Skyttesimulatorn inbokad

2011-02-28 16:13 | 0 kommentarer

Simulatorn är bokad - KOLLA IN DAGARNA!!!

Nu är Skyttesimulatorn inbokad igen - ni som är berörda vet vart ni ska kolla för att få reda på vilka dagar som passar.


Tummen upp

2011-02-26 23:01 | 0 kommentarer

Det är modern med tummen upp eller gilla-tummar som de också kallas på facebook.

Tummen upp

Tre omgångar kvar med Modo på  slutspelsplats i och med dagens match så tummen upp för MODO.

Husses Hockeylag

För ett bra tag sedan gav jag bort en dovhjort ”på rot” till en trevlig pôjk som hjälpt till med lite av varje. I dag fällde han hjorten och tydligen bar han på en imponerande huvudprydnad (hjorden alltså) tummen upp för skytt och ev medaljhort......har själv inte sett den ännu

En gilla-tumme för att Trixi har äntligen löpt klart och nu är ordningen återställd….. eller kanske ska det heta oordning efter som det mesta blir oordning när Trixi har fått fart på farfar Tjalle….

Utdelar också två tummar för tiden mellan 22.00 och läggdags eftersom  kl tio på kvällen är tiden då Tjalle lägger ner dagsaktiviteterna och intar sin favorit viloställning på rygg, de andra hundarna lägger sig lite varstans där det är ledigt och ett behagligt lugnt infinner sig så det kan finnas lite tid över att uppdatera hemsidan, läsa och ev svara på mail,  och så favvosysslesättningen = stryka?!?! 

Tysk Jaktterrier

I morgon är det årsmöte och det är så på helgerna hela Mars månad, men det blir ingen gilla-tumme på det möjligtvis en ogilla-tumme.
Årsmöten är sega och långdragna sittningar med folk som redan känner varandra sedan flera år som beter sig på ett helt onaturliga sätt – som om de trodde att det gällde livet….. läste någonstans  att det perfekta mötet ska ta exakt 4½ minuter/mötesdeltagare.

 


O happy days....

2011-02-24 22:53 | 0 kommentarer

Börjar med att glädjas åt flera stycken vägar...... här är en av dem

Mindre glad är jag över min olagliga gamla hynda Canna

Canna tuggar på sitt märgben

Enligt Svensk lag så är hon olaglig som föredrar att ligga i en bur flera timmar sträck. I går kväll var jag på möte och borta flera timmar, i dag mitt på dagen var jag på ett annat slags möte och borta flera timmar, nu är jag hemma och ska jag gå och lägga mej - vart ligger hon? Jo i en bur nästan hela kvällen i går, i natt, flera timmar mitt på dagen och hon har gått och lagt sig där igen. Man får inte ha hundar i burar på detta sätt och det är väl inget att orda om här utan bara att stänga burluckan tycker ni kanske. ….. jomen hejsan där kära besökare på Husses Hemsida, det är lättare sagt än gjort för gaveln är trasig och där går hundarna in och ut som de känner för det.
Det blir mest in – så emellanåt så ligger det tre/fyra hundar därinne i en stor hög. Nu senaste dagarna när den senaste omgången märgben har serverats så har Canna ockuperat buren alldeles själv och så försöker hon vara så skräckinjagande som möjligt när någon annan hund går förbi.
Hon är i och för sig äldst av hundarna och har störs pondus när det verkligen gäller – då har hon ett helt annat beteende. Låt säga att det skulle vara något smågruff någonstans mellan några hundar som övergår till att bli både våldsamt och högljutt – då glider hon fram på stela ben och har överläppen bara lite, lite uppdragen vis mungipan så tar hon varv lugn och sävlig runt kombattanterna och ser faktiskt lite löjlig ut där hon går omkring med en uttalad översittarattityd.

VIPS så blir det lugnt och tyst på de som har gruffat med varandra och har de  haft något att gruffa om så lägger Canna beslag på det lugnt & fint.

I dag fick jag besök av en gammal jaktkamrat som har genomgått ett antal operationer i …alla leder tror jag, och de som inte redan är opererade är han väldig stel i och har ont när han rör sig… i alla fall höfter, rygg och knän är ganska nyopererade = han går långsamt och med stela ben…..

….ni som varit här vet att det är ett glatt gäng med hundar som möter vid dörren men i dag såg det riktigt kuligt ut. Alla hundar till dörren som vanligt – in kliver kompisen – och VIPS så är det som ”förtrollade” av den dominante personen som klev innanför dörren. ……

Det finns dyrbara kurser hundägare kan gå  och lära sig det som så populärt kallas för ledarkap när det gäller hundar. Hade ju kunnat tagit entré i dag så folk hade sett hur kroppsspråk påverkar hundar bra mycket mer än en matte som höjer rösten och tjoar; EJJJJJJ, ge er nu för tusan – GÅ VÄCK härifrån!

Ordspråket i dag lyder som följer; Jag är ingen ledartyp -  jag är nöjd bara jag får bestämma.

Trixi löper fortfarande....


Man tager vad man haver....

2011-02-21 23:43 | 1 kommentarer

”Man tager vad man haver” är ju ett känt uttryck i många olika sammanhang numer

Man tager vad man haver.....

....och på tal om det; hade ett samtal med en valpköpare (undrar hur de tycker om att bli kallade valpköpare ända tills hunden är flera år?) …i alla fall  - blev uppringd av en som har köpt TJT här på Husses Kennel och vi pratade om ditten & datten, dryftade personliga spörsmål och naturligtvis så pratade ju Tysk Jaktterrier. Han hade liksom lite tid över för han befann sig i en ”lokalitet” där han blivit ombedd att ta bort en kanin som hade flyttat in, och  det passade inte företaget att ha gratis hyresgäster.

Lite lagom kinkigt att behöva använda vapen inomhus så han resonerade som så att ”man tager vad man haver” och han har ju en avkomma efter Tjalle & Canna, så den släppte han in.
Minns inte riktigt vart vi var i samtalet när det blev upptag och ett ekande kort drev hördes och så hör jag  hur husse berömmer den lilla kanindräperskan

Tysk Jaktterrier

Grymt kan det tyckas, men det absolut säkraste sättet att jaga i en byggnad med betong i alla väggarna, tak och golvet.

Rikoschett

Tjalle ylar inte längre dygnet runt – någon gång ibland så är han så slut att han faktiskt sover med stort S!

Tysk Jaktterrier

Tills det är dags igen för nästa ryck…..
….Ryck heter en hundleksak som man inte kan undgå om man handlar på en sådan där stormarknad. Den ska vara helt perfekt för hundar i olika storlekar och naturligtvis så finns det en hållbarhetsgaranti samt att hundarna ska kunna både bita och ha dragkamp om med den

Märklig hundleksak

Det stod folk i gången där jag skulle gå fram och jag hör dem prata om de kanske skulle ta och köpa en sådan tingest till deras hund och varför inte till killens brorsas hund också. Killen svarar lite tveksamt på bredaste dialekt att ”du vet dä ä en sån där tyskterrier å den äter upp alla leksaker spelar ingen roll vad det är för garantier, men vi köper en till våran hund”
Ångrar faktiskt att jag inte  köpte ett knippe sådana hundleksaker, då hade jag kunnat skicka runt dem till några TJT ägare och vi kunde ha tävlat om vilken som höll flest sekunderTysk Jaktterrier

Och så avslutas kvällen med en liten aforism tillägnad Eva och alla andra andra jag känner:
Det är inte så mycket våra vänners hjälp, som hjälper oss, som vissheten om deras hjälp.


Tjalle sjunger!

2011-02-19 23:58 | 0 kommentarer

Från ytterlighet till ytterlighet om man kikar på gårdagens färska bilder på valparna och så den här som togs här på Husses Kennel i dag.

Tysk Jaktterrier

och det här för några dagar sedan

Tysk Jaktterrier

I morgon är det en vecka in på Trixi´s löp och Tjalle är spritt språngade galen

och  han ylar så vackert.......


Här kommer det bilder

2011-02-18 00:59 | 0 kommentarer

Börjar med en aforism i dag: Oroa dig inte för världens undergång idag. Det är redan imorgon i Australien.....ett citat från Charles M. Schulz.

Så lämpligt då att sedan lägga in bilderna av valparna som faktiskt bor i Australien.

Ska vi leka - trots att vi inte är lika?

Syskonkärlek

I got you!

NOPE - jag vill inte stå fint

Drar på upptäcksfärd i stället

Går inte att missa släktdragen i den uppsynen :)

Samtliga bilder här ovan är tagna av Susan & Keith i Australien, där  Husses Sophia Loren numer bor.


Valpbilderna kommer

2011-02-17 15:14

Krångel med datorn så det har inte gått att "få till valpbilderna", men de kommer sent i kväll eller tidigt i morgon.

Valparna i Australien


MMS

2011-02-16 00:13

Hade telefonen på laddning och se där vad som fanns när den var klar

 Gamle Boss & Husses Chela

Chela  tronar här med gamle Boss som hon brukar bossa över. Ni kommer med all sannorlikhet att få se mer av henne här på hemsidan framöver.

I dag eller  morgon kommer ni att kunna få se bilder på valparna


KALLT !

2011-02-15 09:35

Fy satans vad kallt det är, var iskallt i köket i morse

Iskallt i köket

Kanske dags att höja värmen inomhus?

Har fortsatt problem med datorn, men den lever i alla fall, eller heter det lever om?
I vilket fall så fick jag rådet att göra ren fläkten, men det brukar jag faktiskt göra. Har en sådan däringa burk med luft, men nu var rådet att man kunde dammsuga där fläkten är – det skulle tydligen vara effektivare. Så fram med snabeldraken och på med den – jag höll väl munstycket över datorn (tydligen) när jag satte foten på startknappen.

Bokstaven försvann

Vipps så var bokstaven D uppslukad och puts väck, efter att ha tömt ut en överfull dammpåse med lite diverse och mestadels hundhår så var Dét på plats igen men datorn låter i alla fall som den skulle dra sin sista suck när som helt.

När jag ändå hade dammsugaren framme så blev det att dra den en repa runt på golven också – in med den i städskåpet och ut med hundarna på en långpromenad. Man skulle ju kunna tro att TJT skulle bli lite trötta efter 1½ timmas promenad men så är inte fallet, så det blev lite ”tjohej” fram och tillbaka i hallen. Trixi har lite längre stoppsträcka än vad de vuxna har så hon drattade in i en liten telefonbänk som står i hallen. Ut for en låda som inte har varit öppnad på flera år och därinne fanns det hundhår så det skulle räcka att spinna garn till en hel tröja!

 Antikt hundhår i telefonbänken

Kikar i agendan för i dag och ser en tid uppskriven men det står inget mer – pinsamt men jag kommer inte ihåg varför jag skrivit den och så bara;  Viktigt att det funkar kolla m L
Minnet: den plats i hjärnan som vi glömmer saker med……..

Så det blir väl inget ut med doggisarna på den tiden i fall det är någon som hör av sig , annars var tanken att vi skulle ut på isen på en tur

Fiskar


Stackars Tjalle - löptik på kennel`n

2011-02-14 13:13

Ha en trevlig alla hjärtans dag - alla glada besökare på sidan!

Lycka är att vinna en resa för två en vecka – att sedan ha en dubbellott så det blir två veckor – att sedan inte ha någon som kan följa med utan ”någon” måste vara hemma och jobba – då få resan förvandlad till en resa för en i fyra veckor! Att dra iväg till garanterad sol och salta bad nu i vinterkylan och komma tillbaka till Svedala samtidigt med att sommartiden börjar medens ”någon” får vara hemma med hundar, skotta snö och jobba i vanlig ordning .....

Tjalle har det svårt nu för Trixi har börjat löpa IGEN! Eller som de lärde säger hon håller på att rätta in sig i löpperioderna när det gäller andra tikar.
Han har fullt upp med att dregla i kissepölar utomhus och är lite uppspelt när han är inne. Hoppas han inte tappar av för mycket i vikt eftersom han ska vara ”rasrepresentant” på ett jakthundsevenemang i början av mars.

Nu ska här rensas dator och andra förberedande åtgärder innan den lilla datorn exploderar. Den låter numer som en motorsåg, efter ha börjat att ge från sig små surrande ljud som accelererade till att låta som en dammsugare – moped – motorcykel – och som sagt numer som en motorsåg, tror alltså att det är hög tid att plocka bort viktigheter och föra över till externa, och bränna av en back up.

Datorn mår inte bra


Svenska Rallyt 2011

2011-02-09 14:15

Svenska Rallyt 2011

Nu drar Svenska Rallyt 2011 igång.  I morgon är det Shakedown i Råda mellan 08.00 – 14-00 och 17.30 öppnas grindarna till Färjestad travbana och så är cirkusen i gång.
För er som är intresserade och inte har möjlighet att vara på plats så kan ni följa begivenheten om ni klickar på bilden här ovan.

Somliga anser att; bilen är ett tekniskt verktyg som gör det möjligt att nå betydligt snabbare till nästa verkstad, än vad vi skulle till fots….

….Husse gick till fots med Trixi & Tjalle i dag för att kolla foderplatsen, och passade på att ta med kameran.

Tjalle & Trixi kollar åteln

She's got the look !

Bitvis riktigt "vårigt" ute

...och vårblommor inomhus.


Rapport från Husse

2011-02-08 23:09

Äntligen, äntligen blev det fem minuter över så julgardinerna åkte ner och de ”vanliga” kom upp nystrukna och fina.
Det har varit lite mycket hund här med både egna och andras, och det är ju sådant som prioriteras före tomteröda  gardiner……
Annars är det full rulle som vanligt och det är väl vad som kan betecknas normalt med X antal Tyska Jaktterrier som pockar på uppmärksamhet.
Som jag skrivit tidigare (tror jag) så har Canna lagt sig till med lite diva-later så här på ålderns höst. Hon har alltid gått lös och är(var) extremt följsam i alla lägen så man blir lite lätt irriterad när hon i bästa Alfons Åberg-stil ”ska bara” innan hon hörsammar var det nu är hon ska göra. Tänker inte gå in på några detaljer men om jag säger som så att hon hamnar i onåd bra mycket oftare nu än tidigare.
Trixi är ju sin farfar upp i dagen och kan verkligen pröva ens tålamod! Samtidigt så är hon bara så förbaskat rolig eller otrolig, exempel;

Är av någon anledning fly förbajjad på det lilla monstret och hon blir åthutad i överkant, vilken annan hund(ras) som helst hade tagit åt sig men vad händer? Jo hon spelar apa som bara en TJT-unghund kan, men en inställning som ”om du är arg – så förlåter jag dej”
Så är hon snabb som vessla i allt hon gör, ena stunden ligger hon helt utslagen och sover så sött i sin säng

Trixi

Och i nästa så är hon puts väck, men hon har liksom lämnat lite spår efter sig

Trixi, vad har du gjort?

 På tal om spår och att spåra; om ni någonsin för chansen att gå och lyssna på Per ”Bula” Kristoffersson när han håller föredrag om eftersök så ska ni göra det!
Min lille Tjalle och jag var där på en 3-dagars eftersöksutbildning 2009 och det blev många aha och ännu fler haha. Bula är en lättsam kille som kan entusiasmera på kurser och föreläsningar  och inte rädd för att sticka ut hakan och ha egna åsikter om både det ena andra…….

I morgon är en dag att hålla alla tummar man kommer över för familj och andra nära & kära som kommer att behöva det av olika anledningar, och så att träna  apportering med liten TJT-fröken...

Dagens aforism har jag snott från Oscar Wilde:
Det är personligheter och inte principer som för epoken framåt.


Ibland kör det ihop sig.....

2011-02-07 22:52

 För alla "berörda" så finns det ny info ang strukna tider under fliken X !

 

«februari 2011»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007