SKRYT

2010-06-30 22:57 | 1 kommentarer

Här kommer bilderna...eller kanske det ska heta "liten lektion om fel man inte ska göra när man fotar en hund"

Lite svårt att fota hund själv så jag bad Åsa hjälpa mej. Tänkte det kunde vara fint att fota mot ett neutralt tyg som jag (fick hjälp av Flisan) hängde över ett kompostgaller och så skulle Tjalle då stå och glänsa där med sin rosett och fin stora fina pokal ett äkta SKRYTFOTO alltså.
Tjalle var inte alls på humör och det var hett som en bastu ute trots att det kom en och annan vindpust så svansen hängde och det såg trist ut:

WW -10 Herning

Kan du inte så ordentligt?

WW-10 Tjalle

Nähä det kunde du inte, tydligen…..så pröva att sitta då….

WW-10 VINNARE

Inte där borta… du kan väl sitta närmare pokalen

 

NEJ NEJ NEJ, titta åt rätt håll!

WW-10

Och NEJ NEJ NEJ igen inte slicka varken pokal eller nos!

WW-10

Sedan började Tjalle bli sig själv igen = agerar på egen hand

Finns det något roligt här bakom?

Åsa kved av skratt och vem kan vara så ilsk på en hund som ligger intrasslad i rosett pokal och grönt fladdrigt tygstycke…..

Tjalle Tvärvigg

Syster Åsa tog nu och styrde upp det hela och tur var väl det, stort tack till Åsa.

So here we go again , först ställde Tjalles Världsvinnarbuckla och prövade några gånger och det blev ju liksom lite snett och vint för det var inte en slät och fin gräsmata till Tjalles korta ben.

Världsvinnaren igen

Sedan tyckte jag gott att han kunde ha sin fina glada svans uppe eftersom han annars viftar med den 24/7
Nähä, då får jag väl hålla i svanstippen då

Men det ser ju inget trevligt ut
Inte mycket bättre när  jag försökt att ta bort handen

Beundrar Åsas tålamod när vi började om med sittande Tjalle i stället

Fel ljus, fel vinkel och en  massa annat fel…så då börjar vi om igen…STÖN!

Så här skulle det kunna se ut med pokaler och ljus...saknas bara en hund...

Tjalles Pokaler

Återstår då bara att få dit en liten Tjalle Tvärvigg
Så där ja nu sitter Tjale stilla, det gnistrar om pokalerna och mitt tålamod var helt slut!
Därför ser skrytbilderna på Tjalle ut så här:

WW-10 Gamekeepers Vito Corleone

Tack Åsa för hjälpen - hälsa Felicia att det är "lugnt på skurborstfronten"...


Skrytfoton kommer....

2010-06-29 09:58 | 0 kommentarer

Nu äntligen har jag några skrytfoton av Tjalle som singlar runt i cybervälden, ska bara skriva en text till dem, så kommer de här i dagboken......medens ni väntar kan ni roa er med att kika på youtube filmer med Tysk Jaktterrier.  Sätt er tillrätta och klicka på denna länken


http://www.youtube.com/watch?v=IDo-GLI0sO4

för att kika på en badtokig åttaveckors valp.

Eller den varför inte titta på en ballongjagande Tysk Jaktterrier - den har du här nedan

http://www.youtube.com/watch?v=NpB-hhvBfsQ

Själv ska jag dra till skogs en timma eller två för att rasta hundar och rensa tankar........


WW -10

2010-06-27 23:05 | 1 kommentarer

 

Fortsatt ingen ”äkta” skrytbild, men den kommer, den kommer…..

Redan i onsdagskväll ramlade Johan in här på Husses Kennel för att vi skulle komma i väg relativt skapligt på torsdagsmorgonen.
Hundar som skulle vara hemma rastades – hundar som skulle med stuvades in i bilen efter morgonrundan och så bar det iväg, frukost intogs på min favoritrestaurang  gyllene måsen efter x antal timmars körning av Johan.

Kan bara konstatera att Sverige är fantastiskt vackert och lätt att ta sig fram med bil längs vackra somriga vägar med fin utsikt och relativt bra vägar med jämn trafikrytm – till skillnad från hur trafiksituationen såg ut när vi kom till Danmark – KÖÖÖÖÖÖÖÖ och en snigelfart i 20 km!
Blev glad när första kön tog slut och det förhoppningsvis skulle kunna bli en tidig kväll innan vi var framme…..tja, då var det dags för nästa KÖ så långt man kunde se. Kan ju säga att Johan inte var värdens gladaste chaufför då

Fram kom vi till slut och efter att snabbt ha rest tältet och var det dags att mata hundarna och ”vattna” dess ägare

 en dreglande promenad runt campingen – jiiiiiiiises vilka husbilar det finns! Synd att jag inte hade kameran med mej så ni förstått vad jag menat – husbilar som jag är van vid brukar inte se ut som och vara inredda som mindre hotell – men så brukar de ju inte vara i miljonklassen heller….

Granne med oss på campingen bodde en kille med  bracco italiano och det jag kan säga om de individerna var att de skällde mer än en TJT och har helt klart sämre skall även om hörbarheten på fredagsmorgonen kändes klart bättre! Sicka jäkla glappkäftar det var

Johan var faktiskt morgonpigg, trots att  han aviserat att han tänkt snooza lite längre än vad han fick för hundbrackorna som var morgonpigga.
Näst efter att snooza verkar det vara mat som är hans stora passion så han bjöd på en ”passionerad” fukost, vad det nu kan betyda.....

Dags att svida om och dra iväg upp till utställningsområdet, där det visade sig att Johan skulle få ställa sin hund utomhus – medens Tjalle och jag fick konka vidare till hall C. Träffade på Peter & Anna i vid ingången och gladdes år att det fanns fler svenskar på plats även om vi var relativt få. Det var 14 danska hundar, 3 Finska och 5 Svenska av rasen TJT. 
I andra raser var det tillresta från en massa andra länder som Thailand, Bahrain, Japan, Island,  ja det fanns ett 50 tal länder representerade på fredagen så det är ett internationellt sorl man hör runt ringarna och i cafeterian.
Så kom jag på att jag bara för ”sakens skull” skulle kolla upp med ringsekreteraren att Tjalle nu hade hamnat i rätt klass – men klart att det inte var ordnat som de lovat tidigare…… därför blev det att uppsöka DKK`s kansli för att få verifierat att Tjalle blivit uppsatt i en klass som han inte skulle gå i – underskrift med stämpel och åter till ringen där det var som vilken utställnings som helst VÄNTAN VÄNTAN VÄNTAN…….
Johan letade upp Tjalle & mej efter att ringen han deltig i var klar. Han fick något glansigt i blicken då han stod där och kikade – han hade fått span på en skylt med ätbart!
Efter det så dubbade jag honom till min personliga hovfotograf, med tanke att han skulle kunna passa på att ta några foton på Tjalle i ringen. ….
……tror ni att Johan fanns där när Tysk Jaktterrier skulle in? Nähä, då hade han placerat sig i kön hos veterinären för att hans hund skulle få tablett och stämpel i passet, medens han själv ägnade kötiden åt att köra det berömda hundtricket…

Själva utställningsbiten gick lika snabbt som den brukar göra – dyra pengar för så lite tid att visa upp hundarna, så fick vi inte ens någon kritiklapp!  Det var ett A4 med ”kryssalternativ” i stället.
När hela raddan av TJT var bedömda så hade 2 världsvinnartitlar i alla fall hamnat i Sverige, och resultat ser ut så här:


World Winner CACIB - Hanhund
GAMEKEEPER´S VITO CORLEONE

World Winner CACIB - Tæve
KLITGAARD KØNNE FIE

World Junior Winner - Hanhund
KNUDEVEJENS FREDE

World Junior Winner - Tæve
GREKAS' BINA

Nu hade den för stunden mätte och alltid glade Johan kommit till rätta så han hjälpte mej att ta några foton utomhus, men de blev lite konstiga förrutom det jag redan har lagt in här på hemsidan – nej nu ska det bli en ren skrytbild – som jag hoppas jag kommer att få i morgon.

Passar på att tacka alla som mailat, SMSàt, lämnat grattis-hälsning här vi hemsidan - och förstår att alla ni som har avkommor efter Tjalle tycker det är fränt – minns själv när Tjalles pappa för 2 år sedan blev WW -08, och det är FRÄNT att två generationer världs vinnare av rasen Tysk Jaktterrier bor i Sverige. 


VÄRLDSVINNARE ! ! ! !

2010-06-26 11:35 | 2 kommentarer

 

Kom hem i natt efter att ha varit i Herning på Världsutställningen och Tjalle kan numer titulera sig MULTICHAMPION + WW -10

om man inte vill dra hela namet med titlarna, för då blir det:

J, SE VCH, SE UCH, NO UCH, NO V-09, C.I.B, DK UCH, NORD UCH, WW -10
Gamekeeper`s Vito Corleone

Mer uppdateringar med en äkta skrytbild kommer senare. Vill passa på att här sända ett grattis till Gamekeeper`s & Tribiani kennelar - som tillsammans med föräldradjur bidragit till att Tjalle Tvärvigg är den überhund han är.

Slänger in en blid på två lyckliga svenskar till BIR & BIM hundarna

WW-10 Tjalle & J WW-10 Bina 


TREVLIG MIDSOMMAR!

2010-06-24 09:30 | 0 kommentarer

Midsommar Tjalle


Gäller att veta var gränsen går!

2010-06-23 13:05 | 0 kommentarer

Som framgått av dagboken tidigare så var jag på ”tjänsteförrättning”  den 10 juni och därifrån tog vi en genväg hem och passade då på att kika på ett gryt. Markägaren som har tagit över gården efter svärfar var för mej obekant men jag känner marken väl och har växt upp i grannskapet och lekt med hans fru när vi var små.
Lite märkligt att komma till en gård som man inte besökt sedan sena 60-talet. Mycket var förändrat och det verkade som allting hade krympt!
Helvetesbacken där vi med fara för våra liv utmanade spänningen sittandes på kälkar eller sparkar var en liten ynka kulle, långa allén var inte alls lång  utan en kort rak vägstump där det i dag inte fanns några björkar kvar.

Vi traskade i väg över marken för att jag skulle bli visad grytet där det tydligen var full aktivitet. Det finns lite åkrar intill gården annars är det mest vackert brutet landskap – vi traskade på en bra en bra bit och kom slutligen fram till ett gryt som i och för sig verkade jaktbart och verkade bebott, och markägaren svepte stolt med armen in över skogen och berättade att han hade avverkat ekologiskt och att det varit en kille med häst och kört ut åt honom.
Själv var jag imponerad av att han lyckats med att köpa till den här blindtarmen av  mark som gick in ett bra stycke i hans eftersom jag vet att granngården och denna har stridit och trätt med varandra i generationer i bästa Jan Ersa & Per Persa stil, rak som jag är så frågade jag honom hur det gick till….

-”Köpt? Nej jag har inte köpt någonting det här är min mark, men den här delen av skogen var så dåligt skött så jag började att gallra och avverka…..”

Hivade upp min Garmn ur fickan, den jag hade tänkt märka ut grytet med – och visade honom exakt vart gränsen går och då sker förvandlingen  - först blev han askgrå i ansiktet det övergick i en högröd färg som sedan bleknande av och blev kritvitt.
Han stammade när han undrade om detta verkligen var sant och frågade om jag inte höll GPSèn fel eller det var något fel med kartan……..visslar

Själv drar jag över landsgränsen i morgon eftersom Tjalle ska visas upp på Världsutställningen i Danmark. Det är därför han ska till vet. i dag för att få ett intyg så jag säkert får med han hem igen, lugnar er som har hört av sig och varit oroliga att Tjalle är pigg som en pelikan och frisk och kry på alla sätt.tjthoppanim

”När vi accepterar våra gränser kan vi passera dem.”  Citat av Albert Einstein

PS: Fantastiskt när man kan skrida över tidsgränser i cybervärlden - eftersom delar av Husses Kennel (de mest utsökta delarna drar till Danmark i morgon så tog vi steget in i framtiden och uppdarterade dagboken för morgondagen DS


Avbokad veterinärtid

2010-06-22 15:32 | 2 kommentarer

Om det stämmer att tid är pengar så fick jag en hel del av min veterinär i dag som gjorde sig besväret att ringa och avboka Tjalles tid på grund av att det kommit in ett akutfall och vi skulle bli sittande hur länge som helst för att vänta på vår tur. Det är bara att buga och tacka för att vi slapp sitta och rulla tummarna i väntrummet - bra med trevliga veterinärer som är servicemainded (eller beror det på att de haft Tjalle i det väntrummet förr?visslar)

 Veterinär

Tjalle är ju lite avig när det gäller det mesta och han hör till de hundar som ÄLSKAR att gå till "vetten". När han kommer ut bilen på gården så har han knappast tid att pinka utan har siktet inställd på dörren - det är ju därinne det finns små kaniner och katter i burar på golvet........

Fick ny tid i morgon men fick ju en hel del tid ”över” i dag så att säga, så om tid är pengar så undrar jag vilket konto de kom in på?

Tid är pengar


Sommarsolståndet 2010

2010-06-21 23:02 | 0 kommentarer

 

Nu äntligen är det sommarsolstånd och därmed börjar nedräkningen till höstens begivenheter.

 

Ska glädja er med en liten story som jag hörde för en straxt sedan…….. det var en kille som ringde och berättade att de hade fått besök av sin bror med nya ”tanten” och att de skulle traditionsenligt bli kvar över midsommar.  Nya damen har med sig en hund, inte en jakthund  utan en sådan doggas sak som dreglade och lät som ett astmaanfall, rörde sig så den kunde blivit omsprungen av en sköldpadda.
Så i kväll när de hade varit ute och gått hade hunden bara följt med en liten bit så vände den och gick tillbaka till huset och satte sig mödosamt på trappan.
Bröderna traskade runt och pratade och deras respektive en bit efter och pratade de också och var på väg hem igen samma stig de kommit på Rakt som det var så tycker broderns tant att hon hör sin hund och tror ju att den kommit efter på skogsstigen – böjer sig in mot en täta – och ut far det fyra vildsvin!
Alltså hur skygga är de normalt?!

Alltnog det blev inget midsommarfirande för brodern och hans nya tant för hon sprang hem till huset grabbade sin lilla hund under armen – hoppade in i bilen och blev sittande där tills hon fått sin vilja igenom att åka tillbaka till trygga storstaden

Kompisen som berättade detta är en ganska allvarlig person men han skrek av skratt när han återberättade för mej nu i kväll och måste tillstå att jag tyckte det var en ganska komisk situation. 
Nu tänker inte jag heller fira midsommar på landet utan tänker dra iväg i glada vänners lag som det heter, till stadens puls i stället. Men om jag inte misstar mig så lär det säkert finnas några ”svin” där också som låter som de grymtar

 

Lägg märke till att detta inte är jägermaister :)


Livet är upp & ner, å upp igen....

2010-06-20 21:02 | 0 kommentarer

Fick ett mms i går, som jag inte kunde  öppna förrän i dag – det var en liten lustiger filmsekvens från det klassiska mötet mellan en liten valp när hon för första gången träffar på en igelkott. Antar att sekvensen är filmad med en mobil för kvalitén är inte den bäste men likafullt är det lika skojsigt att se, så håll till godo och klicka HÄR

Tur att de mesta meddelanden är positiva och glada men i dag ringde en ”valp”köpare och berättade att de varit tvungna att ta bort sin TJT efter en kort tids sjukdom. Visserligen var ”valpen” nu åtta år men det är lika trist varje gång som man tvingas fattade så sorgliga beslut eller får ta del av ett sådant meddelande.

Annars har helgen varit full av aktiviteter både med Husses och andras hundar.
Fick hjälp med att plantera om växter och eftersom hjälpen bestod i att gräva fram det jag grävt ner kändes det lite av  saved by the bell, men det var regnet som jag blev räddad av för det kom en störtskur och det tillsammans med de hjälpsamma tassarna gjorde att jag gav upp!
Ägnade i stället tid åt att bränna en del…… ja jag brukar ju som några av er vet göra det ibland – bränna CD. I dag var det ett antal foton från i lördags som jag försökte få ordning på och bränna.  Här är några av de fotona i alla fall tänker inte lägga ut alla åttio-någonting här, men ett litet smakprov kan ni ju få

På trappan

Fantastisk trumpetare

Blivande kändis!

Hela sväng-gänget

 


Blomsterflickan Nova

2010-06-17 13:59 | 0 kommentarer

Eftersom somlig har svårt med sin mail lägger jag ut fotot här i stället

Nova i farfars blomrabatt

 


Svensk Vinnarutställning

2010-06-13 22:01 | 0 kommentarer

Helgen var regnig blåsig och kanontrevlig!

Tjalle och mej drog till Parlour`s kennel i lördags, där det vankades god mat & dryck när vi anlände. Det var länge sedan vi var och hälsade på så det blev så klart koll på alla hundarna, extra roligt var det att få se Parlour's Porthos och Echo vom Maltersee ”live”. Det är svårt att kika på ett foto av hund och göra sig en bild av hur hunden ser verkligen ser ut och rör sig, men framförallt hur de är i sätt och lynne.
Det är roligt med liv och rörelse på Kennlarna Brunnbyåsen & Parlour: Brunnbyåsen (dvs Johan) hade en kull med taxar längts in i köket. Parlour (dvs Carro) hade en tysk jaktterrier och en laika som också var i köket och rumsterade om lika mycket som de drog ut genom ytterdörren och drog en repa på gården och så in igen.  Valpar och vuxna av olika raser, som är med i köket är liksom ett naturligt inslag i deras vardag, och ändå är det lugn och ro med harmoni mellan alla hundarna.
Det blev en trevlig kväll och en tidig söndag morgon då vi styrde kosan mot Avesta och Svensk vinnarutställning.

Där var det också trevligt med gamla och nya bekantskaper. Domare från dagen kom från Irland och heter Anthony Kelly, och han förärade Tjalle finfin KRITIK (går att klicka på) men ”bara” ett R-CACIB. CACIB èt gick till Hugo, eller Parlour´s Dark Forces som han heter på stamtavlan, uppfödd av Carro och i dag ägs han av Kalle & Linda på Mörtarös kennel.

Hugo slutade som BIM och BIR blev Bina som ägs av Soträvens Kennel. Både Hugo och Bina kan därmed titulera som SV-10. Stora grattis till både uppfödare och ägare av dessa hundar.

Svenska vinnare 2010

Bina

Hugo

Höll på att glömma det väsentligaste – Tjalles barnbarn! Klart att de skulle inspekteras – det var kul och mycket intressant att se vad som fanns i den valphagen  (om tekniken fungerar så det nu finnas bilder på valparna här nedan)

Funkade tydligen inte....bilder kommer senare...eller nu för jag tror det bara var att jag glömt att klicka på synkronisera.....(hoppas jag)

Tjalles barnbarn

 


Spårträning

2010-06-12 23:09 | 0 kommentarer

Träffade Zero med husse och Herman i dag. Tanken var att text och bilder skulle vart på plats här redan på eftermiddagen mej tji fick jag!

Här kommer det i alla fall några bilder (hoppas jag)

2010-06-11 spårträning.jpg

Herman


Anaplasmos & borrelia

2010-06-10 23:29 | 0 kommentarer

Klart att en Husse-hund inte kan vara lite lagom......det är det ju så många andra som är. Därför kanske inte så konstigt att det inte ens går att ådra sig enbart en fästingrelaterad sjukdom - utan två!
Nu är det bara att hoppas på att PC och vila kan göra underverk. ..........

I dag har jag lärt mej att om man vattnar och det dör så är det en planta - om man drar upp den och den kommer tillbaka så är det ogräs - och TJT gräver upp den så var det en rar, dyr växt. Jag kommer aldrig att få några gröna fingrar av att gräva i jorden - de blir bara skitiga och det är väl bara att inse  

Skickar en hälsning till alla av Husses kända ungdomar som slutar skolan i dagarna och svingar era studentmössor. Det finns tyvärr inte tid över för att övervara något av de inbjudningar till kalasande som ramlat in. Hare trevligt men ta det lugnt.

På plats att uppmana andra att ta det lugnt också, det är fortsatt vilsna fjolåringar som rumlar runt över våra vägar så se upp när ni kör

Ko med trillingar

Viltolycka

Om ni inte kör utan har parkerat ska ni också vara försiktiga - då att lämna kvar hundar i bilden oavsett om det inte är stekande sol ute, det blir ohälsosamt varmt för hundarna i en bil ganska fort

Har du en Tysk Jaktterrier från Husses Kennel får du även se till att de i hundens omgivning ser upp!! Det går att få denna varningsskylt inplastad och översänd om ni anser att ni behöver varna besökare


 

I morgon blir det hundbilder igen, och kanske kanske en hemlighet som avslöjas.
"
Självklart kan jag behålla hemligheter. Det är personerna som jag berättar dem för som inte kan behålla dem."

 


"Måndag" på en onsdag

2010-06-09 22:57 | 1 kommentarer

 Det blev lite av måndagsmissar här i dag med både det ena och andra lade ut lite mer sjönsång på tuben men de ville sig tydligen inte riktigt - så det får jag kika på i morgon......kom att tänka på uttrycket: Säg till regissören att få lite mer liv i dödscenerna..... nu funkar det tydligen inte att spela upp sekvenserna eller om det var ljudet....och det är ju sången och musiken som man ska lyssna på.

Dagen i dag har annars bestått i att Tjalle varit med mej hela dagen och vi har varit borta i "läskiga skogen" och i "stora staden" - fått det mesta uträttat och Tjalle uträttade det han skulle i en helt underbart fin blomsterrabatt. I morgon ska vi dra i väg  igen på tjänsteförrättning visslar och på hemvägen passa på att inspekterna ett gyt för att se om det är jaktbart. Tyvärr lite uppbokad med annat de närmaste dagarna men det ska väl bli en måndag nästa vecka också..

Grävling - räv i grytöppning-S

Funderade lite på det där med genetik - det är ju så många som pratar om sådant och så få som har vetskap, men arvsanlag är väl en slags gengåvor? Tänka-tänka

Här kommer i alla fall några bilder på de personerna som jag inte kan få liv i på youtube om ni har lust att kika

 

 


Kolla in töserna!

2010-06-08 23:22 | 0 kommentarer

Hade besök i torsdags eftermiddag av äkta Piraya. Tackar husse för besöket å blommor, och Piraya för att hon kunde stå stilla en sekund så jag fick ta ett foto.
(hoppas husse fick en riktigt "svinig" helgSkjuter med bössa)

Det blev faktiskt fler foton, men jag har inte haft möjligthet att "plocka" så mycket med dem, men det kanske dyker upp någon mer bild av henne vart efter.

I dag kom syrran på besök och busade runt här med föräldrarna ett tag. Det är husses tredje Tyska Jaktterrier - och det ser verkligen ut att bli lyckat nu; tredje gången gillt.
Hoppas få se en hel del av denna väna fröken under kommande jaktsäsong

Husses Chela

 


Monday monday.....sjöngs det förr.

2010-06-07 13:36 | 2 kommentarer

Mest bara för sakens skull och för att jag tycker det är roligt så börjar jag med att läga in en repris från lördagen; Tjalle var på utställning och blev bedömd på en Internationell  tillställning av en domare som heter Urosevic Milivoje, och är jag rätt underrättad så känner han till rasen ganska bra och har själv haft TJT. Tjalle blev BIR och fick även ett CACIB, vilket i sin tur betyder att han även blev C.I.B.
Det är en ny beteckning för det som tidigare hette INT UCH.

Kritiken han fick lyder så här, citerar kritiklappen: ”Korrect head. Good eyes, ears. Strong, enough long neck. Compact body. Correkt tail. Deep chest. Free moving”

Klart att hans framgångar I utställningsvärlden ska in på grattissidan vart efter – ska bara “renovera” den först. Undrar om det går att lägga in en funktion så att den ståtliga TJT fanfaren spelas då man klickar på bilder av Tjalle?  (måste jag kolla om det funkar – alltid retar det någon)visslar

Tjalle huvudstudie Tysk Jaktterrier

På tal om fanfar – i går var jag på ett fantastiskt Nationalfirande (bilder och film kommer)
Nya bekantskaper för mej var Albena Zaharivea en njutbar konsertpianist och kammarmusiker. Lika blygsam som mej i sin framtoning, eller vad sägs om att hon presenterade tenoren Glenn Kjellberg med, att om vi tyckte att de var samspelta så berodde det på att de är bäst!
Glenn Kjellberg var klart bäst när han sjöng Mes amis ur Donizetti`s Regementets dotter. Lite lurig var han när han undrade hur många höga C han skulle prestera före framträdandet…… det är inalles 10 st.

Sopranen Åsa Danielsson var magnifik i sina uppträdanden och visade att hon verkligen är i världsklass. Skönsjungande både solo och i duett med Glenn.

Så det TJT relaterade inslaget i konserten – docenten och dubbeldoktorn, tillika trumpetaren  och TJT-ägaren Lars Ryhammar.
Han blåste både trumpet och en sådan däringa låååång näverlur. Det kommer som sagt att läggas ut både bilder och filmsekvenser där man även kan avnjuta det musikaliska framträdandet och den glädjespridande dansen. Det var väl en av de få gånger som det verkligen kan kallas ett kärlekens och glädjens ”hus” – för vi befann oss i en fantastiskt vacker kyrka med fin-fin akustik. Här är den förresten – tog inget kort på den, så ni får hålla till godo med detta så länge……

 


Sveriges nationaldag

2010-06-06 11:00 | 0 kommentarer

6 Juni och Sveriges Nationaldag - klart att det ska firas

Sveriges nationaldag 2010

Framåt kvällen ska Husse åka och avnjuta skön musik som faktiskt är lite TJT relaterad - låter det kryptiskt så kanske det klarnar i morgon då jag förhoppningsvis har både text och bild att lägga ut här.

Fram till dess att det är dags för avresa tänker jag göra som Chela - njuta av den Svenska vackra naturen

 

Chela

Ha en riktigt skön Nationaldag
Har du inget annat för dej kan du klicka HÄR, för att se lite fakta om "Landet Lagom"

Blombukett

 


C.I.B

2010-06-05 21:20 | 1 kommentarer

Klart det händer saker & ting men jag kan ju inte skriva ALLT här, eller för att citera liten Åsa ”Jag skriver privat men inte personligt”.

Börjar med dagen i dag: Lilla ”Zero” packade och drog hemifrån till  Rickard & Emma. Zero är en liten lattjo valp som är en genuin ”carrier”! Kolla bara:

 Cedro apporterar

Älskar ett bära

Han älskar att bära allt han kommer över, så det ska nog inte bli några problem att få till apportering på honom så småningom. På fredag ska han troligtvis ut i skogen och spårtränas – hoppas det blir lite fler bilder på honom då.

Tjalle huvudstudie Tysk Jaktterrier

Så ska ju denna Tjalle vara med på ett hörn också naturligtvis – i dag var han på  en Internationell utställning och sprallade runt. Han är ju liksom mer yster än dyster, om man säger så.
Tjalle blev BIR och fick ett CACIB till, och i och med det så heter han numer:
J,   NO UCH ,  NO V-09,   SE UCH ,  SE VCH, C.I.B Gamekeeper´s Vito Corleone . Lite roligt när jag SMSáde runt resultatet, hur många det var som inte hade en aning om vad C.I.B är för något. Tur det – då är jag i gott sällskap för det hade inte jag heller en enda susning om tills helt nyligen.

Så var det mustaschkampen ja. Jodå den ordinarie kampanjen i arbetet med att samla in pengar till forskningen om prostatacancer håller alltjämt på, även om själva mustasch -kamps - delen  är avslutad.

Här på kennel kom det in några bilder på skäggprydda Tyska Jaktterriers och till och med en husse försökte sig på att slinka med.

Men nog tycker jag att hans hund ser bättre ut

 Snygg
Snygg 2

Nu goda vänner ska jag göra som Tjalle – vila mig i form

 

«juni 2010»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007