All reklam är inte bra reklam....

2010-03-30 22:23 | 1 kommentarer

I går var stora reklamdagen, med färglada bilder på påskris och mat som affärerna gärna vill sälja. Bästa reklamen är den som är tryckt med kvalité av tidningspapper – det går att använda i valplådan.
Knepigt det där med reklam, själv kikar jag som sagt efter användbar reklam, en del läser all reklam och klipper up rappattkuponger och en del tycker inte om reklam i någon form, som den personen som skrev det här anslaget t.ex.

En del tror på ”omvänd” reklam

För er som har lite svårt med begreppen om vad det är för sorts reklam som drabbar er kan läsa på lite (endast för vuxna!) HÄR.

Valparna växer och Tjalle har fullt upp med att leka med dem och sno deras märgben och bollar. MEN det händer ibland att de tar igen sig

…då får man passa på att göra sådant som är nästintill omöjligt med  fyra valpar runt benen. I morgon ska en soffa flyttas och väggen ska målas  - vet inte riktigt vad det är som ska göras, men jag är liksom ”bortlovad” att vara behjälplig i alla fall….. kan väl bidra med lite käcka tillrop i alla fall.yahoo


Valptider styrs inte av sommartiden!

2010-03-28 10:17 | 0 kommentarer

Sommartid

Sommartid eller vintertid spelar mindre roll för små valpar – de har egen tid i många bemärkelser. De vaknar när de sovit klart oavsett vad det är för tid på dygnet!

Tyvärr har husses egen tid inte räckt till för att lägga ut bilder och liten kortisfilm som togs i veckan, men här kommer de. Först en liten filmsekvens som togs när valparna släpptes ut i det fria för första gången. Naturligtvis så var det Zorro som var först ut i stora vida världen. Filmen kan du se HÄR
En massa spännande saker finns det för liten valp att upptäcka, som att smaka på snö och premiärbajsa i vårsolen.

Går det att äta?

Valparna är nu reggade på SKK och besök till veterinär är inbokat till den nionde april.

De timmar på dagen som valparna sover ägnas åt något så angenämt som bröllopet.

Tror väl att de åtaganden som Husse`s har tagit på sig, är klara nu i helgen, så vi bara kan se fram emot lördag den 24 april.

Det var en kort uppdatering, nu ska det ägnas några timmar åt helt andra göromål som skulle kunna kallas ”lek med vattenpump” eller någonting i den stilen……..


TJT valpar älskar att ta fotbad i filmjölk :)

2010-03-24 11:09 | 0 kommentarer

Lade ut foton på valparna i går i deras album, det går ju att se att det är valpar även om det blev ”strul” i fotoprogrammet så de blev gryniga och konstiga, men antar att ni vill se dem ändå.

I skrivande stund är köket är belamrat med TJT valpar som terrar sin mamma, kletar ut filmjölk och rusar runt och busar. Prövade att ta lite nya foton på dem, men de flesta bilderna kunde jag haft en bildtext som löd: ”Här var det en valp för hundradels sekund sedan”visslar

På dagens bilder är det Zorro som är i farten igen, efter att ha kladdat runt i filmjölken var han tvungen att hitta på något….. som att leta upp saker att bära runt på

Zorro leker med maten

Kan man bära den här?

Brisa leker linslus, i bakgrunden Zorro med sin leksak

Zorro & Chela

Blivande apportör?Blivande apportör? 2

Zorro är än så länge den enda av valparna som tycker om att bära runt på allt löst, som tuggben, rå potatis, valpleksaker mm, i går prövade han att flytta på de stora hundarnas vattenskål (den han badade i häromdagen) men det lyckades inget vidare, däremot lådan där valparnas leksaker och tuggben ligger i när de sover och golvet ska torkas.
Han lyckades ganska bra, inte att bära på plastlådan, med däremot att baxa den bakåt ett bra stycke.

Namnen på valparna är alltså: Zorro, Cedro, Chela, Brisa

Ett litet PS till alla som är "berörda": vigseln blir den lördag 24 april kl 16.00, och inget annat!


Kort rapport från valplådan

2010-03-21 22:29 | 1 kommentarer

Jodå hela kenneln finns allt kvar här. Det som läggs ut på hemsidan är bara en flik av vardagen och helt andra göromål har haft prioritet Nr1 veckan som gått. En vecka som för resten avslutades i en mycket trevlig och angenäm helg, och trevligt möte med kända och "okända" 

 (Stamtavla och foton och kommer under veckan till samtliga)


Valparna växer och nu det är full speed i leken med varandra och med Tjalle naturligtvis.
Lika roligt att se en kull utvecklas från nyfödda till flygfärdiga att flytta hem till sina nya ägare.

En och annan tror tydligen att han är flygfärdig redan – Zorro snurrade runt och busade med syskonen och rätt som det var låg han i en vattenfylld keramikskål! Såg ut lite som en korsning mellan en dränkt katt och bambi på hal is när han hoppat över kanten på skålen och med blöta tassar försökte få grepp på underlaget, hade blivit roliga valpbilder men när kameran äntligen kom fram var valparna så trötta att ögonen gick i kors på den ena

 

 och de små liven hade vridit om reglaget från ON till OFF de kom tultande och kurade ihop sig och somnade innan de fått ner huvudet.

De här fem veckorna med valparna har gått fort som 17. Nästa helg kommer valpsjuka blivande ägare för att se hur de vuxit och utvecklats, ska bli intressant om de kan se skillnad sedan förra gången på vem som är vem.

Veckan som kommer ska bli betydligt lugnare, ja om vi räknar bort valparna som vildare för dag, men har lovat plocka in lite bilder och annat smått och gått, och det räknar vi skulle kunna hinnas med de närmaste dagarna.

 


Gonczy Polski, Bayersk Viltspårhund & valpköpare

2010-03-13 23:14 | 0 kommentarer

Det sägs att dygnen blir längre nu, men här märks det inte så mycket av det – för tiden räcker liksom inte till i alla fall. Det jag tagit mig tid med är att lägga ut 4 dagsfärska foton på valparna i deras album.
På förmiddagen var en av de blivande ägare till en av tikvalparna,  här och tittade på hur de har vuxit. Inte vet jag, men jag tyckte mig kunna se att han hade ett extra gott öga till en av valparna, men det finns gott om tid att kika mer på dem.
Fortsatt bara en av valparna som har fått namn, det är han som ska heta Zorro – på de bilder som lagts ut så är det han som kallas hane1 eller H1.
De flesta oavsett ras brukar ju kallas någonting annat än det som står på stamtavlan. Ta Tjalle Tvärvigg tex, han heter i dag; J, SE VCH, SE UCH, NO UCH, NO  V-09 Gamekeepers Vito Corleone……….  Vem kan springa och ropa sånt? Tjalle eller Tjarling, kallas han till vardags. Om han hamnat i onåd så kan jag dra till med TJALLE TVÄRVIGG. 

På tal om namn – vad tror ni om att kalla er hund för Tyke z Beskidzkiego Matecznika? Tyke, som inte alls är tyken utan en mycket travlig hund av rasen Gonczy Polski, hade sin kompis Gira och husse Johan med sig ,när de anlände till Husses Kennel.

Tyke har jag tidigare bara sett på foto, och det var en mycket positiv bekantskap. Foton togs som jag kanske kan lägga ut här under morgondagen. Nu ska jag in under fliken X och lägga in länk som jag lovat att fixa till där så väntar förhoppningsvis en skön natts sömn, innan illbattingarna vaknar.


Små valpar väcker stora känslor

2010-03-12 23:19 | 0 kommentarer

Som vanligt avslutas kvällen med att uppdatera sig på närupplagorna av kvällsblaskorna och några andra favoritlänka r…. då plonkar det till i inkorgen och ett mail med glad hälsning men en grattishälsning på 1à månadsdagen till sin egen valp samt de tre kullsyskonen i valplådan… avsändare var alltså en av de som ska ha valp i nuvarande kullen.

Kom osökt att tänka på en man som för massor med år sedan ringde och frågade om det fanns några TJT valpar till salu. Jo, det gjorde det och han skulle komma och kika. Det ringer på dörren och hela dörröppningen fylls upp av en enormt stor mansperson som duckar när han går genom dörrhålet. Alltså han är lika bred mellan sina axlar som dörren, räcker fram en hand som är enorm för att hälsa. Känns lite som att försöka greppa om ett dasslock av cement med handen!

Har ni synen klar för er; enorm man iklädd alla jaktutensilierna, mörk röst och enorma händer , kliva in i köket och stanna där. SÅ börjar förvandlingen; mannan börjar prata med ljus stämma medens han sätter sig ner på golvet. ”Men tulledussigen då va töööööt man kan va”……. Han jollrar och plockar runt med valparna på golvet med varsam hand medens tonfallet i rösten lockar valparna att komma till honom allihop……
…130 kilo muskler som kryper runt och ”tataj bajnspjåk” med valpkullen så de vet inte till sig av lycka…….det är  en syn!

För inte så många år sedan, åkte jag förbi där Arne bor och tog tillfället i akt att våldgästa för att se hur det hade gått. Den store mannen och hans lilla svarta TJT hade ett underbart förhållande; husse bestämmer men det är jag som ska testa (varje dag) om det verkligen är så…… DET är Tysk Jaktterrier mentalitet det.

Valparna blir alltså 4 veckor i morgon och eftersom jag vet att det dräller in folk här så ska de få vara behjälpliga på att jag kan ta några foton på valparna.

I kväll så för ni nöja er med att kika på en gammal valp. Fick nämligen en liten filmsekvens från Torbjörn på hans Garm som stojjar runt i snön. Lägg märke till svansarbetet…
Jo, höll ju på att glömma; det kommer förhoppningsvis uppdateringar med länkar, PDF, och annat smått och gott under X knappen i morgon, har tyvärr inte hunnit med det i dag.  Här kommer i alla fall länken till HUSSES  JAKTPOLARE ”Garm”

http://s753.photobucket.com/albums/xx174/HUSSES-KENNEL/?action=view&current=P1000144.flv
Jodå det är den lille glada hunden som ska bli pappa till nästa valpkull på Parlour`s kennel 
veckan efter det att vi på Husses Kennel får nästa kull....mer info om den kommer snart på valpfliken


SWABTEST för PLL har kommit

2010-03-09 12:46 | 0 kommentarer

Senaste swabtest kiten för PLL har kommit.

PLL SWAB kit 

Minnet är bra - men kort, heter det ju. Så därför är det bra om ni som ska ha av dessa @-postar, för här är det stiljte i minnet förutom  två andra kennlar. Hela blocket där det stod uppskrivet så ordentligt är fullständigt puts väck. Så om du väntar på kit hör av dej - gärna före torsdag.


NYA VILTSPÅRREGLER fom 2010-07-01!

2010-03-08 23:25 | 1 kommentarer

För er som är intresserade av viltspår; ändras reglerna från och med första juli i år kommer  följande kommer  att gälla:

"Krav på championat i ingående meriter kräver tre 1:a pris i öppenklass,oavsett om dessa är  erövrade på ordinarie eller rörligt prov"

 

 


Vasaloppssöndag

2010-03-07 22:45 | 0 kommentarer

Vasalopps söndag på husses kennel

Vasaloppssöndag som delvis följdes via TV. Sällan som TV`n står på mitt på dagen, men första söndagen i mars brukar vara ett undantag. Så lång promenad med yster Tjalle, han är fortfarande glad åt snön och som den TJT han är, bryr han sig inte om att det inte går att gå på skaren – han gör det ändå och sjunker igenom emellanåt men istället för att ta sig upp passar han på att kolla om det finns något spännande om man gräver sig neråt i stället. Kan tänka mej att han har lite väl mycket överskottsenergi nu. En annan TJT ägare sa; ”Allt med TJT har med energi att göra – antingen  lagrar de den, annars så är de i full färd med att förbränna den! Och det ligger mycket i det haha….
Precis som jag avslutat ett samtal med mobilen, kom jag ihåg att det finns kamera i den och passade på att ta ett kort av Tjalle när han stod stilla i någon mikrosekund.

TYSK JAKTTERRIER TJALLE TVÄRVIGG

Lovade uppdatering med valpbilder, och här kommer de – även om det blev lite sent.

CIMG9289CIMG9294

CIMG9302CIMG9304

 

Valparna blev alltså 3 veckor i lördags, och kan nu höra och de låter lite själva. Tänderna känns genom tandköttet och spricker snart igenom. De har fortfarande inte fått några namn, ja den ena hanen ska heta Zorro, men de andra tre är fortfarande namnlösa, men tänkte väl att de ska kunna få några namn nu i veckan så de kan reggas på SKK.

När jag ändå håller på, kan jag ju lika gärna lägga in ett per tre, fyra bilder till...

Alla fyra valparnaSöker mänsklig kontakt

3 veckor och kan YLAAAAAA

 Glömde, så jag gör ett PS här: har fått MASSOR av mail från folk, kända som okända, som undrar över TJT och LL , samt vad som är på G när det gäller att ta prov mm, så någon här på Husses Kennel får väl ta sig i kragen och skriva några rader i ämnet, någon av de närmaste dagarna. DS


Tysk JaktterrierValpar, på golvet.

2010-03-04 07:00 | 2 kommentarer

Plockat ihop några bilder från i går, på valparna. Passade på att ha dem ute på köksgolvet medens jag städare lådan


Coola killen Kison

2010-03-03 11:30 | 0 kommentarer

Alltid lika roligt med foton; i går kom det ett från Kison, han ser ruggigt raggig ut, men husse & matte ville ju ha en med päls. Kison ser ut att ha det mysigt i vinterkylan på snöhögen

Här på Husses, så trivs vi bra med snön och isen - det finns ju vinteraktiviteter man kan ägna sig åt.


Rapport från valplådan

2010-03-02 11:22 | 1 kommentarer

Nu växer valparna så det knakar...tja, det kanske ska heta att de växer så det smackar

 

Snart så är det full rull på dem på golvet i stället, lite roligare både att fota och filma då.

Valparna


Nu är det vår i almanackan - men inte ute

2010-03-01 22:46 | 0 kommentarer

Första dagen på första vårmånaden - men det märker vi inte mycket av här. Dagen i dag har mestadels bestått av innimhussysslor, besök av släkten och så rastning av hundar.

Full koll - åt alla håll

Mycket spännande som händer när man vänder ryggen till. Full koll när det ramlar ner isklumpar och snö  från träden.

Det börjar röra på sig i valplådan,  vinliga ben som det så småningom ska bli fart på. Nu är det fullt sjå att försöka resa sig utan att bli kullputtad av något lika lulligt syskon.
Hoppas få tid över för några färska foton och kanske någon filmsekvens i morgon eftermiddag.

Med långtidsprognos menas att man får tillfälle att reta sig på vädret flera veckor i förvägTänka-tänka

 

«mars 2010»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007