Grävling i kohagen

2012-01-07 21:24 | 0 kommentarer

Jägarvallen

I morse var det samling på Jägarvallens Djursjukhus parkering i Linköping, för vidare avfärd ut mot ”underjorden” – det skulle jagas i gryt med Trixi.
Tax-Johan, Lotus, Tysk-Emil, undertecknad och Noah drog iväg till första grytet. Trixi inspekterade det invändigt och Tax-Johan utvändigt. Johan som är mer rutinerad var snabbast med att konstatera att grytet var obebott, Trixi som inte har Johans rutin av grytjakt var runt och snokade i alla grytgångarna.
Kort biltur och till nästa gryt som låg i slänt, men det var ingen hemma där heller.

Bilåka igen och nu skulle vi till ”kohagen” enligt Emil & Johan…….. nu ville jag ju varken reta domaren eller Tysk-grävar-Emil före provet men ”kohagen”  var det ni kan se på bilden här nedan

Ko eller häst?...det är frågan.....

Det var ett ganska stort gryt med ett stort antal ingångar och det fanns stora träd och stenbumlingar ovan grytet.
TaxJohan pekade på en av grytgångarna och berättade att där hade han haft en hund inne, mellan/ under en storsten och mellan/under 2 stora träd som stod någon meter från storstenen.
Trixi undersökte en grytgång som hon ratade men nästa passade lilla fröken.
” Det här är bebott” konstaterade Johan ”Det såg jag på hennes kroppshållning när hon gick ner”.
Det händer inte så mycket mer och tiden den gick, så till slut så började Emil att pejla in Trixi och fann henne åt det hållet hon INTE skulle vara. Men det verkade ligga still där nere, så spett & spade bars fram. Johan grävde och spettade bort lite jord och konstaterade att Trixi hade skallat fast , så det var bara att börja gräva.

Nu var det inte så ”bara” för det fanns gott om rötter och stenar i varierande storlek, men  eftersom både Emil & Johan är rutinerade grytjägare och vana att gräva och det var inte så fasligt djupt heller – så kom vi ner till grytgången.

Ut med Trixi och Tax-Johan intog sin berömda pose och fick en snabb skymt av grävlingen som han konstaterade var av storleken mindre

Efter lite om och men, och lite mer grävande så grytgången blev aningens större så kom han till skott på grävlingen.  Innan han kravlar sig upp så konstaterar Johan att Trixi är godkänd!

Hund med vidhängande grävning tas ut ur grytet (Jag kikar på grävlingen och konstaterar att Johan och jag inte har samma uppfattning om vad som är en liten grävling)  och Johan konstaterar att detta ögonblick = när hunden är ute och djuret är avlivat är hans belöning och den bästa stunden på en lyckad grytjakt. Medans han står där och filosoferar så hörs Noah hojta ”GRÄVLING, det kommer en grävling till!”

Allas blickar riktades mot grytgången där ytterligare en grävling kikar fram, och när jag skriver allas blickar så inkluderar det även Trixi…. så det blev en ”dubblé” på grävling vid Trixi´s första grytjaktjaktprov + att hon blev godkänd.  Tackar & bockar domare och grävhjälp, men framförallt den ”vakne” Noah som såg till att vi även fick grävling Nr 2.


Julgransplundring

2012-01-06 14:31 | 0 kommentarer

Trixi har börjat med ”julgransplundringen”, trots att vi inte har någon julgran här på kenneln. På köksbordet stod det en kulgrupp med lite dekoration, bland annat en liten domeherre tillverkad i ullgarn.
Lilla Trixi har alltså sett sin chans när en köksstol var utdragen – hoppat upp på bordet och norpat pippin.  Inte mycket kvar av den och jag undrar vart det andra ögat tog vägen …

….har krupit runt på golvet och letat – dammsugit golvet och sedan mer bokstavligt dammsugit innehållet i påsen.  Om det är så att hon svalt den, är ju en liten tröst att den inte är nålsass i änden, så hoppas jag att den kommer ut den naturliga vägen.

Från naturligt till onaturligt……. ICA är lite onaturliga, eller vad man ska kalla det. Såg på en flaska färskpressad juice att den inte kommer att tillverkas förrän om 2 dagar….det kan man väl kalla färskt

Färskpressad jucie

 


Drevprov

2012-01-03 13:52 | 0 kommentarer

Trixi ”rev av” sin drevdel i skogarna utanför Kisa i dag. Nu vet jag inte riktigt exakt vad hon fick för poäng för det finns ett reglemente att följa som säger att det ska vara domarkollegie  som fastställer vad det blir för slutsumma.
Drevdelen går till som på jakt, men man har en domare med sig i skogen som bedömer; sök, skall, skalldrivning, spårsäkerhet och även följsamheten, hos hunden.
Så jag återkommer med resultatet när jag fått det i min hand.  

 

«januari 2012»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2011
  2010
  2009
  2008
  2007