Trixi som avelstikTRIXI som eftersökshundTrixi som grythundTRIXI 020Tysk Jaktterrier TRIXI
Tysk Jaktterrier TRIXITrixiTrixiTRIXI 015
TRIXIParlour`s FenjaTrixiTrixiTysk Jaktterrier
.TrixiTysk Jaktterrier 

 

J
SE VCH
SE UCH
SE J(g) CH

SE38006/2010
Parlour`s Fenja
"TRIXI"
S16231/2008
Husses Jaktpolare

WW-10, CIB, NORD UCH,
SE UCH, SE VCH, NO UCH,
DK UCH, NO V-09, J
SE58161/2006
Gamekeeper`s Vito Corleone

J, WW-08
S41908/2006
Mefisto
J
S14454/2006
S Eike vom Felsenrain
J
SE59144/2004
Infernos Kattja
SE UCH, FI J(G)CH
S14736/99
Axiom Pomo
SE VCH
S51819/2001
Gamekeeper`s Lykke
J, SE UCH
S31325/2006
Parlour`s Nike
NO J(G)CH, NO UCH, INT UCH,SE VCH, SE UCH, SE J(GS)CH
SE49124/2004
Parlour`s Geln Moray
J
S30856/2000
Gamekeeper`s Don Palleson
S46684/2002
Cindi
J
SE43418/2005
Pahis Bira Brown
FI UCH
FIN41424/03
Ayacherny Sokol of Asbruk Lerou
FIN27702/97
Sini

   

Uppdaterat 8 januari 2012
Trixi har fått tagit stor plats på jakterna nu äntligen! När hon jagades in fick hon till 99,9% jaga själv, för att hon förhoppningsvis inte skulle bli en sådan som stjäl andras drev men framförför allt för att jag ville se vad hon presterade allseles själv.  Kikar här nedan vad jag skrev om henne förra hösten och då lär hon tydligen som en visselpipa – det kan jag ju säga att hon inte gör i dag. Hon använder sig inte av det berömda ”terriertjutet” vaken vid upptag eller under drevet, inte ens vid synkontakt med viltet. Trixi har ett ovanligt bra skall för att vara en tik.

Hon har bevisligen drivit; rådjur, kronhjort, älg, dovhjort och vildsvin. Hennes första vildsvinskontakt var väl inte så värst lyckat eftersom hon fick en riktig lufttur då.  Men hon har haft fina drev på gris efter det, och även ställt gris vid ett tillfälle.
Det finns ju alltid plus och minus med alla hundar både i skogen och socialt.
Jaktligt har vi hitintills inte hamnat i någon situation där hon har brustit eller jag varit missnöjd med henne, men det kommer det också….. Det här har ju varit hennes första riktiga säsong, så hon hinner säkerligen ”göra bort sig” på någon jakt eller att man kan se något återkommande som jag skulle kunna vara mindre nöjd med. Ett extra plus får hon däremot för att hon klarar av att varva ner helt på egen hand, både vid fällt vilt eller vid situationer hemma. Ett minus kan hon få för att hon fortfarande ”pratar” (se texten nedan) i tid och otid.

Socialt; är hon väldigt ödmjuk och lyhörd, väldigt lättförd.
Övrigt som har hänt i hennes liv tills dags dato; hon har varit på några utställningar och CERT så det räcker , men inte ålder inne (2år) för att bli SE UCH, hon har fått väldigt fin kritik av olika domare vilket är kul. Men trevligast är att hon klarar av stimmet och stojet på en utställning, med galans.
Hon har fått några titlar; J som står för Jaktmeriterad och SE VCH som betyder att hon är Svensk viltspårchampion.
Hon har klarat av det som kallas för Tysk-provet/skog(sista delen gick hon 3 Januari), samt ett grytjaktprov i går. Dessa två prov tillsammans med hennes provresultat för PLL som visade N/N gör att hon är vad en del kallar ”avelsgodkänd”.
Och klart att det kommer att bli valpar efter Trixi, men så har även en annan målsättning med henne som ni kommer att kunna läsa om här hennes sida vart efter…..

                                                                                                                                Trixi har i skrivande stund (12 maj 2011) hunnit bli året. Hon är fortfarande ganska valpig i lekar med andra hundar och verkar emellanåt vara kvar i trotsåldern.

Tämligen lyhörd men kan även visa upp en terrier´s envishet om det är något hon gett sig 17 på. Bland annat hade vi en strid om att hon skulle låta bli jorden i en stor kruka som stod på golvet. Vet inte hur många gånger hon var där och bökade runt och spred jord över hela golvet. Den bataljen vann hon för det slutade med att jag flyttade på krukan……
Hon är även glad i papperskorgar och  får hon tillfälle rotar hon runt för att se om hon kan göra några fynd som den bästa baglady drar hon sedan med sig ”vad-det-nu-kan-vara” och sparar i sina gömmor.
Två andra personliga drag är att hon MÅSTE bädda varje gång hon lägger ned, det går inte bara att vräka ner sig på golvet eller i hundkorgen hur trött hon än är. Samma sak på natten när hon ska ändra ställning – då ska det krafsas och bäddas i det oändliga och hon liksom alla andra hundar delar säng med mej….
Så tjôtar hon. Någon trodde att det var något hon lärt sig av ägaren….. hon pratar i olika nyanser både med folk och hundar – och det kan vara ganska störande att ha en hund som sitter och låter när man ska lyssna på eller prata med folk.

Hon var med på en valpkurs och har även fått lite annan träning, och snart ska hon testas i ett provgryt för första gången och sedan förhoppningsvis kunna sina drevdelar i höst.
Hon hade några drev på dovhjort i höstas, det var ju inga problem mer än att hon lät som en visselpipa!

Så på det hela taget är jag väldigt, väldigt nöjd med Trixi  

tjthoppanim