Nyår

2010-12-31 10:03 | 0 kommentarer

 

Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR

"Folk oroar sig så över vad de äter mellan jul och nyår, men de borde verkligen oroa sig för vad de äter mellan nyår och jul" 


Mellandag

2010-12-28 11:15 | 0 kommentarer

Passar på att tacka för alla kul-jul-hälsningar i olika former

Julen avklarad med alla dessa gubbar
Hej tomtegubbar på julafton
Pepparkaksgubbar till kaffet
Snögubbar utomhus
Marsipangubbar i godisskålen
Sura gubbar på parkeringen vid stormarknaden
Stressiga gubbar på macken göra sista-minuten inköp av julklappar
Sega gubbar till barnen
Så snorgubbarna som envist håller sig kvar i näsan – är ganska trötter på att snora.

Julafton var som sig bör, fylld med hemtrillade köttbullar, feta revbenspjäll och annat smaskens

Julbord

Tomten kom till alla snälla barn - tittade på TV`s egna tomtar; Karl-Bertil Jonsson & samt den gamla tomten som Viktor Rydberg skrev 1881 och Hilda Borgström läser från i svartvit inspelning från 40-talet.
(Tror jag ska åka bort till Inge i Halla och ta ett snack med honom – han missade att jag önskat med en digital stektermometer)

Inge i Halla


Själv gav jag bort några barn – eller rättare sagt några fadderbarn. Det går till som så att jag betalar och mottagaren får alla uppgifter på fadderbarnet och vad som händer med den lilla. Hundarna fick naturligtvis sina julstrumpor fyllda med smaskens och precis i det ögonblicket som de var preparerade så blev husse upptagen med annat och hängde därför ifrån sig strumporna på närmaste ställe, som råkade bli älghornet i hallen.

luxury-velvet-christmas-stocking.JPG

 
Mänskligheten glömde bort strumporna och förundrades över tre hundar som dansade fram på bakbenen i hallen varje gång de kom till en viss plats…… ända tills Tjalle tröttnade på att fjäska runt och försöker sig på ett 1.70 hopp rakt upp i luften…..

I går kom ett mail med ett glatt besked om en försenad ”julklapp”

Portabel Skjutsimulator

En medföljande inbjudan till att lära mig att sköta simulatorn, är ju inte känd för att vara den mest tekniska personen på denna jord. Men roligt ska det bli…. de som har testat säger att den är riktigt kul.

Dagens  tips kommer från Edvin; om ni har det halt och tycker det är trist att halkbekämpa

Halkbekämpning


Jag visste det - jag visste det! Någonstans på nätet hade jag sett Hälge i skogen vid jultid - letat på varenda sida som har Hälge Älg med men inte hittat den - så rensar jag i ett gammalt fotoalbum jag själv har i cyberrymden och inte har använts på ganska länge DÄR hittade jag seriestripen med Hälge & Tomten

Hälge Älg & Tomten


Vintersolstånd

2010-12-22 06:00 | 0 kommentarer

Vintersolståndet kallas den tidpunkt då solen står som lägst på himlen på norra halvklotet. Då är dagen där som kortast under året. Vintersolståndet inträffar i år 22 december kl 00.38.

Dagarna blir kortare och kortare. Solen går ned tidigare och tidigare och går upp allt senare - om den går upp överhuvudtaget - vilket den ju inte längre gör i nordligaste Sverige. Årets kortaste dag infaller den 22 december, samma dag som vintersolstånd.

Kollar man dock på solnedgångar runtom i landet och tar en närmare titt i almanackorna, så upptäcker man att det vänder på kvällen redan före vintersolståndet, samtidigt som solen fortsätter gå upp allt senare även efter detta datum.

Mest påtaglig är skillnaden i södra Sverige. I Malmö inträffar årets tidigaste solnedgång redan den 14 december. Ju längre norrut man kommer ju senare vänder det. I Göteborg och Norrköping vänder det den 15, i Stockholm den 16, Sundsvall den 17 och Umeå den 18. Ju närmare man kommer polarnatten, desto närmare kommer årets tidigaste solnedgång vintersolståndet. Hur kommer det sig?

De flesta har säkert hört talats om att ett solur ibland går före, ibland efter. Det hela har att göra med att solen inte alltid står i söder mitt på dagen till följd av jordens lätt elliptiska bana runt solen och att jordens rotationsaxel lutar mot den.

Så passerar solen ca 13 minuter tidigare i söder i början på november och 17 minuter senare strax före mitten av februari.


Kika in på den HÄR sidan om du vill läsa mer

I dag (onsdag) ska jag byta tillbaka Arja mot Trixi. Så en tur till skogen för att mata de vilda djuren. Nu tar det hårt och tär krafttigt i synnerhet på klövviltet. Så om du har möjlighet att hälpa till att stödfodra - så gör det, eller hör efter om du bara kan bridra ekonomiskt till några enselagebalar om de fodrar på grannmarken.

Hörde i dag att de vid jaktmarken vid Bo hittat ett stort antal ihälfrusna vindsvin. Förra året var det en sträng vinter vid grisningen och många suggor blev av med sina kultingingar - och brunstade om vilket ledde till att ett större antal fjolingar stryker med i år än vad som är brukligt på grund av den stränga vintern.

Är väl egentligen bara rävjakten som är igång nu, med varierande resultat.....

 Om du är vidskeplig och tror att en hartass bringar tur, så tänk på hur det gick för haren.

 


Husses Jaktpolare

2010-12-21 15:33 | 0 kommentarer

Haft besök i dag av en jaktpolare som heter Garm

Garm

Hans husse & matte var naurligtvis med och så Trixi`s syster Bestla som inte bara är en jakthund utan även kombinerad nackvärmare åt husse......

Bestlas favoritplats

......och upp&nedvänd teaterapa i mattes famn

Tysk Jaktterrier från Parlour`s kennel ser ut så här !

Tog fler foton så det kommer kanske ett mer normalt kort på Bestla också framåt kvällen när jag kikat genom korten lite bättre

 


Bilder från Stora Stockholm

2010-12-20 22:17 | 0 kommentarer

Folk säger att Sverige är vackert om vintern. Hur vet de det? Då är ju Sverige täckt av snö!!!

Lite foton från i söndags.

Ostyrig Tjalle i utställningsringen

Pratade med en person som var där och kollade och som tyckte att Tjalle hade FULL KOLL.....något jag ju inte kunde hålla med om (se gårdagens dagbok) nej det var alltså full koll av allt som hände utanför ringen som avsågs visslar

Tjalle lever sitt eget liv i utställningsringen

Husses Chela (Tjalles dotter) skötte sig betydligt bättre

Husses Chela visas upp

Inte bara Chela som skötte sig - utan även husse

Chela med Husse Kalle

Glad Husse med liten Chela

Tatjaana

Arja trivs helt klart, mycket bättre i skogen än att vänstervarva på utställning - det gick åt många köttbullar som muta

Väntar med Arja

Det blev en långtråkig väntan för Arja så vi tog en liten gosestund medens hundarna före henne skulle visa upp sig

Arja

Arja trippade med så snällt.......

Tjalles Norska fanclub

Tjalle har ju som sagt en egen "fanclub" i Norge (också) som vi brukar träffa på vid utställningar runt om i norden. Tror de har känt Tjalle sedan han var valp/unghund, så Tjalle bugar & bockar för grattiset till BIMèt.

Chelas "mini"fanclub

Tror att även Chela fick en  liten fanclub i går........

Eftersom det inte bara ställs ut hundar på en utställning, utan även "minglas" och skvallras i hundvärlden - oavsett vad man har för ras tänkte jag bjuda på en passande aforism så här på måndagskvällen:
"Det är då för väl att lögnen finns, för tänk om allt man hörde var sant!"

Hare bra och ska ni ut i trafiken så tänk på att köra som ni har förstånd till - och ta god tid på er. 

 

 

 


SE J (GF) CH

2010-12-19 23:06 | 1 kommentarer

Ägnat största delen av söndagen med att sitta i en bil, fram & tillbaka till den utställningen som tidigare hette Stora Stockholm. Även om den har bytt namn så vet ju folk vart man varit om man säger så.

Med på resan var Felicia, Åsa, Kalle, Husses Kennel + hundarna: Husses Chela , ”Arja”/Tatjaana och så naturligtvis Tjalle.

Det som gällde för dagen var att vi hoppades att Arja skulle få minst ett andrapris ….och vips så skulle och hon bli SE J (GF) CH.
(inte lätt det där med titlar – kika i gästboken så ser ni att jag fått på moppo av ”Parlörskan”)

Kalle hade med Chela för att se hur det går till på större utställning – se andra TJT – samt träna att gå med egen hund. Chela är så ung så hon kan inte få några riktiga utställningsmeriter. Och Tjalle, tja han är ju ALLTID med mej, även om jag funderade på att strunta i att ställa honom i dag, eftersom han inte är till sin fördel för tillfället.

Först ut är ju hanarna och Tjalle var sist och själv i championklassen. Nu tyckte jag som sagt inte att han var till si fördel i dag rent utseende mässigt, men det var han inte när det gällde att visa upp sig i ringen heller……..jeseeeeess vad han var tramsig!! Hur han än bar sig åt och såg ut så blev han bäst av de fem hanarna som ställdes i alla fall.

Efter Tjalle var det så dags för tikarna och först ut – eftersom hon var yngst var Husses Chela.
Det var som sagt premiär för Kalle att ställa ut hund, men det gjorde han med bravur. Chela fick finfin kritik och ett förstapris.
Så jäkla kul att Chela (och Kalle) skötte sig och för er som inte vet vad Chela är för namn så tror jag det går att googla på det…….

Så var det lilla Arjas tur att visa upp sig i Jaktklassen för tikarna. Arja är betydligt lugnare än Tjalle – nästan lite för lugn och hon trippade så försiktigt runt och det syntes att hon inte kände sig bekväm även om hon fann sig i sitt ”öde”.
Ett andrapris fick hon och blev tituleras numer: SE J (GF) CH !!!! Stort grattis till Tysk-Emil med familj.

Medans jag väntade på att resterade tikar skulle visas och konkurrera träffade jag på Tjalles trogna fan-club från Norge. De skulle inte  in förrän långt senare på dagen med sina hundraser – hoppas det gick bra.

Tjötade med folk och väntade innan det var dags för BIR & BIM, domaren hade för dagen utsett Mailn`s Bina till bästa tik.
Lite lattjo är ju att både Malin och mej hade varit lite tveksamma om vi skulle ställa dessa två hundarna i dag, och så stod vi där med bästa hanen och bästa tiken.

Bina blev slutligen  BIR och Tjalle BIM

Vi plockade med oss hundarna ut till bilen i P-huset, för att sedan vara hundfria bland ca 3.000 hundar med ägare och publikum, för att shoppa loss lite och samla ihop lite gratisprov på hundmat mm.
Attans vad det finns prylar till hundar som man inte har en aning om vad de skall vara till för, och så en massa blingbling till hundar som de krängde vid de olika montrarna.
En kik på på de flesta av rasklubbsmontrarna, deltagande i frågesport med fina priser vid andra och så en snabbkik på uppvisningarna.
Efter det så var det liksom bara ”lika lång väg tillbaka” kvar, i mil mätt – för söndagen bjöd inte på något vidare väglag på hemresan.
Eftersom jag får på skallen när jag inte uppdaterar här så kommer jag att lägga upp foton från utställningen i morgon (tack snälla Åsa för foto) , efter det att XXX antal ärenden har uträttats.


SE (gas) CH

2010-12-18 23:00 | 0 kommentarer

Jo jag VET att det varit dåligt med uppdateringar, får väl försöka råda bot på det.

Kan börja med att tala om att lilla Pirri i dag äntligen sprängde en räv när det var en domare med och därmed fick hon sitt grytchampionat, har ingen färsk bild på henne men håll till godo ändå. med den gamla på grattissidan

Jakten har i det närmaste stannat upp på grund av snö/kyla på sina håll och kanter. Det varierar ganska kraftigt lokalt och Kison med husse Kenta har haft tur och varit ut på en jakter i alla fall.

Kison

Kison

Och så klart att Tjalle har varit ute i skogen och lattjat runt som vanligt här med en helghälsning till er alla (upptäckte att det ju är jul om några dagar.....) så vi slänger in en julhälning redan här till alla er som redan har tagit helgledigt.

Husses Kennel önskar alla en trevlig helg

I morgon drar Tjalle, Arja och Chela till Älvsjömässan för att vara med på utställningen. Denna gång hoppas vi på minst ett andrapris för Arja så även hon får sitt grytchampionat någon gång. Ja även Tjalle och Chela ska naturligtvis ställas ut men för Tjalles del så spelar utställningen inte så stor roll efterson han inte kan få mer meriter i morgon. Och för Chelas del så är det mest en träning för henne och förhoppningsvis en trvlig erfarenhet för husse Kalle.

Om DU vet någon som är intresserad av en Bayersk Viltspårhund - så finns det en en tik på 3 år som beöver ett nytt jägarhem!
Hon är fostrad och allt sådant.........., spårar och har ställt vidsvin och dov, och kan även prestera fina drev.  Är DU intresserad eller vet någon som är så slå en signal eller maila för mer uppgifter.

 

«december 2010»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008
  2007