CANNA VON DEN RECKNITZWIESEN

2013-07-31 13:07

 

 I natt somnade Canna  in och lämnade kvar många härliga minnen efter ett 11½ års långt liv som en underbar jaktkamrat


Grand Final

2013-07-21 20:21

 

 Klarblå himmel över östemalma

I dag var det sista dagen på TJTK`s sommarträff och den avslutades traditionsenligt med en rasspecial under en klarblå himmel men med en skön sval vind för hundarna.

TJTK UTSTÄLLNING 2013 015

Sonesson hälsade välommen till både publikum, utställare sekreterare och domare som för dagen var klubbens egen Sofia Sollenberg.

TJTK UTSTÄLLNING 2013

Så var det som brukar på utställningar, en hund i taget granskas och synas medens de andra får vänta antingen eller i eller utanför ringen.

TJTK UTSTÄLLNING 2013

En del vilade sig i form

JOLLY BOKOWA OSTOJA

Medens andra ville ha full koll åt alla håll..

Mätning av TJT

Tror nog att domaren mätte alla hundarna på både bredden och längden (som det heter) höjd och bröstomfång är det som mäts

 TJTK UTSTÄLLNING 2013

Så när de väl har kommit igång och fått springa några varv i ringen så är dags för dem att agera staty så domaren kan spana in hunden på lite håll, medens sekreteraren skriver så pennan glöder

 TJK Juniorer

Här har domaren utsett bäst i rasen BIR & bäst i motsatt kön BIM, bland juniorerna.
BIR blev tiken till höger på bild: Rövarkulans Tedy & BIM Jolly Bukova Ostoja hunden till vänster

TJTK UTSTÄLLNING 2013

Det var var en trevlig bekanskap, en mycket fin liten tik som heter Rutan. Hon fick sin BIR rosett i unghundsklassen

TJTK UTSTÄLLNING 2013

Här är det placeringarna i jaktklassen där tiken till vänster placerade på första plats........

TJTK UTSTÄLLNING 2013

....och här är hon igen då hon blev bäst i rasen BIR. Vill ni se mer av denna hunden så kolla in på denna hemsida Hevishot.

TJTK UTSTÄLLNING 2013

Domare Sofia Sollenberg och sekreterarna Eija Leena Hedberg & Jennifer Mader fick blommor, korgar mm som tack för dagen.

TJTK UTSTÄLLNING 2013

Trude Granhus och Eivind Lurås kunde åka tillbaka hem till Norge med en rejäl rosett-bukett !

 Jag hade ju tänkt mej att jag skulle bli BIR och försökte att muta domaren häromdagen. Antingen mutade jag väl för dåligt eller så beror det kanske på att jag inte hade någon hund med på utställningen i dag. ..........
Det var sammanlagt 20 hundar som ställdes ut. Och av de så fick 4 st sufficient. 7 st Good, 7 st Very Good, 2 st Excellent.  Lite snålt kan man tycka att det var – men är det en rasspecial så är det. Och om kikar på VAD det var som domaren slog ner på hos hundarna så var det att de inte hade tillräckliga käkar, att de var för rakställda eller inte fullt utvecklade i fronten och att de inte hade tillräckligt bra rörelser, och så fanns det några som var ganska höga. 
Jag var förvånad att Sofia var petig i bedömningen men det fanns klart och tydligt en röd tråd i vad hon slog ner på och vad som prioriterades.
Det var alltså samma saker som slog ner på som domarna från Tyskland påpekat tidigare att uppfödare ska vara observanta med.  Det var ”Öppen kritik” det vill säga att hon efter varje hund berättade varför hon gav den hunden det omdömet de fick, och det tycker jag alltid är trevligt.   Så om jag gör en bedömning av domarens jobb i dag så blir det efter lite funderande ett Excellent i alla fall. 


Text kommer senare

2013-07-20 20:42

ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA

ÖSTER MALMA ÖSTER MALMA


Badväder

2013-07-03 22:58

Var inne på SKK´s hemsida i dag och läste denna text i ett protokoll.

§ 107 Mätning av mankhöjder

Standardkommittén har diskuterat frågan om mätning av mankhöjd hos hund, vilken föranletts av svårigheten att exakt mäta en hund och att hos vissa raser över- respektive underskridande av angivna maximi- respektive minimimått innebär diskvalificering på utställning.
Kommittén har därför förordat följande princip.
1. För hund, som överskrider maximihöjden med mindre än 1 cm skall gälla att hunden ej är över maximihöjden. (T ex maximihöjden är 60 cm, vid mätning är hunden 60,9 cm. Höjden skall då anges till 60 cm.
2. För hund som underskrider minimihöjden med mindre än 1 cm skall gälla att hunden ej är under minimihöjden. (T ex minimihöjden är 50 cm, vid mätning är hunden 49,1 cm. Höjden skall då anges till 50 cm.)
Ovanstående princip skall tillämpas för alla raser.

Det skulle alltså innebära att en TJT ”växer” ytterligare i spannet av storleken både neråt och uppåt! Ja inte i rasbeskrivningen alltså men i den praktiskt bedömningen – mycket märkligt att man inte funderar på om det inte vore bra att skaffa någon annan form av mätsticka.
Jag är lite lätt ”allergisk” mot för stora Tyska Jaktterrier och lever fortsatt efter devisen att om man ändå ska skaffa sig ett helvete så ska man se till att det blir så litet som möjligt. Lovade tidigare lite tankar och idéer om spårträning. Och det kommer det kommer det kommer……har plockat fram 8 st pdf filer från en extern hårddisk och håller på att redigera texterna så att det ska bli lite enklare att läsa genom.
Jolly blev 8 månader nu den 2 juli och ska som sagt få gå sina spårprov för ett SE VCH, innan vi börjar med lite annan typ av spårning.
I dag var Jolly med till en liten insjö och hon har faktiskt inte varit i vatten tidigare utan att jag har haft någon av de andra hundarna med.
Vattenpassion finns det – helt klart, och hon fick lite motion också när hon fick hoppa i efter en vattenapport.

JOLLY

 

«juli 2013»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    Mars
 •    Februari
 • 2012
  2011
  2010
  2009
  2008
  2007