Stort tack!

2012-08-20 09:07

Börjar med att tacka Felica för hjälpen med Trixi i söndags. Trixi var anmäld till en utställning och själv hade jag ingen möjlighet att vara närvarande – men det fixade ”Flisan” med bravur  (och det var ju inte bara en TJT som Flisan behövde hålla reda på utan även sin mamma Åsa). Trixi hade varit lika cool som vanligt och softade lugnt i gräset tills det var hennes tur att beträda ringen

TRIXI är cool!

 

TRIXI & FLISAN

TRIXI & FLISAN

Det hela slutade i Excellent, Ck, Btkl-1, BIR och CACIB för Parlour´s Fenja ”Trixi”

 TRIXI & ÅSA

Den lilla valpen Sara som jag har inackorderad här hade jag själv utackorderad i helgen. Sara fick tillbringa 2 dagar hos Lena som redan har huset fullt med hundar. Närmare bestämt 1 st Wachtel, 1 st labbe, 1 st hannoveranare och 2 st TJT närmare bestämt Husses Tore & Husses Torebror.

SARA & GÖTE JENSEN

 

Ser ju ut som om även Lena är i lektagen.

Sara blev lite väl nyfiken på baljan med regnavatten

TYSK JAKTTERRIER

TYSK JAKTTERRIER 

Fler som har lekt i helgen är Husses JaktMorris. Fick halt galna foton från Tysk-Emil i går. Morris hade tydligen bestämt sig för att dra på ekorrjakt. Inte helt enkelt när man själv befinner sig i en hundgård och ekorren i ett träd utanför samt att husse har varit så förutseende att han satt upp ett nät i uppkanten på hundgården för att inte någon hund ska kunna ta sig över den vägen.

När Tysk-Emil hämtat sig från skrattanfall över Morris besynnerliga situation som han själv försatt sig i så släppte han ut honom. Morris var tydligen inte klar med ekorrjakten och bestämde sig för att fortsätta jaga den lille antagonisten till korre som suttit så försmädligt utom räckhåll för honom. Även om han inte lyckades helt och fullt så fanns uppenbarligen viljan att fortsätta och fullfölja jakten

(bilderna på Morris har jag snott från Tysk-Emil)

Så TACK Åsa & Felica för att ni ställde TRrixi
TACK Lena för att du tog dig an Sara i helgen
Tack Emil för att du delar med dig av alla galenskaper Morris hittar på


Fotbollsträning

2012-08-13 21:15

Det är inte bara skogsträning för en liten valp - att kunna "föra sig" och klara av passivitetsövningar under en fotbollsmatch, Sara var emellanåt mer än lovligt sugen på att leka med bollen när den kom i närheten.

Fotbollsträning 


Tysk Jaktterrier

2012-08-12 23:32

Förmiddagen var helt ägnad åt Trixi och NEJ inga bilder Censur. Hon somnade sött på soffan vid 10.30 tiden.
Sara var med till skogen på eftermiddagen - och nu är så stor så hon nästan nästan klarar av att se över ljungen

Sara växer

Stannade till för lite fika med glass på vägen hem

Sedan går det inte att undgå att se alla dovhjortar som nu börjat samat ihop sig i de traditionella herrklubbarna ute på åkrarna.

Dama Dama

 


The man in White mm

2012-08-12 21:06

Blev en ”transportdag” i dag både bildligt och bokstavligt talat

Transportburar i bilen

Kikade in en snabbis till bror och svägerska, de har ganska skapliga solrosor

Galina strålar i kapp med solrosorna

Så tittade jag till min lille son som ägnade dagen åt att fixa till ett badrum

 

Kunde ju inte låta bli att pilla lite med det fotot

Gunnar

The man in black, vet ju alla vem det är ……men The man in White kanske det inte är lika många som känner till. Han vill inte gärna vara med bild men här är han i fall

Lille Henka

                           Lovade att jag inte skulle lägga ut dem på facebook – och det har jag ju inte gjort heller.visslar


Husses Dagbok

2012-08-09 23:21

Man ska inte klaga över vädret – det är helt perfekt för lite hundaktiviteter. Den enda av hundarna som inte är speciellt aktiv så är det Canna, och hon verkar ha trappat ner lite av egen vilja så här på ålderns höst.
För Trixi´s del så gäller apporteringen och lite spår då och då – varma och kalla, så lite allmänlydnad förståss som ju bekant är en färskvara.
Sara är pigg på det mesta och som en tvättäkta TJT så kan hon till och med vara lite FÖR pigg då och då.  I dag var det lite social träning för hennes del. Inte ett enda kort blev det taget men här några från tidigare tillfälle.

Tysk Jaktterrier. Fotograf FIA Kärrbrand

Tysk Jaktterrier Fotograf FIA Kärrbrand

Tysk Jaktterrier Foto: Fia K

 


Bock lock

2012-08-08 22:23 | 0 kommentarer

Det händer då och då att jag är i skogen utan hundar.  I  kväll traskade jag i väg med min butterlo, kamera och iklädd myggjacka.
Fick fram alla skogens djur utom någon råbock och funderade på om det kanske var en vecka för sent. När älgar dov och kronhjort hade gett sig iväg, så kom det en bock på vänstra sidan av ett gärde. Och en på högra sidan?
Har linser annars men kan för tillfället inte ha dem på grund av en bautainflamation  i ögat, och glömde att ta med glasögon – blev filmen därefter……
Men men, man ser att jag börjar filma på den bocken som jag i alla fall ser är sen största. Tills jag upptäcker att det inte alls är någon råbock utan en efterhängsen dov som dröjt sig kvar.
Den kommer visserligen inte lock utan strosar bara runt.
Utan glasögon är det inte lätt att hitta små knappar på kameran heller, därför är det nästan inget ljud på den första sekvensen.
När jag så blivit utskälld av hjorten packar jag ihop mitt pick och pack, reser mig och vem är det som står bakom ryggen på mig och inte bocken som jag hade för avsikt att locka!
Lömska djur där ute i skogen …..i morgon bär det av stora staden för socialisering.
”Ja du behöver verkligen komma från skogen lite” sa en kompis till mig – när jag berättade att jag skulle ha sociala övningar i bebyggelse!

 
Dagsprogrammet i morgon: ultraljud av hjärta – gå gate upp och gate ner och glane i skyltfönsta, som de säger i Norrköping – apporteringsträning med Trixi – kloklippning på Canna och Sara.
Här filmen från hagen bakom huset.

 


Testar igen då

2012-08-07 13:20 | 0 kommentarer

Det är lite så & så med uppkopplingen nuförtiden och bahnhof har kontaktat Finet som i sin tur har kontaktat Skanova, gång på gång på gång på gång på gång............

Därför har hemsidan inte blivit uppdaterad som det är tänkt.
Nu gör jag ett nytt försök och sparar vid ca vart tredje ord och varje bild jag lägger in här Nu ä jag förbannad!!!

Lägger till en liten kortis om valpen som finns på bild här nedan; det är alltså ett barnbarn till Canna som har landat här på kenneln lite tillfälligt.
Canna är ju en gammal tik som inte är speciellt förtjust i busiga valpar - utan de ska fostras! Trixi går det däremot att få igång att leka med. Sara (som valpen kallas) är vilket fall en lugn och sansad liten fröken.
I stort sett rumsren och väldigt lyhörd och verkar bli en "to please" hund.
Inkallning, kontaktövningar, sitt, ligg, och lite trix är på G.
I dag fick hon även pröva på ett litet kort spår - eller rättare sagt slutet på ett spår som jag lagt till en annan hund. Lite fundersam blev hon när hon kom fram till en skank som var större än hon själv.

 Sara

Sara 1

Sara

 

«augusti 2012»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2011
  2010
  2009
  2008
  2007