TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2010-01-23 23:59 | 0 kommentarer

Nu har Tjalles brallis dragit sin kos, efter 12 dygns vistelse här på Husses Kennel. Man kunde tro att Tjalle skulle sörja en smula - men jag är inte så säker på det, för nu har har fått tillbaka sin egen plats i sängen igen. Och jag skver ju tidigare att jag liknade deras korta relation vid ett hollywood förhållande

Men säg den lycka som varar beständigt.......för Tjalles del slutade med att han fick på skallen om han försökte sova på samma kudde som tiken - vilken i ensamt majestät tronande i sängen

....sedan hon förpassat in Tjalle i en bur,  där han fick bädda själv utan kudde

 


HUSSES DAGBOK

2010-01-15 02:13 | 1 kommentarer

Tiden går fort när man har roligt....har suttit och försökt bringa lite ordning på mina foton, och det är roligt att jag kommit en bit på väg. Såg att klockan  var mycket så jag får väl leta upp någon ledig hundkorg och knô mer mej i för sängen är upptagen av två mycket trötta hundar


HUSSES DAGBOK

2010-01-14 13:50 | 2 kommentarer

Det är roligt nästan jämt - sa han som hamnade under ångvälten.......
....och det hände ju saker hela tiden, en del mer skojsiga än andra. Därför kan jag hälsa att han som stog lutat över ett batteriet i kompressorn, när det exploderade - mår efter omständigheterna bra. Ibland är det revligt att ha marginalen på sin sida....

Under avdelningen hunderiet så är det för närvarande hundförbud i stora delar av landet. Kika in på respektive LST för det område där ni bor/ jagar/har för avsikt att jaga ovan jord.

Avdelningen - hundarna hemma: I går var Piraya här på visit. Hon är störtskön och helt lik Canna i psyke & mentalitet. Även lik Canna när det gäller exteriören = kommer inte att bli den vackraste TJT som trampat Dianas stigar, men helt okey  till utseendet.
Däremot ledsnade jag när jag kikade in i munnen på henne eftersom hon har en tandförlust . Inte hela världen det heller, för hon kommer ju inte att jaga sämre för det, men hon faller bort som kommande avelstik här på kenneln. Förhoppningsvis så kommer hon hit och gästspelar en hel del i framtiden ändå.

Mera hundar hemma; Denna vecka har liksom varit som ett Hollywood-äktenskap, på flera än ett sätt om man nu får vara lite roligt och underfundig med ordvrängeriet.
Tjalles senaste romans som han inledde i söndags kväll .....

tog ett abrupt slut i dag. Stackars Tjalle, det hjälper inte hur han fjäskar och tramsar runt, hon har dumpat honom totalt....

 

Nu är det bara att vänta för att se om det blir några Tjalle-kopior i mars. Ja, nu är det inte jag som äger tiken eller ska ha kullen, men klart jag tycker det ska bli en intressant kull. Så den hoppas jag att det blir mer uppdateringar om här och länkningar så ni kan se resultatet.


HUSSES DAGBOK

2010-01-11 22:20 | 0 kommentarer

Glädje kommer före sorg, heter det ju…… så fortsätter med Morris utställning i Söndags.

Tyvärr så var det ett kraftigt bortfall av anmälda hundar, det var 9 st anmälda. Morris skötte sig lika strålande som på lördagen. Ringen där vis kulle vara var flyttad en trappa upp, och där var det lite lugnare. Ingen hög musik och inte alls lika trångt som det var dagen innan. Morris blev utställd i Championklassen och fick en kritik med ideligen superlativ och tilldelades ett Ck plus R-RACIB, så med lördagens rosetter och pokaler så hade han 6 st rosetter och 2 pokaler med sig hem till Tysk- Emils familj.

Där väntade en glad Tjalle som blev ändå gladare när jag hade med en liten löptik i bilen. Canna var inte speciellt impad av att det kom en tik i höglöp och hälsade på, så hon gick lite stelbent och trodde att hon var tuff. När jag skulle mixtra lite här hemma så satte jag in inackorderingen i en av burarna någon minut. Men inte var hon kvar där inte och det är en sådan bur med två dörrar – jag vann den på en av Tysk Jaktterrier klubbs sommartäffar för några år sedan. ”Pinnarna” i själva buren är lite veka och 2 st har släppt på olika ställen.  DÄR hade hon helt sonika spatserat ut, och hålet är ½ av en förträngning men som sagt de där pinnarna som går lodrätt är så klena så de kanske gav efter lite när hon trängde sig genom. Kuligt var det i alla fall. Ja inte för Canna som fick en ny uppvaktning men jag skrattade gott åt min långa haka jag hade innan jag hittade det lilla ynka hålet i buren.
Natten var lugn och Tjalle också faktiskt, så jag kunde sova några timmar.
Så här såg Tjalles brallis ut tidigare i dag

Och så här såg hon ut något senare…. stilig värre!

Glädje kommer före sorg skrev jag ju och det enda lilla smolket i glädjebägaren denna helgen var när vi åkte hem från Göteborg, då jag fick samtal från en ledsen TJT ägare att hans Tyska Jaktterrier Ester hade omkommit i en trafikolycka. Ingen tröst men skönt i alla fall att veta vad som hänt och att husses slipper att fundera och leta efter henne.

Kunde ju sluta dagens skrivande med några klokord men det blir bara ett gott råd; Koka inte hundmat på spiseln  när ni har hundar som ska para sig - det händer så lätt att man glömmer bort kastrullen och det är inget roligt att skura "överkokt" spis!


HUSSES DAGBOK

2010-01-10 23:29 | 0 kommentarer

Klart det kommer uppdateringen om söndagens utställning också, men timman är sen och tanten är seg efter att ha varit uppe sedan 03.30.

Ni kan få njuta av några bilder till, här nedan och i morgon kommer även foto på sötaste lilla TJT-fröken som jag plockade upp på vägen hem till Tjalles stora förtjusning......


TJT PÅ UTSTÄLLNING / HUSSES DAGBOK

2010-01-09 16:19 | 2 kommentarer

 

Lite info från MyDog och Morris tredje utställning här i livet.
Vi hade ju gott om tid för att TJT skulle ställas vid lunch, men det tog ca 45 minuter att hitta en P-plats ( *nu hittade vi tydligen ingen….)
In med bur och Morris genom veterinärbesiktningen, men när de skulle stämpla nummerlappen så upptäckte jag att jag inte hade den med mej.  Kände mej som en glad amatör. Glad var Morris i alla fall, yppie vad lattjo med massa hundar! Inget stök eller trams han ville bara hinna med att hälsa på alla han kom åt.

Träffade de andra TJT utställarna och tjôtade lite, Milo från Tribiani var där som publikum och en tik från Tribiani skulle ställas.  Så var det då denna VÄNTAN, och Morris fanns sig i sitt öde och även om jag märkte på andningen att han var lite störd av situationen.

8st TJT var anmälda, men jag tror att det var en eller två som inte dök upp. Morris skötte sig även i ringen, och är faktiskt lite lättare att visa än Tjalle. Domaren heter Moa Persson och hon skrev så här i kritiken:
Utm. Hanhundshuvud med bra oläsligt och kraft i nosparti. Lite mycket kinder. Stark hals. Knappa vinklar i överarm i övrigt korr. Väl fom bröstkorg som ej får bli djupare. Stark rygg bra päls status. Kunde vara lite längre i steget men god parallitet. Champion i dag!

Morris blev BIR och SE UCH, och fick även ett CACIB. Så fyra rosetter och en  pokal kommer att överräckas till fam Tysk-Emil i morgon.

*Det var alltså ingen P-plats upptäckte jag när jag kånkat tillbaka hund & bur ut till bilen. De andra bilarna som stod där hade fått p-bot på rutan, men det fanns ingen på min bil, men det kan ju vara så att någon plockat bort den. Tror inte att de skulle missa att lappa min bil.

Nu är det lite vila för Morris i kväll, en längre promenad före nattningen. Så är det ny utställning i morgon igen. Efter det ska jag åka och hämta upp liten söt Tysk Jaktterrier tik, det ska bli spännande att få lära henne lite bättre.

Lägger naturligtvis in lite skrytfoton!

MORRIS PÅ UTSTÄLLNING

Morris

Morris på sin tredje utställning

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2010-01-08 20:53 | 1 kommentarer

Nu är Morris och jag on tour. Och sicken tur, början touren blev – skitväglag så långt ögat nådde.
En högerfil att köra i och vänsterfilen var mer som en bangård – ful av spår i djupt packad snö. Fanns inte en enda bil som ville ge sig ut där. Så under ett par timmar så var det låååång kö av bilar framför och det kändes som om det bara var att gilla läget.

Fram kom vi till slut och när jag gick in i hotell foajén med Morris så såg han en liten übersöt  vit terrierflicka som slank in hissen med sin matte.
Morris tände direkt – liten söt tjej med rutig rosett i håret, är tydligen hans smak. Så när vi kom fram till hissen så öppnande sig hissdörrarna och in for liten Morris……… stirrande oförstående in i hissen – bruden va borta! Efter att ha extrakollat spegeln och golvlisterna så gav han upp och kikade misstrogen på mej, då startade hissen igen för att ta oss upp till toppen – 6è våningen med en vidunderlig utsikt.  Morris kände att det rörde på sig trots att vi stod stilla, så efter en nanosekund så bestämde han sig för att strunta i både tik med fjompig rosett och hiss som svävar!
Nu riktades full koncentration mot det ljudet som hissen gav ifrån sig… låter som om hissen ”skaver i” någonstans.  Om han inte hade haft en människa i andra änden av kopplet så kan jag tänka mej att han skulle ha prövat att gräva sig ut till ljudet.

Väl inne på hotellrummet så fanns det ju även där massa dofter att dra in i en liten TJT näsa för att analysera och sortera i minnesbanken……. mycke å stå i – med andra ord.

Så blev det käk för Morris medens jag packade upp, och så en kvällspromenad i gatlyktornas sken.
För er som läst Husses dagbok en längre tid känner ju redan till att Morris är lite ”annorlunda” när det är dags att göra tvåan.
På ren svenska; Morris är knäpp när han ska skita – hela röva ska upp mot en trädstam och så kluddar han liksom dit bajset hööööögt upp på trädet….. nu är vi i GBG och det finns inte så mycket träd men däremot en och annan lyktstolpe. Och Morris verkar vara en kille som är petig med det han gör – att smäcka fast en TJTbajs runt en lyktstolpe i 180 grader, det klarar Morris som om han inte gjort annat!

För tillfället så verkar han ha funnit sig väldigt väl tillätta och till och med valt SIN sida av sängen!  Hoppas få med många roliga foton av Morris morgon  - det är ju lite enklare att fota i dagsljus. Men till dess så får ni hålla tillgodo med dessa.......

Morris

Uppdaterar i morgon em hur det gick på utställningen

 

«januari 2010»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007