Dagarna går ...

2011-03-22 22:58 | 0 kommentarer

...attans vad det går undan i agendan.

Den här dagen lider också mot sitt slut, tänkte jag skulle ha haft något positivt att uppdatera X-fliken med, men det är ju en dag i morgon också.

Klart det händer en hel del på hunderisidan också, har för tillfället döpt om Trixi till Trilski ...mer om hundarna kommer - var lugn för det

Det finns även en stor hög med obesvarade mail i inkorgen - det hoppas vi kunna åtgärda under morgondagen. Men nu är timman sen och det är dags för både hundar & folk att sova. Äh slänger in en bild på Husses Zorro när när han var här - det är en annan sorts "före/efter" foto.

Tysk Jaktterrier Zorro; före - efter

 

Kruxet med mornar är att de infinner sig när man inte är vaken.....


Skäggiga damen

2011-03-16 17:32 | 2 kommentarer

 

Trixi

Här kommer några bilder på Trixi & hennes farfar Tjalle, Trixi är den med största skäggväxen. Lite lågsäsong  i hunderiet för tillfället, så det finns lite tid för annat - en välbehövlig resa till tystnaden står högt i kurs och med högsta prioritet......


Tysk Jaktterrier

2011-03-12 23:10 | 0 kommentarer

Hoppla hoppla, det fanns en Tysk Jaktterrier under pälsen  

Tysk Jaktterrier

Det var ett kärt återseende i dag - och jodå det ÄR en å samma hund från början till slut, kan ju inte låta bli att att pilla lite i pälsen. Fotona är tagna med ett par timmars mellanrum 


Trevlig helg

2011-03-11 19:43 | 2 kommentarer

 

Uppfödar certifikat


Har precis satt kamerabatterier på laddning med förhoppning att det kan bli bilder på ett par bröder i helgen


Tysk Jaktterrier valpar på G!

2011-03-09 09:59 | 0 kommentarer

Glada nyheter! Äntligen har löpet kommit igång på ”rätt” tik – så det kommer att bli parning ganska snart. Lite stönigt är det ju när man går och väntar och väntar och en annan tik löper två gånger i stället.
Hur som helst ni som tidigare har hört av er ang kommande Tysk Jaktterrier kull får väl ha lite extra koll ett tag framöver här på sidan – eller höra av er för att kolla in läget.

Närmaste dagarna då det var tänkt att vara lite lugnare blev helt plötsligt fullspäckat med en massa måsten som måste göras.

Ibland måste man vända på några stenar....

Ska börja med att vända på några stenar – för att se vad jag kommer att hitta……..

Helgerna framöver blev lite hopblandade också nu i helgen är det hopp & lek som det heter på hundspråk, men sedan har jag blandat ihop datumen eller rättare sagt det har jag inte, för jag är ju nästintill ofelbar J men ett årsmöte brukar alltid vara sista helgen i mars och är nu i stället helgen före – då jag redan är inbokad…….  jaja så går det när man tar saker för givet.

 

Dagens aforism: Var aldrig öppen mot den som inte förtjänat sanningen om ditt liv.


Canna 9 år

2011-03-08 09:48 | 0 kommentarer

Canna blir 9 år i dag, och om det stämmer att ett hundår skulle motsvara 7 hundår så blir det 63 år. Hon är som vilken TJT som helst i den åldern – fortsatt busig och kan få det berömda ”terrierrycket” även om det inte är så ofta och inte lika intensivt som i hennes ungdoms dagar.
Canna jagar naturligtvis fortfarande även om det har blivit vissa begränsningar de två senaste åren på grund av kyla och snömängd.
Canna är som de flesta av Recknitzwiesen hundarna extremt följsam, lugn och foglig.  Alltså klart hon har gjort bus & hyss både hemma och i skogen och någon enstaka gång dragit på något ärevarv efter räv och kronhjort som hon av någon anledning gärna håller i lite väl länge. Hon är helt pensionerad från grytverksamheten och hon har förresten används mycket sparsamt i gryt på grund av sin storlek.
Däremot hoppas jag att hon kan vara med och glädja jaktlagen några år till.

I Sverige har hon i dag 16 levande avkommor fördelat på fyra kullar och så en kull sedan tidigare i Finland .


En helt perfekt dag!

2011-03-06 22:20 | 0 kommentarer

Första söndagen i mars har som vanligt gått i skidåkningen tecken – och vilken dag sedan!

Tysk Jaktterrier i spåret

Kikade på slutet av vasaloppet och en till tårar rörd Jörgen Brink som vann i år igen

Tysk Jaktterrier såg vasaloppet

Petter Northug vann i Holmenkollen och jag gillar pojken skarpt inte bara för att han är nutidens största skidåkare utan även för att hans personlighet/attityd retar gallfeber på folk av någon anledning Tänk att folk orkar reta upp sig......

Bäst på att reta folk & åka skidor

Hur som – så var det på flera sätt (skriver vi lite mystiskt…)en härlig dag att

 vara ute med hundarna. Sol, nästan vindstilla, fågelkvitter, takdropp och snösmältning


På kurs med Kurt...

2011-03-05 20:05 | 0 kommentarer

Varit på kurs och i dag och har lite ”myror i brallan” av allt stillasittande, man är ju inte van liksom.
Det var inte alls någon Kurt som höll i utbildningen utan Gunilla som är ett namn jag faktiskt kommer ihåg,  så kommer jag ihåg namnet på Torbjörn  Nyström av den enkla anledningen att han heter så…… Britta tror jag faktiskt att jag skulle kunna känna igen om jag mötte henne på gatan.
Helen, Irene, Susanne, Elin, Susanne (igen) , Carol, Klara, Ulla, Erika & Katarina är lite kruxigare att säga vem som är vem, ser på deltagarlistan att jag glömde Stefan  eftersom han inte heter Torbjörn så känner jag igen också.
Hur som helst blev det en lång dag med tidig morgon för hundarna och klart de var glada när jag till slut dök upp. Dagen har varit trevlig för min del och det verkar som om dogsen haft det likaledes . Vet att två av dem varit med ute och gått på ett spår i dag i dag …….

Skyttet i torsdags gick alldeles glimrande och nu i veckan är dags igen -  veckan som kommer är det full rulle som vanligt, måndag + torsdag är det tajt om tid och jag skulle behöva låna ett par timmar extra till de dygnen….

VET faktiskt att hemsidan ser annorlunda ut och VET även att det kommer att hända en hel del här framöver. Sidan är busenkel att göra och göra om – men man ska ju ha tid att sitta vid datorn oavsett hur enkelt det är. 
Nu blir det att slappa på soffan med hundarna och kika på Morden i Midsommer till det är dags att byta förflytta sig från soffa till sängen…

 

«mars 2011»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007