Spårläggning

2011-05-29 21:35 | 0 kommentarer

Lade ett träningsspår till Trixi dag och när jag ändå var på språng så kunde ju Tjalle få ett också.
Nu tänkte jag lägga ett ”trixigt” spår till Tjalle – så det kommer att krävas att Tjalle är hund för sin nos, redan från start.
Han är ju van att spåra och är säker i alla lägen. Hade väl gått ca 850 meter när jag tog mej nerför en  brant och lade en vinkel in i en grantätning. Där såg det ut så här

Ska bli roligt att se vad lille Tjalle kommer att tycka det om det i morgon

Och på tal om absolut ingenting så har ni här några foton på Sita.....

 

Sita......

Sita

vem vet det kanske kommer fler foton på henne vart efter

" Ingenting väcker minnen bättre än lukt" citat Victor hugo


 


STOKK

2011-05-28 23:19 | 0 kommentarer

Så kom vi då efter många om och men iväg på utställningen i Vallentuna där Trixi skulle ställas.
Och förutom allt strul så hade jag faktiskt ingen lust att åka – kanske just på grund av strulet….. men så är det ju som många som retar sig på att jag ställer ut Tysk jaktterrier och bara DET är ju en anledning att åka haha.
Framme precis i tid och Trixi skulle först ut i ring 3, därför trodde jag inte att det skulle vara någon väntetid men tji fick jag för det var 2 ringar i en liksom – kombinerat ring 2/3 och således väntetid. Trixi & jag traskade runt lite och kikade på hundar, vi sprang på en bayrare som varje gång vi mötes blev lika glad och ville absolut fram till Trixi. Efter lite småprat med matte så blev det konstaterat att det var Anette på Harbackens Kennel – så nu har hon fått ett ansikte också, ja det hade hon väl tidigare också – men nu vet jag hur hon ser ut live.

Det var riktigt kallt i blåsten och var tacksam när det blev vår tur att äntra ringen.  Domaren överöste Trixi med en massa superlativ som resulterade i att hon fick sitt CERT.
På väg att hämta priser i SKK monter blev vi hejade av tre stycken som ville kika på Trixi, och det var väl okey tyckte jag. Det kan ju hända då och då att någon vill kika lite extra eller ”får jag klappa hunden” .  Nu klappades det inte alls utan de turades om att känna och klämma igen henne och där stod jag medens de pratade med varandra i hukande ställning!
När de var klara så fick jag ytterliga ett omdöme på henne, för de här tre var nämligen exteriör domare  - det är ju bra att veta vad de tyckte om henne, när det är dags att ställa ut henne efter 2-årsdagen…….

Ja, så var det då bara lika lång väg tillbaka men den tog betydligt längre tid…… väl hemma så tänkte jag fota Trixi med polkal och hennes rosetter, men det hade hon absolut ingen lust med utan föredrog att terra Canna  som hade haft vilodag i dag.

Tysk Jaktterrier

Prövade i stället att lägga mej i ryggläge på sängen  fem minuter för att bläddra i Expressen, och vad ser jag där i ett inslag om ”Populäraste hundarna” om inte en Tysk Jaktterrier! 

Har det stått i tidningen är det sant....

Tur att jag låg stadigt när jag läste annars hade jag väl drattat omkull .....


Full rulle

2011-05-27 13:57 | 0 kommentarer

Nuså, är vi hemkomna efter Trixi`s förmiddagsbravader som drog ut en hel del på tiden. Hon är helt utslagen och ligger och tvärsover så tungt att Tjalle får kliva över henne när han ska fram. Det kommer bilder – men det skulle ta en vecka eller så…
….får hoppas att hon är piggelin i morgon då hon ska ställas ut igen, och förhoppningsvis få ett CERT till.
Bilder finns det däremot på Husses Kison, de kom i går med en hälsning från en glad husse Kenta som berättade att Kison hade varit på sitt första och lyckade eftersök – inga bilder därifrån utan några på Kison & Sickan hemifrån.

Kison & Stickan

Man kan ju undra om det finns lite spets i Kison när man ser hans svans. Men det kompenseras ju lite av att han har en väldigt grann skalle!

 


Spårprov

2011-05-26 08:09 | 3 kommentarer

Hallå där

Nu var det några dagar sedan igen. Tycker själv det är kul att se att de sidor jag besöker är uppdaterade och det har Husses hemsida varit också men du kanske inte lagt märke till det om du enbart är inne och läser här i dagboken. 
Är väl tänkt att det ska bli lugnare framöver så det förhoppningsvis blir lite tid ”över”, i dag är det tre åtaganden som vardera tar upp 50% av all tid som finns…… eller hur det blir – men från och med nästa vecka räknar jag med att några av de uppdragen ska vara avklarade.

I dag har jag ett mer angenämt uppdrag och det är att gå ett viltspårprov med Trixi i Ökl för att förhoppningsvis få ett förstapris till.    Lite tveksamt hur det går för hon är liksom lite speedad nu efter en batalj med en individ av arten felis catus nu på morgonen……. den uppehöll sig under yttertrappan och det var ju ingen bra plats att befinna sig på när det kommer ett gäng tyska jaktterrier som ska ut på morgonpromenad
Det finns annars två stycken katter som på nåder är accepterade av både Canna och Trixi, Tjalle kan däremot inte tänka sig att det ska få finnas katter på samma jordklot som honom. Den katten som Trixi gick bärsärk med i morse var en som jag inte kände igen och tydligen gjorde inte Trixi det heller.
Lite vanskligt att gå spårprov med ett "uppskruvad" hund - men nu ligger ju spåret där och domaren har avsatt tid så vi drar dit och hoppas att hon kan koppla på nosen i alla fall...


Det är annars hög tid att hon får gå sina lådprov men eftersom det är en så disträ ägare så totalglömde hon bort att be om tandintyg från veterinären när Trixi var där för ettårsvaccinationen. Sådan som det tjatas om till valpköparna så glöms det bort här på kenneln……

uppdatering kl 12:00

Spårprovet med Trixi avklarat och tyvärr har det inte tärt på hennes energiförråd för nu – nyss hemkommen är det stora terrierrycket med farfar Tjalle, eller är det kanske ”sista rycket” innan hon kan komma till lite vila så det kan bli lite quality time med Tjalle i skogen. Lite för varmt att cykla på mitt på dagen.


Trixi & Tjalle

2011-05-20 23:08 | 1 kommentarer

Tanken var att det skulle visas kanonfina bilder här, men nu var det ingen fotograf som plåtade och då kan det bli hur som helst.

Trixi & Tjalle

Vet inte hur många bilder jag tog men det är marigt nog att fota en TJT och att få med två på som samma kort där de ser någorlunda bra ut är tämligen hopplöst.

Trixi & farfar

Här satt de ju stilla och tittade åt samma håll i alla fall ......


Ruinerad & urinerad

2011-05-19 22:32 | 0 kommentarer

Liljekonvaljbuketten

I dag var det dags för Trixi och Tjalle för veterinärbesök. Tog med Trixi in först som nyfiket kikade sig omkring och undersökte varje vrå av kliniken innan hon kunde sätta tillrätta och vänta på sin tur. Passade föresten på att väga henne och vågen pekade på exakt 10 Kg.
Tjalle Ä L  S K A R att gå in genom den dörren – där finns det katter och annat spännande i burar på golvet – vet han av erfarenhet. I dag var det bara en gråhund som tillsammans med sin matte väntade på deras tur.
Ska väl inte klaga om veterinärens priser för tydligen är ganska billig, när jag jämfört det andra större kliniker.
När vi var klar och precis hade kommit ut, kommer det en kompis som jag morsade på och växlade några ord med – eftersom Tjalle inte nådde fram till stora stenen för att pinka så lyfte han i alla fall på benet (tydligen) för jag upptäckte inte det förrän han var klar…..

Det mesta av dagen har annars gått till att kurera mej eftersom kroppen varit lite hängig med influensasymptom

Virusvarning

Har haft tid att skriva lite mer ang min enbente bror Bengt.  I Juni är det fyra år sedan han på grund av läkarslarv fick sitt högra ben amputerat.
När det hände och alla anmälningar gjordes samt alla blanketter skickas in knippvis  till de berörde instanserna kunde vi väl inte i vår vildaste fantasi tänka oss att det skulle ta 4 år innan hans lilla symboliska summa för det förlorade benet och den hånfulla ersättningen för hans vidriga fantomsmärtor samt hans livslånga handikapp skulle betalas ut.  
Inte heller kunde jag tänka mej att samma blanketter ska skickas in gång efter annan till samma instans men med uppdateringar om Bengt´s tillstånd som är och med all sannolikhet kommer att bestå hela livet ut – jag har då aldrig hört talas om något avkapat ben som skulle ha växt ut igen.

Blir så förbannad på detta blankett Sverige där Bengt vid tillfälle även har blivit uppmanad att komma personligen för handläggaren ville se att Bengt verkligen var enbent!

Tursamt har Bengt en son kan ställa upp någon gång ibland  och vara behjälplig med tyngre göromål , och tekniska saker. Men han ligger borta och jobbar veckor i sträck så det är inte bara att ta ledigt för att hjälpa till.


I vilket fall; när jag går på halvfart som nu – då samlar hundarna energi och hittar på en massa aktiviteter alldeles själva. Tur att det finns cykel så de åtminstone kan få springa av sig lite spring i benen.


Norges nationaldag

2011-05-17 08:09 | 0 kommentarer

17 maj

Norges nationaldag ska naturligtvis firas!

Canna löper fortfarande – det är elfte dagen sedan jag upptäckte att hon blöder. Hon är lite trist på så sätt för hon håller sig inte ren själv och bryr sig inte om att slicka bort de bloddroppar hon lämnar efter sig.

Canna softar i korgen


En som däremot både slickar på dem och dreglar över dem är Tjalle, han är fortsatt ganska lugn så det är väl några dagar kvar till ägglossningen.

Roligt att några, både kända och för oss okända har hört av sig ang att den tidigare loggan har försvunnit – lugn bara lugn – den kommer tillbaka tänkte bara ”restaurera” den lite…..
Den som finns här ovan nu är tillverkad med några enkla klicka här
smart om man är lite lat och har dåligt med tid, då kan man klicka tre gånger så har man något sådant här:

Tysk Jaktterrier

Tjalle

Tysk Jaktterrier


Tjalle är lite trötter

2011-05-16 22:27 | 0 kommentarer

”Bara” 3 månader kvar till råbockspremiären för oss som inte jagar vårbock ….
…för tillfäller befinner vi oss än så länge någonstans mellan hägg & syren . Trivs med att våren stannade upp lite så det inte blir för varm för hundarna .
Dagens foton är på lille Tjalle Krallvall som ju ständigt är med på något vis. Vi var ute med kameran i dag och såg inte ett enda djur – till skillnad från i går då kameran låg hemma och jag trodde att jag befann mig i en djurpark.
Här är Tjalle i igen hög person –  inte för att han är speciellt hög med sina inmätta 35-

 

 Tjalle

Ganska skönt att bara ha med en hund i taget även om det är tidssparande att ta ett knippe med sig varje gång bara för att spara tid.
Tjalle verkar nöjd med dagen med dagen i alla fall och somnade ovaggad i varikennel buren som står här bredvid

Tjalle sover med ett öga + munnen öppen

Han lär väl vakna till liv när jag går och lägger mej för han har sin speciella plats först dela kudde och gulla – sedan rulla ihop sig i mitt knäveck.
Själv ska jag ha kuddar både under huvudet och i fotändan i natt så det blir måååååånga kuddar för  honom att välja på.

                      Lite, lite ont i foten                            

…tänker som så att jag får vara glad över att ha en fot som värker – min bror Bengt har på grund av läkarslarv amputerad höger ben och har fantomsmärtor i sin fot…..

Hur kan man tänka sig att det ska kunna uppstå s.k. full likställighet mellan man och kvinna? De är ju inte ens av samma kön.

                                                                              


Dagens foto

2011-05-15 18:48 | 1 kommentarer

Kanske skulle börja med "dagens foto". I dag blir det ett kollage med Trixi som solar på altanen

Trixi solbadar


Tjalle blev morfar idag!

2011-05-13 22:41 | 1 kommentarer

Bild från Parlour`s kennel (klicka på den)

Fredag den trettonde sägs ju ha lite av otur över sig men för Parlour`s Kennel blev den mycket lyckad.
Naturligtvis är ju Tjalle inblandad – han blev morfar till åtta valpar när Husses Jaktglädje/ ”Pirri” valpade.

 


CANCELED

2011-05-11 22:38 | 0 kommentarer

Canceled 

Nähä, det bidde inga foton och ingen resa för att kika på några grisligheter, det blev i stället att jaga liten Tysk Jaktterrier…… men det är ju en helt annan historia som ni inte kommer att få läsa om här, kan bara nämna att Tjalle sover tungt och tar simtag i sömnen haha

Helt plötsligt fanns det en timma över på kvällskvisten och den ägnades åt att tvätta vinterjackor som ska stoppas undan. En röd dunjacka som satte huvudbry i Trixi när den torktumlades – hon var ju nyfiken vad det var som lät och tassade ut i tvättrummet. ”Ah bara torktumlaren som låter annorlunda” hon står och kikar upp den när luckan ger vika för de gympaskor som jag lagt med för att dunjackan ska bli fluffig igen under torkningen. Den ena skon flyger rakt i huvudet på henne. En normal hund hade kanske gått därifrån, men Trixi är ju en TJT så hon hugger tag i skon innan den landat på golvet – morrar skäller och biter hela tiden med skon i munnen! Alltså lite speciell är ju rasen men jag tycker att hon överdriver en hel del.
 Kommenderar loss och ska lägga in gympaskon i tumlaren igen, när jag greppar om skon bränner jag mej utav he***te på de små metallringar som finns runt snörhålen, släpper den och vem om inte liten Trixi ger gympaskon en omgång till innan den hunnit svalna…

Tvättråd

 Dagens aforism: "Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig så länge det inte är sant".
Citat av Kathtrine Hepburn


Till och med Tjalle löper

2011-05-10 22:34 | 0 kommentarer

Nej nej nej, har inte lagt ner sidan – men det finns ju ett liv här bakom kulisserna som man ska hinna med också….
Här är det ett HIMLA LIV för Canna har precis börjat löpa och Tjalle går i röva på henne och Trixi försöker att pocka på uppmärksamhet – men det uppskattas inte av varken Tjalle eller Canna så det är livat värre.

Tjalle var och coolade av sig på eftermiddagen i en liten skogssjö. Han älskar vatten och simmar runt runt runt och frustar som ett sjölejon när han får sina kallsupar efter att ha försökt dyka efter pinnar och annat lattjo lajbans som han kan plocka upp från botten. Försöker att få lite egen tid med honom utan att näbbgäddan Trixi ska vara med och styra ställa med honom. 
Trixi är en fena på att löpa i springern


Springer till cykeln

Tidigare morgnar och ev  en tur på kvällen när det är lite svalare. Trixi löper på ganska friskt och håller koll på cykeln. När det cyklas med Tjalle så håller han koll åt alla som vanligt och inte alltför sällan så finns det djur som han får span på då glömmer han helt bort att han sitter fast i en cykel…….. annars gillar han också att löpa.

Ska försöka få till det med tid så Trixi kan få gå sina återstående viltspårprov också, men det kom liksom lite ”annat i vägen.
På tal om annat; Mamma och hennes tonårsdotter – mamman befinner sig på landet och dottern i lägenheten i stan.
De spårkas vid på telefon och mamma undrar om det har kommit någon viktig post.
-Ja det har kommit ett med en kallelse för dej att  röntga pattarna.
Mamman blir lite störd över dotterns språkbruk och tillrättavisar henne samt ber dottern att hämta brevet så hon kan få reda på vilken tid det är.
Tiden passade inte alls – men det är ju bara att ringa och ändra – så mamman ringar växeln på lasarettet och väntar på att någon ska svara. Under tiden funderar hon igen över sin dotters uttryck, varför kan hon inte vårda språket och kalla bröst för bröst och det handlar om en mammografi.
Plötsligt svarar de i växeln och mamman ber att få bli kopplad till patologen…..!
Nu kan ju omöjligt telefonisten ha en aning om vad mamman suttit i för tankar när samtalet kopplades fram så hon trodde naturligtvis att det var ett samtal till patologen….
Assistenten på patologen svarar och mamman presenterar sig och säger:
”- Jag har fått en tid för undersökning uppsatt hos er tisdag den 15è den här månaden men jag kan tyvärr inte komma.”
Det är tyst i luren lång stund innan assisten undrar om mamman verkligen har fåt en tid uppsatt.
” –Jodå det kom en kallelse per brev men jag är på landet och kan inte komma så en senare tid vore bra. Det var min dotter som är kvar i staden och läste upp brevet hon sa att det var den 15è som jag hade fått tid för att röntga pattarna….. , oupps var sa du att jag hade kommit någonstans?”
”- Du har kommit till patologen.”
KLICK
”-Hallå, hallå….”

Bilden i topp är en banner för en utställning som Trixi ska besöka nu i maj.
I morgon(onsdag) ska Husses Kennel vara fanclub för Tyke som ska testa lyckan på vildsvinen (i hägn den här gången) på Mamima. Kameran ska naturligtvis med… så hoppas vi på att vi vi kan få utbringa en skål för TyknaTyke och hans vildsvinsbravader

Skål då......


TRIXI ett år i dag

2011-05-04 00:01 | 2 kommentarer

Trixi; från valp till vuxen

Är ju varken fotograf eller bildfixare men en liten bild på Trixi från valp till ettåring har jag lyckas pilla ihop.

 


Spårsnö

2011-05-03 16:23 | 0 kommentarer

Satt två små lappar på dörren, inte sådana som bilden utan sådana med text på

Två små lappar

Sura kommentarer i kamratlig ton att det inte blev något fika, när lappskrivaren nu äntligen hade vägarna förbi – jag är nästan aldrig inomhus så RING innan om ni tänkt ha vägarna förbi.

Nu vräker snöblandat ner över ett träningsspår till Trixi , som legat till sig sedan i går. Om det är spåret eller Trixi som legat till sig  får ni lista ut själva…….  (tips) en hund som ligger mesta delen av ett dygn är inte av rasen Tysk Jaktterriertjt

 

«maj 2011»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007