TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-30 00:58 | 1 kommentarer

Så jag är inte ensam om att vara Husse har jag märkt. En del kikar in på hemsidan i tron att det ska kunna finnas både kattsand och hundmat här – men så är inte fallet. Blev faktiskt lite förvånad när jag upptäcker att det faktiskt finns någon som heter Husse i förnamn:

 Efternamn

 • Det finns ingen eller högst fyra personer som har efternamnet Husse. Bara efternamn som bärs av fler än fyra personer är med i namnsökningen.

Förnamn

 • Det finns ingen kvinna som har namnet Husse som tilltalsnamn.
 • Det finns 1 man som har förnamnet Husse. Av dessa har 1 namnet Husse som tilltalsnamn.

Och eftersom jag ändå var in i statistiken och snokade så upptäckte jag att jag delar förnamn med 54968 men bara 27503 av dessa har det som tilltalsnam.

En del säger att jag bara har ögon för Tjalle

Tysk Jaktterrier i blicken

nu är det inte riktigt sant .visslar

 När jag kollade på statistik så fick jag reda på att det faktiskt inte är den enda Tjalle som finns i Sverige. 5 män heter Tjalle  och 3 av dem har det som tilltalsnamn.
Upptäckte att statistik inte alls behöver vara så torr och tråkig som diagram och staplar, det gick alldeles utmärkt att söka statistik om nästan vad som helst…… nu borde ni undra varför jag håller på med sådant mitt i natten. Har ett program i datorn som går och går och det ska gå färdigt liksom. Men eftersom jag är lite osäker på denna mobila uppkopplingen som är mer urkoppling från nätet än uppkoppling så sitter jag och försöker fördriva tiden här framför skärmen. Skulle ha hunnit med att pilla med lite foton också tänkte jag, men det får nog bli i morgon det för det ser ut som om det mesta av programmet jag kör är klart.
På tal om foton förresten ni kanske har hört talas om att ”normala” hundar gärna ligger med ryggen mot någonting, en vägg eller så. Detta ska tydligen vara någon nedärvd kromosom som finns kvar sedan stenåldern, och att detta beteende skulle vara för att de känner sig trygga när de har någonting bakom ryggen och allt som kan störa dem borde ju då rimligtvis komma framifrån. Lägger in några bilder av Tjalle och så får ni dra egna slutsatser om hur normal han är.......

TYSK JAKTTERRIER VALP/TJALLE

TYSK JAKTTERRIER/TJALLE

TJT

tjt

 

 


HUSSES DAGBOK

2009-06-28 18:43 | 1 kommentarer

I går var det valpköpare här och kikade på kullen. Kent och hans fru… som jag pinsamt nog inte kommer ihåg vad hon heter, ville beskåda Kison. Lite svårt att veta vilken av hanvalparna det är ännu, de blev 14 dagar i fredags så det är några veckor kvar innan man kan se hur de utvecklas sinsemellan. Den andra hanen har i alla fall fått ett namn. På stamtavlan kommer han att heta Husses ToreBror.
Resten av dagen var det lite för varmt för några andra aktiviteter med hundarna och på kvällen så ägnade jag mig åt fotvård. Lagom svalt att sitta på altanen med fötterna i baljan och klura på lite korsord och bara slappa.

Fotbad med tillbehör

Bäst att passa på nu medens  Canna sköter om valparna, det blir annorlunda om en vecka eller två, då lär det vara full rulle här i huset.

I dag var det spårträning av en stor äkta gatukorsning. Han var lugnet själv och spårade metodiskt och noggrant. Vi provade lite olika spår och trots dagens hetta i skogen så gjorde han riktigt bra ifrån sig. Han passade på att bada lite i sjön medens jag lade ett av de sista spåren. Så fick lilla Tjalle gå ett av spåren också, TJOHOOOOOO, vad det gick undan och han slarvade kraftigt på ett par ställen. Ska försöka ta mig lite mer tid med honom nu i veckan som kommer.

Klart med vilka hundar som ska bidra med spermaexporter till Australien nu i alla fall, ja förutom lilla Tjalle då förståss.

Lite trixigt att få till det så att man kan samordna transporter från olika delar av landet, men nu verkar det ha löst sig också. Blir besviken på uppfödare som redan ar lovar att ställa någon av sina har till förfogande, och så får man veta på omvägar att så är inte alls fallet! Men som man säger; there choice -  there lost, och så vet man ju i fortsättningen att de inte håller ord sånt är ju bra att veta.

Kom att tänka på en passande aforism; ” Berätta en lögn för din vän. Håller han den hemlig, då kan du berätta sanningen.”

 


TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

2009-06-21 10:39

Här nere i dagboken från den 18 juni står det att det går bra att ladda hem bilden på blomsterprydda Tjalle, och det gjordes med besked kolla här 


TYSK JAKTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-21 00:40

I dag firar Grönland sin nationaldag och vi befinner oss mitt i sommarsolståndet.  Blev lite fundersam över hur Grönlands flagg såg ut men den är röd och vit precis som den Danska men inte med ett kors utan med en röd sol som befinner sig halvvägs över horisonten.  

Grönlands flagga

Sommarsolståndet är både lite tragiskt och uppmuntrande. Dagarna blir ju som bekant kortare för varje dygn nu, men man kommer ju allt närmre hösten & jakten.
Fåglasången om tidiga mornar slutar helt om några veckor och det är bara 26 v kvar till jul

I fredags hälsade jag på hos Benny, alias; Lord Severin Unicorn. Han hade tillsammans med sina riddarkompisar (vad de nu heter) arrangerat ett litet riddarspel. Mycket folk och mycket trevligt! Hoppas att det blir en midsommartradition med denna ståtliga uppvisning.

Riddare Lord Severin Unicorn

Så hem för att byta om till nästa begivenhet som var trevlig middagsintag hemma hos Kicken & Risse. Regnet hängde nu i luften så jag var lite obeslutsam vid val av fotbeklädnad.

God mat och extremt god snaps till sillen/laxen, lekar på gräsmattan…. där jag ju inte alls vann det eftertraktade förstapriset, så det hade inte hjälp att jag hade haft gummistövlarna på mej…. förlorade de hedervärda spelen i dartkastning i motvind tror jagTänka-tänka

Somliga tidigare valpköpare skickade midsommarhälsning i form av MMS, och det såg ju trevligt ut.....

La Gunilla

Men nu är det så att jag har en liten funktion i min telefon så jag kan ”backspåra” MMS och vips så kan jag se hur bildens vy egentligen såg ut genom avsändarens ögon…..visslaroch vad tror ni jag fick se då....

La Gunilla

I morgon blir det en slappardag, har inget inplanerat varken med hundarna eller mej själv, mer är de dagliga rutinerna. Blir garanterat lite uppdateringar med valpbilder under eftermiddagen.

Är du intresserad av hanvalp så finns det fortfarande någon otingad på Mörtarös Kennel


HUSSES DAGBOK

2009-06-18 13:51

Verkar bli kallt och regnigt denna midsommar. Bilden på förstasidan är tagen i regnet för någon timma sedan, om du vill ha samma bild utan text kan du klicka här och plocka hem den.


Dags att ge nytt fästingmedel till hundarna. Har ett sådant litet klistermärke i agendan för att jag ska komma ihåg. Men blev påmind i dag i alla fall eftersom Tjalle hade årets första fästing på sej. Fästingar är vidriga små djur som kan ställa till så mycket lidande för både människor och hundar. 
Midsommar förknippas med midsommarstång och blomkransar. 7 sorters blommor att lägga under huvudkudden på midsommaraftonen är också en svensk tradition. Undrar om den kommer från Shakespeares  pjäs; en midsommarnattsdröm. Den lilla figuren Puck får i uppdrag av Oberon att hämta en blomma vars blomsersaftsaft skulle droppas i ögonen på hmmm kommer ju inte ihåg namnet. I alla fall så styr och ställer denna lilla Puck till det så fel person får blomsaften.
Puck är ett namn som har etsat sig fast och det finns en trappa i ett slott, där alla dessa figurer finns utsnidade i vackert träslag i trapphallen. När jag såg dem första gången så tänkte jag att attans att jag redan hade namnat gråhundsvalpen hemma, annars hade den fått heta Puck.
Funderade ett tag på om inte Tjalle skulle kallas Puck, men han såg liksom inte riktigt ”Puckad” ut.

Jaja, här händer inte så mycket speciellt denna helg ändå. Hade faktiskt glömt bort att det var midsommar, så föreslog att vi skulle ha spårträning för ett gäng med hundar på lördag morgon. Av någon anledning så var det ingen som hade lust att ut och spåra i ottan på midsommardagen.

Passande aforism av Carl Erik Soya; Så Ljuvligt det är en tidig sommarmorgon när naturen inte hunnit vakna och kvinnorna fortfarande sover.

Husses kennel önskar alla en trevlig midsommar-09


HUSSES DAGBOK

2009-06-18 01:41 | 0 kommentarer

Man vill ju gärna inte erkänna att man är ”beroende”   wacko En del saker SKA bara fungera; bilen, datorn, mobiltelefonen mm. På förmiddagen i dag dog mobilen efter ett långt samtal om skendräktighet hos kaniner!! Jodå det var det som avhandlades och bara så ni vet, så kan faktiskt kaniner också bli skendräktiga.

Sträcker handen efter laddaren till mobilen, och den finns inte där! Jag vet ju för 17 att jag inte har varit bortrest och haft den med mej, inte lånat ut den och det är bara jag som använder den. Plockar lite runt där den borde ligga, kikar och lyfter på några saker och till slut börjar jag leta även på omöjliga ställen. Kikade på hyllor högre upp trots att jag vet att jag inte lagt den där och Newtons gravitationslag förbjuder materia att falla uppåt. När de flesta tänkbara och otänkbara ställen var undersökta av mej och en nyfiken Tjalle som undrade vad jag höll på med så blev jag misstänksam mot hans snosande runt mej.
Tjalle har snott mobilladdaren! Han såg faktiskt lite skyldig ut när jag spände ögonen i honom och morrade fram; ”- Ta hit min laddare om livet är dej kärt, förbenade lopphög!”  Ah han kan ju faktiskt visa. Inte sjunga en visa – för han ylar när jag sjunger, utan visa vad det är han vill, eller om det är någonting han inte kommer åt. ”Visa” och han kanske springer fram till soffan där det ligger en boll under som han inte kommer åt. Nu bad jag honom V I S A.  Och se det gjorde han; 4 tuggben av den helraka modellen, två bollar, en gul pipleksak – utan pipmoj i, och ett mumifierat äppelskrott som han snott från bordet – han tar dem, men käkar inte upp dem, vill bara inte att Canna ska ta dem. Allt detta fanns under fåtöljen, lilla hörbordet, och vänstra sidan av hörnsoffan…. Kanske dags att städa i vardagsrummet.  Ingen mobilladdare syntes till där under i alla fall, men D Ä R var den ju! På golvet mellan soffan och lilla bordet ligger det ett granuttag. I söndags flyttade jag faktiskt min mobilladdare in dit och det hade jag glömt bort.

Visst är det så att man gärna vill tro att hundar både tänker logiska tankar + förstår ALLT vi säger? Naturligtvis var det ju inte allt pryttligt under soffan och fåtöljen som han ville visa mej, utan det som fanns mitt emellan!?

Beroende av en mobiltelefon i vanligt vardagsbestyr? Jo det är nog så tyvärr, att mobilen ska med till skogen för det kan ju hända någonting. Den ska med i bilen för bilen kan ju rasa ihop. Den ska med när man går och hälsar på bekanta för det kan ju vara någon annan bekant som vill umgås via tele”fånen” då. Nej faktiskt jag har mobilen med mej, men för det mesta så är ljudet avstängt och bara vibrationen på, jag svarar inte om jag är hos vänner eller i affären eller sådana ställen om det inte är så att jag väntar samtal. Även om mobilen är ett kommunikationshjälpmedel så behöver jag ju inte finnas tillgänglig för alla människor 24 timmar om dygnet.

När jag hittat laddaren så pluggade jag i telefånen och tog Tjalle med mej bort till sjön så han fick bada. Han älskar vatten och kan ligga i och simma tills örsnibbarna blir blåa, eller hajarna kommer och käkar upp honom.....haha

Photobucket

 Han har tröttnat på mej nu och gått och lagt sig. Ska själv följa hans exempel om en liten stund, ska bara ……som Alfons sa…. ladda upp lite kvällsfärska filmsnuttar på valpsidan.


HUSSES DAGBOK

2009-06-16 14:35 | 2 kommentarer

 

 Lite tröttsamt att bara vänta på ett telsamtal, vet ju inte riktigt vad man ska ta sig för. Plockade och rensade ur några pappaershögar och hittade 10 mycket välkända ordspråk. Om du inte känner igen dem vid fösta anblicken beror det på att de är skrivna på kanslisvenska


 

De limnologiska lokaler, vilka har den i vertikalplanet största utsträckningen, trafikeras av de rumsligt mest betydande iktyologiska fenomenen


Verbal expansion förenas ofta med ett objektivt sett ringa format på planeten Tellus.

 


Kvaliteten hos ett genom extraktion av animaliska och/eller vegetabiliska komponenter i genom upphettning aktiverat fluidum framställt nutritivt preparat förhåller sig vice versa till numerären hos den i produktionen engagerade kulinariskt utbildade staben.


Vid en komparativ analys av å ena sidan ett manuellt baserat specimen av klassen Aves och å andra sidan cirka ett fjortondels gross dylika i en population av förvedade fanerogamer torde det förra bedömas såsom potentiellt gynnsammare.


Personer vilka residera i arkitektoniska kreationer av metastabil transparent smältpunkt av övervägande H2SiO3 , bör iaktta abstinens i fråga om utnyttjande av smärre petrologiska enheter som kastkropp.


Vokala manifestationer av triumfkänsla bör förhalas till en tidpunkt hinsides överskridandet av en obetydligare naturlig akvedukt.


Vid en komparativ analys av å ena sidan ett manuellt baserat specimen av klassen Aves och å andra sidan cirka ett fjortondels gross dylika i en population av förvedade fanerogamer torde det förra bedömas såsom potentiellt gynnsammare.


 En visuellt handikappad individ av de domesticerade formerna av arter av släktet Gallus kan undantagsvis excellera i lokaliserandet av en diminutiv enhet av cerealt födoämne.


 En med avseende på volym och massa minimal anhopning av mineralisk och vegetabilisk substans kan upphäva den statiska jämvikten hos en vida omfångsrikare, å rullande transportanordning vilande anhopning av materia av icke närmare specificerad art.


HUSSES DAGBOK

2009-06-13 12:59

Stackars Tjalle, han vill ju så gärna vara med i valplådan, men Canna tycker att hon klarar av valparna alldeles utmärkt själv. På förmiddagspromenaden i dag var han stôlligare än vanligt; traskade förbi ett träd där det på ena sidan är en bauta  stor myrstack.

Upp i myrstacken och även om det inte var så mycket myror på utsidan, så blev det liv på dem när en TJT studsade uppe på myrstacken. Väl uppe så ställer han sig och lyfter på benet – blir attackerad på tassarna så han ner med lyfta benet och steppar lite och så upp med andra benet i stället – det som är vänt från trädet, och så upprepar hen denna procedur en gång till.  

Ibland skulle jag vilja kunna kika in i huvudet på Tjalle och se vad som snurrar runt där inne….

…lite mer normal var han när vi gick på 2 hjortar. Tyvärr så hade jag inte kameran med mej utan försökte fota med mobilen. Vi kom precis upp på körvägen där de stod och käkade och de verkade inte speciellt störda av oss, utan jag hann ta på mej glasögonen, upp med mobilen och leta reda på kamera-funktions-knappen och allt det där.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-12 10:31

Eftersom Cannas kommer att valpa i dag eller i morgon så kanske någon uppfödare som är intresserad av detta, som jag fick  med ett nyhetsmail:

 Dystocia in the Bitch. Epidemiology, aetiology and treatment

Canna har valpat


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-11 17:29

I går pratade jag med Zebbans husse, och förhoppningsvis så kommer det lite mer bilder och info om dem på grattissidan vart efter. I alla fall så berättade husse att de hade varit ute på en del eftersök och att Zebban fungerade klockrent. Lite mer prat om jakt och så lite ditten & datten, så frågade jag om katten fortfarande levde.

Nämligen så att Zebbans matte och husse skaffade katt efter det att Husses Zeb Macahan kommit i huset, inte helt vanligt. Jorå katten levde allt och när hundarna skulle rastas så följde katten med!  Klick så hade husse tagit en bild med mobilkameran medens vi pratade, men tyvärr så har jag ibland lite svårt att ta emot kort på min antika mobil, men den kom fram via operatörens hemsida i dag.

Husses Zeb Macahan


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-10 22:43

Promenaderna med hundarna är lite lätt irriterande nu om jag ska ha med båda två. Canna har blivit otymplig och går så sävlig och vaggar fram. Får väl se det som träning för Tjalle att gå sakta.

Här 2 foton av Canna som togs i fredags, det är ju hela 5 dagar sedan, så hon har hunnit lägga på sig lite ytterligare.

Tysk Jaktterrier/Canna

Tysk Jaktterrier/ Canna

Hon äter fortfarande med frisk aptit, men nu är det många små portioner i stället. När det grillades senast var Canna där och kikade om det inte fanns något som ramlat ned på marken. Det enda hon hittade var lite sotiga mikroskopiskt små partiklar efter att gallret hade skrapats rent.

Kommer ni ihåg att jag skrev om den blodtörstiga fågeln, den som jag räddade och som tack-för-hjälpen bet mig i pekfingret? Fingertippen är fortsatt utan känsel och inte är den speciellt vacker att beskåda och yttersta leden är lite stel.

Fågelbiten i fingret

Måste tyvärr lämna Canna ensam någon timma i morgon förmiddag för att uträtta några ärenden, men tror som sagt inte att hon kommer att valpa före helgen. Det är ju lite vadslagning på G; när hon valpar/ hur många valpar/ könsfördelning etc. har lite dålig koll på oddsen i skrivande stund, stora insatser och stora vinster står på spel; Whiskey, hårlockar, 1 st grisjakt, fönstertvättning!?, Helsingforsresa (som vinnaren fick betala själv!), signerad tavla, SPA-weekend, vinprovning. Tror jag fick med alla insatserna där.

Någon som missat att Tjalles avkomma Pirri gått prov kolla HÄR.

Och så till sist:  ”Det betyder otur att vara vidskeplig!”


TYSK JAKTTERRIER/ HUSSE DAGBOK

2009-06-08 23:55

Valpfliken lite-lite uppdaterad, har inte hunnit mer.

Nu på kvällskvisten fick jag en sen hälsning från Hussen Sophia Loren, som är framme på kenneln efter sin 30 dagars vistelse i karantänen. Har fått en del foton från karantän och  från  hennes nya hemmiljö med de andra Tyska Jaktterrier och andra hundar & djur , har inte bara haft tid att lägga ut dem......men här kommer ett dagsfärskt foto från Sophias nya ägare,som är mer än nöjdast med henneanim grävlingdansar

Husses Sophia Loren


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-06 22:03

                            

 

Sveriges Nationaldag 6 juni 2009 kan man minnas av många olika anledningar, och en av dagens händelser kommer jag att minnas länge länge…… så här var min dag så här långt:

Skulle börja dagen med att hämta en nyckelknippa på min dotters jobb, hon jobbar här: klicka

Med snusviktig min och trist attityd stegade jag fram till receptionen, spände ögonen i den lilla rara flickan som jobbade där och häver ur mej: ”Har hört från säker källa att ni har barn arbetande här på helgerna! Känner du till någonting om det? ”

Tänker inte återge tösens min eller svar, men när jag talade om att mitt barn (f72) jobbade där, och namnet på henne, så tillstod faktiskt den trevliga receptionisten att det förekommer barnarbete på detta hotellet.

Sedan var det dags att dra till Fengefors för att delta i Värmland-Dals Terrierklubbs utställning. Skamandros Kennel bidrog med två startande hundar, så var det Tjalle förståss och så hans avkomma Willy.

Rifla Von Sönnern var en mycket snajsig import, med hett temperament, bra kroppskonstitution och fina färger. Hon bokstavligen älskade allt och alla – men på hennes villkor! En alldeles glimrande liten TJT fröken med andra ord.

Willy hade aldrig bevistat en utställning tidigare, och jag hade ju lite erfarenhet av hans bror Morris –hur han bar sig åt….. föresten så kan man tro att de inte är bröder, utan klonade, så lika varandra är de!

Domare Rainer Jacobs, var inte alls förtjust i Willy; han var för kraftig, hade för ljusa ögon, och för lång rygg. Det han tyckte var fint var öronen. Okey, tänkte jag, då är han petig med ryggarna, så då har ju Tjalle en längre rygg, men det spelar inte så stor roll, Tjalle var ju liksom med lite mer som utfyllnad, eftersom dat var Willy som jag skulle visa. Willy fick en tvåa, och tack & adjö. Tjalle som ju är lågställd med en lång rygg, HAN fick ingen negativ kritik om ryggen? Han var bara sååååå fin och en kritiklapp full med superlativ.  Tjalle blev BIR och Rockmyrens Busen som placerade sig tvåa fick CERTet eftersom Tjalle redan är SUCH.

Imponerad av hur fint  Willy uppförde sig, bättre än när jag var med Morris på hans första utställning. Men det är ju lite skillnad på om det är utom eller inomhus också.

Så var det BIS ringarna, tro det eller ej men en TJTvalp vid namn Rifla puttade ut valpar av de där typiska utställningsraserna och placerade sig som BIS-R5! Me like!!!!

Tjalle blev BIS-1 och så äntligen så var det hopp & lek, för både hundar och ägare J På hemväg började det regna, och var svalt och skönt. Bilradion på och jag har ju den där ovanan/vanan att sjunga i bilen, därför hörde jag inte mobilen. 3-4 missade samtal från en och samma person och ett inpratat meddelande på röstbrevlådan; ”Fått punka i Karlsoga, kan du ringa?” Killen Kalle & Jill satt i bil med punkterat däck och inget i reserv.

Njae, jag kan inte komma med jag skickar en ”löpare” i stället ….trodde jag, ja. Den som jag hade tänkt skicka hade redan börja fira nationaldagen, så i stället för att åka hem till goa sängen med en timmas vila så blev det Karlskoga.  I rondellen innan jag borde se Killen Kalles bil piper det och blinkar så mysko på min instrumentpanel, en liten teckning av en aladdinlampa  som mitt sällskap i bilen upplyste mig om var en oljelampa och ingen önskelampa. Den enda jag nu kunde önska mej var att bilens motor skulle skära ihop.

Så efter oljepåfyllning i min bil så drog vi till Degerfors för att hämta däck till Kalle-Punka`s bil. Kan summera denna lilla trippen med att jag i alla fall aldrig kommer att anlita Killen-Kalle som co-driver om jag nu skulle vara i behov av en.

Nu är klockan tio på kvällen så jag har ju några timmar på mej att fira Moder Svea.

Lägger in bilder till texten i morgon, njut av denna så länge......


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-03 22:32

Blir bara en liten kortis här i dagboken, tänkte uppdatera valpsidan i kväll nämligen.

Spårträningen gick alldeles utmärkt förståss, men det fanns en del irritationsmoment.  Nu pratar jag inte om Tjalles prestation, utan om mitt mänskliga sällskap i skogen. Tre jaktkompisar som ville hänga på och få lite spår lagda, för de hade inga skanker och det var ju så jobbigt att lägga egna spår eftersom de jobbat bla bla bla och bortsatt bla bla bla i skogen…..

….. hör jag dem diskutera om plötslig död på grund av intag av förorenat kött bla bla bla, knallar fram och kikar vad det är de står och stirrar på och pratar om

 Fågelskrott vid spårträningen

De nu fd kompisarna är helt övertygade om att det är samma fågel som bet mej i fingret som ligger på körvägen bakom huset, så var det något om att man inte får ge vilda djur förorenat kött som kan orsaka sjukdom eller död bla bla bla

Slutar i dag med att citera Hubbard , tror jag det var som sa att; ”  En vän är någon som vet allt om dig men som ändå tycker om dig”.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-06-02 22:01

Morgonstund har guld i mun, heter det ju. Cannas öra är inte gjort av guld, men det var vad jag hade på väg in i munnen när jag vaknade. Hon är så mammig och kelig och ska vara NÄRA, hon har till och med lagt beslag på Tjalles plats i sängen så han har fått förpassa sig ner till knävecket.

I dag både kändes och syntes det rumla om inne i tjockmagen på henne, och hon är kroniskt hungrig.

Med hundöra i munnen och med ett pekfinger som var helskumt vaknade jag i alla fall och efter morgonritualen så drog vi till skogs. Härligt med regn så jag får användning av regnstället som jag inhandlade på Elmia. Så när vi kommit hem igen och det var dags för förmiddagsfika så upptäcker jag att känseln i fingertoppen är borta, och tittar på det lilla ynka såret som jag fick i går.

Det var en björktrast  som bet mej när jag gjorde den behjärtansvärda insatsen och räddade den från att bli en munsbit i rovdjurslystna kattkäftar. Otack är världens lön – den bet sig fast i fingertoppen och bet ett litet hål. Ser då att det börjat bildas en vätskefylld blåsa från såret och in över fingret.

Fågelbiten i fingret

 

Fågelinfluensa i fingertoppen

Eftersom Tjalle inte fick vara med på grattissidan efter helgens utställning så lägger jag in hans kritik här ändå, för jag tycker den var så nice

Tjalles kritik

 

I morgon ska Tjalle få gå ett spår och Cannas valprum ska börja förberedes så smått. Använder mig inte av fina valplåda utan av pallkragar, så det är enkelt fixat, men det är en massa brôte i rummet som ska sorteras och röjas undan. 

Och ett litet ord på vägen, som det ju heter: 

En del människor står sig själva närmast - därför att det är tomt där!

 

 

 

«juni 2009»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2008
  2007