Å regnet det bara öser ner....

2010-05-24 23:21 | 1 kommentarer

Regnar på Husses Kennel

Dagarna går som på räls och försvinner som ett X2000…..men det finns ju bara tidtagare och faktiskt ingen tid”givare”, och det har vi märkt av här på Husses……

Förra uppdateringen skröt jag om de hundar som har en fiiiiiiin mustasch. Så klart att det ska finnas någon ska vara fiiiiinare och ha mer mustasch än Tjalle, han har ju musche över hela kroppen

Husses snygging

 Har haft en smärre incident med min dator och inte är jag så smart så jag enkelt kunde fixa till det utan klickade fel och vips på var den fabriksåterställd!  Det försvann alltså ett antal mail och några foton, tyvärr.  Men vis av andras misstag så sparar jag ner foton på en extern disk och gör skapligt ofta några säkerhetskopior av mailen.

Men OM det är någon som har skrivit och inte får svar – skicka igen om det var sänt på info@husses.se om du sänt på hotmailen så kommer det svar vart efter.

Dagen i morgon ska fyllas med vanliga vardagliga sysslor, besök på banken, ett antal telsamtal som finns på ”att-ringa-till-listan”,  och kanske hinner vi med någon rolig sysselsättning med hundarna.  Canna är satt på diet och ska B A N T A! Hon brukar gå ner i vikt efter sina valpningar men den här gången så går hon upp i vikt. Så har hon blivit lite ”skitviktig” också haha. Alltså hon har fått en attityd som är så nonchalant så man kan tro att hon blivit döv!  Hon går ju lös och stosar annars och kommer på kommando – nu kikar hon i bästa fall upp när jag ropar på henne och så kommer hon väl då – till slut, i lugn och sävlig takt.  I åtta år har hon stannar vid dörren innan hon får ”varsågod” att gå ut – nu har tydligen det dövörat slagit till – för hon kan vara långt ut genom dörren innan jag märkt att hon dragit. Klämmer jag då i med ett stanna och hit så visst hon kommer – men sååååå sakta och kanske ska det både snosas och pinkas innan hon kommer med en min som liknar ” varför står du här och skriker människa” så glider hon drottninglikt förbi mej och in genom dörren. Så då tycker jag hon var liiiite duktig till slut så  kan hon få gå ut genom dörren igen. N O P E – I C K E…..nu ska jag lägga mej på soffan och slappa! Hon vänder alltså och går in för att lägga sej!!!!  Inte konstigt att hon lägger på sig med de divafasonera! Hon påminner om en liten svart mini – ardenner, men hon verkar att må hur bra som helst.

Nu är klockan natt här  och OM det finns lite tid över på förmiddagen i morgon ska jag plocka in lite nya länkar och ta väck några som inte funkar eller är inaktuella.  Nu är det bedtime antingen det behövs eller inte……. De flesta människor tillbringar sitt liv med att gå och lägga sig när de inte är sömniga och stiga upp när de är det.

Tjalle Kravall

 


Mustachkampen fortsätter

2010-05-18 22:34 | 0 kommentarer

En liten påminnelse om att mustaschkampen fortsätter hela månaden, det behövs inte så stor insats från din sida för att du ska kunna lämna ett värdefullt bidrag; du sitter uppenbarligen redan vid datorn - klicka på loggan här ovan och du kommer till en sida där du bara har att följa instruktioner om hur du kan bidra med smått eller stort - för en angelägen sak, nämligen att stödja prostatacancer forskningen.

Här på Husses Kennel pågår mustachkampen för fullt och det är forstatt Tjalle som leder klart överlägset men kolla in lille Cedro ....hans "musche" är på god väg......

Husses Cedro

"Våren är den härlig tid då vi alla skyndar ut i det fria för att äntligen kunna inandas friska avgaser."        citat av Carlo Manzoni

 


Psalm 197

2010-05-17 21:48 | 0 kommentarer

I dag blir det en sakral uppdatering på förskolenivå, börjar i kyrkan och slutar i Trollhättan.

I går besökte jag högmässan och tänkte lyssna på skönsjungande kör. Det var en kvinnlig präst som skulle hålla gudstjänsten och när jag fick se henne blev jag mist sagt konfunderad. Hon påminde starkt om  Suzanne Reuter i en av sketcherna där hon spelar präst!  Kanske inte så likt på bilden här, men i verklighetenvisslar

 Det var inte Suzanne Reuter

Kören sjöng helt bedårande – så där så man fick ståpäls.

 Fantastisk kör!

Hade kameran med som synes, så jag filmade när de sjöng också, men tyvärr så sabbade jag bort de klippen i datorn på något vis
Fick i alla fall tillfälle att sjunga lite själv:

 Den blida vår är inne

 

Den blida vår är inne,

och nytt blir jordens hopp.

Ny fröjd får varje sinne,

nytt liv får varje knopp.

Hur livligt solen strålar,

hur majestätiskt mild

för dödliga hon målar

odödlighetens bild!

 

Förskönad står naturen

uti sin högtidsdräkt.

Vad ljuvlig vällukt, buren

på varje vindens fläkt!

Vad prakt, vad rikedomar,

som skifta tusenfalt!

Allt lever, doftar, blommar

för dig, o mänska, allt.

Avslutade söndagen med att försöka fota några älgar och hjortar…… men det var inte enkelt att få till något bra där inte

 Älgko

Älgkalv & Dovhjort

Nu är vi över på måndagen (i dag) och ”förskolenivån”. Om jag ska börja från början så lägger jag in en länk HÄR och fortsätter med att berätta att vi körde några spårtränings -varianter i dag.

 Tjalle

Det gick alldeles glimrande tills Tjalle kom upp till rågången (några av er som varit med och spårat känner kanske igen sig?)

 

Tjalle klev av spåret för att okulärt kolla upp vad som fanns vid sidan av spåret, men efter att ha försökt dra vittring genom näsan tappade han intresset.

 

Nyfiken som jag är, kikade jag ner och hittade en hälsning från barnen på förskolan Mätbandet i Trollhättan!

Förskolan Mätbandet

Plockade upp  lappen och stoppade den i fickan, och Tjalle fick gå klart sitt spår.

Lite lattjo är det ju; att barn i Trollhättan släppte upp sina ballonger för drygt ett år sedan och i dag snosade Tjalle reda på deras hälsning ….vi hade gått förbi där tidigare men inte sett lappen så den skulle kunna ha blivit kvar där i mossan.

Skickar en glad och vårlik hälsning till alla barnen på Förskolan Mätbandet och hoppas att det är fler som hittar era hälsningar i skog och mark, nu när  folk börjar att vistas mer ute i naturen för att leta svamp och snart är det dags att plocka blåbär.


Första vackra da`n i maj.....

2010-05-11 09:38 | 0 kommentarer

Svisch så försvann både helgen och måndagen.
Det blev en del fotande på liten valp, men de flesta bilder bestod av ett bakben i ena hörnet i bästa fall.  Kunde ju lägga upp ett tantal bilder med bildtext i stil med: ”Här fanns en TJT valp för en hundradels sekund sedan” men sådana bilder kanske ni har själva?

Här är ett foto av det lilla livet i alla fall

Tysk Jaktterrier valp

 han är på väg att bli en kopia av sin pappa – och det har jag ingenting emotyahoo

Men jäklars nu kommer jag knappt ihåg vad som hände i helgen……. JO jag var och hjälpte till att installera ett program på en dator. Det kändes lite som en blind som leder en blind. Har ju ingen skolning, utbildning eller kurser i datakunskap.  Men klart det är roligt att imponera på någon som kan mindre, men är man 62 år och aldrig har använt en dator tidigare så måste jag ju framstå som en dataexpert………. även om det bara var att läsa en instruktion på en hemsida och klicka på en länk för automatisk nedladdning av ett program.

Kicken var med ut och kikade efter djur en kväll…. det var väl i söndagskväll det. Vi såg lite dovhjortar både på åkrarna

Dovhjortar som betar

 och i skogen på jaktmarken

Dovhjort vid jaktkojan

Vet inte om det syns men denna lilla pojken har besynnerlig hornuppsättning

Dovhjort vid jaktkojan

Därefter drog vi till ”Fjälls” Fjällen

och hittade en mysig sjö där vi inte varit tidigare

OUPPS bilden blev tydligen upp och ned, så här ska den ju vara

På den lilla vägbiten såg vi X antal älgar av varierande ålder och kön. Att försöka fota dem var ungefär som att fota liten TJT-valp……..

Hm sickan små bilder det blev i dag Tänka-tänkaska se m jag kan "dra ut dem" lite.....eller vad det kan heta. ...jaja klicka här nedan och njut av en gammal goding som heter "Första vackra da`n i maj".....sköna maj välkommen

2010-05-05 23:39 | 0 kommentarer

Slinker in här på ”baksidan” av hemsidan, för att uppdatera ”framsidan” eller kanske det ska heta ”utsidan” ?

I dag har Zero/Cedro varit och uppvaktat Drutten som traditionellt fyllde år precis i dag. Nyttigt för liten valp att komma bort och hälsa på andra hundar av andra raser.
Drutten hade bland annat fått en lustig räv, som Zero dödade ett antal gånger och hade dragkamp om med födelsedagsbarnet, lite bilder:

Drutten tyckte nog att Zero var rolig till att börja med, men så bestämde han sig för att det var dags för en vilopaus i soffan……

…..tror ni att liten 12 veckors TJT valp brydde sig om det? Nä precis…..

 

Nu är det maj månad och precis i dag är det 44 dagar kvar till sommarsolståndet, och murklorna är säkerligen färdiga att plockas till helgen som kommer. Eftersom det blir lite spårträning i helgen ska jag försöka att lägga det till  murkel-vänliga marker.

Maj är också månaden för mustaschkampen. Du klickade väl på länken som kom upp där jag skrev mustaschkampen? Bra, då hoppas jag att du har en fin överläppsprydnad nästa gång vi ses....

Zero, kommer att se ut som Tjalle som fullvuxen = han kommer att få trimfri stäv päls och en mustasch som pryder käken. Druttens matte trodde faktiskt att hon hade större mursche än Zero, men se det hade hon inte....men klart att hon kan ge ett bidrag till mustaschkampen ändå....

Eller var det kanske bara en bra ursäkt för att få gullegulla lite extra med han….hm, hon passade på när Peter inte var hemma!

Nu tänkte jag passa på att sova lite innan det är dags att gå upp, och för er som är vakna och på väg; ta det lugnt ute på vägarna det är mycket djur i rörelse.

 

 

«maj 2010»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007