Morris blir pappan till nästa kull...och nästa...och

2011-01-24 23:40

Ingenting är längre som förut….. jo, det är det väl – ett tag till.  Men vi håller på att göra om sidan lite så det kanske ”knasar” & ”spökar” en aning och då är det inte Din/Er dator det beror på. Såg förresten att hela Cybersite kommer att göras om men det tror jag de sköter så snyggt så det ska förhoppningsvis inte märkas. Så här såg det ut när jag loggade in på hemsidan i dag

Nya cybersite

Hur som helst så får ni ha lite överseende ett tag framöver…..

Äntligen är hanhunden till Wilma ”spikad” och det blir en liten Morris i! Lite roligt att matte uttryckte att hon tyckte det var lite FÖR mycket jakt i honom (hur det nu kan bli det). Kan tänka att det blir parning framåt helgen, eller i början av vecka 5, så är det bara att hålla tummarna att det ”tar sig”.

Passande bild i dag!!!!! 

Vart sover era hundar? Här är det fritt för hundarna att dagvila vart de vill; i sängen, öppna buren, soffan etc.  så går hela gänget och lägger sig i sängen på kvällen. Tjalle först – kl 22.00 är det läggdags och då intar han sin favvoplats, och de andra kommer vart efter och fyller på tills sängen är full. Varje kväll samma procedur att väcka hundar och förpassa dem ner på golvet medens mänsklighet försöker ta sängen i besittning – och det är precis vad som kommer att ske att nu…..

Dagens aforism: Om du tror att du vet allt så är du dåligt underrättad!

Soffpotatisen

 


Borderterrier valpar på G

2011-01-21 22:21

Wilma har nu börjat löpa och kommer att paras ca i månadsskiftet jan/februari. Valparna föds ju efter 63 dygn - då är vi framme i månadsskiftet mars april och de levereras inte innan de är åtta veckor och då är vi framme i månadsskiftet Maj/Juni.

Framtida info om Wilma parningen, dräktigheten och naturligtvis valparna kan du till att börja med läsa om på valpsidan

Wilma har börjat löpa


Henrik har namsdag

2011-01-19 21:26

Sicken nedrans dålig uppkoppling jag haft idag…. därtill allmänt strul med ena datorn och allt sånt trååååk!
Kan ju inte ett jota om datorer och hur de funkar, har en hemsida som jag klarar av tack vare att jag kan skriva ett Word dokument och för det mesta kommer ihåg hur man flyttar runt och länkar till foton…..  annars är jag en proffsig novis på  allt vad hemsidor & datorer heter.
Om det krisar så har jag ganska trevliga bekanta som är ganska trött på mina frågor om hur man fixar och trixar till det……. som i dag, då det var lite trassel och efter  XX –antal timmar med en suport som inte kunde hjälpa mej så ringde en valpköpare och  VIPS så  berättade han vilka tangenter jag skulle knappa på. Tackar allra ödmjukast för hjälpen ;  ”Det finns saker man måste vara en fackman för att inte  förstå……”

Lite  kompensation så dålig uppdatering med bilder på senaste tiden…….. lade över ett stort  antal foton från fånen till datorn i dag och här är några av dem…. inge vidare kvalitet men  alltid något

Konstpaus i snön

Solros eller snöros........?

En katt bland hermelinerna.....(tyskarna)

Smartaste västen för en GPS, tillverkad av Tobbes pappa

Nu är det natt.....även för Tjalle....

 


Aktiveringsbollen aktiverad

2011-01-18 21:58 | 0 kommentarer

Tre liggunderlag blev det i går kväll,  och Tjalle som är en ”översittare”  testade naturligtvis om det dög.

"översittaren" Tjalle

Tanken var att det skulle tas fiiina utomhus-foton på honom i söndags men det var ju som bekant inte väder för det. Får se hur det blir med tid och väder i helgen som kommer.

Har ni förresten hört att man inte kan ha aktiveringsbollar till TJT?  De blir stressade  av bollar sägs det……..men det har tydligen inte Trixi (Parlour`s Fenja) den blekaste aning om….. och inte de andra hundarna här på kenneln heller

 

Bollarna ligger på golvet hela tiden och när det inte händer så mycket annat i Trixi´s liv så kan hon få för sig att vilja ha en av bollarna laddade med mat eller godis. Då kommer hon med den och bonkar ner den i golvet så det är bara att gå och hälla i en omgång.  I vanliga fall så går de andra efter henne i en lång ras, och Trixi själv verkar mest nöjd med att det ramlar ut matkulor på golvet som Canna kan glufsa i sig.
Ska ta och plocka fram lite apporter till Trixi igen, vi började på apporteringsträningen men så blev hon så trist när hon löpte – hon tappade både hörsel och syn och verkade inte ha fått ett enda kommando i hela sitt liv…….. men nu så har tydligen hormonerna hamnat rätt igen och hon behöver verkligen lite extra sysselsättning, förutom den  dagliga motionen.

Dagens aforism: "Jag är inte som andra - men det är inte de heller ! "


Nästan så man skäms....

2011-01-17 21:31

Nästan så man skäms att det inte har blivit tätare uppdateringar när det är så många "unika" besökare varje dag, men har haft lite att pyssla med.

Har packat upp & ned med flyttkartonger till hundarnas stora glädje

Flyttlåda

Trixi var mest uppi från början, men insåg att det  var bättre att helt enkelt förskanska sig på en låda och ligga ligga där och spana ut och ha full koll. Tjalle har varit med, med sitt "tryne" och kikat runt och snosat på varenda pryl.

Lite tid hade jag att försöka göra något av bilderna, men insåg snart att det finns folk som är bra mycket bättre och kunnigare än mej  samt att jag inte har tid, så här blev resultatet av 30 minuters plockande med två bilder fram och tillbaka
TEST 1: LÄNK  TEST 2: LÄNK

I kväll blev det i alla fall av att sy tre nya fina liggunderlag till hundarna. Det gick riktigt bra ända tills nålen i symaskinen tackade för sig.

Symaskinsnålen gick av

Efter diverse svordomar och lite tur så så hittade jag nya och liggunderlagen blev kanonbra! Av någon anledning så kan ju hundar inte inte bara lägga sig ned och njuta utan de ska bädda till det, på sitt eget vis. Till sist så fick Trixi till det så hon kunde provligga sitt

Tysk Jaktterrier /Trixi provligger

Nu ändra tiden på uppdateringen här så jag inte avslöjar att jag sitter uppe mitt natten visslar och hoppa i säng i säng själv efter en lång dag.
I morgon en kort tur tur söder ut och så hem igen. Tror Canna får stanna hemma och tar med mej Trixi och Tjalle de gillar att åka bil, och så får jag lite sällskap.

De flesta människor tillbringar sitt liv med att gå och lägga sig när de inte är sömniga och stiga upp när de är det........


They came from a land down under

2011-01-12 12:31

Det är snart två år sedan Husses Sophia Loren flyttade till Australien

"Tusen" blanketter före Sophas avresa till Australien

Minns att det var minst sagt knöligt att få till det med alla förberedelser i form av en mindre lunta från veterinären, pusslande med tider och flyg.

Resa med två övernattningar i olika länder och sedan en månadsvistelse i karantän när hon kom fram.

Bild från 2009 / Husses Sophia Loren

Nu äntligen efter mycket om & men har hon fått sina valpar, det blev en hane och tre tikar! Ska bli roligt att följa deras framfart i Australien framöver, ja Sophia också för del delen, hon har six point kvar på sin meritering! KUL, KUL

Mindre kul är att en hund från Husses Kennel har drabbats av katarakt (grå starr) , och väntar nu på operation och ska därefter förhoppningsvis bli så gott som ”ny”. Vill samtidigt påminna om hur viktigt det är att ha sina hundar försäkrade!

I går kväll var det information och praktisk hantering av skjutsimulatorn Marksman som jag skrivit om tidigare. (likadan simulator som finns på Öster Malma) Är ju inget tekniskt geni men det ska nog gå bra, de flesta kopplingar var ordentligt märkta med färgad tejp, och lite ”latmaskar” markerade på tangentbordet. Avslutade kvällen med att smörja kråset med nostalgisk mat; löjromstoast till förrätt och så en utsökt plankstek.

Glada hundar när man kommer hem efter några timmars frånvaro, men å sidan så är de lika glada oavsett vem som kommer.tjthoppanim

 I dag hade Lotus vägarna förbi och kikade in på en  snabbfika. Trixi var ju inackorderad hos Lotus i lite över en vecka för ett tag sedan så det var ett kärt återseende, det är ju en glad ras och de visar det gärna. Eller som en annan TJT ägare uttryckte det om sin hund: ”Fantastiskt att han till och med är glad när han har tråkigt!”

Rävjakt?


Håller huvudet högt.....

2011-01-04 21:50 | 0 kommentarer

Solförmörkelse junauari 2011

Solförmörkelse i dag som jag inte sett så mycket av trots att jag har ”hållit huvudet högt”. Helt utan tillstånd så har jag ofrivilligt lagt blodspår i snön både i går & idag

Blodspår i snön

Har ju varit ganska möe förkyld om jag hade känt efter – men lite piller och spray samt snorpapper i fickan så har det funkat. Men med mycket snytande så började jag blöda näsblod i går. För oss som äter blodförtunnande så blir det inte bara någon droppe utan ett mindre Niagarafall.
Därför blev det att gå med näsan i värdet halva dagen i går, var ju med Tjalle till veterinärkliniken så det var många som fick se min uppsyn i buddel bemärkelse.

Kan ju inte sluta med de hjärtans söta pillren heller

Trombyl

så i dag när jag trodde det var ganska okey så var det fritt flöde igen, hade bara två av hundarna med mej och klart att de var intresserade av vad det var för spännande lek att droppa människoblod i skogen. Nu går det faktiskt att gå med huvudet högt och ha två spralliga TJT i koppel med sig i djupsnö belagd med skare även om det tar tid och tär på tålamodet…. och stöna "å detta mörker".....helt passande i dag

Här kan du klicka om du vill höra eldkvarn som sjunger håller huvudet högt. ganska passande det också....


Lycklig valpköpare!

2011-01-03 21:48 | 1 kommentarer

Klart man är glad om man har en TJT!

Martin L har en som kallas för Nemo – men han liksom många andra har ju drabbats av snö och kyla och en på tok för kort jaktsäsong för våra små svarta (och bruna också för den delen) Nemo har inte gjort husse besviken utan driver till full belåtenheten, men har enl husse fått lite förkärlek för vildsvin – men det verkar ju husse Martin också fått…..

Marlin L och hans Vildsvin

…….Martin  skriver så här:
” Vi var bjudna till Moholm igår där en bonde haft problem med en stor gris som förskansat sig på en stor åkerholme och åt av gammalt utsäde som han körde ut till älgar och rådjur. Problemet var att grisen inte tillät några andra djur att ta del av detta.
Pga av snödjupet så tog jag och en kompis från Mora med oss en jämthund och knatade ut till holmen. Andra jägare hade ställt sig på pass runt omkring. När vi kommer fram så kommer galten farande emot oss, han stannar i åkerkanten och viker sedan långsamt in i en slyridå. Där stannar han och ställer upp sig mot oss, han har uppenbarligen inte tänkt ge sig utan kamp!
Kompisen och jämten går fram och drar på sig uppmärksamhet från galten, vilket gör att jag får ett läge från sidan på honom.
Han var ganska hyfsad, 150+……

Apropå galten så hade den ganska lite fett på kroppen, det kan ju ha spelat in varför han var så sur. Veterinären som är med och jagar tyckte att han borde varit betydligt fetare. Troligen var han på retur då betarna i överkäken var riktigt stora och ffa breda. Betarna i underkäken var 7 resp. 5 cm och har varit avbrutna. Jag sköt en gylta på 50 kg senare samma dag och hon hade massor av fett på kroppen.”

Det jag funderar över och vi har diskuterat livligt här är hur mycket vildsvinen stör hjortdjuren när de etablerar sig på hjortdjurens utfordringsplatser……. meningarna går isär lite…….

Stort grattis till Martin för den nassen i vilket fall! (några kilo från den största jag själv lyckats dräpadevil girl.......nääää int ä ja avundsjuk jag....haha...höhö, fick något i halsen).


Barfota

2011-01-02 22:28 | 2 kommentarer

Små, små saker som man gör helt omedvetet och som hundarna tolkar som en signal – kan ju jämföras med de kommandon som vi…  jag i alla fall kan använda med hög röst för döva hundöron ibland.

En sådan där liten, liten signal att det är någonting på G att jag tar på mig strumpor. Har en vana att gå barfota inne och även utan strumpor i de tjocka Le Chameau stövlarna eller tjock-kängorna när jag är ute på hundrastningar eller andra korta utevistelser på vintern.

Barfota.....eller?

Om vi ska ut på eftersök jaga så åker strumporna på, och det verkar vara Tjalle som har stenkoll på strumppåtagningen. Strumpor på = nu händer det någonting positivt JaktsrumpornaTysk Jaktterrier

Ja, alltså han  och de andra går igång på de där vanliga traditionella sakerna också förståss; spårutrusningen, garmin, vapen, ryggsäck och andra jaktutensilier som det plockas med. Men Tjalle är nog ensam och att tända på strumpor….
Han  blir enormt uppmärksam och får en kanonfin kroppshållning vis ett annat tillfälle förresten, och det är om jag frågar om han vill gå ut.
Har använt det även vid en utomhusutställning när han inte ville stå alls……”ut, vill du gå ut?” och han är ju bara en hund så han fattar ju inte att vi redan är ute, utan reagerar positivt på ordet.

Trixi och Canna reagerar mest på ljudet från kylskåpsdörren, prassliga påsar, smackande ljud etc etc  …vad kan det bero på månne……?

Några stycken som tycker Trixi såg bra ut på gårdagens foto trots att de inte var bra, och att hon har en frän preussare. Någon nämnde skäggiga damen och att det finns hårborttagningsmedel även för generande hårväxt i ansiktet. Kom att tänka på en kompis som heter Eva. ……

Vi var ett gäng som satt och pratade om ditten och datten, och en tjej kom från Irland men pratade Svenska med en del Engelska ord.
Eva beklagade sig över att hon hade fått små fjun på överläppen som hade blivit mer iögonfallande nu när det var sommar och hon hade blivit solbränd.

Kathy förklarade på Svengelska ” det finns sma strajp´s – you know, som man har on  sitt face sa man inte behaver var genrerat. Heter veet och du kan handla i nastan alle store you know.”

Eva var lite fascinerad över Kathy´s Engelska brytning och på väg ner till stan så memorerade hon vad Kathy hade sagt – och då med samma uttal (men i tanken) och så lekte hon lite med orden i meningarna (helt normalt för henne)

Vad som sedan hände återberättade Eva tyvärr vis en ”social” middag …….. hon gick där för sig själv och tyckte att det lät fränt med Svengelskan. Gick in i en butik där de säljer smink och annat absolut nödvändigt för det kvinnliga könet.
Går fram till disken och hör sig själv använda en Engelsk brytning!!!! När hon berättar att hon ”har ett generande face och är i akut needs av en liten strapon, and I tror Im going wet”

Som sagt Eva berättade detta helt allvarligt för oss på en middag några veckor senare, och de som inte hade något tugga i munnen kan ju vara glada, för det går inte att asgarva med mat i den densamma……

Enkom för att det inte ska bli några liknande missförstånd när ni nu läst ovanstående, vill jag bara klargöra att barfota inte betyder utvisad från en serveringslokal & Engelska inte är något himmelskt språk. Det är lättare att prata med hundar – då behöver man inte några ord över huvud taget ……..


MMXI

2011-01-01 21:13 | 0 kommentarer

Årets första dag är avklarad, och året heter nu MMXI eller 2011 på vardags-svenska

Nyårsafton var lugn både för folk och hundar. Canna är lite stönig när de första smällarna från nyårsraketerna kommer sedan är det lugnt, Tjalle vill gärna kolla var det smäller och helst dra dit på stubinen om man säger så, Trixi satt och tiggde människomaten som var över och lade inte märke till att det avfyrades raketer & smällare.
Trixi är annars en riktig skithund!

Trixi har grävt i uran IGEN!!!!!
Visst ser det ut som hon räcker tungan åt fotografen....

Inte första gången som hon varit där och grävt, men jag tänker vara lika envis som en TJT och inte ta bort urnan utan hon ska  lära sig att ge f*n i att gräva där……. runt påsk  få vi väl se vem som har gett sig……

Ut med det gamla och in med det nya brukar det ju heta vid nyår.
Har gammalt porslin som jag tänkte hiva ut.  De berömda kaffemuggarna som alla vill fingra på kommer att ersättas ….

Mina kaffemuggar i keramik

Tänkte först att jag skulle köpa fler av dem för de var ju relativt billiga och lite roliga – och så köpa till några passande tallrikar

Smart tallrik till tilltugget

Eller de här som är lite motsatt vad jag har nu

Tallrik för alla skeetskyttar

Det kommer i vilket fall att bli något som INTE är modernt eller i stil med det jag har nu

Dukat & klart

Det blir personligt och italienskt. Måste tyvärr vänta ända till måndag……

…låter det som om jag har det jobbigt – inget mot vad andra individer kan ha det. Är det inte för kallt & massor med snö så blir det tö med återfrysning och skare.

Rådjuren på väg till ensilagen

Glöm inte att hålla ett öga på vad gäller i det län du bor – om du är osäker. Även om det inte har gått ut någon restrektion från Länsstyrelsen så använd omdömet om du tänkt släppa hund efter klövvilt eftersom snömängden varierar kraftigt.

Snön ligger TJOCK på taket

Trixi gillar snö och tar sig fram lika bra över som under snön

Trixi i snön

Hon är alltså helt normal…. när det gäller hundar och snö, alltså  haha   det är svårt att få henne att stå stilla många sekunder där det är plogat – helst skuttar hon bredvid i djupaste drivorna.

Tyskan som inte kan stå stilla

Morgondagen kommer att ägnas åt en del klurigheter om våra Svenska djurarter, § och lagar om jakt och sånt….. lagom sysselsättning för en söndag när det inte ska jagas här i kokarna.

Jaktbart vilt

 

«januari 2011»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007