Löpande hundar både i skog & hemma

2011-09-28 12:28 | 0 kommentarer

Lite lugnare dag i dag. Tjalle ska på besök hos veterinären om en stund, hoppas att det går snabbt, han ska bara ha en spruta.
Hem med hundarna och så drar Tjalle och jag iväg igen. Ska på ett möte i kväll och som bekant så åker jag ju aldig någonstans utan min Tjalle.

Tjalle har ”jour” som eftersökshund kommande helgen och ska inte jaga förrän först på måndag – och då får de 2 som ”löper” vara hemma. Både Trixi och Canna har dragit i gång – så jäkla lämplig tid va?
Nu i början av säsongen brukar det ju vara många som vill släppa så det ska nog lösa sig med hundar ändå.

I går kväll var jag inne på facebook och hittade en kille som även har en hemsida. Tycker ni ska in där och kika på hans fantastiska alster när ni har lite tid över. Längst ner på sidan finns en liten ruta med google translate så ni kan läsa sidan på svenska. Klicka på bilden nedan för komma till den hemsidan.

Klicka på bilden

Förutom gravyrer på horn finns det även fantasiskt fina oljemålningar med jakt/hund motiv , och porträtt av jägare. Undrar förresten om gravyren här ovan inte är porträtt av Tax-Johan och Tysk-Emil när de är ute på bravader….


Grisigt värre

2011-09-27 20:03 | 1 kommentarer

I dag var dags för Husses Chela med tillhörande husse Kalle att besöka Mamima och Chela skulle för första gången få träffa på vildsvin.

Har hört denna lilla tik på drev i höstas och tyckte att hon hade ett alldeles utmärkt skall, Lite nyfiken på hur hon skulle agera och låta när hon fick vildsvinsvittring och kontakt med djuren, så jag mötte upp Kalle vid hägnet. Så här gick till inne i hägnet, eller man kanske ska skriva att så här lät det, för man ser ju inte sååååå mycket. (sista sekvensen är Kalles "nya" hund Tikka)

 

 

Chela`s förra jaktsäsong snöade ju inne så det ska bli extra roligt att följa hennes utveckling den här säsongen.


Hjärnsläppet släppte

2011-09-25 23:48 | 0 kommentarer

På´t igen bara i bästa TJT takter. Trixi gick nytt prov i dag på Öster Malma.  Nuförtiden kan man ju få ”2 önskningar i ett” så hon gick både GAS ( Gryt Anlag Sprängare) och ”grytdel” för TJT provet (skottprov, grytarbete, och vatten)

Först då vägning, mätning, ID koll och koll på tandstatus, det är ju lite olika för olika raser. Domare för dagen Anders Fälth drog en genomgång hur proven går till och så fick vi reda på hur de skulle starta.

Inmätning, ID-koll och sånt

 
Före själva grytprovet skulle det skjutas för tyskarna för att kolla att de inte är skottberörda. Det gick hur smidigt som helst, efter det väntan på att få starta

Nej det är inte Trixi - en hane ser du väl ....

 så blev det dags för grimbart att få besök av hundar i provgrytet. Nu kan jag inte säga så där på rak arm hur många hundar det var, av olika raser, men Trixi skulle starta som nummer 5, så det blev tid för en extra rastningsrunda (eller var det promenix för att lugna mattes nerver? haha)

Grytdomare in action

Hon började exakt som på förra provet, fullt ös i ettans grytgång och gjorde vad hon skulle och sedan hyllan och hon jobbade fint och intensivt – det var här hon fick sitt hjärnsläpp förra gången och låg kvar – men den här gången verkade hjärnsläppet ha släppt, för hon bröt och drog vidare till tvåan. Lite av en lättnad, hon har ju inte varit i något provgryt sedan hon ”tappade bort sig” senast.

GO fika

Efter att alla hundarna hade gjort sina rundor i provgrytet var det go-fika och mys i det fina vädret och för oss med TJT var det dags för vattendelen, innan vi också fick smaka utsökt hembakat som SGK bjöd på. Badnymfen Trixi fick en 4 med ett litet ”plus i kanten” på vatten

 

Naturligtvis hör ju diplomutdelning till när det är prov.

 

Trixi fick även full pott (fyror rakt igenom) på TJT- delen och ett godkänt GAS.


Hjärnsläpp

2011-09-04 11:39 | 0 kommentarer

Trixi var på sitt första grytprov i lördags, anmäld till GAS & TJT´s grytdel. För att matte skulle känna sig säker så fick hon en liten ”kortis”-träning på fredagskvällen – som var helt perfekt och hon gjorde allt helt enligt skolboken.

Hon startade bra på provet och var in på ettans gång sedan blev det hyllan och sedan blev det inget mer hon låg kvar där och låg kvar där och låg kvar där och skallade på plåten medens minuterna rann iväg och provtiden var slut. Totalt hjärnsläpp i hennes lilla huvudhjärnsläpp

Så vi får på´t igen  (kanske) och ska i dag kolla vart man kan skulle kunna tänka sig att starta henne – det är ju ganska sent året och det är inte så många provtillfällen (gryt) kvar om man inte bor i södra delen av landet för där finns det överlag fler grytprovtillfällen än vad det gör i andra delar av Sverige.
Ska ta en tur till skogen och fundera lite på hur jag göra…… Fundera lite

Stort grattis till de hundar & ägare som klarade sina olika prov; Aska, Jullan, Asta, och Rex. Rex ägare Jon var på "tapeten" hela dagen förresten eftersom det var ett ett stort reportage om honom och hans tankar om varg i lokala blaskans pappersupplaga. Helt rätt Jon - ryt ifrån bara!


Vet in´t om jag får....

2011-09-02 15:31 | 0 kommentarer

..men jag tar mig friheten att lägga ut bilder på den skyddsväst för hundar som är på G. Lägg märke till att detta alltså inte är den helt färdiga västen!!!

Skyddsväst hund

Inte bara jag som tar mig friheter - Trixi var ut på "äventyr" häromdagen - nu slutade lyckligt i alla fall. Alltid händer det någonting när man har Tysk Jaktterrier Tysk Jaktterrier 

 

«september 2011»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007