Sommarstängt Sverige

2011-06-30 13:43 | 0 kommentarer

Gäller att ha tungan i rätt mun...

Ägnat XXXX antal timmar åt att få tag på olika myndighetsper, tjänstemän, handläggare mm. Det är ju lögn i helsike - antingen är det semsterstängt helt och hållet eller så finns det ingen som kan handlägga de påpående ärendena utom den som ligger på någon strand och kämpar för att få malingt melanom blir så ilsk på myndigheters handläggningtider

Bland annat pratat med LÖF (Landstingens Ömsesidiga Försäkring) ang min bror. De kan inte behandla ärendet för de väntar in ytterligare protokoll! Vad f*n väntar de på? Bengt är lårbensamputerad sedan 4 år tillbaka på grund av läkarslarv - det växer inte ut något nytt ben!!
- Ni har ju fått in alla blanketter , skrivelser, journaler, dokument, protokk som har funnits de de senaste åren - vad väntar ni på, att hans oduiktionsprotokoll kanske???
"Njae, det behöver vi väl inte......" Äh, alltså.........han lär lite tveksam...

Äh, ska inte reta upp mig mer i dag utan ägna tid åt vettigare individer  = Canna, Trixi, Tjalle & Co

Hej så länge


Hot dog

2011-06-29 09:49 | 0 kommentarer

Hundar är kloka som har förstånd att ta det lugnt i värmen, som under gårdagen. Några korta promenader och så ett svalkande dopp i sjön fram på kvällskvisten.
I dag tog vi även ett dopp nu på morgonen innan ”baddjävlarna” invaderar stranden.

Har ”backat” lite i Trixi`s apporteringsträning eftersom hon slarvar och tramsar runt. Nu liter hon av lite apporterings -abstinens och har börjat bära runt på allt möjligt och även omöjligt, i ställe.

Ska leta reda på de återstående komradio som inte blivit laddade, brukar ha för vana att ladda upp dem en gång under sommaren och har midsommar som ”kom-i-håg-helg”, så jag ligger efter en vecka år.

Önskar alla besökarehär på Husses en trevlig dag trots värmen

Fiskelycka


Julgransplundring

2011-06-26 20:33 | 0 kommentarer

Varit aktiva i skogen med att plocka ner alla spårmarkeringar som har hängt kvar lite här & var. På några ställen såg det ut som juldekorationer - det var på några ställen där spår har korsat varandra.
Finns lite kvar på grannens skog som vi ska plocka ner i morgon.

Dagen  avslutades inte med dopp i grytan, men väl ett dopp i en skogssjö.

Tjalle & Trixi badar

Tjalle & Trixi badar

 


Midsommar 2011

2011-06-24 00:44 | 0 kommentarer

Hade kameran med ut i trädgården i dag när det var 2 minuters uppehåll i regnandet på förmiddagen, det blev några bilder på Trixi

MidsommarTrixi

Hon var liksom lite okoncentrerad på grund av en ”Maja” som strök runt och var allmänt sällskapssjuk och väldigt nyfiken på vad det var som luktade, så det finns några bilder till som jag inte kan lägga här J

Midsommarafton blir det hundaktiviteter på morgon/förmiddag, tillvekning av lite mat som ska stå-till-sig medens Trixi ska få följa med till Riddare Lord Severin

Lord Severin Unicorn

Tror hon kommer att bli en aning förvånad att det utmed vår cykelrunda kommer att finnas ett stort antal hästar med tillhörande skickliga riddare som har tornerspel på Fort Unicorn.

Själv är jag lite förvånad över att folk som letar efter hund & kattmat inte kan läsa utan skickar mail och frågar om kattsand, fästinghalsband, och hundmat – i dag åt en av husses hundar kattskit – därför får hon inte sova i sängen i natt, utan Canna är förpassad ner på hårda golvet! 
Kanske ska skriva Husses Hundmat på en flik och en länk till den hundmat vi använder här på Husses kennel……. Oavsett hur du vittat hit till sidan och vad ditt egentliga ärende var så önskar vi dej en trevlig midsommar.

 

Midsommar Tjalle

 


Skogen

2011-06-20 21:59 | 0 kommentarer

Skogen/ Bo Setterlind

På eftermiddagen i dag har jag vandrat på barndomsstigar både bildligt och bokstavlig.  Två ystra terrier var med, men det går ju inte gå dem trötta som bekant, så det blev ett kort simpass för båda och så lite apporteringsträning för Trixi. (det tar sig….. )

I dag var det meningen att det skulle ha varit uppdatering om Trixi`s bravader på ett evenemang vi var inbokade på till går, men det ”trasslade till sig” med ett elstängsel, så det blev ingen av med den resan, tyvärr.

Tyvärr måste det avsättas lite tid i morgon åt att ta bort foton från ett fotoalbum som Husses använder på nätet, och en del bilder som det är länkat till här på sidan kanske försvinner tillfälligt - men om en par dagar så borde det vara fixat.


Morkullejakt

2011-06-17 22:13 | 0 kommentarer

Tysk Jaktterrier/ Husses kennel

1999 var det slut på jakten av sträckande morkulla, tyvärr måste jag säga för det var en härlig jakt.
Måndagen efter midsommar var dags och var vädret som har det har varit i dag så har det helt perfekta förhållanden.
Med en packning bestående av fika och myggmedel och i sällskap av apportör och goda vänner drog man till skogs.
Fika och väntan på de första karaktäristiska lätena som de erfarna hundarna hade reagerat och markerat långt innan ve hörde dem. En fågelsiluett mot kvällshimlen när de spelflygande hanarna sträckte – en skymt mellan några grantoppar och sedan förutse vart fågeln skulle komma med hjälp av att lyssna efter   ett knisspande och kuttrande orrt, orrt………..
……Jag tycker att detta var en fantastiskt rolig jakt och som sagt 1999 blev vi av med den på grund av att Sverige skulle anpassa sig till EU:s fågeldirektiv……..
Jag saknar både jaktformen och den utsökta maten som dessa jakter (förhoppningsvis)resulterade i

Tysk Jaktterrier / Husses Kennel

I kväll stod jag ute och hörde morkullorna sträcka, kunde se dem där de kom i sin karaktäristiska flygning och blev lite sentimental och undrar för hur många jägare var inte detta tidigare den första jakten de deltog i, det var en trevlig och social jaktform för de yngre att skolas in i jakten.

Men som sagt det var länge sedan och för dagen går hundarna  här och trampar och väntar på att jaktsäsongen ska börja igen så vi slipper  att vara ute och "torrgå"

....nja precis ja - det kommer att bli en aktiv dag på söndag för en eventuellt två av hundarna då vi ska bege oss till 08-området på äventyr

"Självklart kan jag hålla en hemlighet. Det är de jag berättar den till som inte klarar det." / Anthony Haden


Mycke text blev det....

2011-06-16 23:27 | 0 kommentarer

Trodde inte att det fanns häxor på riktigt – men nu vet jag bättre, det finns en på försäkringskassan. Så här är det = efter 4 år´s  ”tramsande” med FK i form av ett otal möten och inlämnade intyg, utredning i samband med AF och ännu fler intyg har de inte kommit fram till någonting alls och de är i sak osäkra på om min bror verkligen är av med sitt högra ben bara för att han är amputerad?!?!
Min brors läkare har skrivit ut nya intyg till olika avdelningar på FK och svaret från FK var att nu är det ännu en ny handläggare  (vet inte vilken i ordningen) och hon ville ha in ett nytt intyg som skulle vara exakt som det föregående men med ett färskare datum och en annan formulering i en av rutorna.
Läkaren som är ganska trött på FK`s intygshysteri förundrades över hur mycket tid FK lägger ner på dessa identiska intyg samt svor ve och fasa över den tid som läkarna i dag ska ägna åt att serva FK genom att avsätta åtskilliga timmar åt att skriva dessa intyg.

Alltså ”häxan” har fått alla uppgifter som hon behöver – MEN de är skrivna på fel blankett!
Och vid förfrågan om VAD det är i formuläret som är annorlunda så vet hon först inte riktigt vad det är, och sedan konstaterar hon att det på den blanketten hon vill ha finns samlade på en sida och inga inte som i den andra blanketten att det även finns rutor som ska besvaras på baksidan!
Men det är samma alltså samma uppgifter som ska fyllas i men på en mer komprimerad blankett? –Ja, så är det.        ………men då finns alltså alla uppgifter som du vill ha men du måste vända på A4 arket och du vill att det ska stå på en blankett som man bara fyller i på en sida?    - Ja, jo, så är det  och om inte den blanketten kommer in kan vi inte behandla ärendet!

Så för att det skulle bli helt korrekt denna gången så ringer läkaren upp kärringa på FK och undrar VAD det är för blankett hon egentligen vill ha uppgifterna skriva på.
Det samtalet borde ha spelats in haha.

Ingenting händer och vid telkontakt med häxan på FK får man reda på följande: Jodå läkaren hade mycket riktigt ringt upp henne – men nu var det så att det pågick arbete med försäkringskassans telefonväxel så hon hade inte kunnat uppfatta vad som sades i samtalet……..

…..MEN  i dag tyckte hon att det var bra att det ringdes och påminde om detta för hon hade alldeles glömt bort ärendet och att hon inte hade kunnat höra vad läkaren framförde i deras samtal!

Detta var i dag som sagt – men det var i förra veckan 4 år sedan Bengt gengick sin första amputation på grund av läkarslarv som enligt HSAN & socialstyrelsen ”inte kan betecknas som ringa” .  Sedan har det blivit ytterligare amputationer på grund av nya missar av läkare och det har varit otala möten med FK som kom fram till Bengt skulle  arbetsmarknadsanpassas.
Att han fortsatt inte har en fullt fungerande protes samt lider av fantomsmärtor spelade ingen roll.
Jag var med på mötet med AF och vet egentligen inte varför de hade detta möte och det var de närvarande själva lite osäkra på – men så skulle det vara, BASTA!
Fyra år av såväl fysisk som psykisk smärta och våra statliga myndigheter håller fortfarande på att utreda hur de ska kunna få honom att på något sätt bli arbetsför igen – ev en omskolning kanske?
På grund av sin tidigare diagnos kan han inte sitta långa stunder och på grund av sin amputation bör han röra på kroppen så mycken som möjligt.
Han kan alltså inte vara varken stillasittande eller rörlig någon längre tid – men en smart dam på försäkringskassan i Jönköping som han pratade med i telefon hade lösningen: ”- Ja, klart du kan jobba – du kan ju prata i telefon, det gör du ju med mig nu!”
Ja på den här vägen är det alltså ganska exakt efter det att Bengt på grund av läkarslarv fick sitt högra ben amputerat och han har numer enbart en liten stump av lårbenet kvar.

För er som tror att Bengt har fått en skaplig fet ersättning för sitt ben, kan jag tala om att så är inte fallet! Han har fått ut ersättning för inkomstförlust året 2007.
Har här ett brev från LÖF daterat 9/6-2011 där de skriver ”Vi återkommer så snart vi kan i ärendet” och det finns ingen person som har undertecknat utan bara ”Med vänliga hälsningar Patientförsäkringen LÖF” undrar om de tänker byta handläggare IGEN?
På försäkringskassan där jag har alla kopior ang Bengts ärende är det 18 (arton) stycken olika handläggare han haft genom åren i de olika ärenden som berört FK!!!!
När det gäller LÖF eller PSR som de hette tidigare är jag inte säker, men det borde röra sig om tiotalet olika handläggare där till dags dato.
Nu börjar jag faktiskt tycka att detta känns ganska tröstlöst och blir 7-helsikes frustrerad av galna handläggare. Kan bara hålla med Bengt i att han kan vara glad över att han bara har blivit av med ett ben – när det uppenbarligen finns så många människor på olika myndigheter som inte har sin hjärna i behåll!!!!


Motivation

2011-06-15 13:26 | 0 kommentarer

Trixi är ju numer Svensk Viltspårchampion (om någon mot förmodan har missat det) . 
Inte så att hon har fått sluta att spåra, för det är ett alldeles utmärkt sätt att sysselsätta en hund med. Det tar inte många minuter att gå ut ett spår och man kan lägga olika svårhetsgrader så hunden får lite extra huvudbry.

Alla hundar kan spåra om de bara får rätt motivation sägs det ju, hittade en liten kort filmsekvens som jag tog med mobilen när hon hittat skanken i slutet av ett spår, hon hon belönar sig själv med att kampa med skanken som är fastbunden ……vet inte riktigt vart ljudet har tagit vägen och kanske tur det – för som vanligt så avslutas filmsnutten av att min telefon ringer

 


Showtime

2011-06-12 22:44 | 0 kommentarer

Dagar med full show – började i lördags då en familj som var intresserad av att kika på Tysk Jaktterrier hade aviserat sitt besök. Trixi hade stor show och var allmänt odräglig så där som han faktiskt kan ”spöka till sig” någon gång då & då.
Men å andra sidan så är det ju bra att se rasen när de får det berömda terrierrycket INNAN de ev skaffar en.
Hon började egentligen redan vid apporteringsträningen – ”vad då apportera? – hoppa efter en fjäril är roligare”  det berömda dövörat var verkar vara det enda som sinne som fungerade på henne. Därför blev det bara ett kort pass som avslutades med några övningar som jag vet att hon inte strular med.
I dag söndag – är det Canna som är ”spökig” – Tjalle har ju varit som ett pytt i röva på henne och misstanke om skendräktighet, urinvägsinfektion mm har gjort att jag haft lite extra koll på henne, men hon har inte tempat eller verkat ha ont.
Jo det är ju enkelt att ringa veterinär på en helg också vill jag lova – husdjur ska tydligen bara bli sjuka under kontorstid på vardagar. I dag har hon inte ätit – vilket oroar mig ännu mer för hon är husets matvrak número uno! Har fått agerat mattant vid utspisningen för att hon snor maten från Trixi annars.
Men i dag var hon inte ens framme vid matskålen för att käka, hon blev inte intresserad av den förrän de andra hundarna hade sett att det fanns käk kvar i den – men inte ens då åt hon, utan ägnade sig enbart åt att vakta den.  Kollade temp och sådan igen på henne och ser att hon har alldeles bleka slemhinnor i munnen – orolig som en hönsmamma har jag ju sedan varit där och lyft på läppen ett otal gånger i dag.
I morgon hoppas jag att veterinären är på plats i alla fall så han får ta en kik på Canna och en titt i Trixi`s mun så hon äntligen kan få titt tandintyg.

I morgon kväll ska jag på en fantastisk världspremiär med en kär bekant i ensemblen, så hundarna får lite FF här hemma på kvällskröken.

Blommanade CannaCanna

 Menar du att jag måste banta? Då svälter jag hellre ihjäl!/ Gunilla Dahlgren


Skit också...

2011-06-11 10:35 | 0 kommentarer

Trädgårdsmöbeln på altanen är gammal  och sliten men skön och bekväm att sitta i och den har inte bara uppskattats av människor utan även av fåglar som bevisligen har suttit på ryggstödet.

Nu ska det vara moderna städgårdsmöbler gärna i konstmaterial som ska se ut som rotting och helst i färgerna svart eller mörkgrå.
Är inte speciellt modern av mig och tycker inte heller att de nya designade trädgårdsmöblerna är sköna att sitta i så jag letade efter nya dynor för att fräscha upp gamla sköna möbeln, men tji fick jag. Tydligen så är det väldigt svårt att få tag på dynor med de mått jag ville ha.  Fågelskit på ryggstöden och tyg som blivit så solblekt och nött att det påminde om gasväv.
Så till slut hittade jag något passande, inte dynor men väl ett påslakanset  för 99:- på Rusta. Klippa till och sy på och vips så funkar dynorna några till.

Det bästa är ju att om fåglarna nu nödvändigt måste skita på ryggstödet kanske det mer ser ut som en del av mönstret än en blaffa som jag inte hunnit tvätta bort……

En del människor tänker i form av problem, andra i form av lösningar/Theodore Kheel


SE VCH

2011-06-08 22:55 | 0 kommentarer

Varmt som skam redan tidigt i morse och tempmätaren visade på +20 när Trixi och jag drog iväg. Tanken var att hon skulle gå sitt sista spårprov i dag, men oddsen var liksom inte på vår sida med tanke på förhållandena.
Med sådan stekande hetta blir det som ett ”lock” på de utspridda bloddropparna i spåret och även om Trixi är envis som en terrier och har spårat ganska mycket nu så hjälper det inte mot naturens förmåga att påverka doftkemin för en hundnos.
Väl framme så var det var att vänta på att hunden som skulle gå före skulle bli klar, och man kan väl lugnt säga att det bokstavligt hade hettat till i spårmarken – för när Trixi skulle rastas längs vägen så var det här, vid gården Uppsala strax utanför Katrineholm

Kändes inte så möe bättre när hunden före inte klarade sitt spår, men å andra sidan som sagt förutsättningarna var de sämsta tänkbara – så nu var det Trixis tur att upp till bevis…

Hon var inte lika het i påsläppet som hon brukar vara – men  låg på bra linan och fick den där kroppshållningen som signalerar att det är rätt spår – så jag traskade efter. Efter två vinklar bar det lite lätt nerför och längst ner fanns det tydligen någonting som luktade smarrigt värre för en liten Trixi, men inte vad hon var ute efter – vad tror ni, i % att chansen är att det är TÄTT & RISIGT där?
185% - helt korrekt, haha
Men hon var inte nöjd med att rota runt i riset utan tog sig tillbaka därifrån hon kom, vinklade av åt ett helt annat håll för att komma ut i en kraftledningsgata i stället - återgångar kan vara luriga .
Vidare genom stamskogen och upp på en stor bergknalle med vitmossa – trots att Trixi ”signalerat spåret är här” med hela kroppen i allmänhet och svansen i synnerhet kände jag mig ganska missmodig när jag befann mig på en höjd…… så jag blev inte förvånad när domaren kommenderade halt – trots Trixi´s iver så kändes inte riktigt rätt väg – och en så gammal domare kan ju rimligtvis inte likt en bergsget ha tagit sig ned på andra sidan  höjden! Men tydligen var det så för här uppe skulle skottreaktionen testas…… och så på spåret igen till spårslut.
När vi var på väg tillbaka till bilarna plockade domaren upp sin garmin ur fickan så jag med egna ögon kunde se Trixi`s spårarbete – det var helt perfekt.
Trixi tilldelades ett första pris med Hp och är därmed Svensk Viltspårchampion!


Generalrepetition

2011-06-06 22:44 | 0 kommentarer

Sammanfattning av helgen: I lördags var Trixi på ”generalrepetition” inför Svensk Vinnarutställning 2011 i augusti  hon har ju redan 2 st CERT och behöver inte sällas ut förrän hon blivit 24 månader och ett CERT då = att hon blir SE UCH.
Men hon ska tillsammans med farfar Tjalle ställas på SV-2011 augusti – ska ha ytterligare en tik med då.
Nu är det tänkt att hon ska klara sitt tredje förstapris på ett spårprov och sedan är det någonting som kallas för ”lådprov” som står på tur henne.
Utställningen i lördags ja: det var VARMT VARMT VARMT och långsamt värmen är ju inte så mycket att göra åt med väntan bland folk och hundar är bra träning för en liten yster Trixi

Tysk JaktterrierTysk Jaktterrier

Innan vi skulle in så träffade vi på folk som hade TJT hemma, folk som hade kompisar med TJT och folk som nu var ute efter en TJT att jaga med nästa säsong.
Trixi skötte sig kanon och tror att hon hade kunnat sköte det där med att visa upp sig i ringen alldeles själv! Så vips så hade hon sitt tredje CERT och så var det hopp & lek med de som ville kika närmare på henne.
Blev tidsmässigt en bra mycket längre resa hem än dit – men det är en helt annan historia.

I söndags kom en av Tjalles söner hit för att spårträna, men lillhusse tyckte att det fanns roligare saker att sysselsätta sig med än att springa i skogen

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Spårträning av både husse och husse hund blev det i alla fall

Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

Även matte och lillmatte hängde med ut skogen

Tysk Jaktterrier

Avslutade dagen med att lägga ett spår till Trixi som hon gick på förmiddagen i dag – det gick inget vidare faktiskt. Trixi är som en filbunke – så lugn, medens man sätter på selen och allt det där, men hon skulle helst vilja kuta i 200 knyck i spårstarten om hon bara finge. Så när vi hade gått halva spåret kroknade hon – och det var kanske inte så konstigt kunde jag konstatera när jag kikade på termometern….. VARMT som skam och en ovan unghund. Bara att hoppas på liiiiiiite svarare väder när hon ska gå sitt prov.
Resten av dagen blev ju inte möe svalare så det fick bli lite stillsammare aktiviteter mitt på dagen och en långsväng nu på kvällen i stället.
Blir det lika varmt i morgon lutar det åt att det blir en sväng ner till sjön med hundarna.


Trixi

2011-06-04 15:04 | 0 kommentarer

 

Trixi`s kritiklapp

TYSK JAKTTERRIER

Kommer text å fler bilder när jag har tid att sitta vid datorn i mer än 5 minuter

 

«juni 2011»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007