Hade i alla fall tur med vädret….

2011-08-21 20:52 | 1 kommentarer

I dag var det Svensk Vinnarutställning för Tysk Jaktterrier och så klart att jag var där
Hade Tjalle & Trixi med mig och Tysk-Emil ”förstärkte” med Morris. Klart man vill ha en hund som är en vinnare!

Det hade faktiskt torkat upp en del till i dag och inte en droppe regn på hela dagen, kanske liten aning för varm för hundarna på slutet men vi var ju utomhus så det var helt okey.

Först runt å ”tjôta” med folk som vanligt Försökte reta Maria Carlsson – men det var lika hopplöst som alltid

Maria Carlsson

Pratade med Emma som har Pax Mariae Hermes. Har träffat henne med hund tidigare på grytträning.

Hermes med matte

Den evigt glada Monica Engdahl hade ingen hund att visa för dagen så hon blev handler till Morris.

Monica & Maria

2 barnbarn till Tjalle från samma kull – lika fina båda två i och för sig – men en hel del skillnad i storlek

Gryt & Grishund

 

Det kom ju fler kända  och okända som ville titta på när Tyskarna skulle ställas och prata lite TJT så där i största allmänhet. Det här blir fiiint tänkte jag – det blir liksom en mur av folk som applåderar och hurrar när jag glider ur ringen med dagens Svenska Vinnare….

…..hanarna först – dvs Hermes i öppen klass och Tjalle & Morris i CH-klass. Hermes visades stilfullt upp och så var det far & son

Nu är ju ovanstående stillbilder men om det hade varit rörliga så hade ni  sett att både Tjalle & Morris vad ”rörliga” de också  …….. Var sitt Very Good och så var de klara med sin medverkan i Svensk Vinnare 2011!

Jäjä, jag hade ju Trixi kvar att ställa så EN vinnare skulle jag väl få med mej hem i alla fall……trodde jag ja!
Fick spö av en juniortik – ridå

 

Trixi fick alltså kanonkritik med tillägget att hon kunde ha varit mer samlad i ländpartiet och haft aningen mer tillbakalagd i skuldran.  Jäjä liten  juniortik blev bästa tik med CERT men se CACIB det knep Trixi i alla fall…. Suger väl på den karamellen ett tag.

Då återstod bara att se vilken av hanen eller tiken som skulle BIM resp BIR.

PM Hermes & Gamekeeper´s Opal Springs

Bäst i Rasen blev alltså Gamekeeper´s Opal Srings (barnbarn till Tjalle, måste jag ju tillägga så jag får en liten, liten bit med av segern sötma)  Stort Grattis till fam. Carlsvärd!!


The winner takes it all !

2011-08-20 17:23 | 0 kommentarer

 

Svensk Vinnare X 2

Har i dag varit på Svensk Vinnarutställning tillsammans med Carro/ Parlours  Kennel när hon ställde ut sina två REL och hon fick två Svenska vinnare med sig hem   Lite mer bilder och texter kan jag väl slänga in framåt kvällen.... nu dags att dra till skogs.

Lite om utställningen i dag, då:
2.300 hundar skulle ställas i dag, dock inte TJT, men väl Carros Rysk Europeiska Laikor.  Unghanen Enso eller Siltamiehen Snoopy som han heter i stamtavlan och så den mycket omtalade tiken  Siltamiehen Tahmatassu eller Tikka som hon heter till vardags. Samma tik som skrev in sig jakthunds Sverige när hon klarade sitt björnprov i Junsele.
Carro är ju en yrhätta med gasfot så hon drog järnet på morgonen och fick upptäcka att genvägar är senvägar, men fram kom hon i god tid i alla fall så träffade hon trevligt folk från Finland – och eftersom Tikkas rykte har spridit sig ända dit blev det lite småtjôt om laikor

Trevligt med nya bekantskaper

Själv funderade hur de skulle kunna ha någon utställning där i morgon med tanke på att vattenansamlingarna skulle omvandlas till lerpölar före lunch.

Jag knatade runt och kikade lite på andra raser i väntan ppå att det skulle bli Carro`s tur

Och träffade både gamla & nya bekanta

Det var bara 13 hundar för Carro hon ”värmde upp” lite

Enso först ut och blev kritiskt synad av domare Annika Ulltveit-Moe en sväng till i lervällingen

Han fick kanonfin kritik och ett excellent  - alltså skulle han gå vidare.

Carro gick också vidare – för att hämta Tikka och nya vänstervarv med henne och se det resulterade i ytterliga ett excellent och bästa tik!  Bilden högst upp är alltså från BIR & BIM med två hundar som båda ägs av Carro & Johan

Carro packade ihop sina pinaler och hundar hon vinkade hej då – för att bege sig i väg för att delta med Tikka på årets björnjakt!

Själv var jag kvar ett tag och gick runt och kikade lite i och runt de olika ringarna  och tittade efter om ringen där Tysk Jaktterrier ställs ut i morgon såg ut som om det skulle  läge för storstövlarna – innan jag hemöver.


SV-11

2011-08-19 23:12 | 0 kommentarer

Vart ska sleven vara om inte grytan ?

I morgon drar jag på Svensk Vinnarutställning - ska kika lite och ev visa en stor brun lurvig "sak". I vilket fall ska jag se när Carro ställer sina svartvita = Rysk Europeisk Laika. Sedan ilar hon vidare till årets björnjakt..... från ytterlighet till ytterlighet med andra ord.

På söndag är det Tyskarnas tur att visas upp och då är jag där jag igen med några av mina egna och så lovat att vänstervarva med ytterliga en..... hähä - alltid retar det någon

 


Mer grytträning

2011-08-17 23:05 | 0 kommentarer

Vet att det varit dåligt med uppdateringar här – en del dagar hinner jag inte och andra finns det inte tid…… som det heter
Så är det ju så att allt som händer kanske inte skulle att passa att skiva om eller vara av intresse för alla som besöker sidan 

Börjar med lite TJT uppdateringar:
Det var ju tänkt att Trixi skulle gå  grytprov förra helgen, men  på grund av att jag tyckte att hon var för flamsig & tramsig och ”trixade” för mycket så anmälde jag henne aldrig.
I kväll var vi i väg och testade henne i provgryt och hälsa Mr Grimbart

110817_191607

Ja nu gick det kanoners igen – TIKAR   vet det finns de som tycker att tikar är bättre för att de ska vara mjukare och lättare att ha att göra med  men jag kan inte hålla med om det – hanar är rejälare och jämnare och inget trams med förlöp / löp / skendräktigheter och sånt. De är som de är! Och detta med att tikar bara löper 2 gånger om året och hanar året om håller jag inte alls med om när det gäller den jaktliga biten, har haft ett antal hanar själv och jagat med ännu fler. Men aldrig att jag varit med om att en hane brustit jaktligt på grund av en löptik. Däremot har jag sett några enstaka hanar som rykt ihop och tjafsat med varandra några gånger men det kan man ju stå ut med.
På tal om fler hundar, så var det fler hundar som var vid provgrytet – här är några av dem

Tre som ska vänta

Nja  nu ska ni inte tro på allt ni läser och ser på nätet – eller rättare sagt var lite kritisk och läs ordentligt! Dessa var alltså inte i närheten av provgrytet utan med i bil som rattades av matte / husse och ytterligare 3 hundar var passagerare, och av dem 2 st. TJT.
En kanoners bra tik som impade i provgrytet och om det hade varit prov så hade hon helt klart varit godkänd.

Under tiden så var det tänkt att de hundarna som är bilder ovan skulle sitta stilla kvar i bilen med bagageluckan öppen, tills de fick tillåtelse att …tja vad de nu skulle göra sedan….
….satt de där stilla hela tiden ? NO NO NO  kolla här

Väntar fortfarande

De har ju för 17 bytt plats de satt alltså inte stilla ….. haha mina 2 TJT som jag hade med, satt snällt kvar på samma sida som när jag lämnade dem   - i varsin bur visserligen men ändå…..

 

«augusti 2011»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007