Valborgsmässoafton

2010-04-30 10:40 | 0 kommentarer

 

Chela vid spårslut

Alltid lika roligt att få foton. I går  kom detta på Chela (11 veckor på lördag) som klarat av sitt första "spår" och ligger och njuter av spårslutet. Bra aktivitet för liten liten valp att få spåra upp en korvbit eller klöv på gräsmattan.

 


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2010-04-28 23:34 | 0 kommentarer

Nu kan jag strö lite rosor på den väg jag vandrar – för i går kom det ett storpack med rosenblad på posten – de som skulle ha varit framme tills i lördags och används till bordsdekoration.

ROSENBLAD

Eftersom det inte skulle bli någon bröllopsvals av brudparet i lördags, föreslog jag att de skulle pröva att dansa till ”hambo om bakfoten” i stället.  Undrar om naturen hämnas eftersom jag själv sitter här och skriver ”pekfingervalsen” eftersom ena handen är försedd med gipsskena….

Fick liksom handen i kläm och kände att det inte alls bara var lite vanligt ont som man kan få när man har handen kvar efter att dörren stängts. Snabb koll och det kunde konstateras att jag skadat ett av de carpala små benen, ett som kallas ”pisiform” . Du vet den däringa lilla knölen som sticker ut på handledens upp/utsida

PISIFORM

Minns ett litet barn för många år sedan som kallade det för handens gångjärn – ganska passande namn.
I alla fall så hade dörren träffat så olyckligt så det var tvunget att åtgärdas, men lika tvunget så hade jag ”annat” för mej i går än att sprida glädje bland personalen på ett sjukhus. Hann med en röntgen och ett bandagerande av skenan i alla fall.

RTGRTG2

I morgon ska jag slinka förbi igen och se om det ska vara fortsatt skena, mera gips, eller om det blir operation på måndag – hinner inte innan + att det ska ju vara en helg emellan.

Hoppas jag hinner med att fota lite i helgen, det har liksom inte blivit så mycket av med det, nu i veckan.  Då tänker jag foton på hundar alltså. De från i helgen har jag börjat plocka med – och så var jag förbi hos Åsa i går kväll och tankade över hennes bilder också. Nej, som sagt lite  roliga hundbilder tänkte jag. Har ju en kamera i telefonen som jag använder mycket sparsamt. Kommer ju aldrig ihåg att jag har den där, eftersom det är min första telefon med kamera. Under skogspromenad  i dag, när jag avslutat samtal kom jag på att det ju funkar att klicka av lite bilder med den – även om det inte blir världens bästa foton. Lyckades i alla fall föreviga en SP-YSK!

Spysk?

Kolla in den SPets svansen som sitter på en tYSK jaktterrier – det måste väl vara en SPYSK?visslar

Tänker göra mig lite tid för att åka och kika på kompisens valpar också. Ja, nu är det ju inte kompisen utan dennes hundar av raserna Hannoveransk viltspårhund  som förlustade sig med en Wachtel. Vem vet – de kanske ser trevligare ut än min SPYSK, haha.

Så tar jag en repris ang de nya reglerna som gäller för viltspår, enligt SKK:
Från den 1 juli 2010 ändras reglerna för Svenskt Viltspårsprovschampionat (SE VCh). Kravet på att ett av första prisen i öppenklass ska vara taget på ordinarie prov tas bort.

 

Då inga championat kan utfärdas retroaktivt införs en övergångsregel som innebär att en hund som före 1 juli 2010 har minst tre första pris i öppenklass på viltspårsprov från rörliga prov behöver ta ytterligare ett första pris i öppenklass oavsett provform (rörligt eller ordinarie):

Svenskt viltspårprovschampionat, SE VCH
- Tre 1:a pris i öppen klass, utdelade av minst två domare, på viltspårprov efter 1992-01-01 i Sverige.  
- Intyg om godkänd testikelstatus.  
- För hund som före 2010-07-01 innehar minst tre 1:a pris i öppenklass på rörligt viltspårsprov men saknar 1:a pris på ordinarie viltspårsprov krävs ytterligare ett 1:a pris i öppenklass efter 2010-07-01 oavsett provform.  
- En av de i championatet ingående meriterna ska alltid ha erövrats efter det att championatstiteln införts för rasen. 

Summa summarum; det behövs inget fast prov efter 1 juli !TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2010-04-27 16:07 | 0 kommentarer

 

Vi ska hoa hela natten

Det blev lite efterverkningar av helgen i alla fall; 4 utslagna i varierande åldrar och krämpor, och det utan att det förekom varken slagsmål eller vapen……. nu kroppsvisiterades ju inte Patrik och han är väl iklädd grytpistol 99% av sin vakna tid – eller något sådant. I vilket fall så har väl krymplingarna börjat hämtat sig och vardagens sysslor tagit vid. Det togs massor av foton och förhoppningsvis så kommer de att kunna sammanställas i någon form under en snar framtid.

en vacker kvartett

 

 

I går blev en Terrier huggormsbiten……igen! Har ingen aning om hur det är med statistik över vilka raser som ligger i topp för att ha blivit bitna, men det är ett stort antal terrier av olika raser som jag känner som råkat ut för de äckliga huggormarna. Kanske beror det på att en terrier är mer nyfiken och gärna försöker att ”smaka” på det som rör sig, så att de kan nosa vidare i lugn och ro när djuret är dött – till skillnad från ex spetsar som jag vet av egen erfarenhet tom kan ha ståndskall på orm. I vilket fall så råder jag er till att ha telnr till jouröppen veterinär lätt tillgängligt och ev cortison som kan dämpa svullnad om ni har långt till vetten.

Varning för huggorm!

Nu är det inte bara Tjalle som gör succé på tuben, i dag kom det en länk till en av hans avkommor som besöker ett vildsvinshägn. Kolla, kolla, kolla och framförallt LYSSNA! Inget TJT-bjäffs där inte……… inte lika bra som Tjalles skall förståss haha! Klicka HÄR för kolla filmen

(ides inte hitta på någon bra rubrik för dagens uppdatering)


Bengt har skaffat sig en rysk troika!

2010-04-25 19:39 | 0 kommentarer

  Kosackdans        Liten kort resumè av helgen:

Stupade i säng i fredagskväll och blev väckt ca 04.30 i lördags morse. Fixa, dona och plocka ihop allt som skulle med - så skulle det hämtas blommor kl 09.00 handlas en del innan - brudbuketten var inte hämtad varken 09.00 eller 10.00 för jag höll på att glömma den totalt!! Så vända - ringa - åka till blomsterhandeln som jag hade passerat någon timma tidigare - så blev det lite dukning - lite matförberedelser - dekorera och så var klockan redan eftermiddag.  Hur som helst var allt klart till kl 16.00 då det var vigsel mellan Galina & Bengt

Galina och Bengt

Så var det naturligtvis festligheter med släkt och vänner

Släkt & vänner

Dans av alla de slag.......

Lets dance - nästa!!!!!

går att dansa utan ben också....

Fantastiskt skönsång av en Rysk troika som Bengt genast lade beslag på...eller ska det stå "lade "betsel på", kanske ......wacko

Bengts rysk troika

 

Nu ett dygn att hämta sig från utebliven sömn och träningsvärk efter för mycket

Ett underbart bröllop med trevlig vigselcermoni, fantastiskt trevlig fest!

(Haha, trodde ni att jag slutat att lägga ut bilder på Tjalle - naturligtvis INTE!), här kommer det en "svärm"......

Förhoppningsvis så kommer jag att hinna med att lägga in lite nya bilder på hundarna nu i veckan som kommer.

Citat av Peter Ustinov : "Äktenskap kräver att en person förbereder flera sorters ringar: förlovningsringen, giftasringen, offringen och ringarna under ögonen."

 


Foton säger mer än tusen ord...

2010-04-22 13:19 | 0 kommentarer

Lägger in lite foton från i lördags, det ser liksom inte ut att bli tid att sätta sig ner och skriva, förren efter helgen. Det är ju lördag som är den STORA dagen:

Bengt ska "gänga" sej

 så vila på på söndag och SEDAN hoppas jag att tiden ska räcka till för en normal vardag i alla fall.

 Vi åkte alltså ut till vildsvinshägnet

Tjalle släpptes först

Sedan släpptes Tyke

Gira tar sig en gyttjeinpackning

Jag fotade Torebror "Olle"

Johan hälsade på Tore

Dags kolla dräktigheten hos liten Wachtelflicka

Linslusen Tore ville vara med på bild

Klasse & Göte sitter vackert

Fullt race på Klasse

Göte vädrar öronen

Göte "in action"

Lena har suttit modell! haha

 


Justeringar

2010-04-20 13:22 | 0 kommentarer

Nu finns det ljud i klippet jag lade in i går


Fyra sekunder....

2010-04-19 17:15 | 0 kommentarer

Tror jag har 4 sek över, så det får bli en snabb uppdatering igen, fattar inte vart tiden tar vägen .....

I lördags var Tjalle med till Mamima och fick en liten stund i ena hägnet. Fotade en del och filmade lite korta sekvenser några av dem  jag satt och pillade med i dag och försökte få ihop till en enda film. Gick väl inget vidare, kan jag tala om - för på den sekvensen där Tjalle sjunger så vackert är ljudet helt borta, så sista "snutten" kan ni ju skippa......NU ska det fungera så ni ska kunna se hela sekvensen - eller rättare sagt höra den. Det är måååånga knappar att hålla reda påwacko

 

 

 

 


Det var klart intressant att få lyssna på en Gonczy Polski live i alla fall. Nu tycker jag ju att Tjalle låter extremt bra (för att vara en TJT) men när Tyke skallade så var det en helt annan klass.
Har ju bara kvällen i kväll ledig så det är väl bäst att jag loggar in senare och mixtrar till bilder & filmer om de inte ska bli antikvärde på dem innan de kommer ut på hemsidan.

Vill ni höra hur en Gonczy Polski låter, kan ni kika in HÄR,

 


Svinaktig lördag

2010-04-17 23:37 | 1 kommentarer

Börjar med lite foton som kommit via ”fånen”.

Det första kom från Chela för flera dagar sedan där hon ser sig om i sitt nya hem.

 

Zorro fick återse snön och verkar ju inte ha någonting emot det

Han ser ju inte ut att lida så värst mycket inomhus heller

Sådärja, nu har ni fått några rader att läsa och några bilder att titta på, då kanske jag kan fortsätta med att be så mycket om ursäkt att bilderna som togs när Roger var och hämtade Zorro inte har blivit utlagda på hemsidan.

I går ramlade det in ett stycke Johan med hundarna Tyke & Gira här på kenneln. Tyke är en  Gonczy Polski, och  Gira en Bayersk Viltspårhund.
Gårdagskvällen är väl inte så mycket att orda om = mat & dryck, hundar som utfodrades – rastades och ”nattades”, Johan själv kunde nattas bara han hittat sin kudde …. men när han väl hittade den så verkar han ha sovit för han var pigg och alert i morse.
På dagordningen stod det lite av varje = allt från vildsvinshägn till konstaterande av ev. dräktighet hos Wachteltik .

Och vad tror ni dagen började med om valet var mellan Tjalle, Tyke, Gira, Wachtel, HannoveranskViltspårhund, labbe, och andra tyska jaktterrier…… hahha – jomen det är väl klart; Tjalle var försten ut och fick tillbringa mycken tid i vildsvinshägnet eftersom det fanns gott om tid.

Lite korta sekvenser på Tjalle kommer att läggas in i morgon, så liten kortis om hur en Gonczy Polski låter när han träffar på vildsvin = GRYM!

Och naturligtvis kommer bilder på Wachtel, HannoveranskViltspårhund, labbe, och andra tyska jaktterrier från Husses att finnas med.

Men till dess får ni hålla till godo med dessa foton

Vildsvin

 


Hörnefors

2010-04-14 10:30 | 0 kommentarerHörnefors vapen

Liten fortsättning på gårdagens dagbok:
Hade precis varit och hämtat posten när Zorro`s blivande husse kom farande. Han hade rattat ändå från Hörnefors med en övernattning på vägen ner. Roger hälsade på de vuxna hundarna, förutom Tjalle – det är ju Tjalle som hälsar på folk – och inte tvärt omtjthoppanim

Cedro och Zorro vaknade till liv och då är det ju liv så att säga, haha…… åtta veckors valpar är ju hm hur ska man uttrycka det…. livfulla kanske man kan säga

Resten av dagen bestod i hundar, hundar, hundar, liten minipromenad med valparna, grillning (så gårdagen J) , mera hundar, och avslutades med ”viltsafari”.

Dovhjort

Roger och Zorro har precis påbörjat sin hemresa på en så där 79-80 mil, så med några rastningar på vägen har de en dryg resa framför sig.

Passade på att ta kameran med mej i morse när vi rastade valparna men de fotona hinns inte med att lägga ut nu, utan de kommer här under senare i dag eller fram emot kvällen. Nu är det vinterkläder som ska förpassas till förrådet, spår som ska läggas till två hundar som kommer på eftermiddagen, och ev hinner jag med att få fatt på ett nytt avgassystem. Kan ju vara roligt att ha EN del på bilen som inte är rostig…

Klockan har rusat i väg och är över 23.00 därför finns ingen tid att mixtra med några foton på Zorro & Cedro i kväll, tyvärr.

"Det är när vi vill vinna tid som vi förlorar den som mest"


Sommarsolståndet om 68 dygn!

2010-04-13 08:14 | 2 kommentarer

Vill inte vara någon pessimist, men om 68 dygn vänder det och går mot höst med allt vad det innebär ..........Skjuter med bössa

...... det är ju som bekant mestadels män som jagar och det är % fler män som som har en annan hobby nu på våren/sommaren. Oavsett om du är kvinna eller man, tror jag säkert att du känner igen igen nedanstående text - men om du är man, kanske inte vill kännas vid....haha:

När en man erbjuder sig att grilla händer följande:

Rutin:
1. Kvinnan handlar maten.
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen med en öl i handen.

Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter och underlägg.
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet i trädgården där hon har lagt på en ren duk.
9. Efter maten dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter.

 11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd!

Med anknytning till ovanstående vill jag slå ett slag för en av mina länkar, kika in hos en riktig grillspecialist : AllPax  en glad jägare som även är utbildad kock, så det går utmärkt att beställa catering från allt till helgrillat vildsvin på stora gardenpartyt till en superb soppmiddag till hela jaktlaget i skogen en kylig vinterdag!


 

I går kom det en liten filmsekvens från Chela som jag hoppas ni kan kika på HÄR själv filmade jag en liten kortis när Zorro & Cedro fick vara inhägnade med kompostgaller med Canna, medens jag styrde och ställde  med lite annat. Klicka HÄR för att kika på dem, som ni kan se så blir Cedro lite "störd" över att det är en gammal  weidemann som skramlar och låter.
Lite senare fick de höra när motorsågen delade ekfatet, men det var tydligen inte så läskigt....

Det blev några snabba kort på Canna som leker och fostrar de så busfröna också.

 

Cedro passar på att ge Zorro ett tjyvnyp

Canna fostrar Zorro

Canna Zedro Zorro

Det var lite bilder och filmer från i går, nu är kortet i kameran helt tömt och de flesta bilder i datorn är väl grovt rensade - så om det blir någon regnig dag så kanske jag kan få lite tid över att äntligen sortera över dem till externa hårddisken.
 


Vår

2010-04-12 11:49 | 0 kommentarer

 

Vägen är översvämmad

Nu är det vår i luften och även i naturen, och på vägarna. Tror inte det beror på tjälskador i vägen att jag tappare avgassystemet i går, utan det berodde nog mer på att det var rostigt.
Nu när det i alla fall att röra sig ganska obehindrat i markerna, med undantag för översvämmningar där också.
Vid dagliga promenaderna med de vuxna hundarna har vi stött på rester av hjort och rå som dukade under i vintern. Många djur ligger kvar i dikeskanter utmed de större vägarna också.
 

De första valparna har flyttat hemifrån och kvar är bara hanvalparna. Zorro`s husse dyker upp här på tisdag och åker långa vägen hem på onsdag.

Klart är att det blir hundaktiviteter i helgen med kärt återseende, det ska bli spännande att se och höra vad hundarna kommer att prestera då.

Tror jag ger upp den här telefonkön, jag sitter i - medens jag uppdaterat dagboken - och drar till skogs med Canna & Tjalle, nu när Zorro och Cedro har somnat.
Vinkande hand


Mini uppdatering

2010-04-08 10:48 | 0 kommentarer

Här kommer en liten miniuppdatering, om valparna. Det är pigga och glada, och kan även följa med när mamma ska gå sin kisse-sväng.

 

I morgon bitti är det inbokat veterinärbesök för ID märkning, vaccinering, och veterinärbesiktning. Första valpen ska hämtas redan på lördag då det är deras 8-veckors dag.
 


Stjärnfotograf på kenneln

2010-04-02 19:18 | 0 kommentarer

I dag har kenneln haft besök av en riktg stärnfotograf - därför är nu äntligen valparnas album uppdaterat med lite nya foton. Tyvärr så hade valparna rasat om och lekt med fotografen före plåtningen så de är ganska trötta och slitna. Kika på Zorro som knappast orkar stå rakt, han hade faktiskt hunnit att somna i korgen på köksgolvet innan det var hans tur och han undrade nog vad vi höll på med wacko

Passade på att ta ett kort på fotografen också, hon heter Felicia och är 8 år

Felica har fotat alla valparna och blir sedan påtad själv

 

«april 2010»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007