TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-30 23:33 | 0 kommentarer

 

SLÄPP HUNDARNA LOSS DET ÄR HÖST!
Ja ungefär så är det nu den första oktober. Många som väntat nyfiket på att få släppa sina hundar för första gången, och de som gärna vill få bekräftat att det positiva som hunden visade på sin första säsong förra året verkligen är inte var några tillfälligheter.
En glad valpköpare ringde till mig i dag och joddlade att nu hade i alla fall jaktgarantin infriats på hunden. Nej han började med att fråga om jag satt ner. Så berättade han att han hade haft Torebor med på jobbet som vanligt. I dag så var det lite mer ”fix” i stora jakthägnet, där det finns hjortar och vildsvin.  Torebor är med och snosar runt, får finna sig i att husse håller på med verktyg som det låter om, åka Mulen en bit och så ska husse av och fixa & dona igen. Kanonbra träning för en liten valp på 16 veckor!
Husse var klar och skulle dra iväg till nästa ställe , då drog Torebor iväg efter några vildsvin!! När han först visade intresse så kallade husse in och trodde att den lilla valpen var med i ca 20-25 meter när han gick och småpratade med honom. Trodde han ja. Samtidigt som han hör Torebror skallar så kikar han ner och där finns ju ingen valp! Robban  har haft två TJT före Tore, säger att Torebror skallade med en kortare nyans i drevet som han höll i på tok för länge för en få liten pallevante. Ca 5-6 minuter skallade han, det tog betydligt längre tid att hitta tillbaka till husse, som väntade tålmodigt och klokt på att han skulle komma på sina egna bakspår.

Har även lite foton på Torebror med sin halvbror Tore och Torebror´s kullbror Kison med sin kompis Stickan. Håll till godo.....å så ett litet ord på vägen: "Alla människor är ensamma. Men en del har så mycket folk omkring sig att de aldrig hinner märka det!!"
Här kommer bilderna

Stickan & Kison

Bara Stickan

Bara Kison

Tore

Torebror

Husses Tore & Husses Torebror

 

Här borde det ju vara snäppet lugnare nu när Morris har åkt hem, men det har jag inte märkt så mycket av. Snarare tvärt om; Morris var ju lite lekfarbror  till Piraya han också - liksom Tjalle. Så nu är det ganska mycket terror av Tjalle igen och Canna som ska vara en god mor, eller polis - välj vilket som passar - och lägger sig i & styr och ställer när det går för vilt till.

Oavsett vad ni har för ras och vart ni jagar, hoppas att ni har tillfälle att släppa era hundar i morgon eller i helgen. Och en riktig god "skitjakt" på er alla från Husses KennelSkjuter med bössa

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-25 22:19 | 0 kommentarer

Börjar med att gratta TaxJohan & Tysk Emil till nice jakt i dag, kika in här och läs.

Själv lovade jag ju lite bilder på Vega i dag och här kommer de:

Vega

Vega

Vega

Vega

Tack Petra för trevliga foton på liten Tjalle-dotter.

Nähä kikade du aldrig in på Tysk-Emil & Tax-Johans lyckade jakt som jag länkat till här ovan, OK du får en chans till här  alltså detta är så till och med jag måste medge att det ärr gott gry i Ella trots att hon hör till den där hundrasen på tre bokstäver som börjar med T och slutar med X!


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-24 22:17 | 0 kommentarer

I dag blir det mycket bilder, men det verkar ju uppskattas. Först bilder på en riktig skithund-alla kategorier. Inte nog med att han är bajsbrun, som du kan se här nedan i dagboken så älskar han att smörja in sig i dypölar. Och så visar han tydligt att han är en skithund när man rastar honom, hans pappa Tjalle är ju lite mer diskret och vill gärna in under ris eller buskar, men inte Morris inte:

Skithunden Morris

Så här ser det ut i skogen där man rastat honom:

här har Morris blivit rastad

I dag var det bara Tjalle, Morris och Piraya som var med på "lillsvängen"

Tjalle, Morris, Piraya

Passade på att räna lite inkallning på Piraya

 

 

Och själv så tränade hon på att "smyga" på Morris,.....

 

Nu hade jag tänkt lägga in några fådda foton på  Tjalles dotter "Vega" (Parlour's Tortilla ), men jag väntar till i morgon med det. Tycker liksom inte att hon passar ihop med hennes halvbror "skithunden" Morris visslarmen en liten tjuvkik kan ni ju få, så här ser hon ut

Vega


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-21 22:35 | 0 kommentarer

Dagens spår med Morris var ett ganska ordinärt men inte alltför lätt. Hade trixat till vinklarna lite extra och så var det ett dygns liggtid. Morris har varit lite het i spåret tidigare och har gärna ivrat när det varit skank fån rå. I dag var det tyst och fint och mycket koncentrerat. När han gått lite över halva spåret kom det lite gnissel men inte mer.
Så blev passade han på att svalka av sig med ett gyttjebad när vi skulle passera en körväg.

Morris i svalkande gyttjebad

Morris på G igen

 

Resten av spåret gick som på räls, och han klarade den sista återgången som jag också hade vinklat lite mer än vad som var tänkt från början.
Han blir själv så glad när han hittar klöven, så jag leker inte med honom utan ger bara beröm; duktig kille, och sånt.

Morris framme i spårslutet

Morris

Morris

 Morris håll i sin klöv när vi gick tillbaka hemåt, och han hade den kvar i munnen när han uträttade både det ena och andra. Att han hade den kvar i munnen när han lyfte på benet var väl kanske inte så konstigt, men när han satt och bajsade med en klöv på tvären i munnen, började jag att undra………..
Tur att inte Emil har sett hur Morris ser ut i dag förresten. Han är ganska glad i mat…..ja, jag tänkte på Morris alltså.Tänka-tänka
Därför så passade han på att ge sig själv ett riktigt skrovmål  när han hittade påsen med hans mat i. Kroppsformen liknar en julgris……jag avser fortfarande hunden! Har serverat honom extra vatten och i morgon så lär det väl bli en längre runda i skogen med de stora gossarna. .....hundarna alltså!

 

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES KENNEL

2009-09-20 22:16 | 0 kommentarer

Det är inte bara Piraya som är i lektagen med andra hundar. Hennes syster Smula verkar inte vara sämre hon. Teodor har varit och hälsat på Harbackens Kennel. Teodor har en Bayersk Viltspårhund därifrån som heter Nynna.
Fick några mycket trevliga foton på stackars liten försvarslös Smula, som fick stå ut med dessa stora bestarna

Lilla Smula med tre Bayerska viltspårhundar

Kampen om trasan har börjat

Du kan inte ta mej....du kan inte ta mej..

...jag kan hoppa över dej...jag kan hoppa över dej..

Nä nu jäklars SKA jag ha trasan!

Jag vann!

Tja Smula ser ju inte ut att varken lida eller ha tråkigt. Men tänk att det går åt tre Bayerska Viltspårhundar för att ge en TJT -valp lite motstånd...undrar i vilken ordning fotona skulle vara förrestenvisslar.  Tack Teodor för fina foton på liten Smula


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-19 23:05 | 0 kommentarer

Tänkte mej en lugn skön skogspromenad med Tjalle, Morris och lilla Piraya.

 
Och det var lugnt och skönt tills Piraya började tok-terra Morris. Han gillar att leka med henne inomhus men när vi är ute vill han inte ha henne hängande i mustaschen, bitande i benen, huggande i röva……
….så när Piraya varit stôlle-envis på han, så blev han sur och röt i ordentligt. Piraya fattade att han hade gått över gränsen och fjäskade runt lite för honom, så pass att han slängde sig i ljungen och mossan och lekte med henne.

Piraya & Morris


Så fick han nog igen, sa ifrån med lite trevligare attityd, så traskade vi i väg igen. Tjalle och Morris började sno runt som stollar och nosa i marken efter något vilt som nyligen passerat. Det tyckte tydligen Piraya såg ut som en lustig lek, för hon fram och klippte Morris i läppen igen. DET skulle hon inte ha gjort, attans vad sur Morris blev. Och attans vad sur Tjalle blev på Morris!  Jag höjde min stämma och både far & son tog åt sig…….. men inte Piraya. Hon fattade väl varken vad pappa och halvbror stöddade sig för, eller varför jag höjde rösten. TJOHOOOO vilket liv i luckan – vad roligt vi har, såg hon ut att tänka.
Tänk att det kan bli stökigt om det är tre – oavsett kön och ålder. Och i synnerhet om det finns en sådan liten etterbobba som Piraya som kan  få lite fart på de äldre.
På eftermiddagen var det födelsedagsuppvaktning av Verro. Viggo och jag var faktiskt lite kompisar och lekte ganska bra ihop, lekte med lera och läste böcker.

Viggo


Så kommer Kicken och Risse, och då fick inte jag vara med längre för då skulle Viggo lika med Kicken.

Kicken & Viggo 


Viggo älskar sin faster och hon fick leka med mycket roligare leksaker än jag fick, plus att hon blev bjuden på smaskens i dockservisen.

Kicken & Viggo
Här en bild på Viggos pappa Tom, kanske någon som känner igen honom?

Tom men inte tom

På kvällen var hundarna trötta och mysiga….tre tre vuxna alltså. Piraya tyckte att det var lite väl lugnt och tyst så hon försökte att få i gång dem och till slut så tröttnade de och hon fick en kollektiv tillsägelse av Canna, Tjalle, och Morris. De tre vill nämligen ha en liten mysstund på kvällen i soffan och uppskattade inte att det var en liten ettervalp som sprang fram och tillbaka på dem.tjthoppanim Prövade at ta några foton men det blev inget bra, och först när alla hundarna hade somnat så kom jag ihåg att jag faktiskt kan filma med kameran också.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-18 23:40 | 1 kommentarer

Inte att enda foto taget på hela dagen och nu i kväll efter hundrastningarna blev jag för ovanlighetens skull sittande kvar framför TV`n.  Dirty Dancing med Patrick Swayze, tror de lagt in den som minne av Patrick som avled förra veckan. Tycker inte filmen är speciellt bra, men den väcker ju många roliga minnen.
Blev lite småförbannad när jag läste det i tidningarna. De skrev att han hade ”förlorat” mot cancern, som om det skulle vara någon sorts tävling, där man vinner eller förlorar!!
En som hade en ”nära döden upplevelse” i dag, var Selma. Det finns nämligen en svart katt som heter så och hon svansade farligt nära runt Morris i dag, jag vet ju att han är glad i katter. Men hon dök upp lite oförhappandes så han hann liksom gå igång ordentligt innan han fick slappna av i mitt knä.

MORRIS MED SKYLT

Men Selma överlevde den här gången också. Tror hon har tre liv kvar om hon nu hade nio från början, Tjalle har ju haft henne i munnen ett antal gånger innan.

Tjalle

Har börjat trimma Morris nu, hann inte riktigt klart i dag men det finns faktiskt en riktigt liten stilig kille under den pälsen. Så i morgon ska väl förvandlingen vara klar och då ska han förevigas på bild förståss.

Nu hög tid att maka undan 3½ tysk jaktterrier i sängen så jag kan så plats. Somnar säker ovaggad efter kvälls"promenaden" med Tjalle & Morris.
Bjuder i kväll på ett citat av Karen Blixen: "Den som vill leva om sitt liv - har inte levat!"
Och sänder en tanke till Patrick Swayze`s familj som han hade omkring sej när han dog, på den plats han valde själv.....

Satt nu och letade i gamla foton som ligger ute på webben och hittade någonting som var ganska roligt; Tajlle med sina 9 valpar bland annat Morris. Det var faktsikt lugnare med hela den flocken, än vad det kan vara när far & son drar fram som galningar och jagar Piraya om dagarna ......

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-17 20:19 | 1 kommentarer

Tycker du att jag är alldeles snurrig i huvudet? Så har du helt rätt, men jag ska skaka allt tillrätta igen….. enligt ordination! wacko
Så här är det; jag fått yrsel som inte är av denna värld. Totalt oförberett så kan det snurra värre än en karusell, och det går inte att fästa blicken på någonting heller.

 Naturligtvis så dyker det upp tankar om att det kan vara biverkan på mediciner och behandlingar, eller kunde jag ha drabbats av borrelia efter den fästingen som lämnade efter sig en golfbolls stor svullnad under armen och  där det fortsatt är lite svullet…..
Så när jag till slut fick tag på en av ”mina” läkare så säger han att det är 99,9 % säkert att jag drabbats av kristallsjukan (jag tvivlade för jag har aldrig hört talas om det) och ännu mer tvivlande blev jag när jag fick förklarat för mig att behandlingen bestod av att man ”skakade” allt till rätta igen!
Men det var helt sant, sjukdomen heter på Engelska Benign Paroxysmal Positional Vertigo (BPPV), och på Svenska kallas den helt enkelt Kristallsjuka.

Fick en liten snabb förklaring: Kristallsjukan beror på att en del av otolitstenarna ("kristallerna") lossnat från sin ordinarie plats i balansorganet i örat och hamnat i en av båggångarna. På sin ordinarie plats ska kristallerna hjälpa till att känna av lägeändringar.

Finns kristallerna däremot i en båggång framkallas i stället karusellyrsel vid lägeändring. Kristallsjukan kan komma efter hjärnskakning och ibland efter "virus på balansnerven". Det vanligaste är dock att man inte kan finna någon förklaring till varför en patient drabbas. Sjukdomen är vanligare hos kvinnor än hos män. Tja det är väl vad som kan sägas om kristallsjukan, knepigt värre att fortsätta vara yrslig och snurrigare  än vanligt.Tänka-tänka

Skogsantennen till min Garmin kom i dag, och var klart tvungen att testa, så det fick bli på Morris. Suveränt bra, det enda jag funderar över är hur man lättast ska ha den med sig i jaktkläderna – men det lär väl lösa sig. Emil berättade att Morris hade skavt sönder trampdynorna och att de såg märkliga ut. I dag tog jag mig tid att kika närmare och ”märkligt” är ett bra ord. Kan inte beskriva hur det ser ut (ska försöka fota i morgon) men det påminner om att han åkt kana nerför ett gigantiskt sandpapper – stående på tassarna. Det ser alltså INTE ut som det gör på en hund med sköra trampdynor, efter en heldag på skarpt underlag. 
Avslutar dagens uppdatering med en liten aforism: "Om du tror att du vet & kan allt....ja, då är du felunderrättad!"

 


TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

2009-09-16 14:14 | 0 kommentarer

Börjat så smått att städa lite här på hemsidan. Piraya har fått en egen flik och där kommer även den info och bilder på hennes syskon som förhoppningsvis kommer, att läggas in.
Skulle behöva städa här hemma också, det böljar av hundhår utmed golvlisterna när man går. Fundreade på om jag kunde vara lite listig själv; det finns så många konstiga konstnärer som skapar "installationer" av alla de sorter. Kanske kunde jag kalla drivorna med hundhår för installation och ta betalt för att folk går genom hallen så hundhåren yr.......Tänka-tänka?
Ska befria Morris från en del hundhår i alla fall, pälsen behöver trimmas av en del. Piraya tycker tydligen att han har för mycket päls i fall, hon sliter och drar i den...

Piraya & Morris

Piraya & Morris

Morris är tålmodig och snäll och står ut med det mesta som Piraya utsätter honom för.

Piraya rensar tänderna på Morris

Till och med när hon är i munnen på honom och försöker få en smakbit med av köttbullen som han precis fått.......men han morskar säkert upp sig inom några dagar så han slipper ha henne i hasorna för jämnan.
Somliga blev brydda av den handen med teckenspråk som jag lade ut för några dagar sedan.
Teckenspråk

Kanske inte lätt att se vart ordet börjar, men det är när lillfingret och tummen pekar upp och de andra tre fingrarna ner. Bokstaven är Y, som följs av E och S = YES, så enkelt var det.


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-15 18:23 | 2 kommentarer

Har dammat av kameran igen och tänkte lägga ut foton på Tjalle & Morris. Men att fota de två tillsammans har inte varit det enklaste, ska försöka i morgon igen och se om det inte går att få till  några filmsekvenser med Moris och hans halvsyster Piraya också. Men för dagen så kan jag glädja er med dessa lustiga foton (och de är inte de där Morris grimaserar som värst )

Det är faktiskt far & son

Tjalle & Morris

Tjalle & Morris

Tjalle & Morris


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-13 23:21 | 1 kommentarer

Många människor framlever sina dagar på detta viset......

Först vill jag bara säga att det är riktigt roligt att så många från utlandet har hittat den lilla översättningsfunktionen på förstasidan. Översättningen kanske inte blir den bästa, men kul att fler för mej tidigare helt okända Tysk Jaktterrier ägare har hört av sig.
Ska svara alla, även om det kanske tar en vecka eller två.

I veckan som gick var Piraya till veterinären för sin 12 veckor vaccinering. Efter det tänkte jag bara gå en liten promenad för att socialisera henne och rasta av henne. Vi mötte 2 trevliga hundägare och stannade och pratade med dem, så började vi gå utmed en större trafikerad väg. En gång/cykelbana löper parallellt med den, med en smal grässträng ut till körbanan.
Märkte att Piraya inte tyckte om bilarna som kom bakifrån, och ville genast över till den sidan av gångbanan som låg längs bort.
Jag förstärkte detta lite genom att följa med när hon ville dra sig iväg, hukade mej bortvänd från trafiken och berömde henne när hon skyggade.
Hon har ju varit med och gått på trafikerade gator inne i stora staden och det är inga som helst problem, och nu såg jag ju inte detta som ett problem – tvärt om! Helt perfekt med en jakthund som inte vill vara där det dyker upp enstaka bilar.
En tjej på cykel stannade bakom oss och sprang fram sista biten. Nu var det inte för att klappa lilla valpen, utan för att skälla ut dess ägare.......tjejen var ganska intensiv och jag ides inte börja en diskussion med henne. Men när hon avslutade en av meningarna med någonting i stil med ”begriper du inte att du gör din hund rädd för bilar som åker förbi?”  och jag svarade; ”Jo det kan man hoppas.” så nästintill exploderade hon. Rusade tillbaka till cykeln och ledde den sakta bakom oss, medens hon troligtvis filmade eller tog foton med sin mobilkamera medens hon följde efter mej ett stycke. Tror inte att hon hade koll på vad det var för hundras, eller varför jag uppskattar hundar som inte ränner efter körande bilar.
Förresten det paret jag träffade tidigare på samma promenad, trodde att Piraya var en sådan hund på tre bokstäver som brjar på T och slutar på Xdevil girl
Jag vill ha hundar som skyr bilar, visar de att de gör det från valpstadiet så är det ju perfekt!  Däremot så gillar hon att åka bil, och hon lägger sig tillrätta ganska omgående när hon får följa med. Hon fick inte följa med till skogen och jaga tjäder, så hon blev konfunderad över vad det var hon hittade på gräsmattan.

Dagen efter var det tre änder vilka hon kommer att få träffa på igen i form av apporteringsvilt när hon blivit lite äldre.
I veckan som kommer blir det mestadels spårträning med Husses och andras hundar, och en kär bekanting kommer att vara inackorderad här en tid.
Därför kommer hundarna här på kenneln nästa vecka att bestå av en brun Morris

Brun Morris Minor

En Piraya

Piraya

En Tjalle Tvärvigg
Tjalle Tvärvigg

Och så Canna
Canna red

Måste ju gnälla lite också. I dag blir det först lite ledsamt gnäll; en TJT på 3½ år dog förra veckan på grund av ett huggormsbett. Hatar huggormar och fattar inte att de inte får utrotas. Lider med ägarna och deras barn, fy tusan så ledamt att mista en hund så

Så hade jag ett lite större och längre gnäll med många vindlingar, men jag känner att jag är lite för trötter för att ta det nu, men jag kom att änka på det nu för jag läste återigen den där frågeställningen om hur det är med humlan i honoungsburken; om man stoppar en humla i en honungsburk - skruvar på locket och sänder med humlan upp i ett flygplan. Har humlan samma vikt som den har på marken - historian....den har nu sökert hört, men jag tänkte återknyta till den lite grand. Och tillägger att det börjar bli lite tjataigt att alltid ha rätt....


Teckenspråk


TYSK JAKTTERRIER/ HUSSES DAGBOK

2009-09-07 23:05 | 3 kommentarer

Kan bara berätta att jag läst alla mail men kommer inte att ha tid att svara alla de närmaste dagarna

I dag försökte jag återigen att begripa mej på min Garmin Astro.

Garmin Astro Nordic 

Det finns ju massor med funktioner, men som någon sa ”Lär in de som du har nytta av, och så de andra sedan om du ids” Så ut i skogen och på med pejlen på Tjalle. Hade även Piraya med mej men hon fick naturligtvis stanna hos mej medens Tjalle var ute och motionerade sig. En del säger att de saknar skallindikator men på Tjalle behövs det inte, inte ens när han inte var ”kontaktbar” via GPSèn.
Det drog ut lite på tiden innan vi kom ur skogen så jag missade totalt att det var tid uppsatt hos veterinären i dag. Hoppas komma fram på telefontiden i morgon bitti.
Har varit dålig på att fota senaste tiden, borde ju ha kameran om halsen 24 timmar om dygnet när man har en valp hemma och som hamnar i de mest dråpiga situationer.
Hade tänkt fota Canna också, hon har levt sina nära 8 år som en korthårs Tysk Jaktterrier, men nu har det kommit en antydan till mustasch, pälssen har liksom blivit tjockare över huvud taget, och hon har extremt lätt att lägga på hullet. Hon gick ju ner i vikt och slankade till sej efter valpningen. Funderar på om det kan ha blivit någon form av hormonstörning då, eller om det ”bara” är åldersymptom som börjar ge sig till känna. Ska se om jag kan få några "efterfoton" av henne, så ni kan se skillnaden.

Resten av dagen har används till att förbereda inför morgondagens ”slutbesiktning” eller vad man ska kalla det. Min bror amputerades på grund av försumliga läkare i juni 2007.

 Han är/var en inbiten grytjägare i synnerhet och har jagat i allmänhet sedan barnsben, numer är han enben och hans förutsättningar att aktivt delta i jakter har begränsats kraftigt. Det har varit en lång smärtsam tid för min bror naturligtvis men för alla andra som har brytt sig och ställt upp så helhjärtat för honom.

För min del har det varit en massa pappersjobb, telsamtal med bland annat; sjukhusen där han 3 gånger har amputerats (han har numer en lårbensamputation och alltså inte knäleden kvar)  skrivelser och telkontakter med; HSAN, Patientskaderegleringen (PSR), kommunen, Länstyrelsen, Socialstyrelsen, försäkringskassan,  mm, mm det finns i dag en pärm som håller på att svämma över av bara blanketter jag  fått fylla i!  Ärendet har även valsat runt i rättsväsendet, där läkare överklagade men till sist så föll en dom i Länsrätten att de avslog läkarens överklaganden. P U ST!

 

Däremot så finns goda möjligheter att fortsätta att strida genom att väcka ett sk civilrättsligt mål. Men det är en senare fråga och är tveksam om jag ska ta del av den biten.
Finns vissa kontakter med tjänstemän som jag kommer att minnas länge, eller vad sägs om den kvinnliga handläggaren på PSR som jag pratade med om min brors ersättning  för sveda och värk; det fanns olika klassindelningar meddelade hon mej i telefonen, och rabblade upp en massa olika taxor. Om man hade så eller så ont så fick man si eller så i ersättning. Kunde inte låta bli utan frågade då med min lugnaste stämma om det nu var så att jag fyller i blanketten att min bror har fantomsmärtor alla dagar en månad och sedan det visar sig att han ”enbart hade fantomsmärtor 21 dagar den månaden – blir han återbetalningsskyldig för resterande dagar?”Tänka-tänka
Helt allvarligt så svarade damen jag pratade med; ”Det kan jag inte svara på, men dröj kvar en stund så ska jag kontrollera det………”
Ska inte trötta ut er med en massa trista detaljer som varit de senaste åren, och hoppas nu bara att  de blanketter och skrivningar som jag förberett till i morgon är helt OK. Avslutar detta trista ämne med att min brors högerben är värt 30.000:-, när en läkare som tjänar 65.000 i månaden är orsaken till att han blivit av med det! + att i dag får du själv betala 99% om du är i behov av något handikapphjälpmedel. Ja glömde ju berätta att min brors sjukersättning blev indragen (han är ju inte sjuk – bara amputerad), så tack snälla skattebetalare som kommer att kosta på en 62-årig gubbe en omskolning på en så där en-3 år….. då är han lagom omskolad tills han ska lyfta sin ålderspension!
Kan även tala om att Tjalle gjorde ett utmärkt jobb i spårsela & lina tillsammans med Jansson medens jag plockade med alla papper till i morgon bitti yahoo


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-05 23:23 | 6 kommentarer

Inte blev det någon tid för uppdateringar i dag, från gårdagen inte + att grattisfliken stôllade till sej då jag skulle uppdatera den
Men jag för väl börja med att uppdatera lite om dagen i dag i stället; var och kikade på gryt och jaktprov, till att börja med.
Först ut var Tysk-Emil`s Morris, som skulle riva av grytdelen så han fick ett fullständigt anlagsprov/skog.
Måste ju säga att han låter som en Tysk Jaktterrier i provgrytet, om ni förstår vad jag menar
Annars så skötte han sig bra, gick tidigt i alla gångarna och han har en vesselsnabb rörlighet. Passar på att buga & bocka för Tysk-Emil här så länge …tills grattissidan fungerar igen.
Nästa hund var Wilma och hon har ett bra skall och gjorde ett fint jobb i grytet, hon också.
Sisten ut var lilla Arja som gick ett förliggarprov. Även hon skötte sig alldeles glimrande.
Anders Fälth som var domare för dagen, var så trist för han drog inte bedömningen av hundarna efter varje prov som de flesta gör. Han kanske bara vill utmärka sig och vara lite annorlunda eller så är han så osäker så han inte klarar av att dra bedömningarna efter varje hund/ vad vet jag……

Så var det Morris och Vilmas tur att plumsa i vattnet. Startordningen var nu helt plötsligt omvänd så det var Vilma som var försten ut. Eller rättare sagt inte ut, för hon fattade inte att hon skulle ut i vattnet. Hon har badat och simmat hela sommaren, men nu var det prov och så där som det är på prov: hunden bedöms inte av vad den presterar med än för stunden. Några stenar i vattnet med fortsatt vägran att gå i. Husse flyttade sig lite på strandkanten och prövade på ett annat ställe, men icke – tillbaka igen och så höll de på ett tag. Husse var till och med ner i vattnet för att visa Vilma vägen,

 men hon tänkte inte blöta ner pälsen för så simpla saker som stenar, grEnar, och annat trams!   Matte gick över till andra sidan dammen och kastade i en kaveldun DÅ kunde Vilma bekväma sig med att blöta ner både tassar och kropp och simma ut.

 
Så nu var hon ju blöt och jag trodde att hon skulle hoppa i på kommando nästa gång, men nope, icke sa Nicke! Samma procedur igen, jag beundrar Patriks tålamod när han bjöd Vilma på de bästa förutsättningarna och spännande saker blev kastade i vattnet för att locka ner Vilma.  Skubbade upp till bilen för att hämta en vattenapport men under tiden så hade hon i alla fall varit i en andra gång, till slut.

Det blev den på prov obligatoriska väntan på att kommissarien och domaren skulle bli klara med pappersarbetet, så då passade jag på att släppa ut Piraya lite och Vilbur kom ut och kikade vad det var för en liten kanalje som rantade runt på ”hans” gårdsplan.

Domaren kom och förkunnade att Morris hade gått fullt på grytet och fick slutomdömet Utmärkt på sitt anlagsprov/Skog.
Arja fick naturligtvis godkänt på sitt förliggarprov, GRATTIS igen Tysk-Emil!


Vilma fick fullt på sin grytdel + en 3à? på vattnet…..

…..kommer ni ihåg vad jag skrev här i dagboken den 18/7-09, tror den ligger på sidan 3 här nere.  Det handlar om en ”färsk” TJT-ägare tillika ung pojke som INTE fick använda en pinne i vattnet! Men i dag så gick det bra att använda stenar, grenar, blåa flytande ”plastmojänger”, matte på andra sidan dammen som kastar i kaveldun och hunden får en 3à?! Och så undrar TJTK varför jag flinar i mjugg åt klubbens provverksamhet!
När jag frågat om bedömningar som skiljer sig åt, så har jag tidigare fått veta att det har det fattats beslut om på domarkonferenser, men mej veterligen har det inte varit någon sådan sedan sommarträffen. Och OM det fattas beslut om ändringar i bedömningar, skulle det då inte vara lämpligt att medlemmarna får ta del av dem?
Jag tänker inte ”färga” folk i att försöka dela uppfattning med mej, eller börja vara kritiskt till domarträsket inom klubben, men kan inte dra mig för att här och nu påstå att dessa två olika bedömningar som gjordes på de två hundar jag tar upp här, är en bra sammanfattning på hur ”färgade” domarna är av de hundar de dömer!!! Hade Vilma haft ett annat kennelprefix före sitt riktiga namn så hade dagens domare aldrig i hela världen dömt som han gjorde, det är min bestämda uppfattning. Att jag i dag tar upp dessa båda hundarna som exempel på hur inkonsekvent och påverkat domarna i klubben dömer, beror på att jag inte är uppfödare till någon av dem – eller någon som helst annan anledning att skriva ner den ena ägaren framför den adra – för det är ju inte ägarna det handlar om, utan den undermåliga domarkåren i TJTK som blir allt sämre och personliga i sina bedömningar! Och tyvärr så tror jag inte att nuvarande styrelse i klubben eller ansvariga för provverksamheten kommer till rätta med detta heller, därför ser jag provresultat utifrån vilken domare som dömt vilken hund, och  det vet jag ju att jag är långt ifrån ensam om även om jag är ganska ensam om att säga/skriva det offentligt!devil girl

Tillbaka till  samlingen på gårdsplanen;  eftersom Tax-Johan var närvarande så väntade han bara på att få komma ut och gräva, men under tiden han väntade så klart att han gullade med Piraya & Pata å Teresès hundar…eller hur var det….jo det är Terese som ÄGER!visslar

Till slut så kom man fram till att dagens provdomare kunde följa med till ett gryt som ligger ganska bra till och inte alls långt från vägen han ändå skulle åka. Det är ett sandgryt som ligger i en backe och det fanns färsk spillning så kanske, kanske någon var hemma? Det vr alltså tänkt att Arja skulle gå ett GJF-prov om det  inte var tomt. Hur det gick tycker jag att du kan läsa hos hundägaren själv, Tysk-Emils Hemsida.

Har han uppdaterat än? Jaja han gör det snart kan jag lova……. Sälv var jag med till Tax-Johan hade haft sin hund inne i ladan  i kanske 45 minuter.

Skulle ju och lämna in min lånetelefon. Nu är det ju inte alls så att min ordinarie telefon var lagad och klar  utan så här; när jag ringde i fredags så var det tydligen lite môckligt att få fatt på serviceordern och när de väl fick fatt på den så fick jag reda på att de tydligen hade ”förväxlat” den med en annan mobil, eller någonting sådant. Men jag kunde komma in och få en lånetelefon som är identiskt med den som jag lämnat in…..hängde du med? Knappt jag gör det själv! När jag kommer in i dag med en Ericsson och talar om vem jag är och vem jag pratat med, så till slut så får jag fatt i henne. Hon i sin tur är upptagen och hänvisar till en annan personal i butiken, denna personal konstaterar att jag INTE FINNS! wackoDet hjälpte inte att jag stod framför, och att jag tom visade leg, jag fanns inte alls med i deras data!
Trötta hundar i bilen, trött ägare som får reda på att hon inte finns, räknar snabbt ut att detta kommer att ta tid. Men hur mycket stôlligt fôlk kan de ha samlat i en och samma butik, eller är det ett av kriterierna för att börja jobba där?

Sent om sider så fick jag äntligen en telefon med mej hem, så nu ska det gå att ringa och smsà så att jag verkligen får fram både samtal och sms!

Hujeda mej, nu är klockan på tok för mycket, hoppas att det fungerar så jag kan lägga ut några enstaka bilder här i dagboken, så kommer skrytbilderna på grattissidan vart efter. Och i morgon ska väl bilderna från jaktmässan i Örebro kunnas läggas in med lite text också.

I natt avslutar jag med ett Citat av Napoleon Bonaparte;  "Den som kan smickra - kan också förtala". Och ett allmänt talesätt som jag tycker kan vara passande för dagen:
Om man erbjuder en domare pengar för att utöva inflytande på den är det korrupption. Om nen domare  tar emot pengar för tjänster som gjorts senare är det provision....TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-04 23:21 | 0 kommentarer

Stôllekrångel med fotoprogrammet, annars hade ni fått sett bilder och lite  text från

 Scandinavian Game Fair som bland Husses Piraya besökte i dag.  Hundarna & jag ska på aktiviteter i morgon bitti, så jag ger upp detta med pillande av bilder som inte alls vill, tills i morgon kväll.
kan bara tillägga att mässan var värd ett besök, så har du lite tid över i helgen så kvista dit.

Klart jag hänger med å vet att det finns en pågående pandemihysteri. har ju några år arbetat på en infektionsklinik och  med den erfarenheten, min sjukvårdsutbildning och mitt eget tänk, kan jag bara summera min åsikt om vaccination som så: Det är klart att alla mediciner är skadliga! ........annars skulle ju sjukdomarna må bra av dem!

 

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2009-09-01 22:31 | 1 kommentarer

Surr i lånade mobilen och ett foto ramlade in där. Noah & Arja ser onekligen ut att ha haft det trevlig……

Noah & Arja

Vill ni ha hela storyn så kika in på Tysk-Emils hemsida.

Min mobil, ja. Det ser ut att bli en lång följetong. Min mobil är ju inlämnad för att den inte fungerar som den ska. Nu är det tre veckor sedan jag lämnade in den och fick en utbytes med en meny som jag begriper noll och intet av. Så i bästa fall så kan jag ta emot samtal, MMS, och SMS.
 I dag ringde jag till affären där den är inhandlad och fick efter att ha väntat i telefonkö, svar som gaddag yxskaft, inte kunde jag få något besked om vad det var för fel, eller när jag kan få tillbaka min egen mobiltelefon. De kunde inte ens ge besked om de hade åtgärdat någonting över huvud taget på de tre veckor som de haft telefonen inne! Den butiken är verkligen mer off än on

Nästa telsamtal var till en statlig myndighet, och en glad röst upplyste mig om att jag placerats som nr 91 i en kö. Efter ca en kvart så hade jag avancerat till nr 90, och under tiden fick jag lyssna på en massa nonsensinformation om vart jag kunde vända mig i olika ärenden, samma tjat-slinga som malde om och om igen!  En stilla undran, när man har ett pågående ärende hos en statlig myndighet, vore det inte idé att lämna ett direktnummer till den handläggaren som man har fått sig tilldelat? Jag hann med att plocka tvätt från tvättmaskinen till tumlaren och ladda en ny tvättmaskin, plocka ur disken ur diskmaskinen,  läsa och svara 10-12 mail, vattna blommorna, flytta över foton från kameran till datorn och sortera dem, skriva en inköpslista till i morgon, sätta på en kanna kaffe – dricka kaffe och lösa två korsord från Expressens korsordsbilaga förra veckan.

DÅ hände det! Nej nej nej inte att de svarade, men jag kände hur det brände till så in i helsike på kroppen och efter ett tag så sved det till igen. Eftersom  det var på en kroppsdel jag inte kunde se själv och jag saknade någon spegel att kika med, så tog jag kameran som låg framför mig och fotade....

Fästing

Jag kollar  hundarna hur många gånger som helst efter fästingar, trots att de har fått medel, så får jag en fästing på mig själv! Och hur ska jag få bort den eftersom jag inte ens kan se den själv? På bilden här ovan så ser ni alltså min armbågsled  när den är böjd. Den hade bitit sig fast ovanför armbågen om ni tänker er en linje upp från handryggen.
Hur i helsike skulle jag få bort den utan att lämna från mej telefonen, som tyvärr saktar högtalarfunktion?  Trodde jag var smart och hade gott om tid när jag lade ner telefonen på toalocket och hade upp armen böjd i badrumsspegeln, för att använda hundarnas fästingborttagare.
Tjalle glad i hågen som alltid svansar runt mina ben, undrade säkerligen vad det var som låg på WC stolen och undersökte den noga. Så när jag var klar och greppade telefonen igen så hör jag en röst i andra änden; ”koppla på medhörning och banda det här samtalet, det är en som flåsar igen!”
Jag var så lycklig över att ha kommit fram, så jag försökte att förklara hur det var; ”- Nej det är inte jag som flåsade, jag var framför spegeln i badrummet och pillade på mej själv, jag är inte så vig så jag lånade den plaststaven som jag brukar använda ibland………”


Det ska klick i luren i precis samma sekund som jag förstod att min förklaring nog inte var så bara............ ska försöka ringa kl 10.00 i morgon när de öppnar igen.
Så har jag bestämt mej för att jag nog måste ha en annan bil snart, vet inte riktigt vad det kan tänkas bli. Kan ju inte så mycket om bilar och sånt men det ska nog vara en praktisk bil för hundar & jakt i alla fall.

Bilmärket

Tänkte inte ha någon aforism i dag, men läste precis om den svenska astronauten Christer Fugelsang och kom då att tänka på ett uttryck:
Beviset för att intelligent liv finns i rymden......är att de inte kontaktar oss!

 

 

«september 2009»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2008
  2007