TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-31 22:47 | 0 kommentarer

Vem älskar måndagar? inte jag i alla fall.
Började med att lilla föken "egenkär" tänkte klona sig själv.....

Klonad Tysk Jaktterrier valp

öh, jo faktiskt. Har den där "allt-i-ett" apparaten står på en hylla ca 3 cm från golvet, så det var enkelt för lilla fröken att sticka nosen under locket och nyfiket kliva upp.
undrade vad det var som surrade och lät inne i rummet innan jag upptäckte en förvånad liten Piraya som undrade vad som hände.
Nu kommer SKRYT: Tjalle spårade som en GUD i dag, jäklars vad läckert trots att det var ett "likspår" av vildsvin som jag la i går morse.
En fråga till er "förståsigpåare" som är här och läser. Det pratas om att det är så viktigt att belöna rätt när man spårtränar. Tjalle går spåret med lite olika tempo från gång till gång. Men när han kommer fram till slutet, numer då enbart grisklöv eller helt vildsvinssskinn, så blir han överlycklig och allt det det där - alldeles själv. Yippiiiiiii jag klarade det ungefär, men så när det inte är på skaprt eftersök utan det är ett skinn eller klöv, så ska han gräva ner det?!
Funderar på om han belönar sig själv på något sätt, eller om han är "störd" över at det bara är en gammal "likdel"?
Om han för välja mellan att jag kampar med honom om vildsvinsskinnet eller gräva ner det, så föredrar han det senare. Inte så att jag upplever det som om han blir störd av att jag  berömmer honom eller kampar med honom, men det ska grävas ner i marken. PUNKT SLUT!  Om han går skarp eftesök på gris så beter han sig ju aldrig på det sättet. Han luggar inte ens grisen överdrivet, och går mest bara och spänner sig i hela kroppen. Så om någon har synpunkt/ åsikt/ erfarenhet/ svar hör gärna av dej så jag får veta hur du tänker och vad som gjort att du kommit fram till det "tänket".

Mindre glad blev jag över invandrarbesöket jag upptäckte jag hade fått

Spansk mördarsnigel

Det var faktiskt den första som jag hittat här, så jag ska försöka hålla ögonen öppna om jag ser fler sådana ovälkomna besökare.

Morgondagen: spårträning för tjalle inför provet yahooså lite valpaktiviteter för Piarya. En så där 6-8 telsamtal som ska avklaras och så en "suprise" som ska förberedas inför lördagen

Måndagens aforism: Det gäller att ha mod att vara den man är och inte tappa modet för att man är den man är........


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-30 10:40 | 1 kommentarer

Väcktes vid ½4 tiden av en liten valp som var pigg och yster och skulle UT!
Tjalle och Canna är faktiskt ganska morgontrötta så de jublade väl inte över Piaya`s iver att komma ut. När hon sedan terrade dem så tyckte jag lite synd om dem. Piraya hänger i Tjalles mustach och passar på att nypa till i benen när hon valsar förbi. Men när hon kom bakifrån och fick bett i Tjalles "klockspel" så fick han förståligt nog och Piraya belv lite spak när Tjalle vrålade i och talade om att han hade fått NOG!
Inne igen med två vuxna hundar som ockuperar min säng och en helsprallig Piraya som inte vet vart hon ska göra av sin överskottsenergi som hon lagarat under natten.
Förbarmade mej över de vuxna hundarna och tog med Piraya ut i köket och  testade att göra en chutney på kantarellerna och lingonen som jag plockade i går.

KantarellerLingon

Testa själva, det blev kanongott. Först fräste jag kantarellerna och kryddade och smaksatte med: rödlöd, råsocker, salt, pepper, rapsolja, lingon.

Kantarell chutney

Det var första gången jag provade att röra ihop något liknande, men absolut inte sista. Men nästa gång tror jag att jag ska pröva att laga till det utan att ha två händer till matlagningen och en att samtidigt leka med liten valp.......för ni tror väl inte att hon satt bredvid och tittade på? Eftersom jag hade kameran i köket så kunde ajg föreviga henne när hon grävde sig in i ena sidan på ett hundtäcke och lyckades dra ut fodet

JAG har väl inte gjort någonting....???


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-29 23:30 | 1 kommentarer

Dagarna går blixtsnabbt och jag hinner med ungefär hälften av en fjärdedel av vad jag tänkt…..låter det bekant? 
I dag var vi i skogen och det blev en del foton tagna samt en bomskjutning på en Tjäder. Hundarna blev rastade och kantareller blev plockade. Tänkte testa lite funktioner på min Garmin Astro också, men den är så dålig så den fungerar ju inte utan batterier! Jäklars vad besviken jag blev på mej själv, hade batterierna i handen när jag packade saker jag skulle ha med men  av någon anledning så åkte jag från dem. Jaja, det är ju en dag i morgon också…….Tänka-tänka

Canna /Tjalle valparna verkar växa och utvecklas till belåtenhet för ägarna. Piraya kan vara en riktig pain in the as för Tjalle emellanåt, men han får faktiskt skylla sig själv som tillåter det. Canna är lite mer fostrande och säger till & ifrån lite oftare. Men det är sällan jag själv behöver säga ifrån till Piraya, hon är väldigt lättförd och enkel att ha att göra med. Fick ett foto på Smula och hon verkar ju tillfreds med livet och har tydligen fattat vad man kan använda en Bayersk Viltspårhund till

Husses Smula med Harbackens Nynna som kudde

Ska mixtra och dona lite mer med några foton innan flitens lampa ska släckas här. Var hos min snälla kusin häromdagen och fick några kopior av foton på bland annat min pappa när han var liten och på min farmor. Förundras över att man tog sig råd och tid att bli fotograferade i slutet av 18 hundra – början på 19 hundratalet. Det här fotot på farmor måste ju vara taget i slutet på 1890-talet, hon föddes 1879 i Vimmerby.

Farmor Hilma Lovisa

På tal om foton, om du har länkat till foton här på hemsidan, så plocka hem fotona i stället. Som jag skrivit tidigare så har jag så smått börjat göra om en del flikar och en del foton kommer att försvinna eller få en ny URL adress.
Dagens aforism blir träffande; ”Fotografier hjälper oss människor att se”

Fotografier hjälper människor att se........


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-25 10:25 | 2 kommentarer

För tillfället ganska lugnt, så jag kanske hinner uppdatera lite…..
Husses Torebror har nu flyttat hemifrån, så det är bara Piraya, Canna & Tjalle kvar här hemma. Torebror skulle ju kallas för Erik, men Torebror blev ”Brolle” som blev ”Olle”. Här några foton av Piraya och Olle innan han for.

Husses Torebror & Piraya

Husses Torebror & Piraya

Husses Torebror

I helgen var jag bort till Kil för att gå prov med Tromb.
Ja jäklars ja, har ju glömt att gratta Mattias till sin sin bock

Mattias med sin råbock

Helgen ja, det var kombinerad prov & jakthelg. Så samlig klockan 09.00 för prov och sedan ut och kika vad som kunde finnas hemma gryten.
Det ar lite olika raser som startade på provet, både GAS och GAF prov, med lite olika resultat. Om jag skulle få utse provbästa hund så skulle det bli en BT. Nu kan jag ha fel men om inte minnet sviker mej så hette han Svinghammars Absolut Reddy.  Tromb var lite väl ”styrig” och hade inte alls för avsikt att åla sig in genom någon förträngning för att komma fram till grävling, utan ville ta genvägen ovan jord fram till kitteln. Så jag bröt provet helt i stället för att tjura och mixtra med honom. Grattis till er andra som gick era provapplåd

Sedan var det dags för liten förplägnad i form av ärtsoppa, innan det skulle röjas i gryten. Här lite blandade bilder från provgrytet.

 

Passade på att avlägga visit hos Esso med familj, när jag ändå var nästgårds.

Piraya blev väl omhändertagen av tvillingarna

Tänker inte skriva vilken som är vilken, men de heter Emil och Edvin

När jag ändå för dagen var på mitt sociala humör, så svängde jag förbi hos denna glada person.....

Fia

…varför hon är så glad? Jo för att hon har lite hundabstinens och fick en chans att gullegulla lite med och lukta på liten Piraya.

Fia med Piraya

Nu tänkte jag ila vidare med dagens "bestyr", och på den dagordningen står bland annat klokloppning på alla tre hundarna. Köpte en liten kloklippar"manick" till en helt annan hund,

Klo"fil"

 men det fungerade tydligen inte. Däremot så går det alldeles förträffligt att använda den på Tjalle. Inte för att han är svår att klippa klorna på, han somnar i knäet medens jag klipper. Men jag fegar lite i alla fall när jag klipper svarta klor.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-15 13:09 | 0 kommentarer

Här på kenneln så började dagen lite "grisigt"

Tryne mot tryne

Tysk Jaktterrier/vildsvinshuvud

Lillasyster Piraya& Torebror Olle


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-14 23:32 | 0 kommentarer

Blir en en kort summering av dagen i form av kort

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES KENNEL

2009-08-13 22:23 | 0 kommentarer

Inte ofta man hinner at få med alla hundarna på att och samma foto, här ligger de och tuggar på och kivas om några tuggben

Hela TJT flocken samlad

Om uttrycket; man blir vad man äter, stämmer – så kommer Piraya antagligen att bli rena rama skiten

Var ute med hundarna och då passade jag på att kalla in några gånger. Hon tvärnitade och började snosa runt så där ivrigt som en TJT bara kan, så mums mums mums, smaskens, glufs glufs.
Jäklars vad glad och tillgiven en liten valp blir när de precis har svalt ner, och den där vidriga andedräkten av kattskit sprider sig från deras lilla rosentrut.
Hm, vad mer då? Jo hon höll på att göra en egen liten bajs i ”byxan” när hon lekte med dammsugaren.  Jag gjorde ingen större notis om det, och när jag var klar så stängde jag av den. Piraya tyckte den fortfarande var skojsig och undersökte och nosade runt på den, där den stod avstängd på golvet. När hon lyckades trampa in ON-knappen själv så hoppade hon baklänges rakt på sin pappa innan hon attackerade snabeldraken igen.

Tjalle är ganska nöjd med valp i huset, mest nöjd verkar han vara när han samlat ihop alla valpleksakerna i en stor hög på soffan och får lattja med dem själv.


HUSSES DAGBOK

2009-08-12 11:16 | 0 kommentarer

I kväll kan man troligtvis se Perseiderna, ett naturfenomen som består av ett meteorregn. Som i sin tur gör att det kommer att se ut som en mastodont stjärnfall.
Tyvärr så verkar värdets makter lägga sig till med mulet väder så det kanske inte går att se härligheten.

Nu ska jag i alla fall iväg och lämna in min telefån, som fånar sig. Så om du har för avsikt att MMSá den närmaste veckan, vill jag bara upplysa om att det kanske  tar ett tag innan jag får bilderna ur mobilen eftersom jag ska ha en utbytes med helt annnan meny.
Bilder är alltid roligt, här en liten bortglömd bild från Zebbans besök här.

Husses Zeb Macahan

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-11 22:10 | 0 kommentarer

Har precis uppdaterat valpsidan. Tanken var att jag skulle ha börjar storstäda här på hemsidan, medens valparna sov och jag samtidigt kunde avnjuta ett härligt fotbad. Plastbaljan fylldes med vatten och placerades nedanför mej på golvet, datorn på och började skriva.

En liten Piraya kom farandes som en skållad råtta, med de andra hundarna efter. Det blev blött på golvet efter att de slajdat in i baljan, så det var bara att hämta golvmoppen.

När det efter så där en 45 minuter blev lugnt på hundfronten, så prövade jag igen. Har varit med om att vattnet har kallnat i fotbaljan, men inte att det försvinner!
När jag kikade ner så var det lite vatten på botten, och åter en pöl på golvet, men nu i lite större format.
Kanske var det när alla hundar drällde in i baljan som den lilla ynka sprickan i botten blev, men den var tillräcklig för att släppa genom vattnet i alla fall. På ganska dåligt humör så svabbar jag vatten, brygger kaffe, letar ny balja, sätter mig vid datorn igen och då har den slagit av helt och hållet! Någon hade glömt att sätta i elsladden, så batteriet var slut och datorn frånslagen.
Någon var nu på ganska dåligt humör
Börja om fån början, börja om på nytt…… jodå jag fick till mitt fotbad till slut, men klarade inte av att återskapa det dokument jag skrivit
Inte blev jag gladare av att min mobil tydligen börjat krångla

Den gamla var ju näst intill antik, så att den inte var så driftsäker kan jag förstå, men denna är ju inte gammal. Den gamla var det krångel med SMS och MMS, det var någonting som gjorde att batteriet drogs ur på nolltid. Den här slår av mitt under samtal. GRRR! Trodde att det kunde bero på att det var dålig mottagning på sina ställen, men det verkar vara någonting annat. Så i morgon är det jag som åker och lämnar in den.

 Funderar lite på varför hundarna väljer olika ställen att sova; Canna ska dela kudde och gullegulla innan hon går och lägger sig i en bur som står öppen. Sedan kommer hon smygande på morgonkröken igen och då är hon nästintill ljudlös och SÅ försiktig när hon lägger sig till rätta på kudden. Man kan nästan tro att hon försöker inbilla mig att hon sovit där hela natten. .  Tjalle ska vara MED när jag lägger mej; står och väntar på att få slinka under täcket och så lägger han sig tillrätta en så där 6-8 gånger, innan han hittar någon bra sovställning. Mellan varje gång som han lägger om sig, så ska han gullegulle lite och han är inte försiktig! Kliver upp på kroppen och förstår inte alls varför jag blir irriterad, när han står balanserande och vinglar. Han sover i sängen hela natten och på morgonen så kan han vara en riktig ”pain in the as”. Då H O P P A R han rakt upp och ner på den trötta människolekamen som försöker vakna liv under honom. Han känns stenhård i tassarna och ger sig inte förrän man rest på sig eller handgripligen stoppat ner honom under täcket för en liten znoosning.

Och på tal om sovning, nu hög tid att nattapinka hundar och komma i säng för några timmars sömn.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-08 22:46 | 1 kommentarer

Det blir bara en liten filmsekvens på Smula med sin husse uppladdat här i kväll, Tjalle & mej har precis kommit från skogen och är trötta men glada.

 


Smula 8 veckor apporterar

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-06 23:05 | 1 kommentarer

En liten skitsak;

En liten skitsak

Det finns ju bekant en valp som ”lägger en kabel”, som jag skrev om  1/8.
Smula är lite mer stilfull och estetisk men tanke på placeringen i det rutmönstrade golvet. Väger man sedan in konturernas symmetri och hur balanserade färgerna är i förhållande till konsistensen!  Man kan utläsa ett konstnärskap med stor pondus med inslag av ett robust och jordnära inslag
Och vad säger detta om fotografen …kanske ett inslag av lite perverst tänk – att greppa kameran och fota bajsen i stället för att plocka upp den
Men kameran finns i regel ganska nära valparna så det var ingen större uppoffring. Passade på att knäppa några till, lägg märke till PET flaskan. De har massor med leksaker och tuggben, som är inköpta enkom för små valplekar, men en PET flaska DET är kanonskoj!

Tysk Jaktterrier Valpar

Tysk Jaktterrier Valpar

Tysk Jaktterrier Valpar

I  dag var det dags att vaccinera ID märka och veterinärbesikta. Det var VARMT VARMT VARMT och långa väntan, först i väntrummet,

Tysk Jaktterrier valpar i väntrummet

 och sedan i undersökningsrummet. Vänta finns ju inte förprogrammerat i en liten TJT hjärna så de tjoade en liten stund, men skötte sig fint och allt var okey.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-04 22:57 | 2 kommentarer

Verkar som om gamla hundar känner av när det blir jaktsäsong. Eller kanske det bara är mänskligt tänkt eftersom det börjar glappas lite mer i vapenskåpet och en den jaktliga utensilier kommer fram ur förrådet?tjthoppanim

 
När valparna var ute i dag så ställde jag ner en mindre bur i valphagen. Tro inte annat än att alla fyra valparna skulle vara där inne samtidigt. De har tydligen inte läst om de reglementen som det finns för hundhållning……..

Tysk Jaktterrier valpar i buren

 när Canna sedan knôdde in sig tillsammans med dem trodde jag att jag skulle få plocka ut dem därifrån. Men 17singen alltså, Canna lyckades vända runt och komma ut alldeles på egen hand. En TJT kan verkligen vara smidig när de verkligen vill!
Tänkte jag skulle kunna kika genom instruktionsboken till kameran (nu äntligen!) så jag pillade och testade ändrade inställning igen och testade en hel massa olika finesser. Men alla foton blev ju inte bra naturligtvis, här är ett mindra bra

Tyska Jaktterrier valpen "Olle"

Lite sysselsättning i alla fall medens valparna stojade omkring. Deras stamtavlor kom i dag så nu är det bara veterinärbesöket på torsdag kvar. Allting har varit så tröööööögt när der varit semester, och inte har den ordinarie veterinären, som jag brukar gå till kommit tillbaka heller så det blir en bit att åka.
Har i alla fall fått klart med den veterinärklinik som ska hjälpa till med att få iväg en spermaexport från Tjalle. Lite trixigt och mixtrigt det där, men ändå smidigare och betydigt billigare än att iordningställa en hund för export. Har fått scheman på hur de godkända veterinärerna jobbar på olika kliniker så det ska väl täcka upp för den tänkta tiden.

I morgon måste jag rensa upp och plocka bort en massa foton på datorn. En del ska ju visas upp här på hemsidan och andra ska brännas av eller läggas över på den externa hårddisken.  Det kommer att ta åtskilliga timmar men nu är det liksom inte så mycket att be för, som det heter. Ska bli gott när jag hunnit ikapp och förhoppningsvis så kommer det nya programmet at göra det lite enklare att hålla koll på fotona.

Hilma jagar


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-03 22:44 | 1 kommentarer

Inte hänt så mycket speciellt i dag, mer än det vanliga plocket med valparna. De är ju bara så fräna nu och börjar hitta på hyss och en massa bus som sunda 7 veckors valpar gör.

En kopparslå snokade sig fram till trappan,

Kopparorm

 och Viggo hjälpte pappa att klippa gräset.

Viggo hjälper pappa

Det var väl det mest dramatiska jag kan berätta om denna måndag.
Så missade jag precis att en galen filmsekvens på Tjalle. Han har inte varit bollidiot tidigare, men när det finns valpar hemma då är bollar roliga. En liten blå boll som inte är genomgjuten har överlevt ett flertal valpkullar och av någon anledning så har inte Tjalle demolerat den. Nu hade Tjalle gått och lagt sig i ett hörn på en fårskinnsfäll som han bäddat till lite grand. Så ligger han och snarkar, när jag vänder mej om och kikar på honom så har han somnat med bollen i munnen.
När jag rycker åt mej kameran så far ett hålslag ner i golvet och naturligtvis så var det för sent att filma sovande TJT med boll i munnen.......

BollTjalle

BollTjalle

I går försökte jag fota den loka ”herrklubben.

Dovhjortar

Men jag har på känn att det inte var sista gången jag "träffade på dem" anim smil med mysse å bysse


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-08-02 17:52 | 0 kommentarer

Har ni skådat sicken goding va?!

Zeb Macahan hälsar på mamma Canna och valpkullen med halvsyskon

En av Cannas gamla valpar hade tagit sin familj med sig och kikade in på en fika på eftermiddagen. Mer bilder kommer vart efter.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES KENNEL

2009-08-01 22:08 | 0 kommentarer

Vet att det finns en del barn som kikar in här med sin mamma eller pappa och klart att de tycker att det är roligt med lite animeringar och tecknade figurer, som den här t.ex.:

ELEKTRIFIERAD HUND

men när det sker i verkligheten så är det inte lika roligt

Avbiten elkabel

Är lite osäker på vilken av valparna det är som varit framme, men det lär jag väl få reda på senare i kväll när de ska ”lägga en kabel”………
Det finns en ny bildserie på valpsidan föresten

I går var vi på 60 år fest, det var tvillingparet Tom & Kicken som fyllde 30. God mat och dryck och allt annat som hör till på sådana tillställningar. Valparna sov som små trötta troll när jag kom hem, men då vaknade de yrvaket och ville ha lite nattamat och tjoa runt en stund. Eftersom timman blev sen innan det blev lugnt i lägret igen, har dagen i dag varit ganska seg.
Tjalle med tillhörande ägare tog sig i alla fall lite tid för att plocka blåbär.  Nu rafsar jag inte runt med en bärplockare som de urbaniserade storstadsmänniskorna gör, för att det ska gå snabbt. Traditionell – manuell plockning så att man inte behöver rensa när man kommer hem. Och så naturligtvis den obligatoriska fikakorgen i den ena handen, bärhinken på den andra, och så kopplet med en yster Tjalle i den tredje….
Inte riktigt Tjalles grej att rota runt bland riset när man är i skogen. Men eftersom det var sådant intresse band blåbärsriset så tog det inte lång stund innan han försökte att hjälpa till. 6 st stora hål hann han gräva – månne han har koll på att grytjakten börjar i dag och försökte antyda detta i handling?
Han välte bara hinken tre gånger, och passade på att käka lite blåbär då de lår där i en stor hög. Han stod på bästa TJT-manèr MITT I blåbärshögen, så han är blå på pälsen mellan tassarna. Mors lilla Tjalle i skogen gick….. vet ni att Olle som besjöngs i visan i verkligen hette Jon Ersson, och var ca sju år då han tillsammans med sina syskon var ute i skogen när de mötte en björnhona med ungar. Jon matade inte någon björn med blåbär, utan björnungarna med lingonris.
Nu var det slut på avdelningen ”onödigt vetande”.
I morgon blir det spårträning för både Tjalle och Canna, lek med valpar och förhoppningsvis en massa foton tagna på dem. Har faktiskt varit lite dålig på att ha kameran med mej på senaste tiden.
Tänkte avsluta i kväll med att slå ett slag för några av de sidor som jag länkar till. Börjar med en TJT sida; Gamekeeper`s Kennel.
För er som inte redan har kikar in där, kan jag berätta att det är från den kennelns som Tjalle/ Gamekeeper`s Vito Corleone  kommer från. Det är den äldsta aktiva kenneln av TJT i dag. Kikar ni runt på andra kennlar och privata uppfödares hemsidor så upptäcker ni snart att det finns minst en Gamkeeper´s hund bland deras hundar eller så finns det en Gamekeeper`s i blodslinjerna på de hundar de använder. Vidare finns det en massa ”matnyttigt” att läsa under fliken ”information” och så kan ni lyssna på den unika inspelningen av Jagdterrier – Fanfare.
En annan sida som jag puffa lite för är Karlstad i går. En del människor lägger inte märke till hälften av vad de ser, och en del hävdar att man inte sett något förrän man har fotograferat det. Eller som Diane Abrus uttryckte det; “I really believe there are things nobody would see if I didn't photograph them.” Så ta god tiol på dej när du ska kika in på Karlstad I går, för där finns massor av fina, roliga, vackra, stiliga, festliga foton att beskåda.

 

«augusti 2009»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2008
  2007