pappas Husqvarna och stoppade fickorna fulla med partoner. Gick ner och ställde mej i slänten, pluggade i och sköt en dubblé.

Larry som vettskrämd försökte komma upp lite snabbt, fick en av fåglarna i huvudet. Han skrek som en galning, kom till sist på fötter och sprang skrikande upp mot torpet.

Pappa stannade till när han körde förbi, vinkade mig till sig och undrade vad det var med pojken. Jag svarade sanningsenligt att jag faktiskt inte hade en aning, föst så verkade han helt normal och frågade om vi skulle skjuta några fiskmåsar tillsammans och så när jag sköt en dubblé, så blev han väl så sur att han skrek och sprang hem.

Nu var det inte alls den versionen som Larry berättade för sina föräldrar när han skrikande hade kommit inspringande i huset. Herr & Fru sommargäst kom tillsammans utan sonen och beklagade sig över allt hemskt som denna lilla pojke hade fått utstå, och hur traumatisk hans fösta dag på landet hade varit – långt från den lantliga idyll som hans föräldrar hade tänkt sig. Föräldrarna föreslog att Larry sakta skulle få acklimatisera sig till lantlivet och dagen efter så skulle han och hans mamma komma tillsammans och hämta mjölk i ladugården vid mjölkningen, så pojken skulle få se att kossorna som gick i hagen utanför deras hur inte var farliga i alla fall.

Tror jag redan då började smida mina planer hur jag skulle lyckas att få Larry att pinka i byxorna en gång till, för jag hade faktiskt inte förstått att så var fallet när han inte uppskattade mitt hagelskytte, förens hans föräldrar berättade det för min pappa.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-26 23:50

Söndagen har varit ganska lugn och behaglig, utan några tider att passa eller åtaganden som skulle klaras av. Tjalle och Canna fick gå ett varsitt spår. Canna är så lugn och går i jämn takt och arbetar metodiskt hela tiden. Tjalle kan fortfaranda ivra lite i början av spåren men lugnar ner sig ganska snart. I dag fick han ett värstingspår från start och var ganska het när jag släppte ut honom i linans längd men så fick han jobba med en del ”stôllerier” som jag hade hittat på så han gick ner i varv och koncentrerade sig till 1000, vilket gjorde att när han löst första bryderiet var tempot lugnt och behagligt. Kraftledningsgatan var nästa ställe som jag hade trasslat till det för honom… trodde jag, ja! Han hade full koll på spåret ut i öppningen, men tyvärr så fick han lite hjälp av att vinden snurrade lite mer än jag räknat med där så efter att ha passerat första störningen kom en återgång som inte låg i en vinkel som han är van vid, i stället så sneddade spåret snett upp i kraftledningsgatan igen och så en spetsvinkel så han fick klättra uppför en BRANT och där uppe blev det direkt en 90 gradig vinkel nerför en sluttning. Tjalle gör vad som helst för att komma fram till klöven!  Canna spårar därför att jag ber henne, när vi kommer fram till klöven så markerar hon den nådigt och kikar på mej som om; ”nu har jag visat dej till din utlagda likdel – är du nöjd nu?” om jag inte säger någonting till henne så bryr hon sig inte vidare om klöven, men om jag ger henne klöven så bär hon den ända hem. Canna är heller inte glad i att lugga vilt och skjutits för henne, så snart det saknar puls så tappar hon intresset. Hade det varit ett skadat/levande vilt så är det däremot en helt annan sak och hon kan både skalla ståndskall och klara avfång själv, men även det vilt hon avfångar själv är för henne tämligen ointressant så snart det inte finns någon puls i det. Tjalle däremot han ska jonglera med klöven, pröva att gräva ner den – för att sedan gräva upp den igen för att kanske hitta bättre ställe. Han vill gärna ha lite kamp om den, och älskar när man drar lite i snöret

Tja så har det som sagt inte hänt så mycket mer i dag. Jo hag var ju med Micke & Iris och åkte runt ”kvarteret”, då passade jag på att fota lite. Måste ju för 17 lära mej kameran någon gång, så jag testade lite, och här är några bilder med varierande resultat & kvalité:

.När jag tog nedersta bilden såg jag faktiskt inte hjortarna som ligger inne i skogen.

Tredje uppifrån tog jag lite hastigt, såg hjortarna och tänkte försöka få ett bra kort på de, men så såg jag i ögonvrån utanför kameran hur räven närmade sig och snokade runt efter sorkar, på samma gärde som hjortarna betade.

Älgen har jag ca 90 foton på och en lååååång filmsekvens. Den gav sig inte iväg utan stod kvar och när jag hoppade över diket för att komma närmare.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-25 22:20 | 1 kommentarer

I går var jag och hämtade upp Morris eftersom han skulle åka med mej på hundutställning i dag (25/4). Det är inte bara 2 veckor sedan Morris var här och då fick han sig en uppläxning som hette duga av Canna. Tror ni att han kom ihåg det i går när han klev in genom dörren – nej, precis så efter att ha fått sig en omgång till så nöjde han sig med att testa lite då och då om han inte kunde få igång henne i fall, Canna var inte speciellt imponerad  varken av Morris eller Tjalle som hakade på och tjoade runt ett tag.

För att jag skulle slippa passa Morris i dörrarna så stoppade jag in honom i en av burarna som jag har…. eller hade ska det väl heta i dag. Morris bände upp dörren till buren och vips så var han fri J

Morris har demolerat buren

tidsmässigt så kan det väl sammanlagt handla om en så där 15-20 minuter från det jag satte in honom till han gjorde att riktigt ärevarv tjthoppanim

Så till slut så lugnade även Morris ner sig och visade att hon även har en liten stillsammare sida, lår och slappade lite strategiskt mitt på golvet så han kunde följa allas rörelser så  han inte missade om det skulle hända någonting skojsigt.

Bådar gott inför lördagens utställning tänkte jag.

Men det var i går det – för i morse när vi steg ur bilen på parkeringen vid utställningen så var han mer än lovligt yster J  Morris hade tjohoooo alla hundar med tillhörande människor, här kommer JAG – attityden… glad och sprallig.

Tyskarna skulle ställas som första ras i ringen så det fanns liksom inte så mycket tid för att få honom lugn heller tyckte jag, så vi fick köra en liten snabbövning i att gå utan att leka med alla andra hundar innan det var dags att beträda ringen.

Men väl där så skötte han sig riktigt bra. Hur det gick ? kolla här.

Det var bara 7 TJT så utställningen var över på en halvtimma eller så.  Sedan tog jag en kik på  Parlour`s Dooley ”Nasse” som Carro hade med i bilen. Tyvärr så blev det inga foton tagna med han såg riktigt riktigt bra ut, kan jag intyga. Kul att se hundarna live i stället för enbart på foto.

Från Västerås mot Boda och Mamima Vildsvinshägn för att förhoppningsvis hinna med att hinna kika på Tjallle avkomman Husses Jakthund ”Tromb” när han skulle träffa på vildsvin för första gången i sitt liv, och det ville jag ju inte missa.

Här några korta sekvenser därifrån:

Så passade vi på att fotografera bröderna tillsammans, vilket inte var det lättaste men håll till godo med två bajsbruna bröder på ett och samma foto


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-20 20:49

I dag bar det iväg till Arlanda, eftersom SoffiPropp ska flytta till Australien (av alla ställenJ)

Vi kom i god tid och säkerhetsvakterna kollade att jag inte hade några farligheter med mej, mer än tre farliga Tyskar – in på området och letade upp terminalen där hon skulle veterinärbesiktas. Han var ju besiktad, vaccinerad, genomgått blodprovstester, mask & parasitbehandlingar och lite annat smått och gått som redan fanns med på den 15 sidiga hälsodeklarationen.

Alltså började veterinärerna gå igenom pappren och placera sina stämplar på dem, en check av ID och en besiktning av hund + mätning på bredden och längden för att se om det var rätt tillåten storlek på buren.

Buren skulle förses med vattenskål med påfyllningsmöjligheter utan att behöva öppna buren, mat för den tre dagar långa resan samt en del papper klistras fast på utsidan av buren.

Tysk Jaktterrier flyger från Aarlanda

Hon verkade tycka att det var en massa spännande saker som hände

Så till slut så blev vi klara, och en snabb kiss och en sista titt på sitt  fädernesland

Tysk Jaktterrier flyger från Arlanda

 – buren förseglades och hon var klar att ge sig av mot Australien, där hon förhoppningsvis kommer att valpa i Juni

Tysk Jaktterrier i förseglad bur


TYSK JAKTTERIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-15 23:54

Pratade med en engelsktalande person tidigare i dag, och han undrade om det var ”spring here”…… jo det vill jag mena att det är ett himla spring, i synnerhet på Tjalle.

Nu är det väl i alla fall färdigparat för hans del på mycket länge, blev lite häftigt med 2 löptikar i samma hus på en gång……ja kanske inte för Tjalle men för mej, blev det lite för mycket spring, och gnäll på den lille krabaten J

Tyst Jaktterrier Canna är parad

Framåt kvällen så dök en kompis upp och det är ju som sagt vår, så vi gjorde en liten kort sväng runt ”kvarteret” kan man väl kalla det…. Vi såg lite djur men det som gladde mej mest var inte det som finns på bilderna nedanför, utan att vi såg så många harar. Det lönar sig att ha en grythund som håller efter rävarna, tyvärr inge harbilder så håll till godo med dessa;


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-13 23:27

Nuså, lite update från eftersökskursen.

Har man som jag, jagat länge och anser att en jakt = jakt med hund, så ingår det ju även en del eftersök. Att träna en hund  att klara sina viltspårprov är ju ingen större bedrift och man(ja, jag i alla fall) tränar på i samma gamla invanda spår. Kände att jag behövde lite nytänk och göra något annat nu när det inte är så intensiv jakt tid. Sagt och gjort jag anmälde mej till kursen samma dag som den kom ut som annons på Jägarförbundets hemsida.

Intressant kursinnehåll; Jaktlagen och etik/ ställande hundars arbete/ Spårhundens arbete/ Skytte / Skotplatsundersökning / Olika flyktsträckor vid olika skador.

Packade Tjalle och Husses Sophia Loren i bilen och drog dit.  Tre dagars utbildning med helpension – kan det bli bättre?

Massor av nytänk, tips, diskussioner, praktiska övningar teoretiskt prov och trevlig samvaro.

Många aha upplevelser med hundarna i de praktiska momenten och en hel del; ”Bra Gunilla att du gjorde så – då kan vi ju ta upp nackdelen med att göra på det viset”. Och när jag tänker efter så vet jag att ca 99,9 % av de jag sett med hundar i spårlina eller de som spårtränar sina hundar gör som jag alltid har gjort….  praktiska övningar hur man kan få hunden att lösa problem själv, så som; träna återgångar, lära in tempoväxlingar etc etc

Om du är nyfiken på hur man enklast gör detta, så rekommenderar jag att du går en tredagas kurs och  får lära dej  - kontakta Per på PK EFTERSÖK.

Bosse var en skön bekantskap i alla fall, han var rena rama slapparhunden, med en förkärlek för husses säng om vi inte var i skogen vill säga – för då var han alert och spårade till husses belåtenhet och min beundran.  Lägger in lite blandade foton och korta filmsekvenser är nedan som visar en del av de praktiska övningarna.

Bosse slappar medans husse käkar frukost

Spårstarter ska väl vara där man oftast skjuter gris?

Så resonerade Bula och gjorde en spårstart mitt i klegget vid en gammal åtelplats, som hade haft besök av vildsvin under natten

Spårstörning vid spårläggningen

två spårläggare som går samtidigt den ena det "riktiga" spåret, den andre släpar en gammal död fågel men spåren läggs samtidigt!

Bosse ska gå spår med störning

klart man ska ha störningar på spåret

Surikaten Tjalle

På äkta terrier manér försökte Tjalle ha stenkoll på både spårläggare och Bosse som skulle gå spåret,

Tjalle med "napp" i munnen

När vi skulle gå igenom nästa moment så blev Tjalle lite "tjôtig", så Bula kastade åt honom en "napp" så han kunde vara lite tyst ett tag.

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-06 00:22

Helgen som var tillbringade Husses Kennel hos PK Eftersök, på en eftersökskurs. Tänkte det skulle vara lite lugnat när vi kom med mjukstart men ack vad man bedrog sig J. Efter inkvartering, presentation så var kvällen vikt åt teori……ja, tills det blev natta ute. Då var det dags att dra ut i skogen och vi hade noll koll och ingen aning om vad vi skulle göra, mer än att vi skulle få förutsättningarna när vi kom fram.

In till slutet av en skogsbilväg, där vi parkerade på en vändplan. Förutsättningarna; Per ”Bula” Kristoffersson talade om att detta var ett nattligt eftersök (om än ett fejkat sådant) två stycken laikor hade fått stopp på en ganska stor gris inne i skogskanten och vår uppgift blev att smyga gå in och vid lämpligt tillfälle avliva vildsvinet.

Nattlig träning på eftersök

Så när vi kom fram på plats var det som ni förstår vissa svårigheter att se riktigt ordentligt vad som fanns där framme, men det gick att urskilja två hundar till vänster och ett vildsvin till vänster om dem. När vi kände oss berädda och säkra på vad vi gjorde så skulle vi skjuta vildsvinet. Helst plötsligt så rör sig en ena hunden fram och tillbaka mot grisen. Det var en skena som den var fastsatt i och reglerades genom ett snöre.

Nattlig eftersöks övning

Vi dräpte i alla fall vildsvinet och var ganska nöjda, men säg den glädje som varar beständigt. Detta var en bra övning i hur man kan glömma bort att sätta säkerheten först, och säkerhets tänkandet skulle spinna vidare som en röd tråd i allt vi företog oss under resten av helgen. 

Vet inte om denna lilla sekvensen blir för mörk att lägga upp här, men en mynningflamma lyser upp en liten liten aning.

I morgon  ska jag kika genom bilderna från helgen och lägga upp dem så ni kan se lite vad Bosse,Tjalle & Sophia pysslade med....vem Bosse är? Ja han är en liten gottegris som är morgontrötter och trivs att ligga och mysa i sovsäcken och en riktig hejjare på att spåra

animbullet


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-03 23:56

Har nyss kommit inomhus, eftr trevliga och mycket givande aktiviteter i skogen i glada vänners lag. Klart det kommer text och mer foton......

Bula


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-02 12:23

Har du en tråkig torsdag ? Lägger en länk HÄR som kanske kan pigga upp dej och locka till skratt J.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-02 01:00

 

Dagens MMS kommer från Husses Baron med tillhörande husse J. Vet att det fanns ett talesätt förr, att ”det bästa man har ska man sätta fram på bordet”

 

 

Husses Baron

Hoppas kunna få till det så vi kan tajma in det så, att jag kan träffa lille Baron live när jag är i närheten nästa gång.  Annars har det varit lite dåligt med foton nu efter jaktsäsongen.

Morgondagen kommer mestadels att tillbringar utomhus så hundhår och damm får ligga till sej ytterligare en dag

 

 

Tysk Jaktterrier / Husses Dagbok

 

Märker att Canna börjar fälla ganska mycket nu. Men med ett bad och lite extra borstning så rasar det av på någon vecka. Tyskarna har helt klart en mycket lättskött päls i förhållande till många andra jakthundraser, inte bara jaktligt – när det bara är att torka av med trasa, utan de lämnar inte sådana drivor med päls som ex en gråhund gör.

Annars är det ganska lugnt de här återstående dagarna av veckan; ska få hjälp med att ”kolla” datorn, trimma en TJT som kommer hit på spårträning i morgon. Ja höll på att glömma lovat ringa och ändra Cannas försäkring inför den stundande parningen och valpning. Hon var på veterinärbesiktning i går och den var helt UA. Canna blev ju hela 7 år början av mars och då ska tikarna besiktas före parning för att de ska få registrera valparna efter henne allt enligt SKK.

Så blev helgen 3-5 april väldigt snabbt påkommen, ska ju bort på roligheter då. Var ett bra tag sedan det bestämdes och fick för mej att det var ett par veckor kvar. Fick reda på att vi inte alls blir så många som var tänkt från början med det ser jag inte som någon nackdel utan snarare tvärt om. Folk hade hoppat av för de var sjuka, hade dåligt med tid & pengar och sånt…. Tid är en bristvara här på kenneln och det har varit ebb i kassan länge, hälsan kunde ju varit bättre, men det ska i vilket fall bli intressant.

Nu mina vänner har natten och hundarna lagt sig till ro, och jag ska göra likaledes.

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-04-01 00:24

 

Usch vad trött & grining jag är, fippel och trams med ett försäkringsbolag, mer trams med en hund (inte från min uppfödning, men vill klart hjälpa till ändå), Canna som till slut har börjat löpa så nu har Tjalle 2 tikar att svansa efter och med två tikar i höglöp här hemma så kan ni ju tänka er fortsättningen själva…..

….lovade lite uppdatering från TJTK`s årsmöte, så här kommer då en liten personlig resumé:

Började med att Dan hälsade välkommen och sånt och drog en liten ”kortis” om vad som hade avhandlats dagen innan. Antydde att man under mötet även skulle beröra detta, så då trodde jag att man skulle få reda på ex denna enkäten som hade sänts ut – svarsfrekvens och utfall och hur i hela friden man hade kunnat göra en värdering av densamma. Något sådant togs tyvärr inte upp under hela årsmötet, men jag är inte förvånad.

I alla fall så var vi  39 medlemmar närvarande (vi ”förökade oss under mötet med ytterligare 2 !!, hur det gick till tänker jag inte gå in på J) och sedvanliga punkter som öppnande justering av röstländ val av ordförande  malde på, på ganska exakt 45 minuter var man framme vid §11

§ 14 så petades Dan och ny ordförande på 1 år är Johan Sonesson Yppieee!!!

Nyval  ordinarie ledamot 2år valdes (ursäkta stavningen)  Ricardo Bomarco. Trevlig kille som försörjer sig som agronom på SLU i Uppsala, han har 2 st TJT.

Omval ordinarie ledamot 2 år; Kattis

Nyval ordinareie 2 år: Jan Engdahl, när han skulle presentera sig själv och vad han hade att tillföra TJTK så  berättade han att han hade Tysk Jaktterrier.

Nyval/ suppleant 1 år: Per Nordahl, han sa i stort sett bara att han var yrkesmilitär …hm så vad han anser att han kan tillföra klubben vet jag faktiskt inte heller…

Ytterligare nyval på en suppleant: Johan Karlsson, ja det han berättade om sig själv var att han var egen företagare från Vänersborg …..

Höll på att glömma det hade ju innan varit val av revisorer;

 Rune Bohman och Sofia Sollenberg och deras suppleanter blev, Lars Hed och Anders Fältd (tror han stavar med TD)

Så var det val av valberedning, och där var dt bara Harald som avsagt sig omval så valberedningen består av; Juha Rautio (sammankallande) och Åse Andersson + nyval av Anders Fälht (kanske stavar han det så?)

Vad mer kan vara intressant att veta om årsmötet….ja jag kan ju dra de motioner som kommit in;

En motion från C.Jannesson:

”Som styrelserepresentant så ska man vara ett föredöme och följa klubbens antagna avelskriterier.

Ledamöter och suppleanter i Tysk Jaktterrierklubbs huvudstyrelse och lokalavdelningar skall inte bedriva, medverka eller uppmuntra till avel tysk Jaktterrierklubbs avels kriterier.  För att detta ska efterlevas på bästa och smidigaste sätt skall ett kontrakt upprättas som varje enskild styrelsemedlem skall underteckna, i kontraktet står det att en styrelsemedlem som inte följt avelskriterierna ställer sin plats i styrelsen till förfogande. Denna motion skall om den bifalls gälla från 2009-03-29 ”

Eftersom jag i vissa delar kan vara lite ”extrem” och petig så tog jag under tisdagen kontakt med en språk professor för att tyda innehållet i den antagna motionen.  Och  med den ordalydelsen som motionen är antagen betyder innehållet rent praktiskt att; ”hund som inte uppfyller de satta avelskriterierna, eller avkomma av densamma  får inte i positiva ordalag eller handling på något vis framhållas, berömmas alternativt bedömas av ledamöter eller suppleanter som i någon del eller provverksamhet kommer i kontakt med dessa, då utfallet av denna bedömning eventuellt skulle vara utfallet positivt”  alltså i klartext och på ren svenska; har du en hund eller avkomma  efter en hund som inte uppfyller TJTK´s avelskriterier från födsel, så får du bara meritera den om domaren inte har något officiellt uppdrag i huvud eller lokalklubbs styrelsen!!!! HOPPLA HOPPLA!!!!! … alltså nu tar jag ju för givet att både motionsställaren och årsmötet som fattade detta beslutet är fullt medvetet om vad konsekvenserna av detta beslut på årsmötet innebär. Tror ni att jag kommer att lusläsa vilka domare som har dömt vilka hundar under året som kommer???????

Vad mer då…jo, för tusan den gamla bekanta motionen ”länkarna på hemsidan” var uppe nu i år igen för vilken gång i ordnigen vet jag inte. Nu var det en motion som var ställd av J. Engdahl. Så tröttsamt så tröttsamt att samma motion ska vara uppe år efter år, Jag föreslog; ”Ta bort alla  länkar till uppfödare som inte passar in på uppfödarlistan”! Om det ska vara så förbenat trögt – folk väljer väl för 17 själva vilken sida de vill logga in på för att söka kontakt eller uppgifter??!! Tror klubben att ALLA människor över 18 år är idioter? Inte myndiga? Inte kan söka på nätet själva? Sorgligt, sorgligt vad folk underskattas…

En trevlig och som jag tyckte mycket bra motion;  Att få till ett komplement till dagens provberätelse. Motionen var ställd av Anders Fälth, alltså detta ska som sagt vara ett komplement och ses som en ”kryssform” av en provberättelse för att få lite mer kött på benen om ett grytjaktsprov.  Tanken är KANON och kikade som hastigast på ett förslag hur denna kryssblankett skulle kunna se ut.  (motion med tanke bakom – me likeJ)

En låååång motion från S-O Svensson angående  ”Provverksamhetens Organisation” fick avslag…. ids inte dra den här, men den kommer förhoppningsvis i sin helhet på klubbens hemsida

Tjaaaa, vad kommer jag ihåg mer då; JO – kommer du/ ni ihåg solidaritetskassan!? Den som en gång för ett ”antal” år sedan splittrade upp klubbmedlemmarna ganska så ordentligt, den försvann helt iom detta årsmötet. Om jag inte minns fel så var det endast 1 uppfödare med så där ca 5 – 7 hundar som hade anslutit sig….. och varför är jag inte förvånad!

Att styrelsen inte lär sig av sina misstag kanske beror på att det är en frekventeras styrelse som har lite kort minne eller inte vill känna till sina korkade beslut. Lite av detta mer än lovligt korkade finns i dag i avelsdelen i klubben.

Kan ju  nämna att från 3 olika håll i Sverige och på 1 ställe i Norge så har klubbens avelsråd bokstavligt spridit skitprat om; enskild hund, specifik kennel (inte Husses, tyvärr – för då hade jag agerat på ett helt annat sätt!!) tyvärr/tack vare att hund/jaktvärlden är så liten som den är så kommer ju dylika skitprat -orgier fram till slut. I detta fall så är det samma skitprat som sprids till olika personer på olika platser i olika sammanhang, den enda gemensamma nämnaren är väl att jag känner till/ är släkt med/ jagar tillsammans med, någon av de som fått ta del av detta dretpratet vid olika tillfällen vid olika platser …….  så som vanligt – varför ska man agera om man vet att man kan samla mer ammunition?

Så åter till ”dagordningen” från årsmötet, tja vad dryftades mer där då – jooooo för 17 SL = Södra Lokalklubben. Den upphörde ju mitt under året och många ?????? uppstod ju för de som inte har några kontakter alls i SL. Må säga att jag  blev lite lätt trötter på  TJTK`s styrelse som via olika personer ville skicka gallspyor över tidigare ordföranden i SL. Han var liksom roten till allt det onda, han var busen och  skurken personifierad och en av styrelsemedlemmarna uttryckte att  denna personen hade uppträtt rent av kriminellt…… så 3 olika förslag till vad som skulle hända med SL var alternativ. Själv tog jag upp att SL gott kunde lämnas  tillbaka till Danmark, men det var tydligen ingen bra idé. Så den valberedningen som tydligen hade överlevt SL skulle försöka att skramla ihop en ny styrelse och så lite av; here we go again – har ju hör t det förut liksom, så det var ju ingenting som jag varken förvånades inför eller hurrade över.

Så sammanfattning av årsmötet för min egen del är att jag fick på tok för många de javú …. och det är ju ganska illabådande i en så liten klubb som borde ta tagit fler kliv framåt än vad man gjort, många v de beslut som togs på årsmötet har vi ju tagit tidigare ett antal gånger?! Och varför inte ta lärdom från förr i stället för att lägga energi på tradiga frågor som stötts & blötts hur många gånger som helst….. säga vad man vill  - men helt klart att TJTK står  en klass för sig, och jag förstår de etablerade kennlar och andra privata uppfödare som valt att inte lösa medlemskap i klubben, utan är medlemmar i ex Danmark i stället J

 

 

 

«april 2009»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2008
  2007