HUSSES DAGBOK

2010-02-27 21:48 | 1 kommentarer

Vad gjorde du för två veckor sedan? Lite svårt att komma ihåg, kanske….här på kenneln föddes det fyra stycken varpar. 
Det som har hänt under de här två veckorna är att de har ätit & vuxit, och de har öppnat ögonen . De kan krypa runt i valplådan och leta reda på mammas spenar.
Tidigare var det väldigt viktigt för tiken att lägga sig till rätta så närma valparna som möjligt och se till att alla fyra fick så lätt som möjligt att kunna greppa en spene.
I dag är det inte lika vikigt – fortfarande lägger hon sig hos och nära valparna men de får ta sig fram till maten eller värmen liten aning mer, på egen hand.

Här några dagsfärska foton

Hane Nr 1

Hane 1

Hane 2

Hane2

Tik1

Tik 1

Tik 2

Tik 2

 

Dagen till ära var det även premiär för kloklippning och så naturligtvis en daglig inspektion av Tjalle

 Tjalle Tvrvigg inspekterar liten valp

Måste bara lägga till en liten sekvens som togs ihop med kloklippningen och fotograferingen

 

 


HUSSES DAGBOK

2010-02-23 11:12 | 0 kommentarer

Tydligen var det en del som inte kunde se bilderna på Smula och nynna genom att klicka på bilden – så här kommer de igen

09

08

07

06

05

01

02

03

Fotograf till ovanstående bilder är Teodor Möller


HUSSES DAGBOK

2010-02-22 23:16 | 1 kommentarer

OS medaljer

Klart man kikar på OS och gläds åt dagens medalj – som blev av silvervalör.

Så gläds vi på Husses åt att det ramlat in lite foton. Kison`s husse har bidragit med det första… man kan ju faktiskt se vissa släktdragvisslar

Tysk Jaktterrier

Medens det hejades vilt på tjejerna i sprintstafetten, ramlade det in mail på hundtjejer. Kanonfina bilder tagna av Teodor på PerfectPicture på Husses Smula och Harbackens Nynna.

Smula & Nynna

 

Om jag fått det att funka som det är tänk, ska bilden här ovan gå att klicka på för att komma till fler fina foton tagna av PerfectPicure egen mästerfotograf.

Och om du klickar HÄR så ska du komma till dagens filmsekvens av valparna....NÄÄÄÄÄÄ det ville sig inte så här nedan ska den hamna i stället då..

 


HUSSES DAGBOK

2010-02-21 21:02 | 2 kommentarer

Börjar med en repris från i går, en bild på valparna

I dag var det lätt att leva upp till tredje budet ”Tänk på vilodagen – så att du helgar den”, här helgades det på ordentligt.

Efter en slapp förmiddag med undantag för lite förflyttning av snö, så bar det ut i skogen med Tjalle. Lite snö som ramlade ner från träden och lite snö som ramlade ner i stövelskaften när vi gick i drivorna, men annars en riktigt fin dag

Det rör sig lite djur inne i skogen och ut på körvägarna, men inte ett enda spår där det är lite öppet. Är nog ganska bistert att vara hjortdjur med detta snödjup och kylan.
Djuret Tjalle verkar trivas med att plumsa runt och har en typisk TJT teknik när han forcerar drivorna.  

Det var fridfullt  & stärkande, att traska runt ett par timmar

 

Avslutar med en liten gissningslek för er som är så duktiga på bilar, oavsett om ni kallas för Tax-Johan eller något annat…… VAD är det här för bilmärken?
Först en svart bil

Och sedan en röd om det kan vara till någon hjälp, för båda är ju för dagen vita.

Den röda bilen är översnöad, men den översta svarta har liksom blivit kvar på en tomt och nu verkar det som om markägaren hade önskat att ägaren hade flyttat på den.
Lycka till med gissningarna, det kan ju vara lite svårt med årsmodellen kanske men om någon lyckas gissa rätt på märke - så är första pris en snöskyffel för att skotta fram bilenyahoo


HUSSES DAGBOK

2010-02-20 21:30 | 0 kommentarer

Uppdaterade här tidigare och trodde att jag hade lagt upp dagboken för  publicering......men så var tydligen inte falletwacko 
Det är alltså kanonenkelt att uppdatera dagboken man skriver bara i ett word dokumentsom man klsitrar in  eller direkt här och så kan man plocka in lite foton om man vill

eller bara skriva en massa text. Och det var vad jag gjorde men så glömde jag att klicka på den däringa spara knappen  så när jag trodde att allt jag skrivit och alla bilder jag mixtrat till skulle ligga ute på hemsidan så var de puts väck!  Prövade att leta och se om det inte fanns sparat  någonstans på datorn, men det verkar ju inte så......

därför blir texten här lite kortare än vad som var tänkt från början, men det utlovade fotot på valparna när det är en vacka gamla kommer här

Nu ska jag snabba mej att trycka på spara och publicera knappen så sidan syns i din datorskärm....


HUSSES DAGBOK

2010-02-19 22:22 | 0 kommentarer

Klart att Tjalle kollar in OS - han är ju med i vardagsrummet och belamrar skönaste fotöljen

I vilket fall så är sportkommentatorerna lika underhållande som  utövarna. Här kommer några gamla klassiska sådana roliga kommentarer de gjort under åren:
1 Det är alldeles för mycket sport inom idrotten (Percy Nilsson)
2 Jag tycker att de två komplicerar varandra väl. (Rolf Zetterlund)
3 Nu är vi redo att börja andra halvlek och resultatet, 1-0, har stått sig över halvtidsvilan.(Agne Jälevik)
4 Nu är det paus i alla matcher som pågår... (radiosporten)
Nu har jag tränat två pass i veckan. Varje dag! (Tomas Brolin)
6 Tyvärr har domarna valt att inte blåsa istället för att fria i sådana situationer! (Lasse Kinch)
7 Tyskarna spelar hockey stående och det går ju inte (Arne Hegerfors)
8 In kommer nr 17 med Tumba på ryggen (Bengt  Bedrup från VM 63)
9 Han är en väldigt väl renoverad domare (Lasse Kinch)
10 Hela bollen måste ligga stilla. (Ralf Edström)
11 Hon har en chans att kriga om en plats bland de 10 bästa och kanske bättre ändå... (Jakob Hård)
12 Här i Norrköping står det fortfarande 2-0 inför glest besatta åskådare (Radiosporten)
13 Går den in får målvakten svårt att ta den (Svennis)
14 Fan, vilken brist på ineffektivitet det är (Olle Sääw
15  Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk. (Arne Hegerfors)
16  ...de hade 5, men de ville ha sex, och de fick det när Per Foshaug tryckte in den (Bo Hansson)
17Vi förlorade inte matchen; vi fick bara slut på tid (Vince Lombardi)
18 Du missar 100% av skotten du inte skjuter (Wayne Gretsky)

 

Nu har vi i alla fall skrapat ihop några guld, ett brons och ett silver - så moder Svea kan  känna sig lite stolt.
Lördag i morgon och valparna blir en vecka. Då blir det nya foton på dem. Nu går det ju att fota en i tget även om de inte har öppnat ögonen, så kan de vara kul att jämföra hur de ser ut nu och hur olika de kommer att utvecklas framöver.

Avslutar med en tanke......"Om det inte vore för det faktum att teven och kylskåpet vanligtvis står så långt ifrån varandra skulle en del av oss inte få någon motion över huvud taget"


HUSSES DAGBOK

2010-02-18 21:41 | 1 kommentarer

Varning har gått ut till alla bilister om att nytt snöoväder är på väg till helgen, så det gäller att se till att ha rutorna uppvevade!

Det pratas mycket om snön nu. På en radiokanal ville de att man skulle ringa in och prata om det bedrövliga vintervädret som vi fått…… öh, är det inte på vintern det ska snöa? Urbaniserade människor som blir som galna om det inte är sommarväglag på asfalten inom gatubelysningens radie.
Extremt väder är bra för folk för då har de någonting gemensamt att prata med folk om, på gatan, i kön fram till kassan, på bussen. Snön är bra för de som tänkt gå på gym och betala för att lyfta skrot, nu kan de skotta snö – helt gratis!
För oss som fick snö föra kylan är det helt klart en fördel att det inte är någon tjäle under det tjocka snölagret, så det går att gräva.
En som kan ta sig genom snön utan att gräva är denna

Tyckte det fotot där mickel står rakt ner på näsan är en höjdare. Annars ser jag helst rävar gör sig bäst i denna pose.

Det där med namn och vad man heter och varför, blev tydligen huvudbry för några få. Kom att tänka på Johan som för många år sedan kom in på pastorsexpeditionen, för det var där man skulle skriva in vad barnen skulle heta i kyrkböckerna. Nu hade Johan blivit far till ett litet gossebarn – prästen doppade pennan i bläcket och tittade frågande på Johan ”Vad ska nu den lilla gossen heta?” sporde prästen
”- Han ska hete Prästkrage-Erik”, sa Johan
Prästen lade från sig pennan, sköt upp glasögonen i pannan och förklarade för Johan att man inte kan kalla en pojke för Prästkrage-Erik, det var ju inget namn, man kan ju inte döpa en pojke till Prästkrage, det är ju en blomma!
Johan tittade länge på prästen så sa han ”Klart pojken får heta Prästkrage-Erik, jag har ju en dotter hemma som heter Ros-Marie!

Här är det fortfarande bara en valp som har klart med namn, men det är ju ingen brådska. De har ju noll koll på sin omgivning förutom mammas spenar och hur man kommer dit. Så här en liten kort sekvens från mjölkfabriken från i går.

 


HUSSES DAGBOK

2010-02-15 10:16 | 0 kommentarer

 

Det har sina fördelar att ha valptikar och valpar inomhus.
Valpningen får tikarna söta själva och valparna ska ta sig fram till spenen själv, men OM det skulle krångla vid valpning så det ex behövs kejsarsnitt eller någon av valparna föds missbildade så de ska tas bort så är det gott att ha full koll 24/7.
Valpar och tik får naturligtvis vara ifred men och är avskilt första tiden, för att tiken ska få ha det lite lugnt.
För många år sedan hade jag en valptik som inte alls ville ha de det lugnt. Hon var som en skugga efter mig annars också, men när hon hade fått sina valpar blev det lite problem för henne. Det gick ju inte att vara en skugga och ha små valpar i en valplåda. Det löste hon med att hon bar runt valparna vart jag än gick!
Det kan tyckas som ett rart beteende att en tik beter sig så, men jag har lite andra tankar om ett sådant beteende. Att gå ner i källaren om ha stentrappan ner dit, fylld med valpar när jag var på väg upp var ganska stönigt. För att inte tala om när jag sov som bäst och sängen började fyllas med valpar som tiken var och hämtade i lådan. Så den tiken vet i 17 om det var så mysigt att ha inomhus.

Men jag ser klart fördelar med att låta valparna växa upp inomhus. Valparna blir präglade på både människor och de andra hundarna – det är naturligt att det dammsugs, och att andra maskiner som disk och tvättmaskiner som rumlar om och låter. De blir hanterade flera gånger än en valp som får växa upp i hundgård – det är inte bara att gulligulla med valparna utan det där vanliga vardagslivet att flytta på sig när dörren stängs, att det kommer andra människor och hälsar på och plockar med dem. Så största fördelen = att se valparna utvecklas och kunna skaffa sig en uppfattning om hur hela kullen är och om det är någon av valparna som ”sticker ut”, åt ena eller andra hållet.

Visst låter det sockersött och positivt? Men som med allting annat så har det nackdelar. Det blir ett naturligt slitage i hemmet efter valparna, och det är ett evigt passande med elkablar och annat förbjudet att tugga på. Det är ett stort antal gånger det ska lyftas ut valpar för att lära sig göra både ettan och tvåan utomhus, det blir inte mycket nattsömn när de lärt sig att ge hals. När de börjat äta själva ser de inte människor som något mysigt som kommer och gullar med dem utan mer som en matautomat som ska utfodra dem eller leka med dem så snart de dyker upp.

En annan nackdel är att det kan olycka sig inomhus för en valptik, och så här första dygnen så luktar det inte rosor om man säger så.

 

En annan nackdel är att det kan olycka sig inomhus för en valptik, och så här första dygnen så luktar det inte rosor om man säger så.

De två första dygnen är vad man kallar för kritiska och OM det skulle vara någon valp som är svag så brukar man se det då. Här är det 4 pigga valpar med  könsfördelningen 2 hanar + 2 tikar som är friska och pigga och beter sig precis så som man kan förvänta sig.

Kl 18.10 i torsdags fick jag veta att den hanen som ska flytta till Hörnefors ska heta/kallas för Zorro. Så får se om jag spinner vidare runt det när de andra ska namnas. För er som kan lite Spanska vet ju vad Zorro betyder så antingen utgår jag från det, eller från figuren Zorro….. jaja, det är ett tag kvar tills valparna ska flytta så det finns gott om tid att fundera på det – annars fick jag ju alldeles glimrande namnförslag från Carro i gästbokenvisslar


HUSSES DAGBOK

2010-02-14 01:56 | 1 kommentarer

Valparna är torra och samtliga äter och mår fint. Valplådan är renbäddan och själv ska jag bädda ner mej för ett par timmars sömn.


HUSSES DAGBOK

2010-02-13 13:54 | 0 kommentarer

Nu börjar det dra ihop sig för valpningen. Maten ratas och det bäddas om i valplådan, lite till och från.


19.45 började värkarna och 19.57 kom den fösta valpen ut baklänges. Har inte mixtrat och kikat vad det är för kön, men tippar på en tik - det skiljer liten aning på tikar och hanar i storlek redan från födseln och antingen en liten hane eller som sagt en tik. Har kamerabatteriet på laddning så några foton blir det inte än på ett tag. Men uppdaterar lite då & då, när det blir tid över.
20.26 kom nästa valp som jag gissar är en hane
kl?? medans Kalle Moraeus glad toner hördes när han spalade i melodifestivalen och jag passade på att rasta av icke valpande hundar, passaade valp nr 3 på att göra entrè här på jorden.
21.25 kom valp nr 4

 


HUSSES DAGBOK

2010-02-12 16:16 | 2 kommentarer

Har inte kommit några valpar ännu, men nu är det inte många dagar  kvar !


 

 

Trodde du att recycling var en modern företeelse?

Vi jägare höll på med sådant redan i början på 40-talet, så det så!


HUSSES DAGBOK

2010-02-11 14:29 | 0 kommentarer

Ibland blir man lite sentimental, som när jag kikar på baksidan av en gammal jakttids tabell från när jag var ung, och man ansåg att rådjursjakten skulle ”humaniseras”.

Glöm inte bort att det är  humant att stödfodra djuren! Så de inte ger sig in i tätbebyggelse och ut på vägarna...

En av de humanaste jägare jag träffat -  var denna mannen, om man inte räknar tjyvjakt till ohumantvisslar


BORDER TERRIER / HUSSES DAGBOK

2010-02-09 21:09 | 0 kommentarer

Det går inte att uppdatera VARJE dag, även om det går snabbt att skriva några rader, så är det inte alla dagar datorn ens är påslagen.
Men tack för vänliga mail med en påminnelse om bortglömd uppdatering haha.

Lite pyssligt att puzzla ihop tiden så den skulle räcka till i dag, men tror att det mesta av alla måsten blev avklarade.
Prövade att filma tjockaste TJT magen, när valpar sparkar och hela magan böljar. Men efersom det inte finns någon sådan filmsekvens med här så kan ni ju räkna ut att det blev alldeles stilla och slutade med att linslusen Tjalle kom och lade sig mitt för.
En som är motsatsen till linslus är Wilma. Tänkte fota några kanonsnygga bilder henne, men hon var liksom inte speciellt intresserad av att bli fotomodell.

Wilma vill inte fotograferas

Men är man borderterrier så klarar man ju av att sno godiset ändå......

Wilma, tigger fint.....

Hon tröttnade på fotografen och slappade hellre på golvet än att bli förevigad på bild i någon tilltalande pose....

Coola Wilma

Till slut så tröttnade hon på detta eviga blixtrande och tramsande som ju inte hade någonting alls med jakt att göra, så en tupplur i lugna hörnet var att föredra i stället för att stå. Varför bränna energi på någonting som inte alls har med jakt att göra???  Husses undrar det samma och gör som Wilma - lägger sig ner och sover

Sovdags för Wilma


HUSSES DAGBOK

2010-02-07 23:24 | 1 kommentarer

Snuvigt och snurrigt värre. Så skulle man kunna sammanfatta söndagen….. en tokförkylning som satt sig i bihålorna och ena örat. Behöver väl inte gå närmare in på hur det känns för de flesta har säkerligen drabbats någon gång. Med nässpray, örondroppar och lite tur så har det säker gått över på några dagar, till dess får man väl så ut med att det känns lite kymigt i ansiktet.

 Känns konstigt i ansiktet

Mycket riktig iakttagelse – det är inte jag på bilden. Hur är det egentligen tror ni på alls som ni läser på nätet, eller sätter ni större tilltro om det finns en bild med som verifierar att det är sant?
Då gör ni som stora flertalet; litar på att en artikel med bifogad bild är sann och en dåligt skriven text med stav eller grammatiska fel är mindre trovärdig! Läste om en färsk undersökning som visade att så var fallet, och den verkade ju trovärdig – för det fanns bilder på diagram med

Somliga tror bara på vad de ser i verkligheten, och det låter ju som  det enda och verkliga sättet att kunna lita på någonting…. eller? Kolla fotot här nedan – det är verkliga personer ute i verkiga livet, man de blir lurade av en illusion! Det är en kille som sitter på huk och funderar på om vekligheten verkligen är verklig. De andra ser ut att acceptera vad de ser; att det är ett antal gatustenar som är bortplockade och lagda vid sidan av hålet som bildats. De kikar ner i vad de tror är en grop och de undviker att trampa i den, liksom de gatustenar som lagts upp så pryligt vis sidan av.

Du blir lurad.....

I verkligheten är hela stenbeläggningen platt, slät och fin, men det är målat ett mycket roligt tredimensionellt mönster och vips så tror folk att det de ser är sant.

Finns det några tvivlare kvar som påstår att de inte låter sig luras, någonsin?  Okey kika på denna bilden då, och  fokusera på +et i mitten – släpp det inte med blicken!!!

 .....igen!

Ser du att det bara blir en enda grön prick som dansar runt  + till slut? Tja, då är du lika lättlurad som alla andra……wacko
…..nu lurar jag på om jag ska plocka ner alla fyra hundarna från sängen, eller om det är enklare att gå och rulla ihop mej i stora sköna hundkorgen för den är ju ledig som vanligttjthoppanim

Förlora inte dina illusioner. När de är borta existerar du kanske fortfarande men du har slutat leva. (citat från Mark Twain)


HUSSES DAGBOK

2010-02-06 23:35 | 0 kommentarer

 Börjar med att gratta de fyra bröderna; Tore, Kalle, Baron, Jägermaister – alla med kennelprefixet Husses – de blir fyra år i dag.

Har faktiskt inte sådan stenkoll på sker och ting så jag kom ihåg att de blev fyra, utan letade efter helt andra uppgifter i en pärm när jag upptäckte det.

 Tjalle har klarat sig från kloklippningen i dag. Varje helg så klipper jag klorna på hundarna antingen det behövs eller inte. Bra rutin att ta det någon gång under helgen om inte annat så för att plocka genom hela hundarna och inte bara klippa klorna.

Tror jag haft upp Tjalle i knäet 5-6 gånger men har blivit saved by the  bell, för telefonen har ringt varje gång jag skulle sträcka mej efter klotången.  

Annars har Tjalle verkat uttråkad i dag, och har han inte varit runt benen på mej och pockat på uppmärksamhet så har han slappat på sin speciella plats

 Tjalle

Två pallkragar har grävts fram under snön och ska bli valplåda när de torkat. Så har jag börjat röja på datorn…. STÖN vad trist, men tydligen behövligt.

Massor med gammalt jox som blivit liggande helt osorterat. Foton som inte har plockats in i någon mapp utan hamnat huller om buller. Massor med kassa bilder åkte väck, mappar skapades och sedan över med dessa på externa hårddisken.  ”bra-å-ha” dokument som jag fått via mail eller sparat hem – för att läsa genom när man fått lite tid över.

Det jag har kvar nu är ytterligare foton som jag måste rensa och sortera och så har jag en del musik som jag tänkte bränna en del av. Ja det var så sant bildspel och filmer både mina egna och sådant som jag plockat med åt andra der fanns det också gott om.

Nackdelen är att det alltid tar längre tid än man tänkt sig när man börjar rota i gamla saker man sparat.

Jag vill ju gärna ”pilla lite” med foton också, då tar det ju ännu längre tid.

 

 Nu är hundarna kvällsrastade och det återstår inte med än att bränna av några CD som jag lovat  goda vänner, sedan är det god natt här på Husses.


HUSSES DAGBOK

2010-02-05 21:28 | 0 kommentarer

Fortsätter på temat bilder och Expressen även i dag, då det var min tur att läsa nätupplagan av tidningen. Inga speciella nyhetsrubriker som var speciellt intressanta så jag skrollade ner och gosade med Canna som var upp i knäet.

Klickade på en artikel med denna bild

Fästing i snö

Ni som klickat på bilden här ovan och läst artikeln kanske förvånades lika mycket som jag. En fästing när det varit över 30 minus och snö upp till knäna… nä det kan väl inte vara sant? Märkligt att det då skulle kunna finnas fästing…… fästingen som jag kände i armhålan på Canna i samma mikrosekund trodde jag var någonting halt annat.

Ner med Canna på sängen glasögonen på näsan och så kika genom förstoringsglaset vad det skulle kunna vara. Jodå det var allt en fästing som satt där, här är den även om fotot inte blev något vidare, försökte få med gårdagens tidning med datum för att det skulle synas när jag tog bilden.

Canna har en fästing, februari 2010

Jaha ja, två fästingar på två hundar i Sverige samtidigt hade ju inte varit speciellt märkvärdigt om det varit någon annan årstid eller åtminstone en barmarksvinter….. eller?
Skriver några rader…. inte till Expressen utan till SVA, och får svar ganska omgående.  De ska lägga ut en text på deras hemsida nu i rappet och jag tror nog att det är okey om jag petar in den här:
” Fästingar mitt i vintern?
Det hör inte till vanligheterna att hitta aktiva fästingar under vintern. Våra inhemska arter går i dvala över vintern, och aktiveras normalt inte förrän temperaturen har stigit till +5°C fram på våren. Om man hittar fästingar på sin hund eller katt på vintern rekommenderas man att skickar in dem till SVA för artbestämning.  Ixodes hexagonus är en fästingart som emellanåt påträffas hos framförallt katt på vintern. Förmodligen har katten då vistats i t ex ett uppvärmt förrådsutrymme. Ibland kan det röra sig om importerade fästingarter, t ex den bruna hundfästingen (Rhipicephalus sanguineus). Denna art kan exempelvis följa med hem från en semester och trivas förträffligt i svenskt inomhusklimat. Eftersom den bruna hundfästingen både kan vara bärare av smittsamma sjukdomar samt föröka sig inomhus i stora antal är det viktigt att låta undersöka vilken fästingart det rör sig om.”
Så om även du hittar en fästing på din hund – gör inte som jag gjorde och noppa bort den och spola ner den, utan skicka in den till SVA.
Själv hatar jag dessa vidriga djur och anser inte att de har något existensberättigande någon tid på åretdevil girl

 


HUSSES DAGBOK

2010-02-04 13:37 | 1 kommentarer

Bilder är alltid roligt, och ännu roligare är det hur vi ser på bilderna. Ett foto kan ju som bekant säga mer än tusen ord, men det finns bilder som fångar ens intresse lite mer än andra.

Har en bekant som läste Expressen på nätet och ser en bild med en liten detalj som väcker hans uppmärksamhet därför klickar han på bilden och får upp reportaget.

Stumpen
det går att kicka på bilden för att läsa reportaget om en "fd" gryt jägare

Vad tror ni det var som fångade läsarens intresse?.......är man jägare så ser man ju bara jaktrelaterade detaljerSkjuter med bössa


HUSSES DAGBOK

2010-02-03 22:10 | 0 kommentarer

TYSK JAKTTERRIER VALPAR VÄNTAS V.7

Fått kritik för att jag inte gör reklam för kommande kullen, så klart jag tar åt mig av kritiken och mixtrade till texten här ovan
Ska jag nämna någonting om vädret i dag ockå, kanske. Tjalle rör sig inte obehindrat i skogen men tar sig fram snabbare än mej trots att jag har lite längre ben.
Om man kallade någon för insnöad i skolan, förr i världen - blev man tagen i örat utav stränga magistern och så hade man med sig en hemanmärkning till föräldrarna.  Att vara insnöad var ett glåpord och betydde att man var mindre vetande/ lite knäpp. På den tiden tror jag att många av de skällsord som ungdomarna använder i dat inte var uppfunna, så att vara insnöad var ganska fult, att vara eller säga att någon annan var.

 

I dag var det kaos på vissa håll i landet. Det berodde inte bara på att det snöade utan även en hel del tafikolyckor på grund av halkan.....jag  glider vidare här, och konstaterar att det blir höga snövallar för förarna i Svenska Rallyt som drar igång nästkommande vecka.

Ja vad mer har hänt här sedan i går då......JO jag har pratat men en pojke som har en räv bakom örat.....eller kanske mer en hel rävfarmvisslari alla fall så hade han några kommande rävjakter där det kanske skulle kunna gå att synkronisera så det går att få dit någon grytdomare.
Har kikat lite på de domarlistorna som finns, och konstaterat att det är ganska tätt med domare på många håll och kanter, de bor till och med grannar! Så finns det några vita fläckar på kartan där det inte finns en endaste grytdomare skriven.
Lite märkligt att det på några orter finns 20 tal domare från de olika klubbarna och så som sagt finns det radier 3-4-5 timmars bilkörning till närmaste.
Märkte ni att jag inte angav mil utan tid? för det är ju hur snabbt man få fatt i en domare som gäller om man har en mickel i gryt.

Nu är det dags att nattakissa hundarna och se över vad det ska bli för lattjo ämne att dryfta i morgon kväll........hähä.

Räv

HUSSES DAGBOK

2010-02-02 22:29 | 1 kommentarer

 

Fortsatt snöfall, och mer snö att vänta. Ser att bönderna har kört upp några gångar på åkarna åt djuren, men det har blivit snövallar på sidorna så hjortdjuren går runt i ytterkant i de upplogade spåren. I dag var det lite roligt, då gick det djur på en låååång blandad radda av älg, dov, rå, kron, på väg till ensilagebalen.
Så gick några timmar år att pilla igång den nya allt-i-ett apparaten.  Blev lite impad av vad tyst gick mot det gamla tröskverket som hade några år på nacken. Så är den här fjärransluten till datorn. Har ni sett Mr Been när han bor på hotell och hittar en fjärrkontroll? Kände mej lite så i dag när jag skulle testa om det fungerade att sitta i ett annat rum och skriva ut ett foto.
Anledningen till att jag köpte den var att jag skulle köpa färgpatroner till min gamla i går. Så in på Elgiganten och försökte att få lite uppmärksamhet från personalen som stod och pratade. Så gick jag runt och kikade lite och trodde att de skulle komma och hjälpa mej som de lovat, men icke då! Jag väntade och väntade och väntade och hade redan bestämt mej lååångt innan det kom någon att jag inte skulle handla i den affären den dagen!
Så till slut kom en personal fram och fick ta emot en SVADA innan jag stegade mot utgången. Sneddade över till MediaMarkt och köpte en apparat som heter Epson Stylus PhotoPX710W. Stoppade in den i bilen och körde över till Elgiganten och traskade in. Styrde stegen mot personalen som även nu står och pratat skit om vem som ska ta rast först och sånt. ……
Hivar fram kvitto i A4 format från Media Markt och upplyser om att OM de bara hade varit lite service minded, så hade de kunnat sålt en likadan till mej för 15 minuter sedan!

Antar att det var HELA eftermiddagen med min bror på sjukhuset, som fått min toleransnivå att sjunka så kraftigt. Att i fyra timmar bara tramsa runt med sjukhushusfolk, gör ingen människa glad.

En annan som heller inte blev så glad, så här var det:
Bengt hade tröttnat på att hans hustru hela tiden frågade hur hon såg ut. En dag när hon stod och betraktade sig själv, började hon beklaga sig över att hennes bröst var för små. Bengt kom då med ett förslag.  "Om du tar lite toalettpapper och gnider det mellan dina bröst en gång om dagen så ska du nog se att dina bröst kommer att bli större".

 Villig att pröva vad som helst för sitt utseendes skull, hämtade Ulla en bit papper och började gnida. "Hur lång tid tar det här innan det börjar verka?" Frågade Ulla.

 "Dom kommer att bli större inom ett par år" svarade Bengt.

Ulla slutade sin behandling och frågade. "Varför skulle mina bröst bli större efter ett par år bara för att jag gnider toalettpapper mellan dem?"

 Bengt ryckte på axlarna och log. "Varför inte? Har det funkat på ditt arsle så funkar det väl på brösten."
Vill bara klargöra att det är en ren tillfällighet att namnen i den här historien överensstämmer med en av mina bröders namn samt hans ex. ex . ex. ex. ex. ex. ex. ex. ex. sambo – som han för övrigt kallade ”min lilla fläskkotlett” .

Jo på tal om min bror som heter Bengt:
När han blev amputerad tack vare att en läkare slarvade, så gjordes an anmälan till HSAN. HSAN  ska ju inte så finnas kvar i sin dåvarande form, så det kommer att bli knivigt värre för de som blivit felbehandlade.
En ansökan om att få ut ersättning skickades in till Patient Skade Regleringsnämnden, de lade ner sin verksamhet nu vid årsskiftet och ersattes med Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag (LÖF).
I ett annat ärende som för Försäkringskassan, så har det överklagats av Bengt till Länsrätten… vad tror ni hände då? Jo, han får ett brev att Länsrätten kommer att försvinna och kommer att ersättas av Förvaltingsrätten!
Tja, vad ska man säga? ….det är väl bara att hoppas att min bror inte skriver till dej eller mej, för det verkar ju vara mer regel än undantag att man ”lägger ner”  verksamheten då.

Morgon dagen kommer att bestå av tråkiga ärenden, en anmälan som ska lämnas in, leta fram valplåda (pallkrage med lock, som jag vänder upp å ned), och annat trams som måste klaras av.

Nu trodde ni att jag hade glömt att jag lovade att lägga ut en liten sekvens från när Tjalle får besök av en annan TJT hane…… och om det bli osämja och slagsmål?  Nej varför det…. här bråkar INGA hundar med varandra, det är så enkelt som att jag bestämmer över de hundar som vistas här, oavsett om de bor här, är inackorderade, eller som här bara hälsar på.

 

  kanske kan jag hinna med en uppdatering i morgon, om hur det går till när Husses Kennel tillverkar en valplåda......lovar inget 100% men 99,9.

Ids inte stoppa in en massa smilisar i dag, men en bild till kan ni få att kika på.......

 


HUSSES DAGBOK

2010-02-01 23:47 | 0 kommentarer

På många håll i Sverige tog hundjakten ovan jord slut väldigt tidigt i år på grund av den myckna snön. Andra klagar över snön bara för att de måste skotta undan den och de som bor i städerna får sin snö undankörd av gubbarna i snösvängen.
Känner ni till TyskEmil? Här kommer lite skvaller om honom;

Han är ju en laglydig hedersprick, som är van att göra som han blir tillsagdvisslar
Han satt hemma och lyssnade på lokalradion när de gick ut med ett upprop och uppmande ALLA bilister att  parkera sina bilar på sidan av gatan med jämna nummer - för att underlätta för snöröjarna.
Klart att TyskEmil flyttade sin bil till den jämna sidan av gatan, fattas bara annat!

Efter ytterligare ett dygn så uppmanades ALLA bilister som bodde på gatan att flytta sin bil till den sidan där husen hade ojämna nummer. TyskEmil ut och fluttade bilen och parkerade den på sidan med ojämna nummer.

Vid senaste snöfallet sitter TyskEmil och sörplar på sitt kaffe när han hör uppmaningen i radion igen.....men nu sprakar radion och han hör bara att man ska ställa bilarna på sidan med...sprak knaster, mera sprak....och nu över till övriga nyheter säger rösten i radion.
TyskEmil blir helt förtvilad, för nu vet han ju inte vilken sida av gatan hans ska ställa bilen, och som sagt han är så präktig och rättskaffens och eftesom de tidigare sagt att man underlättade för snöröjarna genom att parkera på rätt sida så visste han inte riktigt vad han skulle ta sig till.........
....."Men snälla Emil kan du inte bara låta bilen stå kvar i garaget?"  -  förslog hans väna samboTänka-tänka

Jaja, ni märker ju själva att det inte kommer att bli någon seriös uppdatering i kväll...timman är sen och ögonlocken tunga. Ville  väl mest göra en uppdatering eftersom det har eftersfågats. Men tiden har ägnats åt annat än att sitta vid datorn, har bland annat filmat TJT fiiiiiiiint  TJT besök, som jag kommer att lägga ut här i morgon eftermiddag.

 

«februari 2010»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007