Mobilfoto

2012-05-31 19:09 | 0 kommentarer

För det mesta så glömmer jag bort att jag har kamera i mobilen. att jag kom i håg det i dag berodde på att jag precis fick ett MMS med en rolig hundbild - så ett klick på Trixi blev det.

TRIXI


Lite bilder från Tullgarn

2012-05-30 00:04 | 0 kommentarer

Nu så blir det lite bilder från gångna helgen, Husse var där både fredag och lördag.
I fredags var det ”träff” med Tysk-Emil och Rickard Rinaldo och deras bajsbruna tyskar Morris & Infernos Klabbe.

Tysk JaktterrierTysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

 

Tysk Jaktterrier hanar, har som bekant rykte om sig att inte gilla andra hanar – men det verkade inte som om någon hade informerat Morris & Klabbe om detta.

Tysk JaktterrierTysk Jaktterrier

Hade ju velat sett Morris testas på permobjörnen och det tyckte han tydligen också…… för det  blev vildsvins-permo i stället. Björnen och älgen var förpassade bakom ett kompostgaller. Men Morris verkade av samma åsikt som mig för när jag tog honom under armen och stegade in för att han skulle få voffa lite vildsvinsatrappen  som stod längre bort så hoppade han gracilt över komposten och in på andra sidan för att ge björnskinnet en omgång.
När Tysk-Emil fick höra att det skulle bli dyrt för husse om Morris fortsatte att attackera och bita i björnskinnet – hoppade Tysk-Emil lika gracilt över och fångade in den lilla illbattingen. Björnen och älgkalven kördes undan och så kunde Morris få träffa på sitt livs första vildsvin på hjul. Eftersom han jagar vildsvin normalt så var jag lite fundersam på om han skulle gå detta

TULLGARN

Mellan underredet och själva skinnet så fanns det bitar av färskt vildsvin och kan tänka mig att det var denna vittring som gjorde att även erfarna hundar tyckte att detta hjulförsedda skinn var attraktivt.

Tysk Jaktterrier

Tysk JaktterrierTysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier

En Tysk Jaktterrier som skallar dovt och intensivt som Morris gjorde har ju ett visst attraktionsvärde på publiken, det kan man ju inte sticka under stolen med. Och att hans morbror Infernos Klabbe upprepade denna bedrift gjorde ju inte saken sämre!  En journalist och en reporter dök genast på den från TV kända Emil och ställde ”annorlunda” frågor.
Hörde vad Emil svarade – så det ska bli kul att läsa hur reporten tolkar, vinklar och återger vad som sades.

TULLGARN
Morris var tämligen nöjd och väldigt het samt törstig, så efter hans urladdning på grisen fick han en välbehövlig vila i skuggan med sin vattenskål.

Tysk Jaktterrier

TULLGARN
Själv drog jag vidare och traskade in på det som kallas för Hundtorget = alla rasmontrar för jakthundar finns där. Tyvärr så var TJT´s monter helt obemannad under största delen av dagen

TULLGARN

Men snälla Grythundklubben förbarmade sig och plockade upp lite info om rasen på sitt bord, de hade montern bredvid.

TULLGARN

Även en Infernos Klabbe blev slut och varm men fixade till ett svalkande bad

Infernos KlabbeTULLGARN

Det finns ju mycket att kika på när man besöker en dylik mässa

Kikar lite

men har man varit år efter år, så blir det lite samma-samma, och såg mer värdet i mässan i att träffa på gamla och nya bekantskaper.

Tysk Jaktterrier

På lördagen var det dags igen för nytt besök men med helt andra intentioner. Alla Husses hundarna hemma, så det var fritt för hopp & lek och att kika sig omkring med folk som aldrig varit på en jaktmässa tidigare.

Men så klart man träffade på en hel del goda vänner och bättre bekanta

Vet inte om det var värmeslag på eller om fel person hamnat i denna monter

LÖRDAG TULLGARN

Men det var nog en av de mest nonchalanta och arroganta människor jag träffat på, de som jag var i sällskap med var på väg att köpa 4 st radio och stod och trampade och undrade när det skulle vara deras tur att få uppmärksamhet.
Det fick de inte – utan killen i montern morsade på en polare och började att prata skit med denne! Jag stod en bit ifrån eftersom jag ”bara” var ciceron för dessa 4 glada tjejer och ser och ser och hör hur nonchalant de blir bemötta, klart att de tröttnade på att stå där, vilken tur att det finns radio av andra märken i anadra montrar……vilken tur att det finns radio av andra märken……..

Besökte naturligtvis bågskyttarnas monter och vad träffar jag på där ,om inte Teodor och Johan

Teodor & Johan

 

Jag kände mig lite naken – inte beroende på att Morris hade rivit sönder min blus – utan mer för att jag inte hade någon hund med mig – så jag lånade Smula och traskade runt ett varv.
Finns ju mycket för henne att titta och lukta på

Det fanns flera TJT än SmulaNej det är INTE Smula

Landsbygdens vänner syntes på hela mässan!!!

Efter det så råkade jag på Johan med Tyke igen, och då blev det picknick i gröna medens vi kikade på Carro med sina Laikor i rasparaden.

Samling inför rasparadenCarro

Carro

Johan tjôtade om att han ville visa mig en monter med sockar! Hur spännande låter det? Efter lite mer tjat så gav jag efter och traskade med han dit.

SealSkinz

Nu var det inte vilka sockar, mössor och handskar som helst, utan SealSkinz. Smarta tunna och vattentäta men med den ”andas funktionen” på att man varken blev blöt av vatten i kängan utifrån eller fotsvetten inifrån.
Så var det att bära alla kassar till bilden – för lite handlat blev det ju i alla fall….
Hoppas kunna få ordning på filmsekvensen av Morris när han skallar på permobilen - kanske ska gå på kameramässa nästa gång och kika efter en filmkamera som funkar 100%

 


Ibland undrar man ........

2012-05-27 10:53 | 1 kommentarer


Tullgarn i dag igen

2012-05-26 18:41 | 1 kommentarer

Vilken dåre som lämnat sin hund i bilen!!

Har inte hunnit med att pilla med bilderna + filmerna från i går....men de kommer vart efter.
I dag var Husses på Tullgarn igen, trevligt med alla bekanta man råkar på & ny nya bekantskaper man möter.
Mindre roligt var att det igen IGEN satt hundar i bilarna på parkeringen. Hur f*n tänker man, när man åker på en jaktmässa med en hund och låter den stanna kvar i en en bil som blir varmare än en bastu???  Husses hundar var hemma men tursamt nog så fick jag ju låna en Tysk Jaktterier så jag slapp att gå "naken" hela tiden.


TULLGARN 2012

2012-05-25 16:37 | 0 kommentarer

Var en tur bort till Tullgarn i dag, och där fanns även Morris och hans morbror Infernos Klabbe. Bilder och filmer finns - och de kommer förhoppningsvis upp här under kvällen.

Tysk Jaktterrier

Lite roligt var det ju - Morris skulle få träffa på ett sådan "uppstoppat" djur på hjul. En permobil vildsvinsatrapp var det tänkt.
Men Morris tänkte lite annorlunda och fick syn på en bjön och hoppade över ett kompostgaller och grabbade tag i nallen i stället.......men sedan så fick han faktiskt "valsa runt" lite med PerMoGrisen också.


Linbjörn

2012-05-07 09:27 | 0 kommentarer

 

 


En liten kort filmsekvens från gårdagens test på linbjörn med Morris


Morris

2012-05-06 23:19 | 0 kommentarer

Lånade Morris över dagen för att testa hans reaktion på en så kallad "linbjörn" = ett björnskinn som är arrangerat på en ställning som sitter fast på en lång vajer.

TYSK JAKTTERRIER Husses JaktMorris


Polen ToR

2012-05-05 12:04 | 0 kommentarer

Trixi & Husses kennel har varit en liten tur fram och tillbaka till Polen.
Thanks God för GPS  när man inte kan språket – men efter liten genväg som visade sig vara en senväg

Polen 006.JPG

Fick en liten extra sväng i viltrika vackra marker

Polen 007.JPG

Varning för utter

 Så kom vi fram till första anhalten som var ett jakthundsevent i norra delen.
Kanonkul och mycket intressant även om det var stekhett för hundarna. Vi hade lyckats pricka in de absolut varmaste dagarna på evigheter i Polen, denna årstid.

Så drog vi vidare ner i landet och kom fram till slutdestinationen för att kika lite på deras tränings och provgryt.

Polen 040.JPG

Men framförallt för att titta på Tysk Jaktterrier i allmänhet och några få i synnerhet

Little Big Man

Trixi var exemplariskt på hela långa stekheta resan – för naturligtvis så funkade inte AC i bilen. Turligt nog fanns det lite som fångade hennes intresse också

Trixi har spanat in rävarna

Polen 284.JPG

Återkommer med mer bilder och text när vi har lite bättre om tid.

 

«maj 2012»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2011
  2010
  2009
  2008
  2007