Jakt pågår!

2011-10-29 23:09 | 0 kommentarer

 

Tysk Jaktterrier

Lite lattjo i skogen i dag - Trixi sköter sig rikgt, riktigt bra. Om man nu ska vara petig så kunde hon haft en anings större sök på några ställen, men det hon presterade var helt godkänt. Alla hundar har ju sina små egenheter - så även Trixi. I dag drog hon i väg på ett drev efter okänt djur, men troligt är att det var kronhjort - de brukar hålla till på den marken.  Men ingen såg djuret och det fanns inga passkyttar åt det hållet heller. Men hon släppte ute på "helvetesmossen" och kom tillbaka så fint i sin egen löpa.
Så helt plötsligt så börjar hon ropa / kalla.
För många herrans år sedan hade jag en gråhund som gjorde så när hon var på  väg tillbaka, och det var mer regel än undantag. Det låter ju onekligen lite roligt med detta kontaktläte på återgångarna.

Såg förresten en rolig karta över en del av marken...

Torvbrytningen hos Lilla Emma

Det som finns nästan i mitten av bilden och ser lite "rutigt" ut, är en gammal torvbrytning, där djuren trivs att vara i dag.

Jodå Tjalle fick allt jaga han med passkytt


Husses Dagbok

2011-10-24 10:27 | 0 kommentarer

"Vilodag" i dag, med undantag för en massa förberedelser till slutet av veckan. I går var det en heldag i skogen och garmin kunde vid jaktens slut avslöja att det hade varit mycket spring i benen på TJT.

I en såte drog Tjallle i väg lite väl långt och när vi var klara så var han inte tillbaka
Man kokar ju lite smått inombords på grund av hans långtur och undrar vad som hänt eftersom han var kvar i samma position enl garmin.
Före nästa såt traskade jag iväg för att kika vad han för sig. Kommer fram till en storsten och därunder hörs en pågående batalj, man hoppar ju inte jämfota precis när man hund under jord där det inte går att gräva.
Tänker inte gå in på några detaljer men om jag säger att Tjalle fick visst förarstöd när jag undersökte ingångarna så tror jag de flesta förstår ändå. ……..   
Slutet gott allting gott och till listan över fällda vilt för dagen (älg, rådjur, vildsvin) kunde man nu även lägga till den tidigare påskjutna räven när jakten var över på eftermiddagen.

Efter det var dags för besök hos Lena, Johan & Husses ZebMacahan .

Tysk Jaktterrier

  Zebban är ju en avkomma efter Canna….. ni vet hon som ligger så roligt med frambenen i kors.

Zebban har lite personlig stil på sina bakben......

Zebban har foll åt alla håll

Tysk Jaktterrier Husses ZebMacahan

Väl hemma så var det inte bara Tjalle som var trötter, utan även Trixi som hade varit ute på helt andra ”äventyr” ……..

Blundar man på båda ögonen har man ju inte full koll

Sovning pågår


Världens längsta löp

2011-10-13 22:35 | 0 kommentarer

Nu ska det väl vara på upphällningen med löpen hos Trixa och Canna men det var väldigt vad det känns som om de har löpt länge……. kan det bero på att jag är väldigt het på att släppa Trixi, månne?

Tjalle har också ”löpt” men i skogen tack och lov. Det har varit tre aktiva dagar för honom med eftersök på två djur i måndags, jakt på ”okänt” vilt + kron i tisdags, och så i går var flera trevliga drev .
Mindre trevligt är när man får sin hund ”nappad” och då tänker jag inte på att man nappar pälsen utan att någon kopplar upp och tar med sig en jakthund som är iklädd alla jaktutensilier man kan tänka sig.  Om man ser en hund iklädd pejlhalsband – gula flärpar i pejlhalsbandet samt en orange ”markör”  som springer runt och ivrigt nosar marken i buskagen så beror inte på att den ivrigt letar efter sin husse för att den är vilsen i läskiga skogen – utan på att den söker efter  ett spår den har tappat eller försöker att reda ut……….
…… funderar på att skaffa en väst en väst med texten; ACHTUNG RABIES VARNING eller KLAPPA INTE HUNDEN, DEN HAR OHYRA.
Nu vet jag ju inte hur många av er som är här inne och läser som har "icke-jägande" bekantskaper, men OM du har det så sprid gärna budskapet om att man INTE ska ska koplla upp en hund som jagar Tysk Jaktterrier ägare
Jaja det har varit trevliga dagar för liten Tjalle ifall, och för mig också för den delen.  Nu i helgen är det bara jakt på lördag, på söndag ska jag sitta på skolbänken igen från kl 13.00 därför blir det inget släpp alls då.

simma lugnt

 

«oktober 2011»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007