Valpkurs med Trixi

2010-09-29 23:29 | 0 kommentarer

Spårat med andras hundar på förmiddagen och så var det valpkurs för Trixi på kvällen. Har faktiskt dammat av kameran så här är några av Trixi`s kurskamrater

Valp/unghundskurs


Hummerpremiär i dag

2010-09-27 23:04 | 0 kommentarer

Den lille TJT`n som fick uppsöka veterinär mår enligt de senaste nyhetsbulletinerna så bra som det bara går med en massa dränage hängange kvar.

Tysk Jaktterrier

Det framgick inte om husse mådde lika prima efter att ha sett veterinärräkningen ....

Veterinärräkning
Veterinärräkning

 + kvitto från apoteket och med tanke på återbesök nu i veckan……. klart man har sina hundar försäkrade, men det kan bli en slant ändå om olyckan skulle vara framme.

Hundarna här hemma mår alldeles glimrande – Canna lite för bra emellanåt – hon har alltså blivit en första klassens diva – som jag skrev om häromdagen.

Pratade med en gammal hund”gubbe” häromdagen och när jag berättade om Canna så sa han – ”Jo det är ju dags nu” . Han är av den teorin att gamla jakthundar känner av att det är dags att jaga, och att detta skulle bero på att de förknippar lukter och skeenden i naturen med jakt, samt att man själv börjat skramla runt i vapenskåpet oftare och annat som en hund skulle kunna referera till att det är dags för första drevet när som helst……

Trixi går på sin valpkurs och där kan hon vara hur valpig som helst. Studs-hopp-&hej, vad lattjo allt är- inställning är det som gäller.
Tänderna har börjat ramla ur hennes lilla rosentrut, och peppar peppar så har hon inte tuggat på mer ”olovligt” än en sko – så hela paret kastades.  Lite mer märgben så släpper förhoppningsvis canintänderna  i överkäken också. Hon har kinkat lite med maten när det hängt någon tand lös, men det är ganska vanligt hos valpar att de har svårt att käka vid tandömsningen.

I morgon blir det spårträning för henne – hon har ju kommit en bit på vägen

Tysk Jaktterrier

..i morgon är det  inte live spår utan traditionella valpspår igen…..om man nu kan kalla den bocken för att vara live....Tänka-tänka


Slut på denna vecka tjohoooo

2010-09-24 18:37 | 6 kommentarer

Nu blev ju inte fredagen riktigt vad jag hade planerat,utan det fick bli en avstickare till Tjalles favvoställe,  och hämta ut en helt annan TJT. Han hade klarat sig bra och dränagen ska tas bort nästa vecka, att man sätter dit sådana är för att ev vätska som samlas i sårigheterna ska rinna ut och inte stanna kvar innanför skinnet och orsaka någon infektion.

Tysk Jaktterrier på djursjukhus
Så om några veckor så är han "Fit For Fight"

Träffade på några andra hundar väntrummet - klart jag var nyfiken på vad det var för ras. Det finns ju massor med raser som man inte känner till och så kunde det ju varit några raser de blandat ihop. De såg fräna ut i vilket fall som helst. Har du någon susning om vad det är för ras?

Gissa vad det är för hundras1Gissa vad det är för hundras2


Höstdagjämning

2010-09-23 23:05 | 0 kommentarer

Vips så var det höstdagjämning igen

Höstdagjämning 2010

Var ute med hundarna tidigt i morse och som vanligt nuförtiden så hade jag inte kameran med.  Det var tjusigt med alla dimslöjorna som lättade, och skogen verkade levande trots att jag inte såg till några levande djur, om man undantar en spindel

…kom ju på att jag faktiskt har kamera i mobilen.

Så var det spårträning för andras hundar, hann liksom inte med  något annat – hade en tid att passa.
Eftermiddagen skulle det packas i flyttkartonger men det var inte så lätt när liten TJT valp skulle vara med hela tiden

Tysk Jaktterrier i flyttlådan
Inget vidare foto, men som sagt i dag har jag använt mobilen som kamera....

Vid 16.00 tiden var det dags att dra iväg på ”tjänsteförrättning” och inte hemma igen förrän vis 22-draget nu i kväll.
Hundarna har redan gått och lagt sig och jag ska göra dem sällskap nu, för vi ska upp och väcka tuppen i morgon bitti


TYSK JAKTTERRIER / HUSSES DAGBOK

2010-09-22 23:39 | 0 kommentarer

Här kommer en lite uppdatering. Klart att det händer saker varje dag när man delar boende med ett antal Tyska Jaktterriertjthoppanim

Den av hundarna som det händer minst med är för tillfället Canna och hon är väääääldigt nöjd med det, så har hon blivit i det närmsta döv – ja inte när man öppnar kylskåpsdörren eller prasslar med en påse, eller öppnar vapenskåpet när hon ligger och sover – utan när man ska kalla in henne eller bara säger till eller från till henne. Hon har blivit som en diva som gör lite som hon vill – inga dumheter men seg och trög på att vara lyhörd.

Tjalle är som vanligt – full fart – eller sova, där finns det bara on och inget off, han förgyller verkligen dagarna både för sig själv och sin omgivningyahoo

Trixi har börjat på valpkurs och är väl bland de yngsta hundarna där. Hon har inte skämt ut sig ännu, men som sagt hon har ju precis börjat……
…..hon är trevligt med och mot alla, både människor och andra hundar. Förutom fostran och lite enkla kommandon så har hon fått börja spårträna och det är ju alltid kul.

Kul blev det också när det kom en liten valp i huset. Helt plötsligt så såg Trixi riktigt stor ut, och betedde sig riktigt bra vid första mötet. Äldre valpar kan ibland annars leka lite hårshänt med mindre valpar. Men när den lilla krabaten kände sig tillräckligt hemmastadd så visade hon tydligt att hon var liten men tuff, så Trixi blev lite ställd ett tag.

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier / liten men tuff

Tjalle däremot som alltid älskar alla valpar blev glad och tog gärna över sysslorna med den lilla.

Tjalle med lillvalpen

Ska jag säga någonting negativt om Trixi, för så är det ju faktiskt med alla mina hundar att de har positiva och negativa sidor – Trixis negativa är att hon drar in allt mellan himmel och jord i sin bur i bilen

Det började med en rulle med bajspåsar som bestod av svart plastkonfetti när vi skulle ta ut hundarna ur bilen, så var det ett koppel och en tröja som blivit inslängd vis sidan om hennes bur. När det inte längre fanns några saker inom räckhåll för henne att dra in i buren så gav hon sig på insidan på överdraget till buren i stället.

Trixi

Trixi

 


Klagomål ....

2010-09-21 23:55 | 0 kommentarer

....ja jag får ta åt mej av "klagomål"/påpekande att sidan  inte har uppdaterats så ofta som vanligt, och kan bara hålla med....

....ska ta hela kenneln i kragen och se om det inte kan bli lite tätare uppdateringar igen, men det blir inte i kväll för timman är sen och ögonlocken tunga både på hundar och folk........

 


En "grisig" måndag

2010-09-13 17:32 | 0 kommentarer

Tysk Jaktterrier/ Husses Piraya

Är bara in en snabbis på datorn för att tömma minneskortet i kameran, därför blir det bara en bild nu. Drog iväg i morse för att se hur Husses Piraya agerade vid sitt första möte med levande vildsvin.....fler bilder och några rader kommer under kvällen - för nu ska jag ägna några timmar åt hundarna här på kenneln.

...de där raderna skulle ha skrivits i måndags kväll - jag vet, men det "kom lite emellan" liksom....

I vilket fall så strålade jag samman med Pirayas husse för att hon skulle testas i vildsvinshägn. Hon hade inte tidigare kommit i kontakt med levande vildsvin, utan enbart hälsat på dem i dött tillstånd.
Innan hon kom in till vildsvinen så fick hon hälsa på sig helbror "Olle"

Piraya & Torebror

...inte utan att man kan se att de är avkommor efter en Recknitzwiesen......

Alltid lika spännande att se och höra en hund första gången de träffar på vildsvin, här två korta filmsekvenser ......

 


Zorro på älgjakt

2010-09-11 16:41 | 0 kommentarer

Roger i Hörnefors lär inte vara sorry efter dagens bravader med Zorro i skogen.

Tysk Jaktterrier /Husses Zorro

varför kommer inte hela bilden medTänka-tänka...prövar igen

Tysk Jaktterrier /Husses Zorro

.....å, nu ger jag upp - blev inte som jag tänkte med bilden,men...älg blev det i alla fall!


Inga millioner, tack!

2010-09-09 22:03 | 1 kommentarer

Har två mailkonto, ett ”vanligt” och ett hotmail. På det hetaposten malien kommer det i perioder en massa spam och skit. Vet inte hur många gånger jag haft vinter att hämta i något avlägset land,

Tysk jaktterrier

 och så alla erbjudanden om ditten och datten från bolag i Sverige.

Gratis

Efter lite hjälp från kunnig så ska väl dessa fantasiska erbjudanden sluta ramla in i inkorgen.

Märker ju att man ligger ljusår från vad de unga i dag kan. Ringde en bekant om hjälp när det gällde datorn för ett par veckor sedan. Det skulle finnas drivrutiner att ladda hem någonstans från cyberrymden, men jag kunde inte hitta rätt. Killen i luren talade om för mej att det fanns länkar med snarliga namn som jag absolut inte skulle in på utan jag skulle klicka på den som var nr XX uppifrån.
Inget stämde så vi började om igen och jag hörde att rösten i andra änden började bli lite ansträngd, om man så säger…..
…och till slut så frågade den om vilket sökmotor jag använder.
Sökmotor? Jag använder google förståss svarade jag…. ett stön följt av ett svagt kunde jag ju räknat ut när det gäller gammalt folk…..
Är man vuxen som jag så använder man google som den naturligaste sak i världen och den där andra varianten av google som heter chrome är för krånglig att lära sig  - så den åkte väck lika snabbt som den installerades.
Blev upplyst av rösten i luren att man inte använder google längre, det ska tydligen vara Bing och något annat som jag inte kommer ihåg namnet på som är inne……. och det finns en uppsjö av andra sökmotorer.

Sökmotorer

Ja det ordnade sig till slut – tack för hjälpen (och tålamodet) Niklas!

När jag inte irriterar mig på datorn så är det tele”fånen”. Har ni också blivit uppringda av politiska partier? Men helsefyr vad jag retar mig på att bli pådyvlad en massa dravel när jag faktiskt inte har tid! Nu är det slutsvarat i fånen om det inte kommer upp nummer eller namn på vem som ringer!

Klart jag tycker synd om de krakar som sitter där glada i hågen och tror att de kan fiska röster genom att störa folk i deras privatliv – men jag blir så förbannad när 3 olika personer från samma parti har ringt upp på bara ett par timmar!

Ringer i tid & otid...

Det enda de skulle kunna vara bra till är att skylla på, för att jag på grund av detta envetna ringande, klippte sönder en klo på Tjalle Tvärvigg.(alltid bra att ha en ursäkt)

Klippte i pulpan

Så finns det de som har nedlagt sin första älg på septemberjakten – grattis, grattis; Pete, Annelie och Ronny + alla andra som ”kommit till skott”, även om det "bara" har blivit kalv för somlig....

 Enligt färsk statistik hävdar 9 av 10 politiker anser att 10 % av alla politiker är idioter…….

Eftersom det är svårt att få fram 100% fakta i dessa dagar, så vill i alla fall Husses Kennel bidra med  följande trovärdiga faktauppgift:
tre av fem människor är inte de andra två!!Tänka-tänka


I valet och kvalet

2010-09-06 23:23 | 3 kommentarer

 

Så  här i valtider när folk ska ta ställning om så viktiga frågor som om 08-orna ska kunna få ha en butler i underjordens snirkliga transportsystem,

 står även Husses Kennel inför ett val i fråga om vad som ska prioriteras under jord – att fortsätta ”skola om” Tjalle till förliggare eller inte – det är frågan…….

Förliggare eller inte....det är frågan....

…….har, eller rättare sagt hade planer på att han skulle ”riva av” något eller några förliggarprov, och det såg väl ganska lovande ut tills förra veckan då han fick en skada i hö framben.  Nu var han redan anmäld till prov i lördags och han började stödja på benet, men fick hoppa över både träning och annan hårdare belastning av benet. Inte som en ursäkt att Tjalle inte klarade provet - men han är ju en genuin sprängare – och ville bara testa om det inte går att skola om honom.
Provet i lördags det ”sket sig” – som man säger.....

En dag på stranden

…men det finns fortfarande några möjligheter att starta honom – får se hur vi gör……..

En som gör som hon vill, det är Trixi det. Med det inte sagt att hon är lik sin flåbuse till farfar där det är RAKT PÅ med FULL FART i ALLA LÄGEN. Trixi kan av naturliga själ inte hoppa över grinden (ännu) men hon har märkt att den faktiskt går att peta upp 99 gånger av 100 så är ju inte handtaget på ovansidan spärrat, vilket gör att man antingen kan dra i gringen eller putta ut den, frågan är bara i vilket läge mänskligheten har dragit igen grinden. Har försökt att få med en filmsekvens när hon mixtrar och trixar för att klura ut hur hon ska ta sig ut, men när jag står med kameran så bryter hon helt oc går och lägger sig så snällt på fällen i stället.
Hon får som hon vill med de andra hundarna också, Canna är inte så lättlurad som Tjalle men det går faktiskt att plocka av henne det mesta, till och med ett märgben. Canna ligger och tuggar på benet och låter inte Trixi komma fram. Trixi backar och snor runt för att plocka ihop lite tuggben, bollar och annat lattjo som hon släpper framför Canna. Om den gamla Canna då inte lämnar märgbenet i alla fall plöjer Trixi genom sin samlig och verkligen rumsterar om med sakerna tills Canna förhoppningsvis inte kan låta bli att försöka komma i åtnjutande av vad det nu är som Trixi jonglerar med  ca 30 cm framför henne.
VIPS så har Trixi gjort en rusch fram och snott märgbenet och lämnar Canna med en massa trista hundleksaker och för länge sedan ratade tuggben.

Även i skogen vill Trixi ha full koll trots att hon är så liten, men man kan ju ta naturen till hjälp för att kunna blicka ut över markerna som skulle kunna innehålla något spännande

Tysk Jaktterrier


Äntligen September!

2010-09-03 22:44 | 0 kommentarer

Har familjemedlemmar som tipsar om att man kan lyssna på l på musik via nätet. Nu lyssnar jag iof en del på musik  - men det är mestadels i bilen.  Har några CD ligger lär som jag spelar ibland, och på en av dem är det en låt som Trixi definitivt inte gillar, för hon startat yla när den spelas. När jag säger till henne så verkar det inte som hon fattar Svenska utan sitter rakt upp och ned med sin lilla rosentrut uppåt och tjuter.
Hur har du det med Svenskan förresten, begriper du alla dialekter? Här en LÄNK som du kan klicka på och förkovra dej lite.

Trixi är väl den som syns och hörs mest i de flesta lägen, nuförtiden. En del dagar är hon överallt på en gång, och så har hon några favoritställen där det tydligen är roligast att ställa till det. Ett sådant ställe är en papperskorg som hon envist tömmer ut på golvet några gånger varje dag…… eller gjorde, ska det väl stå – för efter det att jag preparerade papperskorgen med sambal oelek, så har den fått stå orörd.

Papaperskorg med sambal oelek 
Ute är hon också på upptäcktsfärd och näst intill omöjlig att ta kort på, för hon är ju inte stilla en hel sekund.
Här några bilder från veckan som gått.

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Farfar Tjalle är naturligtvis med i skogen

Tysk Jaktterrier

Nu gott folk ska jag ta och rasfa ihop lite saker som jag ska ha med mej tidigt i morgon bitti.

En krieghof kan låta som musik i skogen

 

«september 2010»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007