TREVLIG HELG

2011-12-22 12:09 | 0 kommentarer

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR


Husses Zorro

2011-12-21 06:12 | 0 kommentarer

Nu var det ett tag sedan jag fick detta fotot,(blev kvar i ett kort som jag plockade ur telefonen)

Zorro

från Zorro´s husse Roger. Men texten som förlje meddelande framgick att det var skjutet 4 rådjur, 2 hjortar och 2 älgar för den lille krabaten.
Zorro är alltså avkomma efter Canna & Tjalle.


Nyheter

2011-12-20 11:38 | 0 kommentarer

Vill man läsa lite nyheter om Tjalle så är det bara att klicka HÄR 


Glupska Canna

2011-12-19 12:58 | 0 kommentarer

 

Husmus

Det finns en extremt glupsk hund här på kenneln. Tjalle gillar mat och käkar ur sin matskål snabbt som attans och avslutar med en ljudlig rap.
 Trixi käkar också allt hon får i sin matskål men det tar lite längre tid för hon måste ju hålla koll på Tjalle & Canna och allt annat som händer i huset samtidigt som hon äter.
 Canna tuggar inte hon bara sväljer, både torrfodret och allt annat i matväg.

I morse var det som alla andra mornar att hundarna skulle ut och de stod och trampade vid ytterdörren. Jacka på och fötterna i storstövlarna, eller rättade sagt bara den ena.
Ni vet säkert hur man får stampa ner fototon det sista i stöveln, så gjorde jag även denna morgon. Men se det hände saker där nere. ….jag hade en mus i stöveln som han precis hade plattat till!
Eftersom jag bara kände att det var något märkligt så drog jag upp foten igen och vände på stöveln, ut ramlade en platt mus som fortsatt visade svaga livstecken…. ända tills Canna kastar sig fram och slukar musen!
Jag hann liksom inte med riktigt och ser två bakben och en svans sticker ut från Canna´s lilla rosentrut innan hon sväljer musen HEL för att undvika att Trixi ska försöka ta den ur munnen på henne.
I fortsättning så ska jag vända och rysta på alla skor och stövlar jag ska ta på mig.....och inget gull med Canna i dag.....

Slänger med ett litet citat;
"Man behöver nödvändigtvis inte tro att man är sjuk, även om man är sängliggande när man vaknar på morgonen."

 


Snön faller och vi med den…

2011-12-18 22:17 | 0 kommentarer

 

Tysk Jaktterrier

Sångtexten snön faller och vi med den hade passat en viss person i dag. Glad i hågen traskade han ut med sin unghund för att jaga. Trampade på en snorhal gren och stöp handlöst nerför ett pyttelitet stup. När Andreas skulle resa sig tänkte han att det måste vara något han landat på för det ”rörde” sig i höften. Han hade landat på en sten och det var INNE I höften det rörde sig.
Det tog lite tid innan han fick hjälp ur skogen men det första han tänkte på efter att ringt efter hjälpen var hans hund, naturligtvis. Det var fullt drev och han låg där i skogen och kunde lyssna och följa på GPSén……
…… så det blev ett märkligt samtal jag fick, ömsom skrik av smärta och ömsom glädjetjut hör att hunden gjorde bra ifrån sig för första gången. Är vi jakthundsägare lite av hund"idioter" i alla lägen?  
Kunde i alla fall vara så behjälplig så jycken kunde få bli upphämtad av en annan jaktkompis och ska få stanna där och jaga tills Andreas är på benen igen.


Det finns andra TJT ägare som hjälper till; kikade på ytterligare ett avsnitt där Husses Smula, med husse och ”lillhusse” gör stora insatser för vilt som av olika anledningar behöver hjälp.  Gillade sekvensen när Teodor tag tar hjälp att Smula för att leta reda på en grävling som ska räddas.  Passar bra så här i adventstider att se att jägare och jakthundar kan vara snälla mot djuren

Känns som om jag glömt någonting som jag skulle jag skulle skriva här i dag…… jaja jag kommer väl på det vart efter, det hade någonting med Tjalle göra att göra i alla fall…Tjalle är numer även: SE J (gs) CH

I morgon ska vi försöka att att bättra julstämingen lite, både för folk och hundar ..

Lite julstämning


Och där ligger han ännu...

2011-12-18 01:22 | 0 kommentarer

 Tysk Jaktterrier

Man kan ju tro att Tjalle inte gör annat än att ligga på sängen och i soffan. I dag var han med två käcka gossar och jagade kronhjort.  Nu är det ju inte mark som består av en art utan det hade även smugit sig in en liten räv som tog betäckning i gryt.
Trixi var med och traskade i skogen på ett helt annat ställe, Canna fick ta den första såten till Trixi´s stora förtret. Hon var klart missnöjd med att behöva gå så ordentlig i koppel på marken i stället.
Nästa såte fick Canna stå över, hon är ju gammal och blir sliten fort. Trixi jobbade på bra och gjorde fina sökrundor men fick inte upp något. Det fick däremot Mogge – han fick fatt på två dov som tyvärr gick ur marken.
I morgon är det vilodag för samtliga hundar, om det inte är något eftersök…….

 

 


Vilar sig i form....

2011-12-16 19:41 | 0 kommentarer

Ständigt denna Tjalle...... Han har en ganska skön stil när han ska sova

Nordisk Vinnare 2011


Nordisk Vinnare 2011

2011-12-10 21:51 | 0 kommentarer

Nordisk Vinnare 2011

Tanken var att jag skulle till ”Stora Stockholm”  (som det kallas även om det var nordisk vinnare år) för att svassa runt med en REL = Rysk Europeiskt Laika.
Så skulle Även liten Trixi få vara med på en stor inomhusutställning. Hon är fortsatt lite halt på hö fram om hon kutar runt för länge i skogen, eller rättare sagt föjer vilt ute på stora mossen med hjortarna. Men på släta golvet kan gå.
Tjalle var också med förståss – åker ju ingenstans utan Tjalle.
In med hundarna i bilen i morse och iväg mot den ”nobla” huvudstaden.
Kom till Nyköping när en röd Saab började sladda, då tändes bromljusen och DÅ började bilen att fara lite som i barnvisan; en slank han dit och en slank han dit, och en slank han ner i diket”……… nu var det ett mitträcke och bilen körde in där och resten kan ni tänk a er själva.
Tur att bilen inte flög upp på vägen igen.  Hon som körde (för det har ni redan räknat ut va – att det v ar en hon, när jag skrev om bromsljusen) vaknade till sans men satt fastklämd. När jag stannade min bil och gick ut så var det rena rama glansisen!!
Så efter att jag gjort mitt och avvarat ett st fleespläd och så en sådan däringa rescue blanket som jag hade i bilden, drog jag vidare och missade avfarten till Älvsjö!
Vet ni vart nästa avfart är? Det vet inte jag hellerHusse funderar…… .men jag kom ju fram till Älvsjö i alla fall

Någon ställningen av laika blev det inte –  den blev inställt i sista stund.
Hanarna ska ju visas upp först och Tjalle är det ju inte halt eller så, så det var bara att ranta runt med honom och visa upp han för dagens domare: Birgitta Hasselgren och så var det även som domarelev som jag inte minns namnet på….. så det blev två visningar i en, så att säga.
Tjalles kritik: Bra skalle. Önskas kraftigare nosparti, bra hals och skuldra, raka framben, bra kraftig kropp, stark rygg, bra bakdel, bra päls, rör sig bra.
Det resulterade i ett Exellent med CK, och en förstaplacering. DVS han var bästa hanen för dagen. Så fick han även ett CACIB, som han ju måste ta emot enligt FCI´s regler, trots att han inte kommer att få behålla det…. lurt det där....

Liten Trixi då: hon var mest intresserad av köttbullarna och var tämligen behändig i ringen. Domarens kritik: ”Bra skalle, bra hals och skuldra, bra bröstkorg, bra bakbensvinklar, kraftig kropp, bra päls, önskas friare rörelser.”  Excellent med CK, betyder att hon ska konkurrera vidare och det fick hon göra mot  Syrena von Kleinem-Fluss, som jag redan tippat som BIR. Så en andraplacering i konkurrentklassen, plus ett R-CERT och R-CACIB. 
Så var det bara att utse Bäst I Rasen = BIR/BOB & Bäst I Motsatt kön = BIM/BOS
Tjalle blev BIM/BOS och Syrena BIR/BOB

Satte ut Tjalle i bilen och gick runt lite med Trixi och kikade lite, tillbaks och skulle ta med Trixi´s bur – då var den borta! Har aldrig varit med om att folk stjäl hela hundburar som står tomma på en utställning.
Så dagens förlust blev fleespläd, rescue blanket, och en hundbur
Dagens vinst var att kvinnan i bilen slapp frysa tack vare hundattiraljerna, att Trixi skötte sig fint och så naturligtvis att Tjalle numer även är Nordisk Vinnare 2011, samt träffat några gamla bekanta och även en del nya.
I morgon blir det enbart körning på grusvägar.......

 

«december 2011»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008
  2007