Trixi

2010-10-30 15:21 | 1 kommentarer

Sorterar i foton och kan ju passa på att slänga in ett collage med bilder på Trixi när hon spårtränar.

Trixi spårtränar


Bilder på Husses Chela

2010-10-29 22:09 | 0 kommentarer

Burit på kameran i dag  (nästan) hela dagen, men inte ett endaste foto taget……..

……. Men det finns ju glada valpköpare som det är ordning på, så här kommer bilder från Kalle och Husses Chela

 Husses Chela med kalven

Åsså en bild på tjur`n

Kuligt också med rapport i går att det går alldeles glimrande bra för Husses Brisa, vars husse sedan ett bra tag tillbaka heter Sten. Hon var varit med och jagat och det är skjutet djur men hon löper för tillfället så då får husse hålla henne i koppel ett tag.
Det mest oroväckande jag hörde från Sten var att Brisa skulle mysa med husse medens de hejade på HV-71, jag blev helt förskräckt när jag hörde detta – inte föder väl husses kennel upp HV-71 suporter???..... men så när jag fick reda på att hon sover medens husse kikar på hockey så känns det lugnare – hon sover inte utan blundar för att slippa se

Se där ja, nu har jag retat Sten för att han håller på HV-71 och skickat gliringar till de som inte skickar foto….. vad ska jag hitta på mer att skriva om….

…jo, jag var på auktionsvisning i dag och lade in anbud på en del saker, det tog lite tid och jag var vrålhungrig och lite frustrerad över att jag inte hunnit med allt jag tänkt i dag, röja lite här hemma bland annat, och beklagade mej för en kompis som ringde.
”Lätt fixat” , sa han ”skickar ett mail till dej nu direkt, så fixar du det på nolltid”……

…….nyfiken som jag är så sparkade jag igång datorn läser följande:
Om du har stökigt hemma, gör så här:

1.Skapa en mapp på datorn.
2. Ge mappen namnet "Stöket i huset."
3. Ta bort mappen.
4. Datorn kommer att fråga: "Vill du ta bort stöket i huset permanent?"
5. Klicka på ja- knappen.
6. Lägg fötterna på bordet, ta en drink och bara NJUT :-)

 

Tur att man har goda vänner, jag menar kompisen inte datorn – för den är jag inte vän med, den lever sitt eget liv emellanåt ……..

Och bara för att glädja er kära läsare av Husses Dagbok så ska ni få hela två stycken aforismer i dag.

1. Det är mänskligt att fela. För att göra riktigt stora fel krävs en dator.

2. Har du någon gång känt dig som en tvättmaskin? Allting går bara runt och runt tills det är rent, och då försvinner allt det rena och du blir proppad med skit igen.


HUSSES DAGBOK

2010-10-28 13:39 | 1 kommentarer

Höstkrans

Förstår att det är dags att skriva här i dagboken igen; en gôbbe jag pratade med i  telefon i dag trodde att jag inte uppdaterade för att det kanske hänt något tråkigt, och en liten fröken från facebook undrade när dagboken skulle återuppstå……..

……här är det liv kan jag lova – Canna löper oavsett vart hon är – Tjalle löper runt i skogen – Trixi, trixar runt oavsett om hon är i skogen eller hemma!
Trixi har förresten gått klart sin valpkurs och det var sista gången i kväll – hon skulle behöva  gå en sådan där ”två-år-i-varje-klass kurs".
Vet att all lydnad är färskvara på en hund, men för tillfället så är Trixi lite av motvalls när det gäller det mesta = typisk  6  månaders TJT .

Det har även varit lite dåligt med foton här på hemsidan på grund av strul med kameran först, och sedan krånglade datorn.
På tal om bilder, så kan ni få kika på lite kuriosa. Det är foton från Öster Malma och den tidigare grytveksamheten där:

Grytet på Öster Malma

Inte var det några cammoflageklädda killar som häckade runt grytet då inte, nej det var skjorta med slips, kavaj och hatt ……

De texter som jag pillar med är heller inte så dumma, eller vad sägs om detta:
”I likhet med vad som gäller för andra jakthundsraser, är det av vikt att grythundsvalpen under hela sin uppväxt får leva ett fritt och härdande uteliv under lek med andra valpar och gärna även fullvuxa hundar.
Från början ska man vaka över att husets kvinna ej skämmer bort den blivande grytmatadoren genom att låta den ligga i alla sängar eller stolar eller närmast värmeledningen.
Nattplatsen bör vara torr och dragfri men inte direkt varm. När några månader förflutit under ras och lek på gårdsplanen, bör man ta med den på första korta skogspromenaderna, vilka successivt ökas, så att hunden så småningom får skogs och terrängvana.
Den blivande grythunden måste emellertid även bli lydig, varför övningar på detta område bör igångsättas på allvar, då valpen nått omkring 6 månaders ålder och lärt sig att följa husbonden i skogen.”
Texterna är otroligt roliga, och på tok för långa för att skrivas in här men det står bland annat att man aldrig ska glömma grythundsregel nr 1 att ”endast rävgryt är för den blivande sprängaren och endast grävlinggryt för den blivande grävlingshunden” . En halvsida beskriver hur en rävsprängare tar ”nappatag” med räven men en grythund avsedd att jaga grävling inte ska ha närkontakt med grävlingen utan hålla sig på någon fots avstånd och där avge ett lugnt, starkt, sövande skall, medvetande om att jägaren med alla medel ämnar söka sig ner till antagonisten.
Det finns även en grundregel när det gäller ålder för att jaga in hundar i gryt: ” Grundregeln lyder: man bör inte presentera den blivande rävhunden för mickel, förrän den uppnått ett års ålder. Beträffande grävlingshunden bör den som regel ha uppnått två års ålder.”
Och så avslutningsvis: ”Till den perfekte stövarjägarens utrustning hör nämligen en i ryggsäcken nerstuvad grythund, som omedelbart skall vara till hands om räven under jakt går in i gryt.”

Texterna är gamla som ni säkert förstår men även på den gamla goda tiden förekom det tränings/provgryt, bilder och texter hur de gick till nämns också, här en skiss på det gryt som fanns på Öster Malma.

Ritning över grytet

Förstår om ni undrar vad jag gör med dessa bilder och texter -   det får ni faktiskt ta och undra över ett tag till…….

Funderar

De närmaste dagarna är ett måste att inhandla en ny lampa, eftersom en liten Trixi har tuggat på den gamla, som iof var väldigt gammal och inte var den väl världens bästa ljusspridare heller, så för tillfället har jag letat upp en ännu äldre och sämre lampa som jag använder

Min gamla lampa

Det var allt för i dag - gott folk!

Tysk Jaktterrier


Premiär för Trixi

2010-10-10 10:00 | 1 kommentarer

Ajajaj, glömde ju texten som skulle in här.

Alltså i lördags, var Husses Chela, Trixi och hennes brorsa på Östsvenska Terrierklubbens utställning i Strängnäs.
Trixi tyckte nog det var roligt värre – eller rättare sagt hon hade roligt värre, både ute och inomhus.  Spralligare än vanligt så studsade hon runt och ville helst hälsa på allt och alla.
Försten ut i ringen var brorsan; Parlour`s Frode. Han kommer att bli en riktigt lite läckerbit när han vuxit klart. Mycket grov benstomme och kommer troligtvis att få en trevlig höjd när han är färdigväxt.

Så var det Trixix tur och hon tyckte det var kanoners att studsa runt och snosa efter hästar och de hundar som lämnat goda dofter efter sig.
Trixi fick en fin kritik med en åsikt om att hon ”behöver plana ut ngt i länden”.  Det kan jag hålla med om – men hon ser ju bra mycket bättre ut nu än för några veckor sedan då hon mest liknande en dragster .
Båda valparna fick 1à med HP så det var Trixi eller Taggen som skulle bli BIR och BIM – valp.  Trixi blev  helt rättvis ”slagen” av brorsan

Tysk Jaktterrier Parlour`s Frode

Tysk Jaktterrier Trixi

Så var det Chelas tur. Hon var inte speciellt intresserad av att visa upp sig på någon fjompig utställning, utan hade nog föredragit att tillbringa även lördagen med sin husse i skogen – hon hade sitt första ”riktiga” drev på fredagen. Hur som helt så ville hon inte visa sig från sin bästa sida, eller om det berodde på att hon hade en så dålig handler – hon fick i alla fall ”bara” ett förstapris och tack vare att hon hade så taskiga öron så kunde hon inte för dagen få något mer…… så snart domaren  (Dodo Sandahl) hade sagt det så rättade Chela till sina öron igen  haha – så kan det gå. Så här snygg öronsättning har Chela normalt

Tysk Jaktterrier Husses Chela

Å så här ser hela hon ut

Tysk Jaktterrier Husses Chela


Husses packar kappsäcken

2010-10-08 23:03 | 0 kommentarer

Mindre stressig dag, och ändå räckte den inte till (räckte till - gjorde  inte heller linningen i de byxor jag tänkte ha i morgon )

Fick dra till vapenhandlaren i dag igen, nu med lite kosing i handen så ammo inhandlades och lite andra ärenden, en social promenad med Trixi och så hem igen.

Fortsatt med att leta efter min plånbok på alla möjliga och omöjliga ställen – men hon har lyckats att stoppa undan den väl.
Det positiva är väl att jag hittade en massa andra saker som nycklar och ett USB minne…..

Får fortsätta plånboksjakten i morgon kväll tror jag, nu ska jag börja plocka ihop lite saker som ska med på resan i morgon bitti, ska plocka upp killen Kalle kl 06.30 och behöver åka hemifrån en timma tidigare.

Avslutar med en  aforism som är ganska träffande till ett samtal jag hade med en inbiten fågeljägare i dag: Det är tur att vi har gravitationen – annars skulle de fåglar som vi skjuter stanna kvar i skyn och förvirra oss jägare……..


Delad glädje är dubbel glädje

2010-10-07 22:23 | 0 kommentarer

Delad glädje är dubbel glädje, och kan man sedan så den äran att dela den glädjen med en liten kille som nedlägger sitt första byte efter ett klockrent drev av  en Tysk Jaktterrier så är lyckan fullständig yahoo

Ett stort grattis till Zebastian  (tur att du började andas igen haha).

Torsdagen bestod annars av att leta efter allt som Trixi hittat och släpat iväg på. Hon lyckades med konststycket att  plocka ner en väska som stod på en hallbänk – tömma ut innehållet och bära iväg med vissa utvalda delar.  Rafsade ihop det som låg på hallmattan och trodde att det var allt hon hade haft ut – så när jag stod på parkeringen hos vapenhandlaren upptäckte jag att plånboken saknades…… så det blev inget besök där utan drog vidare för att kvittera ut nyckel och annat smått & gott till kursen.  Kursstart 19.00 – 21.30 och så en timmas resväg hem – mata + rasta hundar så var den dagen slut.


Tysk Jaktterrier / Husses dagbok

2010-10-06 21:08 | 1 kommentarer

tysk jaktterrier

Liten kort resumé om vad som hänt sedan sistens:

Drevjakten drog som bekant igång i fredags, och som brukligt är så går det alltid bra – antingen för jägarna eller för viltet. Så en del fick hjort och andra fick hela jakten ogjord …… huvudsaken är att hundarna sköter sig  och dovhjort finns det ju gott om, men på många håll och kanter anser man att älgjakten blir sabbad om man jagar hjort före älgjakten………????

Tysk Jaktterrier

Sedan har det varit lite sociala förpliktelser och så massor med träning för Trixi, med lite varierande resultat. Ska bli väldigt spännande att se vad det ska bli av det lilla monstret (som faktiskt kan vara ett charmtroll)

Har hittat ca 500 foton som jag ska försöka att gå igenom och katalogisera med det snaraste. Det tar en massa tid att plocka runt med dem – men så blir det ju så att gamla bilder väcker minnen och det tar lite extra tid att kika och zoma och försöka minnas  så de hamnar i rätt kategori . Det är som av en händelse mestadels hund/jakt bilder med betoning på hund….. allt från renrasiga till blandraser med dess ägare eller uppfödare…… Ska bli lattjo att få klart på de gamla fotona.

Tysk Jaktterrier

Så leker jag med lite nyare foton också – har inget dyrt fotoprogram eller kunskap om hur man redigerar bilder men man måste ju testa de funktioner som finns på datorn i alla fall, och kan väl säga att det är som med drevjakten = varierande resultat.

Tysk Jaktterrier

Fösta oktober var inte bara startdatum för drevjakten utan även årets rosaband – kampanj

 

Cammo + orange är ju lite av jägarfärger, därför skrattade jag gott åt jaktlag i Halland där alla gubbarna under helgen bar rosa kepsar! Samt samlade in 4.000 spänn till Rosa bandet kampanjen, snyggt jobbat gubbar!

Kan ju pigga upp er med den allvarliga historien om när en kvinnlig läkare ger en pedagogisk info inför en bröstcanceroperation:
Doktorn sitter och ser allmänt nedstämd ut och säger med en barnslig röst: ”Jo vi gör allt för att spara brösten, man opererar bara bort den elaka tumören – brösten är ju en del av vår kvinnliga identitet och vi gör verkligen allt för att ingreppet ska bli så minimalt som möjligt.”
Hugger direkt och kan inte annat än kommentera: ”Tja, jag vet inte hur du brukar göra när du ska visa din identitet hos ex banken om du vill visa bröten så är det ju din ensak – själv brukar jag använda mig av mitt körkort som identitshandling!”

ca mam

Rosa bandet insamlingen är verkligen behjärtansvärt: save the tits!!!!!!

Märkligt det där med pengar som påvekar en som person antingen man har dem eller inte, bara har hand om dem, eller vad sägs om:

  Den rika turisten som klev in på hotellet i en liten ort. Hon lägger 1000:- i receptionen och går för att ta sig en titt på rummen.
Hotelldirektören tar omedelbart med sig tusenlappen till slaktaren och betalar sin skuld.
Slaktaren går med pengarna till bonden och betalar sin skuld.
Bonden tar sedeln till bensinstationen och betalar bränslet han tankat på kredit.
Markägaren går till byns glädjeflicka och betalar vad han är skylig.
Glädjeflickan har en skuld till hotellet så hon går dit och betalar plikttroget tillbaka skulden.
Hotelldirektören lägger sedeln på disken i receptionen , dit turisten kommer tillbaka – hon gillade inget av rummen och tar sin 1000:- sedel och åker från orten.
Hela byn är skuldfri utan att någon har tjänat ett enda öre!

I morgon är det träning av Trixi på dagtid och på kvällen är det kursstart - det ska bli roligt att se om det dyker upp några bekanta ansikten.....

 

 

«oktober 2010»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007