Äntligen!

2011-07-31 06:36 | 0 kommentarer

 

      

 


Mission impossible....

2011-07-29 21:21 | 0 kommentarer

Blev en sväng ner till Småland ToR i dag, men med noll resultat, så det blev möe bilåka för Trixi & Tjalle.
 Hem för att slänga i oss lite mat och så iväg för att pröva fiskelyckan i stället.
Tog oss till slut fram till en sjö efter lite dovhjorts- safari på smala grusvägar. Ryan har sett så mycket hjortar nu så han tyckte kanske inte att det var så märkvärdigt…  trots att det även finns ganska mycket vildsvin där i krokarna fick vi inte span på något
Väl framme, och man tycker att det är ett vackert ställe med en liten iordninggjord eldsplats så finns det naturligtvis spår efter ”natursvin”.

På väg till sjön 

Men vi traskade vidare till ett ställe som är som en liten lagun på högra sidan

Ryan fiskar

Ryan tog sig ner till en smal klipphylla som det gick att så på för att svinga sitt kastspö, men inte ett hugg så vi flyttade oss till västra sidan av udden och prövade lyckan där…..

"Denna dag - inte ett liv"

….men med samma resultat.
Vi drog ner till kiosken i stället och inhandlade ”fredagsmys”.
Två TJT har alltså varit i det närmaste inaktiva hela dagen – men oavsett om man har uppfödning eller bara är lycklig ägare till en Tysk Jaktterrier  - så har man ju ett socialt liv, som någon enstaka gång måste prioriteras framför hundarna.

Morgon förmiddag har de fyrbenta hela min uppmärksamhet igen då blir det aktiviteter i skogen


Svalt & skönt

2011-07-24 10:44 | 0 kommentarer

Svalare i dag och därför blir det cykling dagtid och kanske en sväng till sjön med Trixi. En del hundar ligger i och simmar fram tillbaka i vattnet och en del verkar vara mer intresserade av att hoppa ifrån byggan. Trixi hör tydligen till den senare kategorin – kastar sig i och simmar till land eller annat lämpligt ställa att ta sig upp på – så springer hon i raketfart ut på bryggan och kastar sig i igen.
Roligt har hon i alla fall och massor med vatten drar hon i sig så hon har kroppsform som ett päron när det är dags att gå upp.
Fattar inte det där att hoppa i plurret gång på gång på gång, men det finns det ju även människor som gör, så jag ska väl inte fördjupa mig mer i det

En som tar det betydligt lugnare är Kia (dotter till Tjalle) det kom lite roliga kort där hon bland annat plaskar runt i en badbalja.

Kia


Stort & smått....ljust & grått

2011-07-23 21:13 | 0 kommentarer

Dags att se sig om efter en ny bil,  tja inte ny kanske  men ny för mej även om den är begagnad. Är alltså ute efter en bil som troligtvis är en kombi, den ska i fall vara
 större invändig än utvändigt…
inte ny men inte ha några skavanker
driftsäker men ha alla moderna finesser,
så ska den ha en stark motor som naturligtvis är bensinsnål
jäääää, det var väl ungefär vad  jag hade tänkt mej – återstår att se vad det blir för något….
…..ska ju dra till Junsele  i augusti med Johan och det hade varit trevligt att ha en ny/gammal då, både för Johan å  lille Tjalle Kravall.
Vet att det är små bekymmer att oja  sig över en sådan här dag
Trixi får nöja sig med att träffa på grimbart i provgryt och ta sig en daglig simtur eller springa bredvid cykeln beroende på tjänlig väderlek
Även om det är i alla vardagsbestyren med hundarna inför kommande säsong så kan  man inte låta bli att skänka en tanke till alla drabbade och de anhöriga i den fruktansvärda katastrofen i Norge

Tyvärr så finns det fanatiker av alla de slag, både i stort och smått kan de inte släppa tanken på sin fanatism som gäller för eller emot någonting, eller att blir en personifierad stalker  som inte kan släppa tanken på en specifik person. …så är fallet här kenneln dådet finns en person som likt Anders Behring Breivik är helt besatt och i flera år har förföljt Gunilla på Husses Kennel.
Att i olika forum på nätet, via sms, muntlig framställan till ett stort antal personer framföra sjuka åsikter år efter år efter år…….. det är garanterat inte ett friskt beteende!
Anders Behring Breivik har gått ett enda och det sista steget längre – han fullföljde sina sjuka planer och gick efter år av frustration till verket vilket fick fansansfulla konsekvenser för de drabbade men även för de överlevande och deras alla drabbades anhöriga.
Oavsett vad man tycker man tycker om  folk – har man tappat respekten  och  proportionerna om man tror att man gör ”det man tror på” en tjänst genom att skriva en massa skit på i olika forum/ skicka mail, med propaganda i egen sak till de man tror ska en ta en på allvar – det är så satans synd om folk som råkar ut för sådana dårar som likt Anders Behring Breivik tror att de gör världen/ saken / landet en tjänst och lika sjuka är de oavsett om de heter Anders eller Stefan, om du kommer från Norge, Sverige eller något annat land…..
------livet går ju vidare oavsett vem som blivit stalkad i Sverige och hur många som  dött i Norge  - märkligt hur vardagen snabbt tar oss tillbaka till verkligheten oavsett vad vi vill……. Här är det som sagt jakt efter en ny/gammal bil som står högst på dagordningen , tillsammans med diverse hundaktiviteter men också en tanke till alla berörda i det fruktansvärda som skett i Norge


Tjalle på tapeten igen...

2011-07-21 23:53 | 0 kommentarer

Tjalle


Foto

2011-07-15 10:03 | 0 kommentarer

 

Chela

Som vanligt en stor tidsoptimist - här några bilder på Husses Chela det kommer en liten filmsnutt också vart efter....


Tysk Jaktterrier / Husses dagbok

2011-07-13 23:12 | 0 kommentarer

Ägnat kvällen åt att kika på de där små ettriga ”sakerna” – och nej jag menar inte japanskor utan tyskor. Trixi var en sväng till provgrytet och det var lite andra hundar där också, men enbart tysk jaktterrier. Hade kameran med men det blir inga foton förrän i morgon eftersom sena kvällen ägnades åt de där andra små ettriga som besegrade Sverige med 3 – 1.


Mera TJT

2011-07-10 23:33 | 0 kommentarer

Sett tre små "tjt-fröknar" i provgryt i dag, den ena agerade helt underbart - nästan så man blev lite religiös......och på tal om att bli religiös: Om Gud hade funnits så hade han väl inte varit så dum att han skapat hedningar......???


TJT WW 2011

2011-07-09 21:26 | 0 kommentarer

 

Jupp, så här ser han ut världsvinnaren 2011 av rasen Tysk Jaktterrier

TJT Världsvinnare 2011

 


Hundsim

2011-07-09 10:42 | 1 kommentarer

Funderade på om jag skulle lägga ut videon med badande Trixi utan ljud, men så här tjôtigt kan det vara när hon har fått vatten i öronen
Det berömda ”dövörat” slår till ju längre hon är vattnet och någon enstaka gång har hon dragit ut i böljan den blå när inte linan varit på…….
hundarna får simma nästan varje dag, denna badplatsen är perfekt med det finns  tyvärr en skylt med hundförbud så när det är folk där drar vi vidare till en liten skogssjö istället. Där ligger den grenar botten som Tjalle brukar ägna tid åt att dyka efter och sedan baxa upp land. Så finns det ytterligare en sjö på behändigt avstånd där grannen har en roddbåt som man låna.  Nära till sjö förresten, detta är Sveriges sjörikaste kommun så det finns gott om alternativ.
Att låta hundarna simma är en bra motionsform när det är varm, de får även hänga på och cykla några gånger i veckan och så blir det ”vanlig” rastning naturligtvis, en del spårträning och Trixi försöker jag ju även få till lydnaden på.
Lydnad är ju lite av ”färskvara” så de andra hundarna får sig några träningspass då & då också.


Fästingar

2011-07-07 13:05 | 0 kommentarer

Fästing

Fästingar är ett gissel oavsett om de hamnar på folk eller djur. Har själv haft 2 st i år som bitit sig fast och ett antal på kläderna när jag kommer från skogen. Hundarna behandlas regelbundet med Frontline
Har du fått en fästing på dig, som bitit sig fast? Passa på att vara med i STINGSTUDIEN klicka på fästingen här ovan, där har du all info du behöver.


Besök i provgryt

2011-07-06 22:43 | 0 kommentarer

Spårstämpel

För er som är nyfikna så är ett cigarettpaket 9 cm.

Nyfiken

Inte lätt att vara kort i rocken och nyfiken på vad som händer långt bort i skogen, hundarna har fått vittring på någonting…..

….Dumma dumma skulle de heta i stället för dama dama, de drar inte iväg utan flyttar bara lite på sig som här, står och glor och ev kommer de efter i våra spår en bit – till hundarnas stora frustration.

Eftersom Trixi numer har sitt tandintyg så drog vi i väg till provgrytet för första gången. Vi träffade på en maffig välväxt hane från Pax Mariae och en mycket lugn och stilig tik från Tribiani och hundar av andra raser också förstås. Men det blir ju så att man kikar mest på de hundarna som är från ”ens egen” ras

Tik från Tribiani kennel

Trixi var nyfiken på vad som skulle hända när hon bekantade sig med grytet, och var från start helt stel i kroppen med en vispande svans och full koncentration på grävlingen men inte skall!  Hon som är så glapp i truten annars… men till slut så ramlade den omtalade poletten ner

 …..och hon kom i gång och skalla och faktiskt lät hon bättre än vad jag hade förväntat med tanke på det fågelkvitter hon åstadkom i höstas på dreven .

 

«juli 2011»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007