Saknar ord

2012-03-27 16:20

 

TJALLE 9/9 2006 - 27/3 2012


Källan i skogen

2012-03-23 21:39 | 0 kommentarer

Man kan ju hitta lite allt möjligt i skogen – i dag var det en grävd källa. Vet inte hur många gånger jag gått i den skogen men jag jagar inte där så då blir det som sagt mest stigarna eller att virra runt lite när det är bär eller svampdags.
I vintras höggs stora delar av skogen ned så jag får liksom de vilda djuren söka mig till de områden där det är lättast är gå, men för att komma dit fick jag ta mig genom en täta och se där

Källan i skogen

Öppnade sig en liten glänta och där i mitten fanns källan. Kom att tänka på begynnelsestroferna från en dikt som jag deklamerade i småskolan, den börjar

Djupt i skogen i en tjusa – där de höra granar susa
satt jag tyst en dag och tänkte när jag såg hur något blänkte
silverblankt
 och jag reste mig från stenen tjusad av den vackra scenen …
…eller något sådant.

Nu blir det till att ”pilla” lite med några foton och så ska det funderas på hur mycket sidan här ska ändras – förhoppningsvis nästa vecka.
I morgon ska Husses Kennel ägna sig åt att  ”sätta ner foten” !


Roligt att komma till skott....

2012-03-22 18:05 | 0 kommentarer


Veterinärdag

2012-03-21 21:08 | 0 kommentarer

Inte lätt att vara veterinär inte. Var iväg med Canna i dag för hennes vaccination och det var fullt i väntrummet av KATTER som tydligen också skulle vaccineras.
Det finns två katter här på kenneln som Canna på nåder låter vara ifred, men katter i ett väntrum är en helt annan sak……..
Så när jag flyttat mig in i ett hörn som var kattfritt, inspekterade hon i stället alla matsäckarna som låg staplade på hyllorna.

Tysk Jaktterrier

Canna har alltid varit ett matvrak och det har hänt att hon käkar rakt genom på en fodersäck som stod i ett hörn – nuförtiden så slås alla öppnande fodersäckar i plasttunnor.

Varför det inte är lätt att vara veterinär? Jo jag kan tänka mig att det skulle kunna vara lite ansträngande milt sagt att få in en katt som kallar Lussekatten eller  Pussinuttan och så höra dess ägare som beskriver hur kattkraken först går en i lådan och ur för att sedan gå i igen innan ettan eller tvåan uträttas och nu undrar ägaren om detta är normalt…… funderade ett tag på om jag när  det blev min tur, skulle berätta om att jag har en TJT som inte käkar katter frivilligt och fråga om detta verkligen är normalt………


Planeringsdag

2012-03-20 20:11 | 0 kommentarer

Har lagt spår i dag och ska gå ut några till i morgon bitti, så det blir lite blandad spårträning på förmiddagen

Tysk Jaktterrier

 

Bokat tid hos veterinär för Canna till i morgon eftermiddag, dags för valpsjuke sprutan Berättade detta för bekant som blev undrade över varför det inte heter valpsjuka när Canna är så gammal.

Gôtt att veterinärkliniken skickar ut kallelse för hundarna så man slipper hålla reda på det själv. Annars så har jag försökt att synkroniserat så att jag kan ta med flera stycken när det gäller omvaccineringar.


Blåsig måndag

2012-03-19 21:49 | 0 kommentarer

Inget mysigt i dag trots att vi var ute i skogen, det var kallt och blåste riktigt ordentligt. Att det var kallt kan ju bero på att jag klätt mig dåligt men blåsten är svårt att klä sig mot även med ”fattigmanskoftan” = i täta skogen. Någon gång då och då kom vi till en lite större öppning och då fick inte Tjalle luft under vingarna – men väl under öronen.

Vi hittade rester från några oskjutna kronhjortar

Var för en gång skull skönt att komma inomhus. Nu när man har lite bättre kontakt med omvärlden via datorn så kunde jag sätta mig och börja med ett gammalt åtagande ingen. Och som av en händelse så har även det med Tysk Jaktterrier att göra

Det blev en sväng fram & tillbaka till stora staden också, fram på kvällskröken, men då fick samtliga hundar stanna hemma.


Nu kör vi igen!

2012-03-18 22:42 | 0 kommentarer

 Sidan har legat lite för ”fäfot” av olika anledningar som vi inte ska gå in på, men kan ju bara tillägga att Husses Kennel inte tillhör Telias fanclub! Det har bara funnits uppkoppling i så där 8 - 12 sekunderArg husse
Liten snabb summering av säsongen; Tjalle har jagat för fullt (som vanligt)
Trixi kom i gång till stor belåtenhet och visade att hon kan jaga både under och över jord, med bravur.
Canna som blev 10 år förra veckan och hon liksom många andra hundar fick på grund av de tidigare snörika vintrarna, inte jaga så mycket. Med tanke på 2 års minimalt jagande och att hon nu skulle bli 2-siffrig i ålder så var det mest tänkt att hon skulle få gå med på de områden där hon jagat tidigare – och fortsatt aldrig korsat någon väg. 
Varför vet jag inte, men hon har alltid stannat vid stora vänt oavsett vad hon drivit. Och även när hon jagat på okända marker och kommit fram till en större väg så har den inte korsats.
Canna har också varit klockren i återgångarna – tills den här säsongen då, vill säga.
Fullt ös vid varje släpp, drev och ståndade, drog iväg på ”långresor” så vi fick fara och hämta upp henne på en gård långt åt helsike i skogen.

Så i stort har säsongen varit lyckad och även om det har funnits jakter där vi inte kommit till skott så har alla hemmavarande hundar gjort mycket bra ifrån.

Nu kommer det förhoppningsvis lite fler och tätare uppdateringar, när det finns en bättre uppkoppling. Men detta var allt för kväll

                                                               Hej så länge

 

«mars 2012»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2011
  2010
  2009
  2008
  2007